Tutustukaa kenneliin tarkasti

LappistaHankkimassa

Ennen pennun valintaa tutustukaa hyvät ihmiset kenneliin/kasvattajaan...Käykää paikanpäällä jos mahdollista! Pentuja kun teettävät myös ns epäasialliset kennelit! On myös sellaisia joissa ei olekkaa noudatettu kennelliiton kauppakirjan pykäliä. Esim kiveikaa ei ole korvattu! Saatikka sitte paljon vakavempia sairauksia! Kyselkää tutuilta kasvattajasta ja kennelistä! Tällä hetkellä esim Suomi24 palstalla on parikin esimerkkiä lapparikenneleistä jotka eivät ole asiallisia. Tappelevat palstoilla ja haukkuvat toisiaan kilpaa!

20

276

  Vastaukset

  • Onhan noita muidenkin rotujen kenneleissä missä koirat ovat vain pisnestä varten.Koirien hoito on alaarvoista jollaista tuskin näkee yksityistalouksissa.
   Yhdessäkin kennelissä koiria ei juuri koskaan harjata eikä pestä ja rokotuksetkin on rempaallaan.Myös koiria käsitellään kovakouraisesti.
   Vaikka ostaja kävisi ei hän näkisi,kun silmänlumetta paikasta.Myöskään ei korvata jos pennuissa ilmenee myöhemmin jotakin.

  • Kyllä suosittelisin käymään kennelissä paikanpäällä ennen pennun ottamista! Näkis elinoloja paremmin...Ei oo hyvä jos kaikki koirat eristyksissä! Sillon ei kasvattaja osaa hommaansa!

  • Joo varsinkin jos ja kun kasvattaja suorastaan tyrkyttää jo ekassa keskustelussa pentua! Niinkuin tämä eräs hauskasti tekee!

   • Niin, tyrkyttää? Mitäs autokauppias tekee kun menet autokauppaan??? Tai Gigantin myyjä? Myyt koiranpentuja, ja kuitenkaan et myy. Miksi yleensä ostajaehdokas soittaa, aikansa kuluksi? Mitä sen pentujen myyjän pitäisi tyrkyttää kuin koiranpentuja. On taas rouvalla idearikkaat kommentit.


  • Taas on usea pennun ostaja menny halpaan... Pennut menny kaupaksi

   • Onkohan tuon oltava totta?


  • Yhtäkin kenneliä syytetään ettei ole isoa vikaa korvannut. Kehottaisin ko kasvattajaa postaamaan facebookin roturyhmään kuotin tms. Jollei ole itse ryhmässä niin kai nyt jonkun tuntee joka on.

   Sillähän siitä kissanhännänvedosta pääsee niin kauan kuin asiasta keskustelijat ovat kykeneviä ymmärtämään ja tiedostamaan missä menee myyjän ja kuluttajan oikeudet tässä. Jos jollekin on väittämän mykään myyty pentu miniosilla osarilla, eikä pennusta ehditä maksaa kuin pikkuinen murto-osa ennen kuin pennussa huomataan iso korvattavaksi kuuluva vika, täytyy ymmärtää, että vaihtoehdot mitä voi edes vaatia eivät ole mitään ihmeellisiä setelipinoja. Ei vaikka ostaja valitsisi teettää miten kalliita operaatioita.

   - kaupan purku, kasvattaja maksaa maksetut rahat hinnasta *on se sitten ollut osa tai kokonaan. Osaksi maksetusta ei voi saada korvauksina takaisin kuin sen mitä maksanut* sekä ostaja palauttaa pennun

   - korvauspentu. Korvaus toimitetaan kasvattajan ilmaiseksi antamalla uudella pennulla, sijoituskoiralla tms miten sovitaan mutta mikäli suoritetaan täysi korvaus, ostaja itse ei voi vaatia enää muita korvauksia yli koiranhinnan

   - ostaja pitää pennun ja hoitaa asian miten huvittaa kasvattajan antaessa takaisin korvauksena viasta koirasta maksetun hinnan eli vakavassa viassa koira siirtyy ostohinnatta ostajalle

   - kasvattajat eivät korvaa vioista yli koirasta maksetun ostohinnan
   - kasvattajat korvaavat todistetusta kivesviasta, ei pelkistä väitetyistä, kun koira on täyttänyt vuoden. Vaihtoehtoisesti joku voi korvata aiemminkin, mutta näin ei tarvitse tehdä. Korvaus voi olla jo alunperin myytäessä alennetussa myyntihinnassa. 2 korvausta ei samasta asiasta saa

   - kasvattaja korvaa napatyrän leikkauksen mikäli se on lääketieteellisin perustein tarvellinen; ei kosmeettisista syistä

   Keskustellaan pois, mikäli joku ei ymmärrä.

  • Selvennys:
   Jos ostat lapparin 1000€, tai 1200€, ja parin kuun päästä selviää, sillä on hengenvaarallinen vika, ja se kuolee tai pitää lopettaa tai valitset leikkauttaa muutaman tonnin hintaisella operaatiolla sivukuluineen,

   et yksinkertaisesti vaikka miten kiukuttaisi voi vaatia myyjältä takaisin kuin maksimi sen 1000€ minkä hintainen se oli ostaessa ja senkin VAIN jos olet edes oikeasti maksanut sen kokonaan jo. Jotta kasvattaja voi "maksaa takaisin korvauksia", hänen tulee olla ensin saanut sen maksu.

   Osalla tuntuu olevan hyvin hämärä käsitys korvaamisesta ja miksi korvataan ja miten ja rajoituksista.

   Se on ikävää aina jos koira sairastuu, mutta ei tässä muutkaan ole koiransa kasvattajan olettaneet elättävän, maksavan sekä korvaavan koiran hoitoa jollain erikoisella tapaa.

   Yksi muutama tonni on pieni summa kun miettii osa meidän koiristamme elää vajaa 20v ja voi tarvita kaikenlaisten sattumustensa vuoksi monet monituiset reissut lääkärissä, vaikka perusterveitä koiria sekä suuret läjät terppatarkkeja päälle.

   Ei kasvattaja sinun koiraasi elättämään tule, joten sen varaan on koiranottohaaveita turha perustaa. Sitä varten koiraa ottaessa - siis hyvässä elämäntilanteessa - säästetään joka tapauksessa ensin varalle hoitoon rahaa ja otetaan vakuutus sekä katsotaan tarkasti mistä se koira ja vakuutus otetaan, miten se koira hoidetaan sekä miten sen kanssa yleisesti toimitaan ja miten pidetään.

   Siltikään takeita ei ole.

  • Jos ei ota heti vakuutusta koiralle kun saa sen kotiinsa niin sellainen ihminen ei välitä koirastaan yhtään....tai on rikas. Vakuutukset on äkillisiä sairauksia ja kuolemantapauksiakin varten. Eihän mikään kenneli tiedä onko jotain piilo sairautta pennussa ja viimeinen joka tekee aina sen päätösen onko koira kunnossa on eläinlääkäri pentuarkissa. Toinen asia varmaan on jos menee heti ongelman tullessa haukkunmaan ja vittuileen myyjälle ja vaatiin rahaa heti niin todennäköisesti saa vaatiakkin oikeuden kautta sitten.Näitäkin on. Ja lopuksi huomautus eräille eli koira EI OLE VEGAANI. 12 koiraa kuoli viime vuonna kun eivät antaneet kun täys vegaaniruokaa koiralleen. 2 sai syytteen rääkkäyksestä.

   • Älä hitossa! Slk:ssa vaiko muu rotu, mistä juttu löytyy?
    Ihmiset ihan hulluja nykyään :O


  • Kyllä on kateus huipussaan tuolla.. Haukutaan kasvattajaa minkä keretään. Täysin syyttä. Se on kamala sairaus tuo kateus.

  • Toivottavasti pennun nyt ostaneet siitä yhdestä tietystä kennelistä eivät joudu pettymään! Ja suosittelen uusien pentujen omistajia madottamaan ostamansa pennut heti ettei tule yllätyksiä!

   • Tämä kyllä nykyaikana pätee, ostat mistä ostat.


  • Jos kasvattaja tyrkyttää pentuja ja lupaa sen kummemmin kyselemättä viedä pennut kauas etelä-Suomeen niin ei se ihan normaalilta kuulosta! Siis ei esim tapaa pennunostajia ennen vientiä! Siinä on ammattitaito huipussaan!

   • Oikeassa olet! Ilmeisesti tuo ykskin jolla hauskasti ravassa maine, vie omalla kustannuksella koiranpennut lentämällä uusille omistajille! Joten tapaa siis ensimmäistä kertaa pennunostajat silloin kun luovuttaa pennut!


   • Hmm. Siis koska TE ette koskaan viitsisi ja raskitsisi ....

    Millä tavalla sinulle kuuluvat mielestäsi keidenkään muiden hyvät, keskiverrot tai huonot kasvattajuudet, lentämiset, tapaamiset tai yhtään mikään?

    Tiedätkö, ei niin millään tavoin. Sinun vastenmielinen ja naurettava käytöksesi toisia harrastajia kohtaan sitä vastoin kuuluu muille. Sinun maineesi se tässä ravassa on.


   • ei kuulu kellekään vaikka pommikoneella vie pentuja.. näkyy olevan joku erittäin kateellinen toisten lentämisestä...


  • Joo en ymmärrä kun varataan ja ostetaan pentu pelkän kuvan perusteella! Kasvattaja vie koirat perille jottei ostaja näe kennelin olosuhteita!

   • Höpöhöpö. Sinä et tiedä asiasta sivullisena mitään. Niin meilläkin muuten on tuotu meille pentuja meidän pyynnöstä. Milloin mitäkin kenelläkin. Täytyy olla piip, ei tajua mitään, kuvittelee tietävänsä kaiken kaikesta ulkopuolisena ja käy paahtamassa moisia oletuksiaan ventovieraista totena tajuamatta, ettei itselle edes koko juttu kuulu. Nenä pitkällä asioissa, jotka eivät itselle kuulu, mustamaalaushalu vain vallalla ihmisessä.


  • Nimenomaan,tutustukaa kennelliin ja kasvattajaan tarkasti!Tässä rodussa tuntuu olevan suht paljon epäasiallisia kasvattajia,toki on niitä ihaniakin joille kasvatit ja kasvattiperheet ovat sydämen asia.Itse erehdyin ostamaan pennun kasvattajalta jolle tuotto ja raha tuntuu olevan pääasia.Koirat ovat vain pentukoneita häkeissään :( Käykää tutustumassa parikin kertaa pentuihin kasvattajan luona ja kyselkää niistä!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 65 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   139
   9065
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   3526
  3. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   30
   1559