mts -tiedostomuoto ja youtube

THS

Miten saan mts tiedostomuodon muutettua muuksi?
Minulla on Sonyn DDR-CX-200 videokamera ja kameran specseissä kuvausmuotona (Digital Video Format ) AVCHD, MPEG-2 VCHD, MPEG-2.
Miksi tietokoneella videon tiedostomuotona kuitenkin näkyy .mts? Olen ihan pihalla näistä, lupauduin pojan joukkeen pelien kuvaamiseen (tyhmä minä). Kun yritin ladata videon Youtubeen, pysähtyy lataus n 33 %.n jälkeen. Johtuuko siitä, että videon tiedostomuoto on tuo .mts vai ihan vaan että nettiyhteys on huono? Pitäisi kyllä mielestäni olla tarpeeksi nopea, ainakin elokuvien katsominen netistä onnistuu hyvin. Eikö Youtubeen saa ladattua tiedostoa, joka on .mts?

Jos joku osaisi neuvoa tälläista aloittelijaa, joka hölmöyksissään lupautui tehtävään :D

6

<50

  Vastaukset

  • No ei kannattaisi ostaa kameraa jolla ei voi kuvata mp4-videota tai vaihtoehtoisesti koneella oltava videonmuokkausohjelma joka hyväksyy .mts-tiedostot. Tosin yksikään ilmainen ei tähän liene kykene ainakaan kunnolla. Esim. Windows Movie Maker ilmoittaa että se hyväksyy .mts-tidostot mutta käytännössä se tukehtuu noilla. Tosin voi olla että se johtuu koneeni tehottomuudesta.
   Mutta itse asiaan, netistä saa ilmaisia ohjelmia jotka tuon muunnoksen (.mts -->mp4) tekevät. Tosin saman ohjelman maksullinen versio ei huononna laatua. Itse käytin joskus Wondersharen Free Video Converter-ohjelmaa mutta tuo teki koneeseen ärsyttäviä muutoksia, eli omalla vastuulla.
   Ja tosiaan Youtube ei hyväksy AVCHD eli .mts-videoita ainakaan linkin mukaan.

   https://support.google.com/youtube/troubleshooter/2888402?hl=en

   • Ilmainen OpenShot, ja moni muukin ilmainen editori tukee .MTS:ää, ja sitä voi suoraan editoida OpenShotissa.

    .MTS on videokameroiden yleisin formaatti muuten.

    Nimenomaan Youtubea varten .MTS -> .mp4 muunnos OpenShotilla sujuu kuin tanssi, editoipa alkuperäisiä .MTS:iä OpenShotissa tai sitten ei.

    Jos omassa koneessa uusin OpenShot takkuaa, kannattaa laittaa vanhempi v. 1.4.3, sen saa kylläkin vain Linuxille. Uudemman "pitäisi" toimia Windowsissakin.


  • Mac on parempi videotiedostojen käsittelyssä kuin kuin PC ja usein sen mukana tuleva iMovie riittää. Kerta googlauksella en löytänyt, tukeeko nykyinen iMovie versio kameraasi, mutta niin voisi olettaa, koska AVCHD on tuettujen tiedostomuotojen joukossa.

   Jotkut kamerat oli muuten ilmoitettu tuetuiksi vain joko PAL tai NTSC alueilla, jotkut taas molemmilla. Tuollakin saattaa siis olla merkitystä.

  • Youtuben sivuilta löytyy ohjeet suositelluista tiedostomuodoista ja -formaateista. Kannattaa ottaa onkeen kun videoita editoi ja konvertoi ladattavaksi, millä sen nyt sitten tekeekin.

   • Ei kyllä ole hääppönen kamera jos tuottaa vain noita speksien mukaisia lomitettuja, eli interlaced muotoja:

    Movie Resolution
    HD:1920x1080/,50i(FX,FH), 1440x1080/50i(HQ,LP) - STD:720x480/50i


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   62
   3655
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   254
   2276