Stihlin hankala öljypuolen pikakorkki

Osa-aikaeläkeläinen

Tunnettu ongelmahan on että jos kaataa säiliön liian täyteen, korkkia ei saa kiinni. Kierrettäessä korkin liikkuvat osat menevät väärään asentoon, ja sitten alkaa suttuinen näpertely.
Ehkä useimmat ovat hoksanneet kikan, jonka oppimiseen minulta, vanhalta ylitäyttäjältä, meni pitkään.
Korkin kiinnitys kun on epäonnistunut, osat saa paikoilleen painamalla korkin alas ja kiertämällä sen vastapäivään ääriasentoonsa. Sitten korkin voi tavallisesti kiertää kiinni, koska ylimääräinen öljy on pursunnut ulos.

23

224

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kylläminäopastan

   Osta siihen kompikannuusi sellainen automaattikorkki, joka painetaan siihen täyttöreikään ja kun täynnä, niin enempää bensaa tai öljyä ei tule ja säiliö on sopivan täynnä, jolloin esittämääsi ongelmaa ei ole.

   • Osa-aikaeläkeläinen

    Ei minulla kombikannua ole. Tänä ja ensi vuonna työmaani ovat niin lähellä että tankkaan sahan liiterissä. Kuntoilua pitää riittää koko talveksi, joten parin tunnin puutyöt minulla on päivässä. Kiitos neuvosta kuitenkin!


   • Anonyymi

    Minulla taas on kombikannu ylitäytön estolla, Husqvarna-merkkinen.

    Stihl MS201CM pikkusahassa oli säästetty väärässä paikassa. Korkkien varmistusnarut olivat aivan liian lyhyet. Niiden takia kaikkea täyttöaukon tilaa ei saanut käyttöö, eli kombikannua ei voinut käyttää. Otin korkeista narut pois. Nyt pystyy käyttämään tätä uudenmallista kombikannua.


  • toimiii

   Taitaa olla liian vaikea keksintö tuo stihlin bajonetti korkki suurimmalle osaa sahaajista.

   • köyhäweronmaksajaeläk

    Joo, on se ja sitte viälä Stihlin pojat rupes tekeen pari vuotta sitten joka sahamalliin omansa laipan, muka yhteensopivuuden takia. On ne siitä hullutuksesta tullu vissii vähä takaasippäin.


  • Kombikannu

   Hyvä kombikannu automaattikorkeilla maksaa muutaman kympin. Kannattaa ostaa, sen jälkeen jää tuhraamiset pois ja väitän että sen jälkeen ajattelet, että olisi pitänyt hankkia jo vuosia sitten. Automaattikorkillisella kombikannulla tankkaaminen on myös tosi nopeaa.

   • Re-User

    Ei ole koskaan tullut mieleenkään mitään kombikannuja ostella,kun kaikenlaista pänikkää pyörii nurkat väärällään kaiken aikaa ja aina vaan tulee lisää


  • Nopeaakinon

   Ellei kombikannun korkin, eikä sen moottorisahan bensakorkin avaamista lasketa mukaan, niin sillä automaattikorkilla sen moottorisahan tankkaus kestää 3-5 sekunttia.

   • Osa-aikaeläkeläinen

    Minulla ei ole kiire. Puuhommia pitää riittää koko talveksi. Nyt on lunta vaivaksi asti, mutta onneksi työmaani puut ovat pienellä alalla.


   • Aikaaon

    Heh, eli aivan turhaan lopuksi siis kirjoitit että hankala pikakorkki, kun aikaa riittää täyttöhomman kanssa säätää ja öljyä yli tursutella ja sitä siivoilla. ;)


   • Osa-aikaeläkeläinen

    Kirjoitin siltä varalta että joku ei ole tuota hoksannut. Itsekin jo turhauduin korkkiongelmaan. Suunnittelijakoulutuksenkin saaneena ajattelin että eihän tämä voi niin vaikeaa olla.


   • Osa-aikaeläkeläinen

    Siitä öljystä. Maalla on mukavaa. Rustasin isosta pöllinpätkästä tason, jonka päällä sahaa tankkaan ja viilaankin. Pölli imee ylimääräisen öljyn hyvin. Yli pursuava määrä ei ole iso.


   • Anonyymi

    Muista myös teräketjuöljy! Tuohon vauhtiin ei pääse kukaan, kun öljykin pitää laittaa.


  • Kualeppi

   Juu halpaahan se öljy ja bensa on ,sitä voi tursutella huoletta maastoon.......??

  • Kualeppi

   Voi pyhä yksinkertaisuus.Kannattaa siis lotrata ölyä ja bensaa maahan mutta ei kannata ostaa täyttökannua???

   • Osa-aikaeläkeläinen

    Täytyy katsella sitä täyttökannua. Maaseutu on kovasti muuttunut sinä aikana kun puuhasin ydinvoimalassa. Tuo täyttökannu on pikkujuttu, mutta traktoreiden perässä on sellaisia isoja koneita, joiden käyttötarkoitusta en tiedä. Ei ole tullut luettua Koneviestiå niin tarkkaan.


  • stiilinkorkki

   Ei vaikuta öljytankin täyttöaste öljykorkin takkuiluun. Lämpimänä korkki sulkeutuu riippumatta siitä onko tankki kokonaan täysi tai vähän vajaa. Vastaavasti kylmänä korkkia on vaikea saada kiinni. Eli lämpötilasta se takkuilu johtuu.

   • Osa-aikaeläkeläinen

    Onkohan niin että ylimääräinen lämmin öljy tulee herkästi korkin ohi, ja korkki menee kerralla kiinni. Tuskinpa muuten lämpötila vaikuttaa.


  • MSA140C

   Käytän teräketjuöljyyn muovista kossupulloa. Helpottaa kaatamista kun on pienisuinen läpinäkyvä puteli.
   Bensaa nykyisin tulee tankattua harvemmin.

  • Anonyymi

   Se Stihlin teräketjuöljysäiliön jumittava pikakorkki taitaa olla ns. tyyppivika. Itsekin hajotin yhden korkin, hain uuden, myyjä tunnusti että hänkin oli rikkonut sahastaan ko. korkin. Aloin tutkia asiaa, siis että mikä hemmetti siinä oikein takkuaa. Tulin siihen tulokseen että korkin tiiviste on aavistuksen liian paksu joten tein itse uuden vähän ohuemman tiivisteen. Sen jälkeen toiminut ongelmitta. Voihan sitä korkin omaakin tiivistettä hioa vähän ohuemmaksi. Vuotoa ei ole vaikka tiiviste ei ole niin paksu. Se ylivuotoventtiili bensakanisteriin on ilmeisesti todella hyvä, ainakin kaveri kehua paukutti sitä.

  • Anonyymi

   Ei se kombikannu toimi pakkasella. Ja onhan se nyt kumma jos ei saa teräöljyä tankiin. Mitä väliä sillä on jos vähän yli menee.

  • Anonyymi

   Itse en käytä terän voitelua kuin hiukan. Sehän ei itse sahaa voitele, vaan terälaiteistoa. Luontoa on säästettävä turhilta saasteilta.

  • Anonyymi

   Mulla 2 ms200 öljyn tankkaus tasatäyteen ja sahan kallistus ilmakupla laskee öljypinnan sopivan alas ja korkki kiinni.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   8345
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   7179
  3. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2973
  4. Kuumaa huumaa! Sofia Belorf keimailee pienen pienessä kesämekossaan: "Nyt jo ikävä..."

   No nyt ei ole kulunut paljoakaan kangasta tähän Sofian mekkoon. Mekko on nimittäin varustettu reilulla kaula-aukolla ja lyhyellä pituudella... https:/
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   2650
  5. IS: Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti

   Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle ”tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti ja heitä tarvitaan kaikkiaan 130 000 ”. Vo
   Maailman menoa
   248
   2393
  6. Tietäisitpä vaan kusipääukko

   mitä susta ajattelen. Naamas on aina, kuin norsun vitulla ja tuima ilme naamalla. Kuka semmoista jaksaa katsella. Koskaan et naura millekkään ja mikää
   Ikävä
   60
   951
  7. Martinan mersu herättää ansaittua kateutta

   Martina Aitolehti on menestynyt ikinuori nainen ja herättää ansaistsemaansa huomiota kaikkialla. Myös Mercedes Benzin pääkonttoriassa Saksassa kaunis,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   216
   944
  8. Sano EI korruptiolle, älä osta Marinin mainostamaa Pihka Collection reppua

   Valveutuneena kansalaisena ja kuluttajana voit vaikuttaa. Jätä Pihka Collectionin Marin-reppu kylmästi kaupan hyllylle ja osta sen sijaan joku toinen
   Tampere
   171
   793
  9. Viisi rokotevastaista radiojuontajaa kuollut Yhdysvalloissa lyhyessä ajassa koronavirukseen

   Rokotekriittiset radiojuontajat uskoivat mitä ihmeellisimpiin salaliittoteorioihin koronarokotteen suhteen. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viisi-
   Maailman menoa
   322
   785
  Aihe