Eläkeläiset eivät purjehdi

Kermapyllykkä

On tullut huomattua, että ihmiset puhuvat koko työuransa, kuinka olisi kiva tehdä sitä ja tuota, kun vain olisi aikaa.

Kun sitten eläke koittaa, aikaa olisi, mutta halua ei. Joitakin tietysti rajoittaa eläkkeen pienuus, mutta ei suinkaan kaikkia.

Sama koskee myös purjehtijoita. Aktiivinen työelämä haaveillaan ties mistä, mutta vaikka eläkkeelle jäädessä riittäisi terveyttä ja osaamista ja rahaa, niin edes Tanskan salmista ei selvitä ulos.

Ymmärrän sen, jos ei kiinnosta enää lähteä maailmaa kiertämään, mutta jos edes kotinurkkansa jättäisi.

25

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • souvhat

      Entä sitten? Seilatkoon ihmiset, jos mieli tekee, tai jättäköön seilaamatta. Tee sinäkin itse samoin. jätä toisten kyttäys vähemmälle.

    • Kermapyllykkä

      "Entä sitten?"

      No sitä sitten, että voisi lopettaa valehtelun siitä, että lähtisi, jos voisi.

      • KauasOnPitkäMatka

        Niinhän se usein on, että kun ei pääse lähtemään, niin sinne johonkin on kauhea ikävä ja tuntuu, että jää jostakin ilman.
        Aikoinaan DDR : n ihmisillä oli varmasti noita tunteita kun eivät saaneet matkustaa kuin itä-blokin alueella - jos aina sielläkään.
        Itselläni olisi kyllä aikaa, mutta ei tarpeeksi isoa venettä/rahaa lähteä pitkälle matkalle.
        Matkailen sen verran, että pahin kaipuu pysyy loitolla, mutta kuitenkin ...


      • vaivasi

        Tarkoitatko Kermapyllykkä siis että he valehtelevat ennen eläkeikäänsä että "kuinka olisi kiva tehdä sitä ja tuota, kun vain olisi aikaa"?


    • seppomartti

      "Eläkeläiset eivät purjehdi"?. Väärä väite.
      Ei kaikkien eläkeläisten tarvitse purjehtia.

    • Berezovski

      Cruisersforumia taas kun lukee niin lähes kaikki pallonkiertäjät on eläkeläisiä, osa ottaneet jopa sen elämäntavakseen jossa talot ja mökit myyty eikä mitään kiinteää tukipistettä edes ole. Purjehduksesta voi tehdä halpaa tai kallista, riippuen miten asiaan suhtautuu. Kirkkonummelainen perhe joka maailmaa kiertää kertoi että 7 kuukauden safkat viiden hengen perheelle maksaa 2 tuhatta euroa. Toki monelta asia varmaan jää haaveeksikin erinäisistä syistä. Vanhenevat ihmiset tarvitsevat mm. enemmän lääkäripalveluita.

    • staagi

      Miksi lähteä merta edemmäs kalaan. Oma saaristomme suomessa on vertaansa vailla niin merellä kuin järvilläkin. Olisiko matkanteko nyt jokin autuus ja itseisarvo. Kukin tehköön niin kuin kivalta tuntuu.

      Näin eläkeläisenä päivät täyttyy purjehduksesta, moottoriveneilystä torikahveille, joutilaasta kalastelusta, kaikenmoisesta rakentelusta mökillä, matkoista kulttuurin äärelle. Leikkikalujen ropaamisesta, polttopuutalkoista, ym. kaikenmoisesta hyötyliikunnasta, pihatöistä kaveritalkoista jne... kivaa on ja tulosta tulee ilman pakkomielteitä yhden ainoan oikean teeman suuntaan...

    • Jonkin verran purjehdusta ja veneilyä harrastaneena lueskelen silloin tällöin näitäkin juttuja. Jo muutaman vuoden eläkkeellä olleena ihmettelen suuresti aloittajan huolenaihetta. Aika moni meistä eläkeläisistä tai työelämässäkään oleva ei missään vaiheessa yritä Tanskan salmista ulos. Siis ei ole syytä olla huolissaan!

    • kääpäJamuijja

      ihan sama mitä täällä nuoremmat polvet kirjoittelevat.... ensi keväänä suuntaamme keulamme uusille vesille ja jälkipolvi inisemään ja odottamaan turhia perintöjä... hankkikoot omat rahansa ja omaisuutensa 😂 meiltä ei niitä tule jäämään.

      Haistakaa vittu koko nuorempi ahnas sukupolvi!!!

      • HaistaIte

        Sinäpä vasta olet mukava ihminen.

        Ei kukaan varmaan ole kieli pitkällä rahojasi odottamassakaan. Ja nuorille jää joka tapauksessa elämää, senkin jälkeen, kun sinulla on tunnit täynnä.
        Ei kannattaisi vanhana olla noin helvetin katkera, voi viikatemies tulla yllättäen vastaan.

        Ja tulee taatusti ennen kuin nuoremmille polville. Ja nuoruutta et saa rahalla, joten nuoret varmaan haistavatkin sitä vittua, sitähän sinä et ole haistellut enää vuosiin. Kaljuuntunut vanha ruttukyrpä/ruttupillu ei ole kysyttyä tavaraa sen enempää satamissa kuin merelläkään.

        Joten sori. Ja hauskaa loppuelämää. Ne nuoret jäävät tänne, kun Te olette menneet. Hyvää matkaa!


    • evvvk

      Hanki itsellesi elämä!

    • pqieyrt

      Olen huomannut saman. Minä olen ehdottellut useammalle, että maksaisin heidän kulunsakin, mutta ei kiinnosta, vaikka työelämässä vielä kiinnosti.

      Ehkä se johtuu siitä, että nyt eläkkeelle jäävät ovat sattuneet ainutlaatuiseen aikaan, jossa maailman tekninen kehitys, poliittinen kehitys ja taloudellinen kehitys ovat tarjonneet helpon elämän, jossa ei ole tarvinnut asettaa päämääriä ja sitoutua niihin.

      • SYSaga

        Maksa meidän kulut niin lähdetään heti, vaikkei olla vielä eläkkeellä.


      • heheheh
        SYSaga kirjoitti:

        Maksa meidän kulut niin lähdetään heti, vaikkei olla vielä eläkkeellä.

        Aloittaja jäi sen verran yksin, että yritti uudella nikillä esiintyä aloittajan kanssa samoin ajattelevana.


      • missäpihvi

        Kaikki ihmiset lopettavat jossain elämänsä vaiheessa purjehtimisen olivatpa sitten eläkkeellä tai eivät. En ole samaa mieltä siitä että nyt eläkkeelle jäävät olisivat eläneet yleensä poikkeuksellisen helpon elämän. Ja vaikka olisivatkin, olisiko siis nyt heidän aika tehdä elämä haasteelliseksi ja asettaa vaikeita päämääriä ja tehdä tyhmiä sitoumuksia. Ja jos purjehdus tarjoasi pääasiassa noita asioita, miksi kukaan edes aloittaisi purjehdusharrastuksen.


    • theend

      Ketä enää kiinnostaa purjehtia muutenkaan. Ahtaissa tiloissa rypemistä vailla kunnon pesumahdollisuuksia. Muutamaa viikkoa lukuunottamatta vedet on kylmiä ja silloin kun ei ole ovat sinileväpuuroa täynnä. Kannella ei tarkene kuin toppatakki ja pipo päässä. Samat satamat olemattomine palveluineen nähtynä moneen kertaan.

      Myisin veneen heti pois jos joku suostuisi ostamaan. Nuorilla ei ole rahaa ja kohta venettä ei huoli kukaan ilmaiseksikaan. Telakointimaksut juoksee vaikka seisottaisi sitä rannalla. Ketään ei kiinnosta alkaa vanhoja sähköjä, köysiä ja koneita uusimaan, pilalle venyneistä räteistä puhumattkaan.

      • ketä.enää

        Nimimerkki theend täytyy olla sama henkilö joka valittaa käytettyjen veneiden liian kovista hintapyynnöistä. DD


      • ouunou

        Kaikki validi tavara menee kaupaksi jos hinta on oikea. Jos 70-luvun laskettelusukset eivät mene kaupaksi, ei se sitä tarkoita että nuoret eivät enää harrasta laskettelua, vaan sitä että ne eivät enää ole käyttökelpoisia alkuperäiseen tarkoitukseensa eli eivät ole valideja. Voin helposti ymmärtää ettei useimpia kiinnosta aloittaa veneellä johon joutuu uusiamaan kaiken, kuten theendin veneeseen. Silloin kannattaa vain alaskirjata veneen kuviteltu arvo, toimitta vene kierrätykseen ja siirtyä muihin harrastuksiin.


    • ariel371

      Verrattuna vuoteen 2014 täällä Euroopan lounaiskulmalla on viimevuosina näkynyt erittäin vähän suomalaisveneitä. Suurin syy lienee vuorotteluvapaamahdollisuuksien heikentyminen.

      Aikaikkuna jossa ihminen aidosti voi irrottautua arjesta on erittäin lyhyt, alle 10 vuotta. Se osuu siihen kun lapset ovat kasvaneet kyllin suuriksi, parinkymmenen ikävuoden tienoille. Ihminen on silloin noin 45 -vuotias. Tuosta se 10 v eteenpäin ikää on jo 55 ja silloin alkaa jo täyden työeläkkeen odotus. Eläkeläinen lähtee aniharvoin enää neitsytmatkalle Itämeren ulkopuolelle. On eri asia jos nuorempana on heittänyt reissun vaikkapa vuorotteluvapaalla.
      Toinen este on mummokuume. Tuo tosiasia vaikutti mm. Dunckerin pallokeikkaan, rouvalle tuli koti-ikävä ja hän palasi Brasiliasta Suomeen. Pera jatkoi matkaa.
      Aniharva mies ohittaa enää vanhemmalla iällä vaimonsa pyyntöjä ja nuoremmille se ei tule juuri edes mieleen. Avioero ja yksinpurjehdus on harvojen ratkaisu ja liian hölmö tehtäväksi jos se vaan on vältettävissä.
      Itse olen viisikymppinen yksin(moottori)purjehtija. Suomalaisia vastaavia muita en ole tavannut. Saksalaisia, ranskalaisia ja etenkin brittejä on samassa hantissa muitakin.
      Päivääkään en vaihtaisi pois.

    • onnähty

      Joo on näitä alkoholisoituneita eläkeläisiä lojumassa Välimeren satamissakin. Joitain veneitä telekoillakin ollut vuosikausia, josko kippari siitä vielä raitistusi.

    • Yksimonistaeläkeläistä

      Pitää paikkansa! Eläkeläiset eivät myös juokse eivätkä p--e mutta juovat viinaa ja kirjoittelevat näillä palstoilla, kuten itsekin ja aloittaja.....

    • vihainen_eläkeläinen

      On tilillä vanha miljoona, nostan euro kerrallaan, nähdään taas, kassajonossa...

    • proomille

      Poliisien lisääntynyt valvonta vesillä ja tarkkuusalkometrit ovat vähentäneet eläkeläispurjehtijoiden määrää.

    • ei.tod.vuokralle

      Olen sen verran köyhä että on pitää jo ennen eläkettä viettää paatilla kaikki viikonloput ja lomat, ei ooo varaa makuuttaa venettä laiturissa käyttämättömänä.

    • Sailorit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe