Maahantulokuviot

Huhtikuussa

Millaiset maahantulokäytänteet nykyään? Aiemmin jonotettiin vaan siihen virkailijalle, joka katsoi passit ja sen tullilomakkeen ja se oli siinä. Onko nyt jokin automaatti ja jos, niin mitä siinä kysellään?

13

839

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Manhattanontherocks

   Automaatti niin kätevä! Passin kanssa automaatille, pyytää siitä kuvan, kuten myös sormenjäljistä sekä otattaa kasvokuvan. Niin helppoa ja kätevää, seuraa vaan ohjeita.

   • jonotettuon

    Joo ennen jonotettiin tiskille, nyt jonotetaan automaatille ja tiskille. Helppoa ja kätevää mutta yhtä hidasta.


  • ESTA_

   Mulla kokemusta puolesta sadasta USA maahantulosta 15 vuoden ajalta ja onhan se ESTA ja automaatit nopeuttanut maahantuloa. Enää ei tarvi jonottaa kielitaidottomien kinuskien ja lattareiden kanssa samassa jonossa. Automaateille on päässy max parin minuutin jonotuksella ja haastattelujono etenee ripeästi kun siinä harvemmin mitään aletaan tenttaamaan. Enkä ole nähnyt ketään vietävän takahuone haastatteluun siitä ESTA jonosta.

  • Kaupoi

   Losissa jonotettiin ennen joulua ensin automaatille 45 min ja sitte toinen mokoma virkailijalle.

  • Ei-jonotusta

   Itsellä ei ole muuta kokemusta, kuin Miami Florida. Jonossa oltiin ja niitä jonoja oli ehkä kymmenen, kaikki pitkiä, kuin nälkävuosi. Jokaisen jonon vierustaa käveli poliisi, en tiedä miksi.
   Joka tapauksessa, kohdalleni tultuaan hän ohjasi käsimerkein minut eri luukulle (jossa ei ollut ketään jonottamassa). Siellä asiat sujuivat minuutissa ja se oli siinä, ei muuta kuin laukkuja hakemaan!

   • Rdrdrdrdr

    Varmaan katsoi, että tuo maajussin näköinen Miranol-lippis päässäoleva ei ole varmaan terroristi.


  • Raydonovan

   Olin edellisen kerran JFK:lla marraskuussa, jolloin laukut pyöri jo hihnalla kun tulin tuloaulaan. (Finnairilla, tulo noin viiden aikaan iltapäivällä). Siitä automatille ja koko automaattihässäkkä ja virkailijalla käynti kesti noin 20 minuuttia. Toissapäivänä tulin Helsinki-Vantaalle illansuussa, niin siellä hitonmoinen jono automaattijonoille. Summa summarum: JFK ajallisesti paljon nopeampi kuin HEL. Tosin laukut sain hihnalle täälläkin ripeästi.

  • o7777

   Jos olet tavis, jonotat ensin turhaan automaatille joka lopulta mitä tahansa sitten teetkin ilmoittaa että sinun täytyy seuraavaksi jonottaa sille samalle virkailijalle kuten aiemminkin ja loppu sujuu kuten ennenkin. Se ainoa oikeasti toimiva automaatti on kansalaisille ja vastaaville, jotka pulittivat maahantulostaan deluxe-lisämaksun.

  • Esta_

   On kahdenlaisia automaatteja , maksullinen global entry ja maksuton ESTA automaatti. Tai no maksaahan se ESTAkin sen $14 / 2 vuotta. ESTA automaattiin törmäsin ekan kerran varmaan 5-6 vuotta sitten.

  • Brkl

   Täytyykö kaikkien käydä automaatilla ensin vai liittyykö jotenkin uuteen passiin? Muistelen jostain lukeneeni, että jos on uusi passi niin ensin automaatille. Pitääkö automaatille mennä yksin vai onnistuuko esimerkiksi yhdessä matkakaverin kanssa, joka vähän epävarma kielitaidostaan?

  • Esta_

   Voi siihen automaatille toki mennä kaverinkin kanssa ja tehdä peräkkäin omat maahantuloselvitykset mutta automaatissa on valittavana suomenkieli. Ilmesesti kukaan täällä ei tiedä tai pysty vahvistamaan pääsekö esta automaatista läpi jos on ekaa kertaa Jenkeissä ja/tai uudella passilla on ekaa kertaa Jenkeissä. Tästä on epäselvyyttä ja ainakin esta automaattien alkuaikoina X tuli tulosteeseen jos oli passin kanssa ekaa kertaa tulossa jenkkeihin. Näen edelleenkin automaattien jälkeisessä jonossa kun jotku on saaneet X tulosteen ja heidät ohjataan tavalliseen jonoon takaisin.

  • Hoboman

   Ekaa kertaa uudella passilla tullessa tulee tulosteeseen X ja joutuu sinne tavalliseen jonoon antamaan sormenjäljet ja kuvattavaksi virkailijalle. Sitten kun menee seuraavan kerran samalla passilla niin pääsee automaatin tulosteella nopeasti läpi. Ja tosiaan automaattiin on nyt ilmestynyt myös suomenkieli.

  • Brkl

   Hei, iso kiitos maahantulokäytänteistä kertoneille. Kiva kun täältä saa asiallisiakin vastauksia. Kesällä reissuun. Mukavaa kevättä!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   144
   2397
  2. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   178
   1451
  3. Rita syyttää muita "virheistään"

   Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   1206
  4. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   72
   1177
  5. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   98
   1145
  6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1092
  7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   96
   1045
  8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

   Niin voitaisiin katsella uudestaan.
   Ikävä
   49
   1007
  9. Niiiiin pihkassa

   Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
   Ikävä
   39
   970
  10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   72
   911
  Aihe