Varoitus sopimussakoista

Älkää_haksahtako_miinaan

Nykyään varsin monen vuokrasopimuksen ehdoissa on, että asunto voidaan irtisanoa vasta esim. vuoden asumisen jälkeen tai vuokralainen joutuu maksamaan 1-2 kuukauden vuokraa vastaavan sopimussakon aiemmin pois muuttaessaan.

Varoituksen sana: meille kävi todella huonosti sopimussakon kanssa. Asunnon naapurit (aikuiset ja lapset) pitää kovaa meteliä päivin öin, jolloin esim. yöunet jäävät todella vähiin. Lähes joka aamuyö melu alkaa viiden kuuden aikaan. Asunnossa huudetaan, raivotaan, paiskotaan tavaroita yms hiljaisuuden aikaan. Vuokrafirman, isännöitsijän ja vuokranantajan mielestä nuo ovat normaaleja lapsiperheen asumisen ääniä ja ne on vaan kestettävä tai muutettava pois ja maksettava sakko, muuten päädytään käräjille. No, muutamme toki pois koska haluamme vielä joskus nukkuakin, mutta joudumme maksamaan tuon sopimussakon.

ELI JOS MEINAATTE TÄLLAISEN SOPIMUKSEN ALLEKIRJOITTAA NIIN PYYTÄKÄÄ EDES NS. KOEAIKA ASUMISEN ALKUUN, JONKA AIKANA VOITTE LÄHTEÄ ASUNNOSTA ILMAN RAHALLISIA MENETYKSIÄ. Meidän rahallinen menetys on tämän takia useampi tuhatlappunen..

5

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuokralaisenkin kannattaa olla rehellinen. Mikäli on herkkä äänille, kokenut mielestään aikaisemmissa asunnoissa homealtistusta ilman dokumentoitua asiaa tukevia faktoja, tietää vuokranmaksukyvyn alentuvan esim. muutaman kuukauden sisällä alkavan työttömyyden johdosta yms.

      Rehellinen peli kunniaan!!

    • Aloittajan_vastaus

      No, olemme asuneet koko ikämme kerrostalossa, joten emme kyllä ole mitenkään eritysherkkiä äänille. Pointti tässä on se, että älkää sitoutuko tällaisiin ehtoihin, koska edes järjestyssäännöt eivät ole enää kunnollisten ja hyvin käyttäytyvien vuokralaisten puolella.

    • Samakokemus

      Mielisairas naapuri ja oli tosi häiritsevä . Poliisit kävi usein . Emme enää vanhoina jaksaneet . Sakko meni maksettavaksi . Olen samaa mieltä ei kannata sanktiosopimukset .

    • hhtl

      Sopimussakko laaditaan lähinnä siksi, että asunnon vuokraaminen välitysfirman kautta maksaa yleensä n. 1 - 1,24 x vuokran suuruisen määrän. Eli 600e /kk vuokrasta 600 - 744e vuokran antajalle. On olemassa ihmisiä jotka oikeasti muuttavat jopa parikin kertaa vuodessa, eli heidän takia nämä sakot on laadittu.

      Itselläni 2 kaksiota vuokralla. Molemmat asunnot ovat hyväkuntoisia, eli niissä uudehkot kylppärit ja keittiöt. Ja pinnat uusittu 2 - 6v sisällä. Myös putkiremontit ovat jo tehtyjä.

      Asunto 1. on minulla ollut vajaat 4 vuotta. Ja tällä hetkellä asunnossa asuu jo kolmas vuokralainen. Ensimmäinen asui 13kk ja muutti toiselle paikkakunnalle, kun sai sieltä viran. Toinen asukas tuli ilman kuluja, oli nimittäin tämän 1. asukkaan kolleega ja oli innokas muuttamaan asuntoon. Toinen asukas löi hynttyyt yhteet poikaystävänsä kanssa ja ostivat yhteisen asunnon ja hänen asumisensa kestikin jo reilut 15kk.

      Tämä asukas kysyikin minulta että olisiko ok, jos hän maksaa joulukuusta vain 4 päivän vuokran, kun saavat uuteen asuntoon avaimet tuolloin. Sanoin että tuohon minun ei tarvitse suostua, mutta koska hän oli tullut vuokralle ilman välityskuluja, niin maksa 1/3 kk vuokrasta ja saat asua 10 päivään asti. Tällöin minä saan vastikkeet kuitattua joulukuulta ja ehdin vaihtamaan asuntoon uuden jääkaappi pakastimen, ennen kuin uusi vuokralainen muuttaa. Nykyinen kolmas asukas on nyt asunnossa asunut jo 13kk ja toivonkin hänen asuvan vielä pitkään.

      Toisen kaksion ostin vajaat 3 vuotta sitten, ja siinäkin on jo toinen vuokralais pariskunta menossa. Ensimmäinen pariskunta asui asunnossa 24kk. Tosin 1,5 vuoden kohdalla oli pariskunnan mies puolinen ottanut ja lähtenyt kävelemään. No pariskunta oli aika nuori eli 18-20 vuotiaita muuttaessaan, joten tämä olikin hyvin odotettavissa. Pariskunta oli hyvin asiallisia ja mukavia, mutta nuoruus näkyi myös siinä, että aika helposti otettiin yhteyttä vuokranantajaan. Eli kerrankin minulle ilmoitettiin että asunnosta on sähköt poikki.... Pyysin katsomaan onko pihalla valot päällä, ei kuulemma ollut. No totesin alueella olevan yleinen häiriö, enkä voi vaikuttaa siihen kuinka pian sähköt palaavat.

      No tämän pariskunnan jälkeen asunto vuokrattiin välittäjän kautta n. 25v pariskunnalle jotka lupailivat asuvansa pitkään. Toinen hyvä ehkos olisi ollut alle 30 v mies, jolla alkoi 4v opinnot ja tekee siinä sivussa töitä. Päädyimme tähän pariskuntaan koska maksajia on tuolloin kaksi. Toki he jättivät tuolloin kertovansa, että pariskunta odottaa lasta. Ja lapsi syntyikin nyt tammikuussa. Eli tuskin hekään asuvat asunnossa 1-2 vuotta pidempään.

      Vaikka minulla onkin asukkaat vaihtuneet ehkä turhankin usein tiedän, että vika ei ole asunnoissa tai niiden sijainneissa. En myöskään usko että naapurit olivat aiheuttaneet asunnoista poismuuttamisen, koska taloissa asuu paljon elekeläisiä ja työssä käyvää porukkaa, joten luulisi myös heidän puuttavat pikaisesti häiriöihin. Asukkaat ovat siis olleet ehkä liiankin hyviä, kun heille on ollut mahdollisuus ostaa oma asunto, tai saada virka toiselta paikkakunnalta.

    • VanhaOliParempi

      Vanha systeemi oli paremi. Ennen oli tapana että vuokralainen maksaa välityspalkkion kun tehdään vuokrasopimus. Silloin se maksoi joka muutti usein, eikä vuokrantajille tai muille vuokralaisille tullut tästä harmia ja kustannuksia. Sitten kun tuo systeemi kiellettiin, niin tuli nämä vuoden päähän ajoittuvat ensimmäiset irtisanomispäivät ja sopimussakot sen rikkomisesta. Ja vuokrat tietysti nousi myös paljon, kun sinne pitää ujuttaa välityspalkkiot mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe