Työttömyysturvan suuret kustannukset

leikkuritulee

Työttömyyden laajat kustannukset nousivat vuonna 2016 Suomessa 10,8 miljardiin euroon. Tästä verotulojen ja työttömyysvakuutusmaksujen menetys oli 4,1 miljardia.

– Työttömyys maksaa liikaa yhteiskunnalle. Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään vuosittain. Ei, vaikka viime vuosina työvoiman vahvistunut kysyntä ja aktivointitoimet ovat vähentäneet työttömien määrää selvästi,palkkatuki on kallista aktivointia kaikkein parhaiten pitäisi työllistää Kelan perustoimeentulotuella

Säästöjä näistä

-9 euron kulukorvaus ja työmarkkinatuki lakkauttaa . kuntouttavalla työtoiminalla työllistettäisiin perustoimeentulotuella ilman kulukorvausta
-asumistukimenoja karsittava oltava neliöperusteinen asumistuki yksinäiselle riittäisi 25-30 neliön yksiö
Sähkömaksut pitäisi sisällyttää perustoimeentulotukeen sähkösiirtomaksut ovat kallistuneet paljon ja nousupaineita edelleen. tai lakkauttaa sähkölskujen maksatus

- vaikeasti työllistyviltä työttömiltä on karsittava terveyden hoito ja lääkemenoja

harkinnan varaista toimeentukimenoihin ei polkupyöriin, tietokoneisiin vaatteisiin astiat huonekalut näitä menoja on karsittava

VERORAHAT ei riitä työttömien elättämiseen työttömyysturva menoja pitää laskea voimakkaasti
peruspäivärahaa voidaan leikata olisi päivässä noin 25-30 euroa verot 20%

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KULUERÄHOUSUSSAS

      Menkää kaikki julkiselle sektorille töihin, VEROVAROIN.

    • lampaansyöjä-

      Huono trollaus.

      • toimetlainirvikuva

        Joo jonkun tahvon joka ei tiedä asioista yhtikäs mitään. Työttömyyys turva toimii tänäpäivänä perus sosiaalisena turvana.Ikävä kyllä tuon mukaan työtön ei hengitä tuon valtiollisen tulkinnan mukaan kuin 5:tenä päivänä viikossa,sitä kun näet maksetaan myös vain niiltä päiviltä kun työtön on käytettävissä töihin.Perustuslaki kyllä edellyttää toimeentulon taattavan joka päivältä ,sillä tuo pitää taata työttömyydenvaralta toimeentuloa vastaavalla tavalla. Suomessa ei siis valtion hallinnon taholta toteutteta perutuvaa ,lain edellyttämällä tavalla.

        5e on tuo viidenpäivän ylitse pursuamaton tulo jota vastaan sitten tulsi noita aktiivi töitä tehdä joita o vaadittu ja vastailla vaateisiin tehdä työhakemuksia ,sotelölla ja koitella,mutta tuo puhelimessa käkättämine maksaa ja vaatii laitteet.Vitosellla saa kyllä hevosennaurut kun lähtee vaatimaan Pc:tä kodinkoneliikkeestä ,muttavaltiolisesti sillä onnistuu kaikki. Hattuhukassa olevia on siis enemmänkin eri tahopillakuin pelkästään ylettömästä kateudesta pelosta siihen että jokku saa enempi kuin itse ilmaiseksi . Ei tartte kuvitella turhia että joku olisi vapaa ehtoisesti ,vapaamatkustajana toisten kustanuksella. Tuo työttömyys kun ei ole mitään ruusuilla tanssimista ,kyllä siitä on huolehdittu vähän liiankin kanssa ja päivnvastoin korjata asia edes lainedellyttämällä tavalla toimeentuloa vastaavaksi.

        https://ihmisoikeusliitto.fi/euroopan-neuvostolta-kritiikkia-suomen-perusturvan-liian-alhaisesta-tasosta/


    • kokoomuusss

      Helnkilöt, jotka eivät pysty elättämään itsensä ilman toimeentulotukea tai asumistukea, voisi lopettaa. Jatketaan rodunjalostus, joka jäi keseen 70 luvulla. Jätetään vain lahjakkaat ja ahkerat yksilöt. Vanhukset, sairaat, päihdengelmalliset tai muutenkin luuserit kierrätykseen.

      • eiselvitäsyyllistämisel

        Nuorisonko meinasit pitää lopetuksen alle Suomessa? Aiemin hallitksemme taholta oli jo kokemusta nuorisotyöttömyyden osalta asiasta ,nuorisotakuun osalta josta tuli täys floppi työttömyystilnteen vuoksi.Tuo osoitti selkeästi ,mikä oli työllisyys tilanne maassamme,eikä se ole tuosta miksikään muuttunut,eikä muutu sillä että työttömiä syyllistetään työtömyydestään,jonka lähtökohtiin he eivät ole syyllisiä millään lailla.Päinvastoin he ovat tilnteen uhreja jotka kärsivät seurukset vallitsevasta tilanteesta. tänäpäivänä työttömyys ei ole harvinaista tai mitenkään poikkuksellista vaan se on aikamme yhteiskunnallinen ilmiö joka johtuu pitkälti työelämän murroksesta jaautomatisoinnista. Se ratkaisemisessa poliitiikot ovat ensisijalla ,sillä jatkossa työtä ei riitä kattavassa määrin ihmisille jotta toimeentulon turvaamiseen ja maan eliolosuhteiden ylläpitämieen ei vaadittaisi yhteiskunta rakenteen muttumista vastaavien sosiaalisien turva verkkojen uudistamista.

        https://demokraatti.fi/ihalainen-puolustaa-hallituksen-karkihanketta-nuorisotakuu-ei-ole-epaonnistunut/

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001849215.html


    • sbebs

      Krohh röhh röhhhh

    • hyvästihullut

      Aivan oikein. Tarvitaan lisää maahanmuuttoa sitä kautta saadaan menot pysymään riittävän korkeina jotta leikkauksia voidaan jatkaa niin kauan kunnes ei ole enää leikattavaa.

    • Ktri

      Tämän päivän iltalehdessä:
      TEM löi luvut pöytään: Suomi tarvitsee 20 000 työperäistä maahanmuuttajaa vuodessa - asiantuntijoita houkutellaan Intiasta ja Etelä-Koreasta.

      Miksi ei aleta kurssittamaan Suomessa olevia työnhakijoita eri alojen töihin. Muutama kyymmenen vuotta taaksepäin oli telkkaritehtaita, kumitehtaita ja vaikka mitä, yrityksellä nimeltä Nokia. Työntekijöitä koulutettiin työssä tehtäviinsä.

      Nyt on paljon työttömiä sellaisilla alueille, missä työtä ei ole eikä tule olemaankaan. Kuitenkin näitä työnhakijoita voisi alkaa kouluttamaan verkko-opintoina tietokoneen
      kautta eri ammatteihin. Monia täitä nykyisin tehdäänkin etänä, kuten monet tekee jopa ulkomailta käsin.

      Siinä tulisi työpaikkoja jo heti alkuun niille, jotka kehittäisivät ja alkaisivat järjestää verkkokursseja. Työttömät saisi jotain tekemistä ja toivoa että työtä voisi joskus saadakkin.

      • jorina

        Sanoa muuta, mutta huuhaa kursseja kyllä löytyy.
        Ei ne järkeä kuuntele.


      • vanhus

        Kun yritykset veroytetaan puolikuoliaaksi niin ei kannata sellaisiin yrityksiin kouluttaa työntekijöitä.


    • öyhötotuus

      Kyllä Suomella riittää hyvin raha työttömyysturvan kustantamiseen, eikä se ole valtion budjetissa niin merkittävä kuluerä kuin annetaan ymmärtää. Työttömyysturva pitää katumme turvallisina ja yhteiskuntarauhan maassa. Juuri näiden tukipilarien vuoksi kuten viimesijainen sosiaaliturva, on Suomi ollut turvallinen ja rauhallinen maa elää. Kenenkään ei tarvitse ryhtyä epätoivoisiin tekoihin, koska työtönkin saa juuri sen verran rahaa että saa ruoan pöytään.

      Valitettavasti muualta täysin poikkeavista kulttuurieista maahamme tulevat ihmiset eivät osaa käyttäytyä riittävän sosiaaliturvan vuoksi, vaan ovat suoranainen uhka täysin poikkeavan kulttuurinsa ja tapojensa vuoksi, jotka ovat monesti Suomen lain kanssa täysin ristiriidassa. Lisäksi nämä henkilöt työllistyvät huonommin prosentuaalisesti kuin kantasuomalainen keskivertotyötön mm. kielimuurin ja koulutuksen puutteen, sekä kulttuurierojen vuoksi - valtaosalla heistä ei ikinä tule olemaan edellytyksiä työllistyä mihinkään - ja heidän vuotuinen kustannuksensa Suomelle on lähes yhtä suuri kuin koko kantaväestön työttömyysturvanbudjetti.

      Kannattaisi karsia kulueriä niistä ihmisistä jotka eivät edes ole Suomen kansalaisia. Heitä ei ole pakko ottaa tänne. Hoidetaan omassa maassa syntyneet omat kansalaiset ensin. On aivan turha päästää tänne massoittain kulueräksi ihmisiä joilla ei ole Suomen kanssa mitään tekemistä, jotka eivät asu täällä tai ole kansalaisia, joilla on kantasuomalaista työtöntä huomattavasti heikommat edellytykset työllistyä (käytännössä lähes nolla), ja jotka saattavat sulautumattomuutensa ja sotataustansa vuoksi olla yhteiskuntarauhalle suuri riski - tarjosipa heille sitten riittävästi tukia elämiseen.

      • öyhötotuus

        Enkä tässä tarkoita kaikkia ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Tietyllä kulttuurilla ja uskonnolla on erittäin suuria vaikeuksia sulautua tai elää rintarinnan kristinuskoisen yhteiskunnan kanssa.


      • shfghfdhfh
        öyhötotuus kirjoitti:

        Enkä tässä tarkoita kaikkia ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Tietyllä kulttuurilla ja uskonnolla on erittäin suuria vaikeuksia sulautua tai elää rintarinnan kristinuskoisen yhteiskunnan kanssa.

        Savolaisilla.


    • yllypenk
    • Pitkäaikatyötön

      Jos julkisen sektorin säästöjä haetaan, voisivat valtio ja kunnat lopettaa toimeentulotuen saajien kirkollisveron maksamisen. Tosiasiassahan kirkollisvero on kirkon jäsenmaksu, joka on ulkoistettu verohallinnon perittäväksi.

      Kela tai kunnan sosiaalitoimi laskevat tt-tuen saajalle maksettavaksi perusosan, josta ei tarvitse maksaa kirkollisveroa, vaan verona se luetaan "pakolliseksi" menoksi. Kyse on kuitenkin jokaisen vapaaehtoisesta valinnasta, sillä uskonnonvapauslain mukaan kaikilla on oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan:
      "3 §
      Jokaisella on oikeus päättää uskonnollisesta asemastaan liittymällä sellaiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan, joka hyväksyy hänet jäsenekseen, tai eroamalla siitä." https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030453#L1P3

    • kepuliuskoo

      Nämä kepuloisten ppt-laitoksen tutkimukset ovat sitä itteänsä ja tarkoituksena onkin lihottaa loisten vaalikassaa, niin tässäkin tapauksessa ja hintana on 100 000€.

      "Jo tutkimuksen sisällössä myönnetään, että "Tulokset ovat suuntaa-antavia, koska laskentoihin liittyy lukuisia rajoitteita.”

      SK-tekemässä jutussa on lisäksi kaikkien toimioiden jo ennestään tuntema työttömyyden hinta ja sekin ilmoitetaan tutkimuksessa.

      "Pellervon taloustutkimuslaitoksen tekemässä tutkimuksessa kerrotaan, että työttömyyden suorat kustannukset yhteiskunnalle ovat noin 5,6 miljardia euroa vuodessa".

      No näin on saatu median avustuksella hypetys aikaan ja ollaan varmasti tupajumiilloissa kauhuissaan, koska nämäkin rahat on tukiaisista pois ja osa on mennyt hyvien veljien käsipäivää kurssiyhtiöiden omistajille.

      https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/hallitus-tilasi-lahes-100-000-euron-tutkimuksen-tyottomyydesta-tulos-tyottomyys-maksaa-valtiolle/?shared=1060334-89eee933-500

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe