Stihlin hankala öljypuolen pikakorkki

Osa-aikaeläkeläinen

Tunnettu ongelmahan on että jos kaataa säiliön liian täyteen, korkkia ei saa kiinni. Kierrettäessä korkin liikkuvat osat menevät väärään asentoon, ja sitten alkaa suttuinen näpertely.
Ehkä useimmat ovat hoksanneet kikan, jonka oppimiseen minulta, vanhalta ylitäyttäjältä, meni pitkään.
Korkin kiinnitys kun on epäonnistunut, osat saa paikoilleen painamalla korkin alas ja kiertämällä sen vastapäivään ääriasentoonsa. Sitten korkin voi tavallisesti kiertää kiinni, koska ylimääräinen öljy on pursunnut ulos.

23

1068

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kylläminäopastan

      Osta siihen kompikannuusi sellainen automaattikorkki, joka painetaan siihen täyttöreikään ja kun täynnä, niin enempää bensaa tai öljyä ei tule ja säiliö on sopivan täynnä, jolloin esittämääsi ongelmaa ei ole.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Ei minulla kombikannua ole. Tänä ja ensi vuonna työmaani ovat niin lähellä että tankkaan sahan liiterissä. Kuntoilua pitää riittää koko talveksi, joten parin tunnin puutyöt minulla on päivässä. Kiitos neuvosta kuitenkin!


      • Anonyymi

        Minulla taas on kombikannu ylitäytön estolla, Husqvarna-merkkinen.

        Stihl MS201CM pikkusahassa oli säästetty väärässä paikassa. Korkkien varmistusnarut olivat aivan liian lyhyet. Niiden takia kaikkea täyttöaukon tilaa ei saanut käyttöö, eli kombikannua ei voinut käyttää. Otin korkeista narut pois. Nyt pystyy käyttämään tätä uudenmallista kombikannua.


    • toimiii

      Taitaa olla liian vaikea keksintö tuo stihlin bajonetti korkki suurimmalle osaa sahaajista.

      • köyhäweronmaksajaeläk

        Joo, on se ja sitte viälä Stihlin pojat rupes tekeen pari vuotta sitten joka sahamalliin omansa laipan, muka yhteensopivuuden takia. On ne siitä hullutuksesta tullu vissii vähä takaasippäin.


    • Kombikannu

      Hyvä kombikannu automaattikorkeilla maksaa muutaman kympin. Kannattaa ostaa, sen jälkeen jää tuhraamiset pois ja väitän että sen jälkeen ajattelet, että olisi pitänyt hankkia jo vuosia sitten. Automaattikorkillisella kombikannulla tankkaaminen on myös tosi nopeaa.

      • Re-User

        Ei ole koskaan tullut mieleenkään mitään kombikannuja ostella,kun kaikenlaista pänikkää pyörii nurkat väärällään kaiken aikaa ja aina vaan tulee lisää


    • Nopeaakinon

      Ellei kombikannun korkin, eikä sen moottorisahan bensakorkin avaamista lasketa mukaan, niin sillä automaattikorkilla sen moottorisahan tankkaus kestää 3-5 sekunttia.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Minulla ei ole kiire. Puuhommia pitää riittää koko talveksi. Nyt on lunta vaivaksi asti, mutta onneksi työmaani puut ovat pienellä alalla.


      • Aikaaon

        Heh, eli aivan turhaan lopuksi siis kirjoitit että hankala pikakorkki, kun aikaa riittää täyttöhomman kanssa säätää ja öljyä yli tursutella ja sitä siivoilla. ;)


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Kirjoitin siltä varalta että joku ei ole tuota hoksannut. Itsekin jo turhauduin korkkiongelmaan. Suunnittelijakoulutuksenkin saaneena ajattelin että eihän tämä voi niin vaikeaa olla.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Siitä öljystä. Maalla on mukavaa. Rustasin isosta pöllinpätkästä tason, jonka päällä sahaa tankkaan ja viilaankin. Pölli imee ylimääräisen öljyn hyvin. Yli pursuava määrä ei ole iso.


      • Anonyymi

        Muista myös teräketjuöljy! Tuohon vauhtiin ei pääse kukaan, kun öljykin pitää laittaa.


    • Kualeppi

      Juu halpaahan se öljy ja bensa on ,sitä voi tursutella huoletta maastoon.......??

    • Kualeppi

      Voi pyhä yksinkertaisuus.Kannattaa siis lotrata ölyä ja bensaa maahan mutta ei kannata ostaa täyttökannua???

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Täytyy katsella sitä täyttökannua. Maaseutu on kovasti muuttunut sinä aikana kun puuhasin ydinvoimalassa. Tuo täyttökannu on pikkujuttu, mutta traktoreiden perässä on sellaisia isoja koneita, joiden käyttötarkoitusta en tiedä. Ei ole tullut luettua Koneviestiå niin tarkkaan.


    • stiilinkorkki

      Ei vaikuta öljytankin täyttöaste öljykorkin takkuiluun. Lämpimänä korkki sulkeutuu riippumatta siitä onko tankki kokonaan täysi tai vähän vajaa. Vastaavasti kylmänä korkkia on vaikea saada kiinni. Eli lämpötilasta se takkuilu johtuu.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Onkohan niin että ylimääräinen lämmin öljy tulee herkästi korkin ohi, ja korkki menee kerralla kiinni. Tuskinpa muuten lämpötila vaikuttaa.


    • MSA140C

      Käytän teräketjuöljyyn muovista kossupulloa. Helpottaa kaatamista kun on pienisuinen läpinäkyvä puteli.
      Bensaa nykyisin tulee tankattua harvemmin.

    • Anonyymi

      Se Stihlin teräketjuöljysäiliön jumittava pikakorkki taitaa olla ns. tyyppivika. Itsekin hajotin yhden korkin, hain uuden, myyjä tunnusti että hänkin oli rikkonut sahastaan ko. korkin. Aloin tutkia asiaa, siis että mikä hemmetti siinä oikein takkuaa. Tulin siihen tulokseen että korkin tiiviste on aavistuksen liian paksu joten tein itse uuden vähän ohuemman tiivisteen. Sen jälkeen toiminut ongelmitta. Voihan sitä korkin omaakin tiivistettä hioa vähän ohuemmaksi. Vuotoa ei ole vaikka tiiviste ei ole niin paksu. Se ylivuotoventtiili bensakanisteriin on ilmeisesti todella hyvä, ainakin kaveri kehua paukutti sitä.

    • Anonyymi

      Ei se kombikannu toimi pakkasella. Ja onhan se nyt kumma jos ei saa teräöljyä tankiin. Mitä väliä sillä on jos vähän yli menee.

    • Anonyymi

      Itse en käytä terän voitelua kuin hiukan. Sehän ei itse sahaa voitele, vaan terälaiteistoa. Luontoa on säästettävä turhilta saasteilta.

    • Anonyymi

      Mulla 2 ms200 öljyn tankkaus tasatäyteen ja sahan kallistus ilmakupla laskee öljypinnan sopivan alas ja korkki kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe