HELSINKI HUKKUU LUMEEN!

ON satanut jo taivaan täydeltä ja lisää tulee lunta. Ulos pimeyteen luojan töihin -
lumen luontiin.

79

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henrjii

      Susia kun viellä saisitte, niin olisi ihan normaalia talvikeliä

      • Älä pelottele, heillä on vaikeaa muutenkin.
        Viime viikonloppuna, kun metrot eivät kulkeneet, valitettiin ja pelättiin miten lastenvaunut, pyörätuolit ja rollaattorit mahtuisivat busseihin.
        Onkohan jokaisen ihan välttämätöntä olla liikkeellä joka päivä, varsinkin viikonloppuna, kaksi päivää kotona, pahako.


      • HELSINKI JO TÄYNNÄ SUSIPAREJA.


      • töölönvesa
        Anceli kirjoitti:

        Älä pelottele, heillä on vaikeaa muutenkin.
        Viime viikonloppuna, kun metrot eivät kulkeneet, valitettiin ja pelättiin miten lastenvaunut, pyörätuolit ja rollaattorit mahtuisivat busseihin.
        Onkohan jokaisen ihan välttämätöntä olla liikkeellä joka päivä, varsinkin viikonloppuna, kaksi päivää kotona, pahako.

        He olivat Espoolaisia, jotka valittelivat, metron kulkemattomuudesta. Ovat nuo Espoolaiset nynnyjä.

        Täällä Helsingissä keskuspuistossa sekä Keravanjoen ( lue Vantaanjoen ) alueella Ilvekset paistattelevat päivää lopputalven hangilla, hiirihaukat saalistavat piennisäkkäitä. Kettuja, supikoiria, hirviä, lepakoita, silokaloja. Puistot täynnä aroniamarjoja ynnä haapasieniä.

        Itäväylää myöten saapuva Espoolainen "pörisee", kun liikkenne hidastuu Mechelininkadulle tai Malminrinteelle.


      • Nippelimuistiota

        ""Itäväylää myöten saapuva Espoolainen ""

        Silloin kun itse olin espoolainen, saavuin helsinkiin länsiväylää, turunväylää, vanhaa turuntietä...
        Vaan en koskaan itäväylää, paitsi silloin kun oli työasioita itä-helsingin puolella muutenkin.


    • talvijalumi

      Tavallinen lumisade, että te helsinkiläiset ootte surkeita.

      • Bengalitikku

        Paikoitellen kapeat kadut, aurauskalusto, parkkeeratut autot, lumikasat ja lumipuuro siellä täällä jään päällä on talvella kenkuinta pääkaupunkiseudulla.
        Käpykylässäni lähikatua ei aurattu moneen päivään. Kun käväisen lenkillä ja kaupoilla tsekkaan kadun ja jos se taas on auraamatta, soitan katujen pomolle.
        Soitan siksi, että yhtiössämme on ikäihmisiä, jotka liikkuvat huonosti ja lanssi on käynyt naapureissa, niin pihallekin pitää sujuvasti päästä.
        Elikkäs hälytysajoneuvojen, jätehuollon ja taksin pitää päästä sujuvasti ajamaan vaikkapa ovelle. Piha on aurattu säntillisesti, joten huolto toimii.
        Samoin minne lunta kasataan vaatisi vähän aivoja eli ei suojateiden viereen ei saisi koota kiireessäkään kekoja, siksi, että autoilija näkee vaivatta koululaiset tai ikäihmiset tai muut, jotka notkuvat siinä ajotien reunassa päästäkseen yli.
        Ja onhan lastenrattaita raskasta kiskoa sohjossa.
        Tommottas tuumaan.
        Täällä pääkaupunkiseudulla ei joka taloudessa ole traktoreita ei edes bobcattia vaan lumiauraukset ovat usein tiettyjen alueiden sopimusajoa.
        Joskus tuollainen sopimusajo näyttää omituiselta, kun aura painelee sössössä kauha ylhäällä, koska ei olla 'omalla alueella'.
        Joskus tuntuu, että kunnallisia liikennetoteutuksia seurataan pulpetin takaa tai auton ikkunasta ja vain 'liikkuvat' pystyvät raportoimaan.


      • EiSäälitä

    • Kohta.baanalle

      Niinpä ´talvijalumi´, meillä pohjanmaalla oli kotona rattori, jolla pöläytettiin tiet hetkessä auki, istuimelle hyppäsi sekä tytöt että pojat. Ei ollut ongelma. Täällä päin me maksetaan lumenluojille sopimussummia koko talveksi, tuli lunta tai ei, he auraavat kun ehtivät. Sellaiset, jotka kävisivät luomassa lumen vain silloin kun sitä on, ovat harvassa. Sopimusaurat käyvät juosten kusten suhaamassa pihassa, kaukana autoista, että takapuskurin ääreen kerääntyy iso kinos. Ne pitää sitten itse lähteä luomaan lapiolla, muuten ei pääse asioille. Kun syksyllä tulee pehmeä ensilumi, nämä ajavat isoilla auroilla kuorien pihahiekat ryttyyn pihan nurkkaan omia aivoja ei ole, että ymmärtäisi, milloin pitää ajaa milloin ei. Viime syksynä rikkoivat sementtikourut, niiden reunathan ulottuvat hieman käytävän pintaa korkeammalle. Ei korvausta, on taloyhtiön vika.
      Auton vapauttamisen lisäksi toki oman rapun edus ja terassi, se on ihan kivaa puuhaa.
      Niin että eikun aloittajan tapaan luojan töihin, korvessa en asuisi.

    • Psykoterapeutitar

      Tänään olis vanhuskeskittymässä kaikenlaista mielenkiintoista ohjelmaa, mutta taidan jättää väliin, kun lumessa kahlaamisesta on tullut niin hankalaa. Vaikka kadut kyllä aurataan ja hiekoitetaan, mutta erilaiset kinokset katujen varsilla saavat jalat lipsumaan minne sattuu ja kävelystä tulee taitolaji, johon ei taidot enää riitä.
      Pitää mennä johonkin vanhusryhmiin, jossa opetetaan vanhenemisen hyväksymistä, taitoa ja tasapainoa. Tuntuu niin vastenmieliseltä olla vanha kaikinpuolin! Lumi, mikä ennen sai hihkumaan riemusta, on nykyisin jos ei nyt niin este, niin ainakin hidaste.

    • hankien.nautiskelija

      En ihan keskustassa ole. Lauantaina vasta menen sinne asioille. Siihen mennessä lienee suurin härdelli ohi. Onhan se haasteellista lumiaurojen työskennellä kaduilla, joiden varsilla molemmin puolin on parkkeerattuja autoja. Muistelen muutama vuosi sitten, kun oli vastaavanlainen lumikaaos. Tattarisuolle kuskattu ja trampattu lumi ei ollut sulanut vielä kesäkuussakaan.

      Itse kyllä nautin puhtaista valkoisista kinoksista.Talvimaisemasta.

      • Lumesta nauttiminen saa jäädä katselun - ei kahlaamisen asteelle.


    • ö-Öö

      Liioittelua

      Vähemmän lunta, kuin uhkailtiin. Ja oikeastaan mun mielestä tavallaan yhtä tärkeetä, ei hirveetä tuulta, ei niin suurta nietosta, kuin pelkäs. Harjaa ja lumilapiota kehiin juu.

      Täällä slummissa lumityöt tapahtuu yllättävänkin hyvin, ei hirveetä härdelliä. Taloyhtiöllä hyvä huoltoyhtiö, niilllä kääntyvärunkoinen traktori, tosi näppärä lumikone. Ja jostain syystä niillä ajojärjestys meitä suosiva, ei olla se viimeinen asiakas, jolle lumet pukellaan. Joskus ollut kehnomminkin.

      Kaupunkin hommat nyt on laisiaan. Kohtuu hyvin menee kuitenkin, aina tietenkin pätkiä, että eivät kerkee kovin nopeesti hommiin. Ongelmahan on, joskus tsadissa ei lunta, joskus taas on. Kun hommeli alihankkijoiden tehtävää pitkälle, kapasiteetti vaihtelee sekin. En iteasiassa oikein tiedä, paljonko kaupungilla omaa kalustoa ja väkeä, kai saman verran, kuin puutarhahommissa, samaa jengiä. Tiekarhut kuulemma aikanaan myyty viroon, lumityöt ei kaupungin ydinpisnestä. Tosin välttämätöntä.

      Lunta sataa ja sitä luodaan juu. Mutta minne? Kaupunkissa kun ei oikein ole tilaa, minne läjittää. Se ikuisuusjuttu. Hö, tossa meitin kääntöpaikalla aina sama, hirvee lumivuori viemärin päälle. Saadaan kelien lämmetessä hieno järvi. Omalla pihalla ja portailla nyt saa lumensa kasattua jonnekin. Parkkipaikka kiintoisa, autoa kun kaivelee, oikeestaan ainoo paikka, minne lumet sais laitettua ois tietenkin naapuriautojen päälle :D¨

      Mun mielestä kaupungissa tosi helppoa lumen kans, pöndellä sitä kuutiota omalla vastuulla pirun paljon enenpi. Lapio kouraan ja näppäät ennen töihin lähtöä puol kilsaa kujaa auki....

      =DW=

      • ö-Öö

        Priorisoimisesta.

        Tiekunnossapidosta luokituksensa. Ja muutakin. Mua jaksaa huvittaa yks juttu. Mulla tossa aika vieressä toi hiton potkupallokenttä, keinonurmi. Se on aina vihree, nytkin pikkutraktori siellä pörrää. Se liikuntaviraston hommia, hyvin hoidetaan.

        Ja toi kevyenliikenteen väylä tossa välissä, sillä ei talvikunnossapitoa. Huvittavan näköistä, kun jengiä kahlaa munia myöten lumessa jalkakäytävää pitkin pelaan palloa keinonurmelle :DDD

        =DW=


      • ö-Öö
        ö-Öö kirjoitti:

        Priorisoimisesta.

        Tiekunnossapidosta luokituksensa. Ja muutakin. Mua jaksaa huvittaa yks juttu. Mulla tossa aika vieressä toi hiton potkupallokenttä, keinonurmi. Se on aina vihree, nytkin pikkutraktori siellä pörrää. Se liikuntaviraston hommia, hyvin hoidetaan.

        Ja toi kevyenliikenteen väylä tossa välissä, sillä ei talvikunnossapitoa. Huvittavan näköistä, kun jengiä kahlaa munia myöten lumessa jalkakäytävää pitkin pelaan palloa keinonurmelle :DDD

        =DW=

        Hehhe

        Ilmeisimmin kovaan lumentuloon on varauduttu hyvin. Ikinä ennen en ole nähnyt, että pallokenttää on auraamassa 2 traktoria. Siinä net ahkerasti pukkelee lunta nurmelta.

        Joskus (useasti) miettinyt ammatinvalinta-asioita. Oikein ihmetellyt, millanen intohimo jonkin työn tekemiseen on, kun vuosikaudet töikseen, aamusta iltaan, ajaa pikkutraktorilla ympäri jalkapallokenttää. Sen täytyy olla rakkautta lajia kohtaan.

        =DW=


      • Itämereen lunta mahtuu. 1070 ajoin lunta ja sitä kipattiin Hernesaaresta mereen.


      • ö-Öö
        arvo.e kirjoitti:

        Itämereen lunta mahtuu. 1070 ajoin lunta ja sitä kipattiin Hernesaaresta mereen.

        Mnaah

        Milläs kuljetit, härkävaljakollako, vai tuohikontissako?

        =DW=


      • en.usko
        arvo.e kirjoitti:

        Itämereen lunta mahtuu. 1070 ajoin lunta ja sitä kipattiin Hernesaaresta mereen.

        Olet taatusti palstan vanhin kirjoittelija. Jo 1070 olit lumihommissa. Joo joo....


    • Muista olla varovainen,
      lumenluonti on sydämelle esimerkiksi kaikista rasittavinta puuhaa.
      Oikeaa laihduttajan hommoo, se syö kaikki ylimääräiset energiat.

      Hikihommookin se on ja lumenluonnin jälkeen on ihanaa mennä saunaan tai suihkuun
      ja ikkunasta ihailla kättensä ja uurastuksensa jälkiä.
      Ehkä joutuu hieman kiroilemaan, että sitä materiaalia tulee taivaalta kokoajan lisää... mistä sitä piisaakin.

    • Helsingissä kaikki joutilaat maahanmuuttajamiehet lumenluontiin.

      Lapio vaan käteen ja jalkakäytäviä putsaamaan...

      • henrjii

        pitää vaan olla työturvallisuuskortti tieturvallisuuskortti hygieenapassi anniskelupassi
        tulikortti ennen kuin saa lapion käteen


      • henrjii kirjoitti:

        pitää vaan olla työturvallisuuskortti tieturvallisuuskortti hygieenapassi anniskelupassi
        tulikortti ennen kuin saa lapion käteen

        Niin ja varmaan myös vakuutusta sinne ja tänne, todennäköisesti se sormi siinä hommassa vammautuu ja ainakin hammaskalusto täytyy uusia kokonaan.
        Riskaapelia hommaa antaa lapiota osaamattoman ja varsinkin työhaluttoman käteen.


      • Psykoterapeutitar

        Eihän duuniin nykyisin pääse kukaan, jos ei ole koulutusta, eikä aina sittenkään. Ei enää mennä ovelle kysymään töitä. Turha aina vetää työttömyys/työllisyys kortti esiin, kun olemme itse tehneet yksinkertaisistakin töistä monimutkaisia ja näin itse lisäämme työttömyyttä turhalla byrokratialla.


      • Psykoterapeutitar kirjoitti:

        Eihän duuniin nykyisin pääse kukaan, jos ei ole koulutusta, eikä aina sittenkään. Ei enää mennä ovelle kysymään töitä. Turha aina vetää työttömyys/työllisyys kortti esiin, kun olemme itse tehneet yksinkertaisistakin töistä monimutkaisia ja näin itse lisäämme työttömyyttä turhalla byrokratialla.

        Viime talveltakos se oli juttu kuinka maahanmuuttajat oma-aloitteisesti putsasivat autoja lumesta ja
        aukaisivat katujen varsia.

        Voihan jotain tehdä ilman käskyjä ja komentoja ja ilman viranomaisten kautta kulkevia polkuja ja koulutusta.


      • Psykoterapeutitar

        Vapaaehtoisesti, pienimuotoisesti, paikallisesti, muttei nyt todellakaan "ammattimaisesti"! Vapaaehtoisesti samaa voi tehdä jokainen meistä!


      • maissii kirjoitti:

        Viime talveltakos se oli juttu kuinka maahanmuuttajat oma-aloitteisesti putsasivat autoja lumesta ja
        aukaisivat katujen varsia.

        Voihan jotain tehdä ilman käskyjä ja komentoja ja ilman viranomaisten kautta kulkevia polkuja ja koulutusta.

        No meillä oli paikallisella facella hälyytys, että joku on putsannut autojen ikkunoita.
        Olivat varmoja siitä, että roismot olivat tutkineet, josko olisi jotain varastettavaa autoissa. Sitten joku kiltti naapuri tunnusti hyvän hyvyyttään puhdistelleensa toistenkin autoja siinä samalla, kun lämmitti ja sulatteli omaansa.


      • henrjii kirjoitti:

        pitää vaan olla työturvallisuuskortti tieturvallisuuskortti hygieenapassi anniskelupassi
        tulikortti ennen kuin saa lapion käteen

        Ketjuvartinen lapio, ettei mene pelkäksi lapionvarteen nojailuksi.


    • Puhuin juuri tyttären kanssa puhelimessa.
      Hän kertoi että ihan normaali talvikeli, ei tietoakaan katastrofista josta peloteltiin ihmisiä.

    • Nooh, kohta ne lumet sulaa ja pääsette siunailemaan loskaa ja koiranpaskoja katuvierillä, eikä mene kuin hetki, niin jo tulee hirveä hellekesä tai jatkuva sateinen kylmyyskesä.
      Niin se elämä ja vuodenajat seuraavat toistaan.

    • Lapiot-kellariin

      Mikä armoton petos!
      Nyt pää-kaupunti-seutu-lippulaiset valittaa kun ei tullutkaan niin paljon kuin luvattiin?

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005968320.html

      Se on vedettävä valtio, ilmatieteenlaitos, tv-yhtiöt ja lehdistö oikeuteen petoksesta ja väärän tiedon levittämisestä ilman lain suomaa suojaa.

    • Ei haittaa vaikka hetkeksi hukkuukin,
      jos vanhat merkit paikkansa pitävät
      niin juhannukseen mennessä ne sulavat pois jaloista,
      ja Helsinki taas pintaan pompsahtaa.

    • Täälläpä ei ole satanut lunta, kuin pieni kerros, eikä tuulestakaan paljon tietoa ole.
      Nykyään nuo säätietäjät tuppaavat vähän maalailemaan isolla sudilla noita sanomisiansa.
      Käväisin pienellä lenkillä, vähän sataa lunta, vain pientä viimaa aukeimmilla paikoilla, ei myrskyistä tietoakaan.

    • Kohta.baanalle

      Nyt en perkuleet ovat käyneet puhdistamassa lumen siten, että lumi on kerätty rivitalon seinää vasten. Siinähän on aika alhaalla tuuletusaukot. En usko että piruuttaan, laiskuuttaan ja osaamattomuutta kyllä, koska kauemmaksi on työläämpää työntää. Pakkohan oli mennä ottamaan lumet pois läheltä seinän aukkoja, muuten on kämpät kohta homeessa. Rupeaisko kirjoittelemaan ohje-kylttejä pitkin pihaa. Kummaksikohan leimattaisiin, kylähulluksi vai asioista huolehtivaksi. Arvio asiasta on.

      • rakennusmies_

        Kun olin aivan pieni niin meillä aina lumen tultua lumi luotiin omakotitalon seinustalle jotta omakotitalo pysyy lämpimämpänä kun tulee 20 - 40 asteen pakkaset ja sen huomasi kyllä omakotitalon sisälämpötilassa että lumesta oli hyötyä omakotitalon seinustoilla. Omakotitalomme oli hirsirunkoinen jossa oli alhaalta avoin rossilattia. Sinne lattian alle pääsi kissamme niin halutessaan. Kun omakotitalossamme oli rossilattia niin seinän vierustalle luotu lumi ei koskaan aiheuttanut mitään homevaurioita. Meillä kesäisin pestiin lattioita niin että käytettiin paljon vettä lattioiden pesuun. Voi sanoa että oikein kaadettiin vettä lattialle lattioita luututtaessa. Tämä kertoo sen että jos omakotitalo rakennetaan liian tiiviiksi niin sellainen omakotitalo homehtuu jos vettä joutuu pienikin määrä väärään paikkaan joten omakotitalojen rakentaminen on mennyt sellaiseksi että uudet omakotitalot oikein halutaan hometaloiksi? Nykyään omakotitaloissa pitää olla ilmastointilaitteet - ennen vanhaan ei tarvinnut omakotitalossa ilmastointilaitteita ja sisällä oli hyvä ilma hengittää.


      • rakennusmies_ kirjoitti:

        Kun olin aivan pieni niin meillä aina lumen tultua lumi luotiin omakotitalon seinustalle jotta omakotitalo pysyy lämpimämpänä kun tulee 20 - 40 asteen pakkaset ja sen huomasi kyllä omakotitalon sisälämpötilassa että lumesta oli hyötyä omakotitalon seinustoilla. Omakotitalomme oli hirsirunkoinen jossa oli alhaalta avoin rossilattia. Sinne lattian alle pääsi kissamme niin halutessaan. Kun omakotitalossamme oli rossilattia niin seinän vierustalle luotu lumi ei koskaan aiheuttanut mitään homevaurioita. Meillä kesäisin pestiin lattioita niin että käytettiin paljon vettä lattioiden pesuun. Voi sanoa että oikein kaadettiin vettä lattialle lattioita luututtaessa. Tämä kertoo sen että jos omakotitalo rakennetaan liian tiiviiksi niin sellainen omakotitalo homehtuu jos vettä joutuu pienikin määrä väärään paikkaan joten omakotitalojen rakentaminen on mennyt sellaiseksi että uudet omakotitalot oikein halutaan hometaloiksi? Nykyään omakotitaloissa pitää olla ilmastointilaitteet - ennen vanhaan ei tarvinnut omakotitalossa ilmastointilaitteita ja sisällä oli hyvä ilma hengittää.

        Niinhän ne lapioitiin lumet talon kivijalan viereen, ettei pakkanen pääse kellarissa olevaan autotalliin ja porkkana/peruna/ kaali/säilyke ... varastoihin.


    • ei huku, ei läheskään, turhaa puhetta. keski-euroopassa on lumeen hukuttu, mutta täällä vielä ihan kohtuullista, tuo jokavuotinen valitus ja härdelli alkaa kyllästyttämään.

    • mimmimum-..mi

      Hyvä se on että lunta...ja kunnon talvi.. lapset pääsee hiihtämään ja pulkkailemaan...pikkukundi oli saanut oikein fischerit...sitten iskänkin piti ostaa hiihtimet...Siitä on jo monta vuotta kun olen hiihtänyt...viimeksi järven jäällä..tasaisella...mutta ihan kivaa se olisi liikuntamuotona...
      Tuntuu jotenkin niinkuin luopumiselta jostain kun alkaa muistelemaan ...laskettelua...mäenlaskuja..hurjia mäkiä...no ...elämä on..

    • Nunnukanunnuka

      Helsinki hukkuu lumeen.

      Haittaaks se?

      • maallapärjää

        Paljasjalkaisilta hesalaisilta paleltuu varpaat.
        Eikä sossusta saa edes lumikenkiä.


      • optimisti-orvokki

        Jos on tullut paljain jaloin Helsinkiin, Naistenklinikalle tai Kätilöopistolle, ei kenkiä laiteta heti jalkaan. Kävelemään opettelevat saavat sitten jo ensimmäisen vuoden aikana hyvät kengät, eikä pakkasessakaan tarvitse palella.

        Pitäisikö suositella pihakanin turkkia vuoriksi talvikenkiin?

        .


    • Varhain aamulla näytti hurjalta, kun tuuli viuhui vauhdikkaasti vaakasuorassa ja pöllytti lumihiutaleita hyvää kyytiä lähiympäristöön.

      Sade rauhoittui jo kahdeksan aikoihin, ainakin lähiympäristössä, eikä lumikerros muodostunut juurikaan omaa vaaksaani korkeammaksi. Katujen varteen pysäköityjen autojen kuljettajien piti kyetä vastaamaan lumikinoshaasteisiin. Apua ei kaupungissa onneksi tarvitse hakea kaukaa.

      Pulkkia ja kelkkoja näkyi ilmestyneen myös maisemaan. Kyllä kaunis valkoinen lumi tuo oman vireen maisemaan ja iloa leikkeihin. Pikkupakkasessa on helppo viihtyä ja iloita kauniista säästä. Lunta ei enää illalla paljon sada ja tuulikin on vähän tyyntynyt. - Ellei sää lämpene ja lumi sula, sitä pitää varmaan alkaa kuljetella toisin maisemiin ja rakentaa lumivuoria. ;)

      • Seudullamme on menossa leikki, jossa lumet tuikkastaan naapurin tieosuudelle noin "vahingossa".


      • arvo.e kirjoitti:

        Seudullamme on menossa leikki, jossa lumet tuikkastaan naapurin tieosuudelle noin "vahingossa".

        Onko tuo uusi versio lumisodasta.
        Täällä se aurinko paistelee ja puut seisoo hiljaa paikallaan.
        Autoa pitäisi vissiin käydä harjailemassa, huomenissa pitää mennä ruokavaraston täydennystä hakemaan ja taitaa olla bensakin vähissä.


    • Tuulettaa

      Täällä on lumitöitä viikon aikana riittänyt, ulkoliikuntaa ihan tarpeeksi. Pakkanen huitelee yli 20 tällä hetkellä.
      Ihmettelen toisinaan miks televisiossa on aina tuo Peltsin kova vuosi. Jaksosta toiseen näytetään samaa ähellystä. Peltsi vois mennä kolaamaan ihmisten pihoja ympäri Suomee. Siinä tulis vaihtelua ohjelmaan ja Peltsi sais kuntoilua.

    • Sattuneesta syystä ei autoni ollut viime-yönä parkki-paikassaan.
      Saapuessani parkkiini odotin kauhulla paljonko joudun lapioimaan.
      En yhtään!
      Talo-yhtiö oli hoitanut homman mallikkaasti.
      Olenhan minä maksanut vuokrani säntillisesti.

      H.

      • mimmimum-..mi

        Oliko sinun autosi "yökylässä" ... niinkuin Veitolakin aina joskus....


      • mimmimum-..mi kirjoitti:

        Oliko sinun autosi "yökylässä" ... niinkuin Veitolakin aina joskus....

        "mimmimum-..mi"

        Kuinka paljon tietää hän autoista?
        Ja etu-pään ripustuksista?
        Jos hän tietää, niin hän kuvittelee että toisen puolen jousi katkeaa kahtia.
        Ja että toinen pää repii kalliin Nokia-Nasta-Talvi-renkaan riekaleiksi.
        Aika tuoretta on nyt minun autoni etu-pään ripustukset.
        Eli yöksi joutui autoni jäämään.
        Kaipasiko hän minua?
        En osaa sanoa.
        Olin kuitenkin onnellinen että kaappini olivat täynnä ja järjestyksessä.
        Sanoakseni tankkini oli täynnä. :)
        Autoni kulkee nyt pehmeästi kuin Rolls Royce.

        H.


      • mimmimum-..mi
        hunksz kirjoitti:

        "mimmimum-..mi"

        Kuinka paljon tietää hän autoista?
        Ja etu-pään ripustuksista?
        Jos hän tietää, niin hän kuvittelee että toisen puolen jousi katkeaa kahtia.
        Ja että toinen pää repii kalliin Nokia-Nasta-Talvi-renkaan riekaleiksi.
        Aika tuoretta on nyt minun autoni etu-pään ripustukset.
        Eli yöksi joutui autoni jäämään.
        Kaipasiko hän minua?
        En osaa sanoa.
        Olin kuitenkin onnellinen että kaappini olivat täynnä ja järjestyksessä.
        Sanoakseni tankkini oli täynnä. :)
        Autoni kulkee nyt pehmeästi kuin Rolls Royce.

        H.

        Ajoikko lumipenkkaan...onneksi ei kai sattunut pahempaa ....tiedän että jousi on jousi.. en sitten paljon muuta....Kai sitten silitit häntä vähäsen kun ikävä oli varmaan ollut....


      • mimmimum-..mi kirjoitti:

        Ajoikko lumipenkkaan...onneksi ei kai sattunut pahempaa ....tiedän että jousi on jousi.. en sitten paljon muuta....Kai sitten silitit häntä vähäsen kun ikävä oli varmaan ollut....

        "mimmimum-..mi"

        MINÄ en koskaan aja penkkaan.
        Tai no.
        Kerran, kauan, kauan sitten seurustelin kauniin naisen kanssa.
        En vieläkään ymmärrä miksi en pystynyt keskittymään tärkeänpiin asioihin.
        Kuten auton-ajoon.
        -
        Lähdin parkki-paikaltani vauhdilla traktori auraajan jättämän pikku-penkan yli.
        Käänsin nopeasti oikealle heti kun naapuri-auton keula jäi taakse ja...
        Sanoakseni auto-vanhukseltani(13v.) murtui Lonkka. :)
        Minä kyllä nautin joka talvi autolla leikkimisestä.
        Se ralli nääs.

        H.


    • Tuulettaa

      Hunkeli on ehta kaupunkilainen. Neuvo nyt miten näppäimillä tehdään aste. Voin lähettää näitä säätietoja pallon toiselle puolelle helteeseen.

    • Jokohan siellä Pääkaupungissa on tiet aurattu, kun meinasin tulla pariksi päiväksi etelän ihmeitä siunailemaan.
      Meillä lunta olis vaikka myydä, hiihtääkään ei voi kuin tietä pitkin, pienempi ihminen uppoaa haarujaan myöten hankeen.

      • pakkasherran.pauloissa

        Lumet ovat aurattu pk:ssa. Muhkeat keot lapsille kiipeiltäviksi pihateiden kulmauksiin. Kirkkaat auringonsäteet kimaltelevat vielä niin puhtoisilla hangilla. Pakkasta on -23 ja lumi narskuu kengänpohjien alla.
        Laturaivo pahimmillaan Paloheinässä, jos jalkapatikassa eksyt väärälle polulle ja joudut ylittämään ladut.
        Spurgut ovat kadonneet katukuvasta. Sitkeät romaaninaiset kerjäävät vakipaikoillaan.
        Elämä on.


      • pakkasherran.pauloissa kirjoitti:

        Lumet ovat aurattu pk:ssa. Muhkeat keot lapsille kiipeiltäviksi pihateiden kulmauksiin. Kirkkaat auringonsäteet kimaltelevat vielä niin puhtoisilla hangilla. Pakkasta on -23 ja lumi narskuu kengänpohjien alla.
        Laturaivo pahimmillaan Paloheinässä, jos jalkapatikassa eksyt väärälle polulle ja joudut ylittämään ladut.
        Spurgut ovat kadonneet katukuvasta. Sitkeät romaaninaiset kerjäävät vakipaikoillaan.
        Elämä on.

        Kiitos tiedosta, en ota lumikenkiä mukaan.
        70-luvun puolivälin jälkeen en ole Paloheinässä käynyt, enkä hiihtänyt silloinkaan, Kannelmäkeen kuljin sitä kautta.
        Täällä maalla saa hiihdellä ihan rauhassa, ei näy eikä kuulu laturaivoa, muuta kuin vähän puhinaa, kun kaaduttuani kampean itseäni ylös hangesta.


      • pakkasherran.pauloissa
        Anceli kirjoitti:

        Kiitos tiedosta, en ota lumikenkiä mukaan.
        70-luvun puolivälin jälkeen en ole Paloheinässä käynyt, enkä hiihtänyt silloinkaan, Kannelmäkeen kuljin sitä kautta.
        Täällä maalla saa hiihdellä ihan rauhassa, ei näy eikä kuulu laturaivoa, muuta kuin vähän puhinaa, kun kaaduttuani kampean itseäni ylös hangesta.

        Nyt on "valkoinen kurittaja" vallannut pk-seudun. Lunta saapuu kohti maata tosi sakeana. Jos näin jatkuu voi Helsinki olla tulevina päivinä täysin kaaoksella saarrettu. Suosittelen varsikenkiä, jotka eivät suutu suolamössöseoksesta.
        Tervetuloa pääkaupunkiin!


      • pakkasherran.pauloissa kirjoitti:

        Nyt on "valkoinen kurittaja" vallannut pk-seudun. Lunta saapuu kohti maata tosi sakeana. Jos näin jatkuu voi Helsinki olla tulevina päivinä täysin kaaoksella saarrettu. Suosittelen varsikenkiä, jotka eivät suutu suolamössöseoksesta.
        Tervetuloa pääkaupunkiin!

        Niinkö, tytär ei ole vielä ehtinyt raportoida, kun on aamuvuorossa Herttoniemen entiseen sairaalaan remontin ajaksi sijoitetussa palvelukeskuksessa.
        Onneksi en ole mikään hienostelija ja sipsuttelija, joten kunnon tamineet ylle, niin enköhän pärjää.

        Kiitos, minä saavun huomenna, jos ei esteitä ilmaannu. Ei viitsisi säästösyistä jättää jo ostettuja bussilippuja käyttämättä, menolippu maksoikin peräti euron.


      • Anceli kirjoitti:

        Niinkö, tytär ei ole vielä ehtinyt raportoida, kun on aamuvuorossa Herttoniemen entiseen sairaalaan remontin ajaksi sijoitetussa palvelukeskuksessa.
        Onneksi en ole mikään hienostelija ja sipsuttelija, joten kunnon tamineet ylle, niin enköhän pärjää.

        Kiitos, minä saavun huomenna, jos ei esteitä ilmaannu. Ei viitsisi säästösyistä jättää jo ostettuja bussilippuja käyttämättä, menolippu maksoikin peräti euron.

        Helsingin bussiliput menivät vaihtoon vuode vaihteessa. Uudistin sen toissapäivänä.


      • arvo.e kirjoitti:

        Helsingin bussiliput menivät vaihtoon vuode vaihteessa. Uudistin sen toissapäivänä.

        Olen ostanut lipun kännykkään, kun metrolla matkustan.
        Toimiikohan sama numero 16355 edelleen, toivottavasti.


      • henrjii

        Kannattaa kokeilla sitten vasta kun tarkastaja tulee


      • henrjii kirjoitti:

        Kannattaa kokeilla sitten vasta kun tarkastaja tulee

        Lipun tulee olla voimassa jo metroon astuttaessa, muuten rapsahtaa sakko, jos tarkastaja tulee kyselemään.


      • henrjii
        Anceli kirjoitti:

        Lipun tulee olla voimassa jo metroon astuttaessa, muuten rapsahtaa sakko, jos tarkastaja tulee kyselemään.

        niinhän se on rehellisyys kannattaa


      • henrjii kirjoitti:

        niinhän se on rehellisyys kannattaa

        Hyvä kuitenkin ettei istumapaikasta tarvitse maksaa, eikä varata etukäteen.


      • pakkasherran.pauloissa
        Anceli kirjoitti:

        Hyvä kuitenkin ettei istumapaikasta tarvitse maksaa, eikä varata etukäteen.

        Voi myös ladata hsl.fi /-mobiilisovelluksen ja ostaa lipun sitten. Se on vaivaton käyttää ja saa Helsingin sisäisiä tai seutulippuja tms.


      • pakkasherran.pauloissa kirjoitti:

        Voi myös ladata hsl.fi /-mobiilisovelluksen ja ostaa lipun sitten. Se on vaivaton käyttää ja saa Helsingin sisäisiä tai seutulippuja tms.

        On varmasti, mutta kun muutamia kertoja vuodessa lippua tarvitsen, niin en ole viitsinyt sovellusta ladata.
        Seutulippua en ole tarvinnut kertaakaan, se on lähinnä Mellunmäki-keskusta jota väliä metrolla kuljen, harvoin junalla Pasilaan ja takaisin.
        Malmilla pitäisi kyllä joskus käydä opiskelukaveria tapaamassa.


    • Hiukan ihmetyttää tuo säätieteliöiden pakkasvouhotus.
      Nythän on ihan normaali talvi.
      Että ihan varoitus tarvii Hesassa antaa, kun on 20 astetta pakkasta.
      Täällä on pakkanen pudonnut eilisestä. Enää 12 astetta ja aurinko paistaa, eikä tuule. Ihana talvipäivä siis.

      • Vaaroja

        Monenlaisista vaaroista nykysin varotellaan, kuumasta kylmästä liukkaasta tuulesta sateesta.


    • oscarsson

      Tämä on hyvä uutinen.

    • pirremiinapas

      Paljon on täälläkin, mutta mukavaa vain kun on kunnon talvi, valkoinen ja häikäisevän kaunis nytkin kun aurinko paistaa ja hangen jalokivet kimaltavat, puissa kaunis lumi kuorutus..vanhan silimä lepää..

    • Juuri tein pienen lenkin.
      -17 astetta, tyven ja aurinkoinen.
      tarkenee, kun pukee asianmukaisesti.
      Ihanaa, kun jo huomaa, että pikkuhiaa päivänvalon aika lisääntyy.
      Akku oli ihan romu, onneksi on tuo korjaamo tuossa milten vastapäätä huoltoasemalla.
      Hoitui homma parin tunnin sisään.

    • LahjontaakoMukana

      VRJ-Service (tekee puistohommia kesällä) voitti Helsingin kaupungin tekemän kilpailutuksen, ja lumien auraus on täysin surkeaa.
      Ensin tehdään alhainen tarjous, sitten aletaan nostaa hintoja
      ------>kohta lisäksi kiskurihinnat - surkeasta aurauksesta .

      • eimenisi

        Mutta kun tehdään kiinteä tarjous tietystä työstä, niin miten sitä hintaa sitten noin vain aletaan nostaa? Jos sovimme että hoidat lumityöni (yksityiskohdat sopimuksessa) kahdella tonnilla talven 2018- 2019 ajan, niin millä perusteilla alat "nostaa hintaa", menisikö jakeluun, mitä luulet?


    • TietPerunapeltoa

      Tällainen kilpailutus voi olla sitä, että pyydetään halutuista ( tai vain yhdestä (tutusta) firmasta tarjous.
      Ja sopimusta jatketaan ja jatketaan ( hiljaisuudessa) , jolloin hintaa tietenkin aina nostetaan.
      Ja tärkein, se tilanne nyt: Jalkakäytävät ovat tukossa ja kadut kuin perunapeltoa.

      • Konalan Ristikon ostoskeskuksen eteen muodostunut "kahlaamo" muistuttaa asiakkaita ostamaan kumisaappaat.


      • eimenisi

        Noinko olet omat urakkasi hoitanut, kilpailuttamalla yhdellä ainoalla firmalla. Ei satu olemaan vähänkään isommissa töissä lain hyväksymää toimintaa ja sovitko vielä niinkin, että hintaa aina vaan nostetaan, siis ihan sovit maksavasi aina vaan lisää ja lisää omistasi? Kuntien ja kaupunkien ja valtionkin virkamiehet ja - naisetkin alkavat aika hyvin olla tietoisia ja perillä kilpailulainsäädännön kuvioista ja ymmärtävät kuinka siinä voi hyvinkin olla oma ura katkolla jos lakia ei noudateta.
        Vai tiedätkö varmuudella ensimmäistäkään tapausta jossa meneteltiin esittämälläsi tavalla?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe