Tutustukaa kenneliin tarkasti

LappistaHankkimassa

Ennen pennun valintaa tutustukaa hyvät ihmiset kenneliin/kasvattajaan...Käykää paikanpäällä jos mahdollista! Pentuja kun teettävät myös ns epäasialliset kennelit! On myös sellaisia joissa ei olekkaa noudatettu kennelliiton kauppakirjan pykäliä. Esim kiveikaa ei ole korvattu! Saatikka sitte paljon vakavempia sairauksia! Kyselkää tutuilta kasvattajasta ja kennelistä! Tällä hetkellä esim Suomi24 palstalla on parikin esimerkkiä lapparikenneleistä jotka eivät ole asiallisia. Tappelevat palstoilla ja haukkuvat toisiaan kilpaa!

29

656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totuuttakenneleistä

      Onhan noita muidenkin rotujen kenneleissä missä koirat ovat vain pisnestä varten.Koirien hoito on alaarvoista jollaista tuskin näkee yksityistalouksissa.
      Yhdessäkin kennelissä koiria ei juuri koskaan harjata eikä pestä ja rokotuksetkin on rempaallaan.Myös koiria käsitellään kovakouraisesti.
      Vaikka ostaja kävisi ei hän näkisi,kun silmänlumetta paikasta.Myöskään ei korvata jos pennuissa ilmenee myöhemmin jotakin.

    • TottaSeOn

      Kyllä suosittelisin käymään kennelissä paikanpäällä ennen pennun ottamista! Näkis elinoloja paremmin...Ei oo hyvä jos kaikki koirat eristyksissä! Sillon ei kasvattaja osaa hommaansa!

    • Anonyymi

      Joo varsinkin jos ja kun kasvattaja suorastaan tyrkyttää jo ekassa keskustelussa pentua! Niinkuin tämä eräs hauskasti tekee!

      • Anonyymi

        Niin, tyrkyttää? Mitäs autokauppias tekee kun menet autokauppaan??? Tai Gigantin myyjä? Myyt koiranpentuja, ja kuitenkaan et myy. Miksi yleensä ostajaehdokas soittaa, aikansa kuluksi? Mitä sen pentujen myyjän pitäisi tyrkyttää kuin koiranpentuja. On taas rouvalla idearikkaat kommentit.


    • Anonyymi

      Taas on usea pennun ostaja menny halpaan... Pennut menny kaupaksi

      • Anonyymi

        Onkohan tuon oltava totta?


    • Anonyymi

      Yhtäkin kenneliä syytetään ettei ole isoa vikaa korvannut. Kehottaisin ko kasvattajaa postaamaan facebookin roturyhmään kuotin tms. Jollei ole itse ryhmässä niin kai nyt jonkun tuntee joka on.

      Sillähän siitä kissanhännänvedosta pääsee niin kauan kuin asiasta keskustelijat ovat kykeneviä ymmärtämään ja tiedostamaan missä menee myyjän ja kuluttajan oikeudet tässä. Jos jollekin on väittämän mykään myyty pentu miniosilla osarilla, eikä pennusta ehditä maksaa kuin pikkuinen murto-osa ennen kuin pennussa huomataan iso korvattavaksi kuuluva vika, täytyy ymmärtää, että vaihtoehdot mitä voi edes vaatia eivät ole mitään ihmeellisiä setelipinoja. Ei vaikka ostaja valitsisi teettää miten kalliita operaatioita.


      - kaupan purku, kasvattaja maksaa maksetut rahat hinnasta *on se sitten ollut osa tai kokonaan. Osaksi maksetusta ei voi saada korvauksina takaisin kuin sen mitä maksanut* sekä ostaja palauttaa pennun

      - korvauspentu. Korvaus toimitetaan kasvattajan ilmaiseksi antamalla uudella pennulla, sijoituskoiralla tms miten sovitaan mutta mikäli suoritetaan täysi korvaus, ostaja itse ei voi vaatia enää muita korvauksia yli koiranhinnan

      - ostaja pitää pennun ja hoitaa asian miten huvittaa kasvattajan antaessa takaisin korvauksena viasta koirasta maksetun hinnan eli vakavassa viassa koira siirtyy ostohinnatta ostajalle

      - kasvattajat eivät korvaa vioista yli koirasta maksetun ostohinnan
      - kasvattajat korvaavat todistetusta kivesviasta, ei pelkistä väitetyistä, kun koira on täyttänyt vuoden. Vaihtoehtoisesti joku voi korvata aiemminkin, mutta näin ei tarvitse tehdä. Korvaus voi olla jo alunperin myytäessä alennetussa myyntihinnassa. 2 korvausta ei samasta asiasta saa

      - kasvattaja korvaa napatyrän leikkauksen mikäli se on lääketieteellisin perustein tarvellinen; ei kosmeettisista syistä

      Keskustellaan pois, mikäli joku ei ymmärrä.

    • Anonyymi

      Selvennys:
      Jos ostat lapparin 1000€, tai 1200€, ja parin kuun päästä selviää, sillä on hengenvaarallinen vika, ja se kuolee tai pitää lopettaa tai valitset leikkauttaa muutaman tonnin hintaisella operaatiolla sivukuluineen,

      et yksinkertaisesti vaikka miten kiukuttaisi voi vaatia myyjältä takaisin kuin maksimi sen 1000€ minkä hintainen se oli ostaessa ja senkin VAIN jos olet edes oikeasti maksanut sen kokonaan jo. Jotta kasvattaja voi "maksaa takaisin korvauksia", hänen tulee olla ensin saanut sen maksu.

      Osalla tuntuu olevan hyvin hämärä käsitys korvaamisesta ja miksi korvataan ja miten ja rajoituksista.

      Se on ikävää aina jos koira sairastuu, mutta ei tässä muutkaan ole koiransa kasvattajan olettaneet elättävän, maksavan sekä korvaavan koiran hoitoa jollain erikoisella tapaa.

      Yksi muutama tonni on pieni summa kun miettii osa meidän koiristamme elää vajaa 20v ja voi tarvita kaikenlaisten sattumustensa vuoksi monet monituiset reissut lääkärissä, vaikka perusterveitä koiria sekä suuret läjät terppatarkkeja päälle.

      Ei kasvattaja sinun koiraasi elättämään tule, joten sen varaan on koiranottohaaveita turha perustaa. Sitä varten koiraa ottaessa - siis hyvässä elämäntilanteessa - säästetään joka tapauksessa ensin varalle hoitoon rahaa ja otetaan vakuutus sekä katsotaan tarkasti mistä se koira ja vakuutus otetaan, miten se koira hoidetaan sekä miten sen kanssa yleisesti toimitaan ja miten pidetään.

      Siltikään takeita ei ole.

    • Anonyymi

      Jos ei ota heti vakuutusta koiralle kun saa sen kotiinsa niin sellainen ihminen ei välitä koirastaan yhtään....tai on rikas. Vakuutukset on äkillisiä sairauksia ja kuolemantapauksiakin varten. Eihän mikään kenneli tiedä onko jotain piilo sairautta pennussa ja viimeinen joka tekee aina sen päätösen onko koira kunnossa on eläinlääkäri pentuarkissa. Toinen asia varmaan on jos menee heti ongelman tullessa haukkunmaan ja vittuileen myyjälle ja vaatiin rahaa heti niin todennäköisesti saa vaatiakkin oikeuden kautta sitten.Näitäkin on. Ja lopuksi huomautus eräille eli koira EI OLE VEGAANI. 12 koiraa kuoli viime vuonna kun eivät antaneet kun täys vegaaniruokaa koiralleen. 2 sai syytteen rääkkäyksestä.

      • Anonyymi

        Älä hitossa! Slk:ssa vaiko muu rotu, mistä juttu löytyy?
        Ihmiset ihan hulluja nykyään :O


    • Anonyymi

      Kyllä on kateus huipussaan tuolla.. Haukutaan kasvattajaa minkä keretään. Täysin syyttä. Se on kamala sairaus tuo kateus.

    • Anonyymi

      Toivottavasti pennun nyt ostaneet siitä yhdestä tietystä kennelistä eivät joudu pettymään! Ja suosittelen uusien pentujen omistajia madottamaan ostamansa pennut heti ettei tule yllätyksiä!

      • Anonyymi

        Tämä kyllä nykyaikana pätee, ostat mistä ostat.


    • Anonyymi

      Jos kasvattaja tyrkyttää pentuja ja lupaa sen kummemmin kyselemättä viedä pennut kauas etelä-Suomeen niin ei se ihan normaalilta kuulosta! Siis ei esim tapaa pennunostajia ennen vientiä! Siinä on ammattitaito huipussaan!

      • Anonyymi

        Oikeassa olet! Ilmeisesti tuo ykskin jolla hauskasti ravassa maine, vie omalla kustannuksella koiranpennut lentämällä uusille omistajille! Joten tapaa siis ensimmäistä kertaa pennunostajat silloin kun luovuttaa pennut!


      • Anonyymi

        Hmm. Siis koska TE ette koskaan viitsisi ja raskitsisi ....

        Millä tavalla sinulle kuuluvat mielestäsi keidenkään muiden hyvät, keskiverrot tai huonot kasvattajuudet, lentämiset, tapaamiset tai yhtään mikään?

        Tiedätkö, ei niin millään tavoin. Sinun vastenmielinen ja naurettava käytöksesi toisia harrastajia kohtaan sitä vastoin kuuluu muille. Sinun maineesi se tässä ravassa on.


      • Anonyymi

        ei kuulu kellekään vaikka pommikoneella vie pentuja.. näkyy olevan joku erittäin kateellinen toisten lentämisestä...


    • Anonyymi

      Joo en ymmärrä kun varataan ja ostetaan pentu pelkän kuvan perusteella! Kasvattaja vie koirat perille jottei ostaja näe kennelin olosuhteita!

      • Anonyymi

        Höpöhöpö. Sinä et tiedä asiasta sivullisena mitään. Niin meilläkin muuten on tuotu meille pentuja meidän pyynnöstä. Milloin mitäkin kenelläkin. Täytyy olla piip, ei tajua mitään, kuvittelee tietävänsä kaiken kaikesta ulkopuolisena ja käy paahtamassa moisia oletuksiaan ventovieraista totena tajuamatta, ettei itselle edes koko juttu kuulu. Nenä pitkällä asioissa, jotka eivät itselle kuulu, mustamaalaushalu vain vallalla ihmisessä.


    • Anonyymi

      Nimenomaan,tutustukaa kennelliin ja kasvattajaan tarkasti!Tässä rodussa tuntuu olevan suht paljon epäasiallisia kasvattajia,toki on niitä ihaniakin joille kasvatit ja kasvattiperheet ovat sydämen asia.Itse erehdyin ostamaan pennun kasvattajalta jolle tuotto ja raha tuntuu olevan pääasia.Koirat ovat vain pentukoneita häkeissään :( Käykää tutustumassa parikin kertaa pentuihin kasvattajan luona ja kyselkää niistä!

    Ketjusta on poistettu 72 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe