Aliexpressin komponenteista kokemusta?

uskaltaako.tilata

Tuleeko sitä mitä pitääkin vai lähteekö pelkästään rahat luottokortilta? Kohtuullisen edullisesti vaikuttaisi saavan irtokomponenttien lisäksi myös valmiimpia palikoita.

11

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huang_Wong

      Olen ostanut kiinasta tavaroita noin sata kertaa vuoden sisällä eikä mitään valittamista. Voit luottaa Aliexpressiin ihan varmasti. Tavarat tulevat n. 2-5 viikon viiveellä ja ovat mitä jutuissa kuvataan. Samaa kamaa myydään kaupoissa täällä kymmenkertaiseen hintaan. Jotkut komponentit saattavat olla jotain muuta mitä pitäisi mutta sellaiset pitää osata jättää väliin. Katso kuvat tarkkaan ja lue teksti huolellisesti.

    • MadeInChaina

      Minä olen tilannut vuosien aikana melko paljon aliexpressistä ja ebaystä. Lähinnä elektroniikkaan liittyvää. Mitään ongelmia ei ole ollut tähän mennessä. Kaikki tavarat ovat tulleet aikanaan, jotkut yllättävänkin nopeasti.

      Lähi-idästä yksityiset tilaavat niin paljon tavaraa, jotta suomalaiset kauppiaat painostavat korottamaan alv- ja tullimaksuja yksityisille tilaajille. Suomen posti on myös vaikeroinut, kun eivät muka tienaa tarpeeksi kaukoidästä tulleista paketeista.

    • EnSuosittele

      Aliexpressin myyjillä ei usein ole minkään laista tietoa myytävästä tuotteesta. Jos kuvasta tarkasti selviää tuote, niin sit uskaltaa tilata. Tekniset tiedot usein ihan hölynpölyä.

    • 54654654

      Aliexpress ei oikeastaan myy mitään vaan pienet yksittäiset firmat. Kannattaa vähän katsoa kustakin firmasta, millaista palautetta on saanut.

      Komponenttien suhteen kannattaa olla varovainen. Viimeksi kun tilasin metallikalvovsatuksia niin ne pirulaiset oli rautajohtimilla eikä kuparisilla. Olivat kyllä oikean kokoisia mutta tuonkin olisi voinut mainita.
      Kiinassa on myynnissä paljon feikkikopioita. Transistoreja jotka eivät ole sitä mitä merkintä kertoo samoin mikropiirejä (kuten vaikka OPamppeja).

      Ite olen pääasiassa tilannut Arduinoja ja niihin liittyvää anturi yllä muuta rompetta.
      Kourallinen Nanoja meni roskiin koska niissä on feikki USB-serial muunnin mikä väittää olevansa aito mutta ei ole joten toimivaa ajuria ei löytynyt.
      Valitsenkin aina version missä on Kiinanpoikien omia USB-serial muuntimia kuten CH340. Sille on oma ajuri WIndowsiin ja toimii hyvin. Ennemmin siis kiinalaisten omia kuin merkkifirmojen kopioita.

      Pari kertaa on pitänyt veivata oikeni pidemmän kautta puuttunutta lähetystä. Aliexpressin ASPA on kyllä aika surkea. Siellä on robotti mikä tarjoaa vain Kreikan kieltä. Näin ainakin viime kesänä.

      Yleensä kyllä tilaukset menee nätisti. Nytkin on kymmenkunta juttua tulossa, kuten kännyköihin panssarilasit n. 2-3e kipalehintaan. Saas nähdä mitä ovat.
      Tyttärelle tilasin tusinan erilaista pop sockettia kännykkään. Saas nähdä mitä tykkää.
      Myös kännynkuoria on tullut tilailtua.

    • Anonyymi

      Pääosa aliexpressin tuotteista on tuotannossa hylättyjä, eli jotain sanomista laadussa tai ulkonäössä. Minulla on yli 1000 kauppaa takana.
      Eli kannattaa katsoa mitä tilaa(ei kannata tilata kovin laatukriittistä kamaa) ja testata tuote heti sen saavuttua.
      Nykyään laitan tosin herkästi Disputen kun olen huomannut miten myyjät koko ajan valehtelee ja kusettaa, annan samalla mitalla takaisin. Kun tuotetta ei näy ja laitan kyselyä, ne kertoo lähettäneensä ja käskee odottaa, mutta ei ole tuoteseurannassa lähetysmerkintää lainkaan. mutta sitten myöhemmin vastaavat viestiin, että ei ole lähettänytkään ja lupaa lähettää ehdolla että perun disputen.
      Olen yli tuhannella ostolla saavuttanut jonkinlaisen "super-ostaja" statuksen ja disputet menee läpi 99%:sti.
      Hyvin näkyy rahat palautuneen kortille noista.

      ps. Nyt muuten alkaa menemään täysimääräinen tulli 1.1.2020 alkaen, ja varmaankin ALV myös, eli joku 25-30% alin hinnan päälle tullissa, ja onahn siitä vaivaain, olen tilaillut tässä pari-kolme sataa tuotetta että ehtivät maahan ennen vuoden vaihdetta. Joitakin trokaan eteen päin.

      • Anonyymi

        Olen kyllä ymmärtänyt asian niin ettei tulliraja (150 e) muutu, mutta alvit peritään kaikesta. Nykykäytäntö on ettei alvia peritä, jos se on alle 5 e. Se ylittyy 23 e/alv 24 % ja jos yli menee, alvit maksetaan myös lähetyskuluista,

        Samaa mieltä Alista tilaamisesta. Ihan turvallista kunhan muistaa katsoa mikä tilattava tuote todellisuudessa on. Törkeän halpa hinta saattaa selittyä sillä ettei sieltä ole tulossakaan kuvassa esiintyvää asiaa kokonaisuudessaan vaan vain joku halpa osa siitä.


    • Anonyymi

      Sattuu lompakkoon mutta tässä ollaan tullien suhteen silti oikealla asialla. Kiinan halpatuonti jyrää kaikki mahdollisuudet tehdä vastaavanlaisia tuotteita esimerkiksi Suomessa. Ei kannata tehdä hyvää kun kaikki ostavat Kiinasta halpaa.

      Mitä vähemmän ostamme krääsää Kiinasta sitä enemmän työpaikat säilyvät länsimaiden puolella.

      • Anonyymi

        eipä niitä jatkossakaan suomessa tehdä. ei suomalaisilla vain ole osaamista mihinkään elektroniikan sarjatuotantoon. siinä pitää kohtuullista laatua saada aikaan olemattomalla hinnalla. ja suomaaiset on parempia tekemään huonoa kalliilla.

        ymmärrän bisneksen, mutta jos kiinassa euron maksavasta tuotteesta pyydetään suomessa kymppi, niin se ei ole enää bisnestä vaan se on jo kusetusta.

        ruotsissa muuten kiiinan kauppiaat alkoivat kiertää tuontimaksuja niin, että tavara tulee maahan jo hollannissa ja sieltä edelleenlähetetään ruotsiin. ilman lisäkuluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eipä niitä jatkossakaan suomessa tehdä. ei suomalaisilla vain ole osaamista mihinkään elektroniikan sarjatuotantoon. siinä pitää kohtuullista laatua saada aikaan olemattomalla hinnalla. ja suomaaiset on parempia tekemään huonoa kalliilla.

        ymmärrän bisneksen, mutta jos kiinassa euron maksavasta tuotteesta pyydetään suomessa kymppi, niin se ei ole enää bisnestä vaan se on jo kusetusta.

        ruotsissa muuten kiiinan kauppiaat alkoivat kiertää tuontimaksuja niin, että tavara tulee maahan jo hollannissa ja sieltä edelleenlähetetään ruotsiin. ilman lisäkuluja.

        Meillä ei ollut mistään halpatuotteen sarjatuotannosta kyse ja silti suomalaisen tuotteen kasaaminen ulkoistettiin Kiinaan kun siinä saatiin säästöä. Sitten YT:t päälle ja tuotannon väki ulos.

        Sama kiinankrääsän kierrätys Euroopan kautta kierrätys tulee ihan varmasti käyttöön Suomenkin kohdalla. Kun siinä on bisnesstilaisuus niin firmat on todennäköisesti jo olemassa ja aloittaa mainostuksen heti.


    • Anonyymi

      Ite ebayn puolelta kokemusta mutta varmaan suht samaa sisämarkkinatavaraa.

      - 30A 12V akkulatureita 4kpl kuudesta hajosi parissa kuukaudessa.
      - autokameroita, kaikista kuivui konkat parissa kuukaudessa vaikka osaa ei edes käytetty, kaikki roskiin
      - SD-kortteja yksikään ei toiminut kunnolla
      - 8kW siniaaltoinvertteri, kärähti alle puolessa vuodessa
      - lukemattomia ledejä eri muodoissa, osa pimenee sadan tunnin käytössä.

      Mutta suurempi ongelma on siinä että ei voi enää suomaliseen 100x - 20x kalliimpaankaan luottaa kun osa myyjistä tilailee ihan samaa paskaa suomen hyllyille. Nytkin on suomimyydystä 300€ autokamerasta takakamera uudesta asti rikki enkä vain jaksa mussuttaa kun asennustyö on se vaiva.

      Tosi tarkkaan pitää suomessakin katsoa että tulee esim, boschin, hellan tai talmun osaa. Uusi perutuskamera pitänee metsästää sellainen jota on luokkaa puolimiljoona maahantuoja-asennettua suomessa, että on edes toivoa olla kunnollinen tuote.

      Ja kaikissa komponenteissa käyttää aina puhdasta teollisuuskamaa, tyyliin jotain phoenix contact, siemens, omron IFM, etc... Muuten varmasti saa tehdä uusiksi kun joku suomimyyjä kusettaa ihan samalla tavalla kun ne kiinalaisetkin. Invertterit nordic power tai victron energy.

      Mitä politiikkaan tulee, niin ihan oikein on että kiinassa halvalla tehdään ja sieltä ostetaan suoraan. Täällä jätetään kaikki verot maksamatta aina kun se on mahdollista.

      Suomalainen tehdaslaatu ei ole mistään kotoisin kun paremman tilipussin saa sossusta. Kiinassa tehdään töitä pysyäkseen hengissä, täällä hölmöillään vaikka tarkoituksella että pääsee takaisin bussipysäkille kiskomaan kaljaa, jos jostain syystä on joutunut tuotantolinjan äärelle.

      Itse ei tulisi mieleenkään ikinä palkata ketään tässä maassa töihin. Työttömyysturvat, korttikoulutukset, verot, korkeat palkat ja kulut. Ammattiliitot huolehtii oikeuksillaan jatkossakin siitä ettei ketään kannata varmasti palkata kun nollatuntisopimuksella.

      Meikä-

      • Anonyymi

        Kannattaa ottaa muuten huomioon tuossa hinnan muodostuksessa myös ns. elinkustannusindeksi. Jos toisessa maassa normipalkka on 100e/kk ja täällä verojen jälkeen sen 1300egee, niin ero on 13x. Siispä 10x hintaa enemmän tuotteessa on jossakin määrin oikean suuntaista toimintaa, vaikka se on tehty keinotekoisesti. Nyt kun siihen lisää sen verotuksen ja tullit päälle, alkaa mennä hommat tasoihin tässä systeemsissä..
        Paikalliset toki ostaa niitä täällä kympin hintaisia tuotteita halvemmalla - ja saattaa saada jopa töistä maksuksi tekemiään tuotteita joita sitten myyvät alin yms. kautta, jos ei tuotteet ole menneet kaupaksi. Sen he osaavat, miten ylimääräisistä tuotteista pääsee eroon, mutta eivät tee kyllä mitään mikä ei mene kaupaksi(paitso koe-erän).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe