Uusi koulu

entinenkarstunen

150

1369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JärkiMulahtanutKölsään

      Oliskohan kannattanu Kopeskaaren sijasta rakentaa pikkusen isompi koulu kerralla?
      Mutta näinhän Karstula Areenan talous paranee kun kunta vuokraa sitä koulukäyttöön...

      • IhmettelenHämmennystä

        Niin että ei varata rahaa jötevedenpuhdistamoon eikä terveysasemaan? Rakkenetaan isompi koulu, vaikka lapsia syntyy vuodessa alle 20?


      • IhmettelenHämmennystä

        Jöteveden... Ehkä ennemmin jäteveden :)


      • IhmettelenHämmennystä kirjoitti:

        Niin että ei varata rahaa jötevedenpuhdistamoon eikä terveysasemaan? Rakkenetaan isompi koulu, vaikka lapsia syntyy vuodessa alle 20?

        Päiväkoti olisi syytä pitää tippakalliolla , näin rahaa kuluisi vähemmän. Lapsia syntyy tosiaan alle 20 / per vuosi ja näistä lapsista ehkä vain puolet käyttää kyseistä päiväkotia . Nämä päiväkotilaiset varmaan löytää tulevaisuudessa vapautuvan kiinteistön johon muuttaa , kun tippamäen viihtyisä päiväkoti menee käyttö kelvottomaksi . Siis vain vähän ajatusta , niin saadaan se koulun investointi siedettäviin lukuihin .


    • Hgfetisd

      Häpeälistä. Eikös teknisessä lautakunnassa ole Areenan osakkeenomistajia?

      • On tietysti , hyväveli piiri koossa


    • Hgfswet

      Heheheee.....tämä on niin Karstulan meininkiä.

    • pwertxccuioh

      Miksi kuntalaisia ei ole avoimesti tiedotettu, että Areenan tilat aiotaankin pitää vähintään pitkäaikaisena väistötiloina. Voisiko kunta myös julkistaa summan mikä on jo nyt mennyt tilojen kuntoonsaattamiseen, tulevaisuudessa ylläpitämiseen jne.? Miksi tästä asetelmasta saa vaikutelman, että koko ajan jotakin juonitaan seläntakan pimennossa? Kertokaahan Areenan puuhastelijat sekä kunnan hallinto- ja luottamusviranomaiset. Miksi alkuperäiset suunnitelmat jäähallia koskien kaatuvat kuin mummot liukkailla? Ja sitten impataan rahaa kunnalta kaikenmaailman verukkein., kun kaakao on housuissa. Toteutuuko nyt samat kriteerit, joilla blokattiin pois parakkirakennukset?

      Kaikkinensa tämä kuvio on omituinen. Taustalla on ankarasti lobattu . Ei voi käsittää millaisessa kunnassa sitä elääkään. Voi pyhä Sylvi ja Topi sentään!

      Yt. äiti

    • Amatöörit_facepalm

      Heh.

      Tekninen lautakuntaa ”päättää hintatiedon julkistamisesta”.

      Voisitteko kuvitella tilannetta, jolloin esim. Helsingin tekninen lautakunta päättäisi julkaiseeko metron rakentamisen hinnan ja päättäisi ettei kerro. Ei kertoisi ja sitten jälkikäteen sanoisi hähää tuli maksamaan 1186 miljoonaa - vaikka hyväksytty kust.arvio oli 760 milj.euroa..

      Viiden vuoden päästä Karstulassa sanotaan hähää tuli maksamaan 15 miljoonaa, vaikka oli 10 miljoonan katto. Ja sitte ollaan kiihtyneen muuttotappion kriisikunta.

      • Jottaniin

        Et ole seurannut tarkasti mediaa. Helsingissä on aina mennyt kaikki rakentamiset reippaasti ylihintaisiksi, eikä tekninen lautakunta ole voinut mitään. Ja niin tulee olemaan tulevaisuudessakin.


    • Järjetöntä

      Kunpahan saisi asunnon myytyä niin pääsisi muuttamaan pois täältä kierouden pesästä.

    • Oikeestipettynyt

      Uskomaton on tämä koulu/jäähalli kytkös. No nyt on sitten pelastettu hallimiesten talous. Laskekaapa mikä on hintalappu tälle puhallukselle. Luokkien rakentamiskustannukset, vuokrat 10 vuotta ja kaikki muu piilotuki. Kyllä sillä rahalla olisi tehty helposti luokkatilat saman katon alle. Ja olen varma, että kuntalaisille jää ikuiseksi arvoitukseksi paljonko väistätilojen rakentaminen ja vuokrat tältä 10 vuoden jaksolta tulevat olemaan. Kun luin tämän uutisen keskisuomalaisesta, jäin miettimään luottamus-ja virkamiesten vastuuta päätöksenteossa. Herää väistämättä epäilys, että valmistelijoilla ja päättäjillä ei kertakaikkiaan riitä ymmärrys ja osaaminen hoitaa asioita kuntalaisten parhaaksi.

      • PiiloKorruptiota

        Eniten ärsyttää se, että kaikki viime vuosien isommat urakat menevät demaritaustaiselle yrittäjälle. Ja aina kustannusarvio paukkuu.


      • Anonyymi
        PiiloKorruptiota kirjoitti:

        Eniten ärsyttää se, että kaikki viime vuosien isommat urakat menevät demaritaustaiselle yrittäjälle. Ja aina kustannusarvio paukkuu.

        Kannattaa olla demari.


    • jäätävää_tihkua

      Jos sinne halliin jää tilaa, niin loppu varmaankin vuokrataan SPR:lle vastaanottokeskukseksi.

      Huhujen mukaan Onnibussi alkaa koukkaamaan Karstulan kirkon kautta. Sen verran on ollut kuulemma kyselyä, että millä pääsis halvalla Saarijärven jäähalliin harrastaan. Himmelissä sinne myydään jo kausikortteja.

    • Epärehellisiä

      Eikö päättjien ja luottamusmiesten kyvystä hoitaa kunnan aasioita ole puhuttu jo pitkään, jospa viimeinki asia menee perille.Kulopuheiden perusteella siellä häärää pääpiruna kehittämisyhtiön johtaja ja Areenan insinööri.

    • Totuudenetsijä

      Tämäkin kannattaa muistaa. Viime kädessä veroa maksavat kuntalaiset maksaa 'lystin'. Veroäyrin korotuksilta ei voida välttyä. Tämän jäähallikoplauksekin kustantaa viimekädessä veronmaksaja. Riippumatta onko ollut luistimet koskaan jalassa. Onko todellakin niin, että vain hallimiesten pelastaminen menee kuntalaisten edun edelle?

    • Adidasta

      Puuhamiesten jättihuijaus Karstulan asukkaita kohtaa.Arvaako pojat lenkkeillä pimeällä Karstulan pururadalla tulevaisuudessa, suuri viha alkaa olla heitä kohtaan kuntalaisten keskuudessa.

    • Huolestunut

      Ovat sitte laittaneet kuvan ikkunallisesta luokasta lehteen. 4 luokassa ei ole ikkunoita. Onkohan pitkäaikaisen käyttöön tulevan luokan paloturvallisuus kohillaan

      • Kiinnostaisitietää

        Kumpi tärkeämpi; ikkuna vai terve sisäilma?


      • Huolestunut
        Kiinnostaisitietää kirjoitti:

        Kumpi tärkeämpi; ikkuna vai terve sisäilma?

        Sitä sopii kysyä, jos käytävä täyttyy savusta eikä ole pakotietä, kun luokkien välisetkään ovet eivät auta: kaikki ovatcsamassa palo-osastossa.

        Miksei mitään voida tehdä kunnolla!


      • Åhhåhj
        Kiinnostaisitietää kirjoitti:

        Kumpi tärkeämpi; ikkuna vai terve sisäilma?

        Onko nämä pakosta valinnaisia, joko/tai?


    • HirsiseinienHintaKoulu

      "  Väistötiloja tarvitaan vielä pitkään. Arviolta kymmenen vuoden päästä kaikki mahtuvat uuteen kouluun, Talja-Latvala sanoo.
      Koulurakennusta on uusissa luonnossuunnitelmissa pienennetty säästösyistä. Nyt rakennuksen kokonaisala on noin 4 700 neliömetriä eli noin 600 neliömetriä pienempi kuin vielä viime kesänä suunniteltiin. "

      Mistään säästösyistä ei ole kysymys. Ulkoseinät halutaan hirsistä ja ne maksaa pari miljoonaa ylimääräistä. Hirsiseinien takia koulua joudutaan pienentämään.

    • Kunnioitettava_teko

      Nykyaikana on perin harvinaista, että jotkut meistä ovat valmiita luopumaan niin harrastuksestaan kuin tuottavasta bisneksestäkin kuntalaisten ja varsinkin lasten edun ja terveyden vuoksi. Hattu päästä ja syvä kumarrus heille.

    • JärvJaTeme

      Kun koulu on valmis, niin sitten aletaan suunnittelemaan kuulema Tippamäelle hirsistä koulua, jäähallin väistötiloista tuleville oppilaille. Näin puuhamiehet ovat suunnitelleet.

    • Porstula

      Ennen oli Tussarissa Väistötiloja, Väistön Kalevi piti kapakkaa ja hotellia.

    • tupakkaaskilaskelma

      väistötila=tila jonne jonkin laitoksen toiminnot sijoitetaan remontin tms. ajaksi
      – Väistötiloja tarvitaan vielä pitkään. Arviolta kymmenen vuoden päästä kaikki mahtuvat uuteen kouluun, Talja-Latvala sanoo.
      Eskareista lukion kolmanteen luokkaan eli 13 ikäluokkaa, joka ikäluokalle 3 x 50m2 luokkahuonetta, ei mitään yhteisiä aulaopiskelutiloja. 3 x 13= 39 x 50m2= 1950 m2. Teknisentyöntilat on robotissa, liikuntatilat liikuntahallissa. Ruokala 0,5 m2 oppilasta kohden on 600 oppilaalle 300m2 (oppilasmäärä yläkanttiin). Keittiö 200m2, opettajainhuone varastoineen 100m2, terveydenhoitaja 50m2. Nämä yhteen laskettuna on 2600m2, vielä jää 2100m2 muuhun käyttöön. (Koulurakennusta on uusissa luonnossuunnitelmissa pienennetty säästösyistä. Nyt rakennuksen kokonaisala on noin 4 700 neliömetriä) Kumma kun ei neliöt riitä.
      Jäihän tästä varmaan jotakin pois mutta niin jäi neliöitäkin käyttämättä.

    • Äölkjhgg

      Jatkuuko oppilaiden kulkeminen uudenkin koulun jälkeen ropottiin. Käsittämätöntä. Ensiksikin matkaan menee kohtuuttomasti aikaa ja toisekseen vaarallinen reitti.

    • kävelyputkivielä

      PASKA-AVENUE:lle vain lasitettu kävelyputki jolla pääsee keskustaan, lämmitettynä :D

    • Teatterinystävä

      Koulua suunniteltu monta vuotta ja nyt huomataan, että siitä tulee liian pieni. Taitaa naapurit pitää meitä karstusia hölmöinä, eikä syyttä. Nyt vaan Luoman Heikki kirjoittamaan kunnon huumoria meistä. Sais hyvän näytelmän vaikka telkkariin. Joku joka tuntee kirjailijan , anna aiheesta hyvä vinkki. Tehdään Karstulaa tunnetuksi.

      • kävelyputkikin

        Sepä joo siinäkin... kävelyputkia, kiemuroita ja taloja kuin himmeleitä :D:D
        - Aika hyvän pakinan voisi saada :D:D


    • viisaitapäätöksiä

      Kerrankin ootte viisaita että suunittelette pienemmän.Oppilasmäärä pienenee vuosi vuodelta.Sitten kun liitytte Saarijärveen sitä ei enää tarvitse.Nämä pienet kyläkoulut-tiedättehän miten niille on käyny.

    • TyytyväinenKarstunen

      Kun lapsia syntyy vuodessa noin 15, niin miksi pitäisi rakentaa liian iso koulu, kun 10 vuoden päästä jouduttaisiin miettimään, mitä tyhjille tiloille tehtäisiin? Sitten haukuttaisiin kunnan toimintaa, miksi päättäjät päättivät liian isosta rakennuksesta.

      Muistakaa myös se, että kunta ei välttämättä maksa Areenalle vuokraa 10 vuotta, kunnallahan on osto-optiosopimus.

      Areenan tilat ovat hyvät, ja lisäksi käyttäjät ovat tyytyväisiä. Se lienee tärkeintä, että nimenomaan _käyttäjät_ viihtyy? :)

      Itse ajattelisin niin, että ennemmin yritetään säilyttää kunnassamme terveyspalvelut kuin rakennetaan lapsilukuun nähden liian suuri koulu. Jos terveysasema poistuu, syntyvyys ei todellakaan lisäänny. Lisäksi jätevedenpuhdistamoon tarvitaan rahaa. Ne on pakko jostain saada, ja koska on päätetty myös muunmuassa, että koulun ulkoseinämateriaali tulee hirrestä, on luokkien neliöistä leikattava. Ja säästöjä jouduttiin etsimään kuitenkin, jotta kunta pystyisi budjetoimaan rahaa myös jätevedenpuhdistamoon ja terveysasemaan.

      Näin tilannetta seuraavana tavallisena kuntalaisena ihmetyttää nimenomaan, miksei kuntalaisilla riitä ymmärrys näin selvään asiaan? Olisi kiva kuulla perusteluita, miksi tämä on huono ratkaisu yrittää säilyttää mm. terveyspalvelut ja rakentaa koulusta pienempi lapsiluku huomioon ottaen? Miksi teidän mielestä pitäisi rakentaa suurempi koulu? Mitä te laittaisitte 10 vuoden päästä oleviin tyhjiin tilohin?

      • matkailuvaltti

        Meinaaks, et karstuset käy paneen terveysasemalla? Aika pervoja... tai oikeestaan se vois olla jännää. Saaks sinne tulla ilmaseks ja voiks tulla yksin?


      • ValeSalkkumies

        "Näin tilannetta seuraavana tavallisena kuntalaisena ihmetyttää nimenomaan, miksei kuntalaisilla riitä ymmärrys näin selvään asiaan? "

        Ymmärrystä todella hämärtää, eikä riitä minkäänlaista ymmärrystä:
        1. kunnanvaltuuston valmiin päätöksen lykkääntyminen valmiin koulusuunnitelman käynnistämiseksi.
        2. Kunnanjohtajan irtisanomisprosessi koulukiistan tiimoilla.
        3. Kunnanjohtajan irtisanomisen peruuttaminen.
        4. Valtuuston puheenjohtajalle annettu huomautus - asian hautaaminen ja peittely.
        5. Valtuuston puheenjohtajan käynnistämä poliisitutkinta.
        6. Valtuuston puheenjohtajan eroilmoitus.
        7. Hirsiseinistä johtuen, kalliiksi tulevaa yhtenäiskoulua joudutaan pienentämään.
        8. Jäähallin väistötiloja joudutaankin yhtenäiskoulun kalliista hirsiseinistä - pienistä tiloista johtuen jatko-käyttämään, uuden koulun vihkiäis juhlallisuuksien jälkeenkin......?


      • Totuutta

        Vastauksia edelliseen kirjoitukseen odotetaan!


      • Apukoulu

        Miksi ei voi rakentaa sopivan kokoista koulua täytyykö sen olla joko suuri tai pieni? Sanokaa yksi esimerkki missä on rakennettu pieni koulu jotta se olisi 10 vuoden kuluttua sopiva. Kuka tietää varmuudella mikä on tarve 10 vuoden päästä. Tällaisella kieroilulla ja salailulla jos jatkatte Karstulasta muuttaa pois paljon lapsiperheitä niin saattais olla että Rantatienkoulu riittää.


    • Katsovakkaan

      Jos kerran säästää pitää niin miksi pitää tuhlata rahaa hirsiseiniin kun parempaakin on tarjolla paljon edullisemmin, onko Saarelainen vaikuttanut asiaan?

    • TippamäenTakia

      Miksi teidän mielestä pitäisi rakentaa suurempi koulu?

      Siksi, koska saman katon alla oleva päiväkoti oli laskelmissa edullisin kokonaisuus.
      Nyt näyttää siltä, että väistötiloista tulevavat eivät mahtuisikaan uuteen kouluun, kun ja tiloja jäähallissa uudelleen järjestellään sopivalla seulalla.

      Silloin otetaankin "vanha suunnitelma" esiin. Aletaan suunnittelemaan Tippamäelle uutta hirsistä päiväkotia. Tämähän oli salkkumiesten sivusta tullut kunnanvaltuuston tekemää päätöstä vastustanut suunnitelma ja se on kivestänyt ja siirtänyt uuden koulun valmistumista useita vuosia, tähän tilanteeseen saakka. Periksi ei kuulema annettu eikä anneta siitä mitä meinattiin, sanovat salkkumiehet.

      • Mietteliäs

        Vuorohoito jää uudesta koulusta pois, eli ilmeisesti rypäle jää omille paikoilleen. Siellähön se vuorohoito on nytkin.


      • Päiväkoti olisi syytä pitää tippakalliolla , näin rahaa kuluisi vähemmän. Lapsia syntyy tosiaan alle 20 / per vuosi ja näistä lapsista ehkä vain puolet käyttää kyseistä päiväkotia . Nämä päiväkotilaiset varmaan löytää tulevaisuudessa vapautuvan kiinteistön johon muuttaa , kun tippamäen viihtyisä päiväkoti menee käyttö kelvottomaksi . Siis vain vähän ajatusta , niin saadaan se koulun investointi siedettäviin lukuihin .


    • Häpellistä

      On se niin kieroa ja juonia touhua ja kuntalaisia informoida ollenkaan isoista asioista, lehtien palstoilta saa lukea mitä on jo tapahtunut.

    • HaupitsiHeikki

      Kaikki tiet vievät Areenaan. Sen puuhamiesten omaisuuksia tässä pelastetaan. Kaikki muu toiminta taipuu tämän tavoitteen puolesta. Keskustapuolue, Areena ja kehittämisyhtiö - tuo kultainen triangeli. Myös muut puolueet muutamaa yksittäistä henkilöä lukuunottamatta voivat miettiä vastuutaan asiassa. Miten tässä pystyy enää luottamaan? Ei mitenkään.

      • enoleropotti

        Hallimiehistä on muuten enemmistö ihan kokkareita.


      • Anonyymi
        enoleropotti kirjoitti:

        Hallimiehistä on muuten enemmistö ihan kokkareita.

        Ihmeellinen Areena neuroosi täällä Karstulassa. Katsokaa vaikka Kopeskaara, joka mätänee silmissä. Kenenkä älynväläys oli tehdä tuollainen. Areenalla on kuitenkin toimintaa.


    • Helpottaja

      Teen kommentoinnin helpoksi. Kopioi alla oleva teksti, niin se käy vastaukseksi kaikkiin Suomi24-Karstula -keskusteluihin:


      Het ois valamista, jos ei lykättäsi rahhoa valokoapelii ja Areena kokkareille ja tehhään koulu petonista.

    • Järkikadonnut

      Asia on juuri noin kaikessa yksinkertaisuudessaan mitä Helpottaja kirjoitti, mutta sen tajuaminen on monelle ihmiselle ylitsepääsemättömän vaikeaa, vaikka koulutustasoon nähedn se pitisi pystyä helpostikkin omaksumaan.

    • kymppiluokka

      Pienikin koulu riittää, kun opetus laitetaan kahteen tai kolmeen vuoroon.

      Myös viikonloppuopetusta kannattaa harkita siinä missä nykyisten loma-aikojen hyödyntämistäkin. Miksi maksaa opettajille palkkaa kotiin kun he voisivat palkkansa edestä koulussa opettaakin.

      • Gjklpgd

        Tämäkin kommentti todistaa, että olemme palkkakuopassa.


    • Toiveikaskarstunen

      Tärkeintä olisi nyt vaan saada kaikille oppilaille sekä henkilökunnalle puhtaat, terveet tilat. Ennen kuin kaikki sairastuvat loppuelämäkseen.

    • spekulointia

      Tehkää elementtikoulu .Eikös pylyköllä oo sellane.Sen voi sitten siirtää minne tarvii....edullinen.Mutta kyllä se hirsikoulu olis koko Karstulalle hyvä asia.Hyvää mainosta hongalle,työllistäs, ei sisäilma ongelmia ym.Tuli vaan mieleen että mitä siellä rantakalliolla on tai kouherossa...

      • Ettekötajuu

        Eihän se varmaa ole että hirsi tulisi hongalta.


      • ValeHirsikoulu

        " Mutta kyllä se hirsikoulu olis koko Karstulalle hyvä asia. "

        Ei tuu mitään hirsikoulua, vaan ulkovuoraus laudoituksen sijaan tulee hirsistä. Nyt puhutaan jo valehirsikoulusta.


    • Hihihiiii

      Kuvitteellinen otsikko Viispiikkisessä:

      Vuonna 202? Karstulassa vihitään käyttöön hieno Kontiotuote Oy:n toimittamista hirsistä tehty hirsikoulu!

      Taustalla murjottaa kutsuvieraiden joukossa iso kasa onnellisia hirsipuuhamiehiä ja miettivät olisiko sittenkin kannattanut tehdä Kyyjärven kivistä...

    • jääTIINhalliin

      Arvauksia kehiin kauan menee että jäähallissakin ilma huononee ja hometta alkaa esiintymään?
      Tilaa kun ei ole suunniteltu alunperin luokkahuoneiksi, ja väittäisin että ilmastointia on hankala saada toimimaan täysin oikein vähän putkia lisäämällä.

      • nsuiwuwp2

        Halli on siinä vaiheessa jo lunastettu kunnalle, joten ei huolta...


      • Bkyrwtyvloyrebl

        Niimpä niin, ja sitten kunta maksaa taas homevaurioista.


    • Huolestunut

      Ja taas sössitään. 10 miljoonan katto ylittyy vaikka tiloja pienennetään: "Kouluhankkeen osalta tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että yhtenäiskoulun tiivistettyjen luonnossuunnitelmien mukainen tavoitehinta-arvio 12,5 M€ hyväksyttäisiin."

      Muutenkin mielenkiintoinen julkaisu facessa.... Mikä hiton hoivakoti?

      "Karstulan kunnanvaltuuston jäsenet kokoontuivat eilen valtuustoinfoon kuulemaan kunnan tulevista investoinneista. Keskustelun aiheena olivat mm. jätevedenpuhdistamo, paloasema, koulu sekä hoivakodin rakentaminen Karstulaan. Jätevedenpuhdistamon osalta hankesuunnitelma etenee teknisen lautakunnan tekemän esityksen mukaan kunnanhallitukseen ja kunnanvaltuustoon. Esityksessä jätevedenpuhdistamoa uudistetaan 3,9 M€:n kustannusarvion pohjalta. Paloaseman osalta valtuuston jäsenille esitettiin alustavia piirustuksia sekä aseman mahdollista sijoittumista kunnan alueelle. Uuden paloaseman hankesuunnitelma on vielä tarkentumassa. Kouluhankkeen osalta tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että yhtenäiskoulun tiivistettyjen luonnossuunnitelmien mukainen tavoitehinta-arvio 12,5 M€ hyväksyttäisiin.

      Jätevedenpuhdistamon laajennus ja saneeraus, määräalan vuokraaminen hoivakodin rakentamista varten sekä yhtenäiskoulun rakentaminen ovat kunnanhallituksen käsittelyssä ensi maanantaina 28.1."

      • Lukekaahyvätihmiset

        No olisiko vaikka Attendon vanhusten hoivakoti? Kannattaa oikeasti perehtyä ja lukea pöytäkirjoja ja esityslistoja.


      • rteh

        Talousarviossa jätevesiputsariin oli varattu 1,7 miljoonaa ja nyt hinta 3,9 miljoonaa. Talousarviossa ei ole paloasemaa ollenkaan, mitä lie maksaa. Koulun hinta ylittämässä talousarvion 2,5 miljoonaa. Tämä tekee yhteensä 8,1 miljoonaa yli talousarvion. Aikaisemmin esillä oli jo yli 25 miljoonan investoinnit ja nyt vielä tämä päälle. Kestämätöntä!


    • RahaKysymys

      Lautakunta kiinnitti päätöksessään huomiota siihen, ettei kunnanhallituksen asettama 10 miljoonan euron tavoitehinta koulusta toteudu. Uusi arvio noin 12,4 miljoonaa euroa.

      Hirsiseinistä betiniseinien päälle, niistä ei luovuta kirveelläkään.
      – Lautakunnan mielestä tiloja ei voi enää puristaa tästä pienemmiksi. Jos vielä lisää karsitaan, rakennuksen käyttäjät kärsivät siitä, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Eero Suomäki (kesk.) sanoi.

      Jos koulu toteutetaan teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti, Karstulan kaikki oppilaat eivät heti mahdu sinne.
      Esitys sisältää yhä tilat päiväkodille, esi- ja perusopetukselle sekä lukiolle. Jospa päiväkodille haetaan paikka Tippamäeltä, kuten salkkumiesten alkuperäisessä vaatimuksessa vaadittiin?

      Jätevedenpuhdistamon laajennuksen ja saneerauksen kustannusarvio on nyt 3,9 miljoonaa euroa, kun siihen on budjetoitu alun perin vain 1,7 miljoonaa euroa. Myös terveysasemaan aiotaan investoida isosti.

      • Näinsiellälukoo

        Lukekaa niitä pöytäkirjoja ja esityslistoja. "Säästökohtia:
        Oppilashuollon ja Vuorohoidon jättäminen hankkeen ulkopuolelle"

        Eli vuorohoito = ryhmäperhepäiväkoti rypäle. Rypäle jäisi siis omalle paikalleen, ei tippamäki.


      • Karmeeta

        Mistä päättjät aikoo taikoa tuollaset rahat kun kunta kuihtuu ja porukka kaikkoaa Karstulasta paremmille asuinpaikoille. Näillä päättäjillä ei kyllä ole minkäänlaista vastuuntuntoa tulevasta.
        Katsokaa nyt tarkkaan mitä teette Karstulan hyväksi.


    • kaukaaviisas

      Todella hyvä idea jos suunittelette sitä koulua niin ottakaa huomioon että jos koulu toimisi tulevaisuudessa vanhusten hoitolaitoksena.Ei kynnyksiä,leveät oviaukot että rullatuolit mahtuu,yhteen kerrokseen tai hissit ym.

      • Sarcasmm

        Eiköhän esteettömyys ole ihan pakollinen seikka, tuli koulusta vanhustenkoti joskus tai ei.


    • Lukio_loppuu_kohta

      Kuinka monta vuotta Karstulassa muuten enää on saatavilla näin laajaa lukio-opetusta?

      Jossain vaiheessa varmaan se loppuu ja kouluun jää tyhjiä tiloja paljon.

      Eikö kannattaisi sijoittaa lukio jäähalliin ja rakentaa koulu niille, jotka sitä käyttää maailman tappiin. Tietty vois laittaa reksin jo eläkkeelle het...

      • Hokkarit

        Jääkiekkolukio kiinnostaa niin monia oppilaita jopa Etelä-Suomestakin päin, että siitä ei ole pelkoa, että lukio loppuu, vaikka Karstulan oma opiskelijamäärä putoaa minimiin.
        Ja jäähalli on hyvässä iskussa, on hyvin hoidettu luistelukenttä siellä.

        Ja kun on oikein kekseliäs, niin uusia suuntavaihtoehtoja lukioon on vaikka millä mitalla, niistä ei ole puutetta. Karstula pääsee ainakin sillä konstin uutisten valokeilaan.


      • sjlghljgg

        Rallilukio ois kova. Täällähän on niin paljon rattimiehiäkin opettajiksi.


    • HaupitsiHeikki

      Pitäkää stetsoneista kiinni, kohta mennään!

      • kaikkimenee

        Vaikka seutu onkin köyhää on vanhuksilla ja kohta eläköityvillä kuitenkin eläkevaroja ja omia varoja talletettuna.
        Näiden saalistajat ovat liikkeellä.
        Hoidettavaksi kun joudut lähtee eläkkeet ja omat rahat näiden toimijoiden taskuun ja sitä mukaa etelämerien aurinkoisille saarille suomalaisen verottajan ja yhteiskunnan saavuttamattomiin.
        Eli, jos pitää stetsonistaan kiinni se voi olla ainut mitä jää.


      • askarruttaa
        kaikkimenee kirjoitti:

        Vaikka seutu onkin köyhää on vanhuksilla ja kohta eläköityvillä kuitenkin eläkevaroja ja omia varoja talletettuna.
        Näiden saalistajat ovat liikkeellä.
        Hoidettavaksi kun joudut lähtee eläkkeet ja omat rahat näiden toimijoiden taskuun ja sitä mukaa etelämerien aurinkoisille saarille suomalaisen verottajan ja yhteiskunnan saavuttamattomiin.
        Eli, jos pitää stetsonistaan kiinni se voi olla ainut mitä jää.

        Kuntavetoista jäähalliahan ne ei kuitenkaan vie meiltä, eihän..?


      • Tollarinkiilto

        Ei vie, sillä kunta tahkoaa vielä tulevaisuutta ja lämpöverkkoyhtiökin saa siitä siivun jään myynnillä. Onneksi meillä on Piesala johtoinen Kehittämisyhtiö. Pitää vain toivoa ettei naapurikunnat osta Piesalaa ja Kehittämisyhtiötä. Mitenhän meille sitten kävisi.


      • ajkwiw
        Tollarinkiilto kirjoitti:

        Ei vie, sillä kunta tahkoaa vielä tulevaisuutta ja lämpöverkkoyhtiökin saa siitä siivun jään myynnillä. Onneksi meillä on Piesala johtoinen Kehittämisyhtiö. Pitää vain toivoa ettei naapurikunnat osta Piesalaa ja Kehittämisyhtiötä. Mitenhän meille sitten kävisi.

        Attendon kattoon kun pääsis kärpäseksi....


    • Karutodellisuus

      Siinä oli hieno vinkki Kehittämisyhtiön jotajalle (jos ymmärtää).

      • Bbbbbbbbbb

        Ei ymmärrä. On niin täynnä itseään.


    • talintirkistaja

      Näitä koppulointeja parempia "konsulttipalkkion" paikkoja ei tule kuin kerran elämässä...

    • aikaohi

      Vaihtoehtoja esiin, näin ei voida jatkaa! Hallituksesta epäluottamusäänestys.

    • HonganPauloissa

      Kummallista säästäväisyyttä. Koulua pienennetään rahansäästön nimissä, mutta kustannusarvio nouseekin siitä huolimatta 2,5 miljoonalla.

      Karstulan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se myöntäisi tulevaan yhteinäiskouluun 2,5 miljoonaa euroa lisää rahaa. Aiemmin siihen on varattu 10 miljoonaa euroa, mikä ei uusimman hinta-arvion mukaan riitä, hirsiseinien lisäkustannuksiin. Kunnanhallitus esittää, että koulun uusimmat luonnossuunnitelmat hyväksytään. Niissä rakennuksen kokonaisalaa on pienennetty noin 4 700 neliömetriin ja tavoitehinta-arviota on jouduttu nostamaan 2,5 mijoonalla ja on runsaat 12,4 miljoonaa euroa.

      Tästä (alla) jäähallin tilajärjestelyistä ei hiiskahdetakkaan kunnanhallituksen maanantaina tekemässä esityksessä valtuustolle:

      Hirsiseinät maksavat. Tiloja pienennetään niiden takia.
      Kun pienennetty koulurakennus toteutuu esityksen mukaisena, kaikki Karstulan oppilaat eivät mahdukkaan uuteen hirsiseinäiseen kouluun. Uuden koulun rinnalla aiotaan (ilmeisesti) käyttää vielä vuosia jäähalliin tehtyjä väliaikaisia väistötila luokkahuoneita, jotka nyt ovat alakoululaisten käytössä. Jäähallin koulutilat ovat osoittautuneet hyviksi ja toimiviksi, jos ei mitään" uutta yllättävää tule esiin".

      • DeeRinki

        Pitkällä aikavälillä kokonaan hirsinen tulee halvemmaksi. Betonisen koulun sisäilmaongelmat konkretisoituvat viiden vuoden kuluessa, ehkä aiemminkin.

        Mutta silloinhan kunnan luottourakoitsijalle tulee taas töitä. Paskaringin ja Areenan tilojen jälkeen.

        Luottourakoitsijalle tietysti myös isosiivu betonikoulun rakentamisessa. Tietysti täytyyhän väriveljelle töitä olla.


      • ValeHirsikoulu
        DeeRinki kirjoitti:

        Pitkällä aikavälillä kokonaan hirsinen tulee halvemmaksi. Betonisen koulun sisäilmaongelmat konkretisoituvat viiden vuoden kuluessa, ehkä aiemminkin.

        Mutta silloinhan kunnan luottourakoitsijalle tulee taas töitä. Paskaringin ja Areenan tilojen jälkeen.

        Luottourakoitsijalle tietysti myös isosiivu betonikoulun rakentamisessa. Tietysti täytyyhän väriveljelle töitä olla.

        Nyt lisähinnalla tehdäänkin hirsivuoraus ja betonnin päälle. Siitä lisähinta kertyy.


    • 60luvunkakara

      Ei uusiin kouluihin tule mitään sisäilmaongelmia.Nämä sisäilmaongelmat johtuvat siitä kun nykysäännöt vaatii että ilmaa pitää liikkua niin ja niin paljon .Sitten paukastaan vanhoihin tiloihin tehokkaat ilmastointilaitteet jotka vetää kaikki hiukkaset ja pölyt hengitysilmaan.Turha näihin vanhoihin rakennuksiin laittaa mitään koneellisia ilmastointeja.Ei muuta ikkunat auki välituntien ajaksi ja kersat pihalle niin kuin ennen vanhaan.

    • Huttunen77

      Kyllä ei tällä menolla taida tulla pieni koulu,tätä menoa mahtuu kaikki oppilaat uuteen hienoon kouluun ja pitkällä aika välillä voidaanki sitten miettiä,että miksi näin iso koulu piti rakentaa.

    • Huhhhhhhh

      En jaksa enää luottaa että uutta koulua saadaan koskaan, ei isoa ei pientä, ei hirrestä eikä betonista.
      Kyllä ne kunnassa niin kauan kouluhanketta vetkuttaa että ei ole enää tarvetta, kun ei ole asukkaitakaan.
      Mistäköhön meinaavat sitten verorahoja kerätä lahjoitettavaksi areenaan kun ei ole veronmaksajiakaan.......

      • eitulekoulua

        Joo, joka kevät on joku härdelli menossa ja koulun rakentamista ei saada alulle. Tämä vuosi kuluu
        nyt näissä erottamisriitelyissä. Kohtahan se on taas kesä eikä koulua tarvita....


    • Kalmari

      Me täällä Kalmarissa olemme päättäneet julistautua omaksi itsenäiseksi kunnaksi. Toki muutamia reunaehtojakin on vielä paria nuijan kopautusta vaille keskeneräisenä.

      Karstulan kunnanisät ovat jo antaneet periaatteellisen suostumuksensa liittää Karstula itsenäistyvään Kalmariin. Nyt on vain pientä itsekästä vääntöä jäljellä uuden kunnan nimestä, tosin sekin ilmeisesti vain muodon vuoksi. Me Kalmarin isännät olemme nimiasiassa joustaneet enemmän kuin tarpeeksi. Saahan Karstula uuden kunnan nimeen kaksi ensimmäistä kirjainta, siis koon ja aan. On se kumma, että tämä ei karstusille riitä, he kun haluavat oman kuntansa nimestä uuden kunnan nimeen vielä ärrän ja toisen aan.

    • Anonyymi

      Koulun luonnokset on hyväksyttynä ja toteutussuunnittelu täydessä vauhdissa. Pian iskeytyy kuokka maahan. Mielenkiintoista nähdä miten hienosti uusi koulu tontille asettuu.

      • Anonyymi

        Minä kuulin yhdeltä kunnan ihmiseltä, että koulusta on tulossa ihan kokonaan uudet suunnitelmat sen jälkeen kun oli palkattu uusi arkkitehti. Ja paikkakin vaihtuu. Viime kevään valtuuston päätös siis muuttuu jälleen. Kuulemma päättäjillekään ei ole kerrottu uusista suunnitelmista, saati meille kuntalaisille. On tämä touhua!! Toivotonta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä kuulin yhdeltä kunnan ihmiseltä, että koulusta on tulossa ihan kokonaan uudet suunnitelmat sen jälkeen kun oli palkattu uusi arkkitehti. Ja paikkakin vaihtuu. Viime kevään valtuuston päätös siis muuttuu jälleen. Kuulemma päättäjillekään ei ole kerrottu uusista suunnitelmista, saati meille kuntalaisille. On tämä touhua!! Toivotonta.

        Aha. Tuo oli. Mielenkiintoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä kuulin yhdeltä kunnan ihmiseltä, että koulusta on tulossa ihan kokonaan uudet suunnitelmat sen jälkeen kun oli palkattu uusi arkkitehti. Ja paikkakin vaihtuu. Viime kevään valtuuston päätös siis muuttuu jälleen. Kuulemma päättäjillekään ei ole kerrottu uusista suunnitelmista, saati meille kuntalaisille. On tämä touhua!! Toivotonta.

        Eihän se nyt noin voi mennä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä kuulin yhdeltä kunnan ihmiseltä, että koulusta on tulossa ihan kokonaan uudet suunnitelmat sen jälkeen kun oli palkattu uusi arkkitehti. Ja paikkakin vaihtuu. Viime kevään valtuuston päätös siis muuttuu jälleen. Kuulemma päättäjillekään ei ole kerrottu uusista suunnitelmista, saati meille kuntalaisille. On tämä touhua!! Toivotonta.

        Joo, kuulin samaa. Uusi arkkitehti oli todennut, ettei aiempaa suunnitelmaa voi toteuttaa. Paljonkohan kunta on jo hassanut meidän rahojamme noihin konsulteihin, suunnittelijoihin ja projektipäälliköihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, kuulin samaa. Uusi arkkitehti oli todennut, ettei aiempaa suunnitelmaa voi toteuttaa. Paljonkohan kunta on jo hassanut meidän rahojamme noihin konsulteihin, suunnittelijoihin ja projektipäälliköihin?

        On niihin yhden viipalekoulun hinta jo mennyt...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä kuulin yhdeltä kunnan ihmiseltä, että koulusta on tulossa ihan kokonaan uudet suunnitelmat sen jälkeen kun oli palkattu uusi arkkitehti. Ja paikkakin vaihtuu. Viime kevään valtuuston päätös siis muuttuu jälleen. Kuulemma päättäjillekään ei ole kerrottu uusista suunnitelmista, saati meille kuntalaisille. On tämä touhua!! Toivotonta.

        Jaa ettei olisi päättäjillekään kerrottu? Tuskin pitää paikkaans koska onhan tuosta jonkun täytynyt joku päätöskin tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa ettei olisi päättäjillekään kerrottu? Tuskin pitää paikkaans koska onhan tuosta jonkun täytynyt joku päätöskin tehdä.

        Keskustelin eilen yhden kunnanhallituksen jäsenen kanssa. Hän sanoi, ettei ole kuullut mitään siitä, että koulusta olisi tulossa uusi suunnitelma ja paikka vaihtumassa. Ilmeisesti tieto viranhaltijoilta kuljetetaan nyky-Postin voimin). Oli kyllä sitä mieltä, että nyt pitäisi viheltää peli poikki, tunnustaa tosiasiat (rahat ei riitä, liian kallis ja toimimaton koulu) ja myöntää virheet valmistelussa ja aiemmissa päätöksissä. Mustamaalauksen kohteeksi joutuneet arvostelijat lienevät sittenkin olleet oikeassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, kuulin samaa. Uusi arkkitehti oli todennut, ettei aiempaa suunnitelmaa voi toteuttaa. Paljonkohan kunta on jo hassanut meidän rahojamme noihin konsulteihin, suunnittelijoihin ja projektipäälliköihin?

        No, jokainen arkkitehti ottaa rahat ja saa nimen kirja, että on suunnitellut kyseisen rakennuksen. Muussa tapauksessa pitäisi mainita, että suunnittelija onkin joku toinen ja sehän ei käy päinsä, kuka nyt toisen suunnittelemaan rakentaisi ja kaikki on vain rahaa!


    • Anonyymi

      Käviköhän tässä niin että hukattiin taas pari vuotta aikaa ja 100 kiloEeroa rahaa.

    • Anonyymi

      Olisiko hanketta kritisoineet sittenkin voineet olla oikeassa? Lukekaa eriäviä mielipiteitä, niistä osa näyttäytyy uusimpien huhujen perusteella mielenkiintoisessa valossa.

    • Anonyymi

      Jaaha, koulujen vuotuinen syysmallisto on tulossa...

    • Anonyymi

      Paljon on harjakaisia tulossa, mitenkähän sitä oikein jaksaa kaikki käydä?
      On koulut, paloasema, jätevesilaitos, terveysasema jne.
      Jossakin muualla, jossa on tiukkaa olisi kova ponnistus varsinkin koko lystin maksaminen saati sitten kaikkien harjakaisten käyminen.

      • Anonyymi

        Onneksi meillä on nyt hyviä viranhaltijoita juhlimaan peijaiset kuin peijaiset. Sakset ovat jo valmiina leikkaamaan nauhoja. Mörkömaa ja tori oli vasta alkusoittoa. Maksajan roolissa toki hieman sylettää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi meillä on nyt hyviä viranhaltijoita juhlimaan peijaiset kuin peijaiset. Sakset ovat jo valmiina leikkaamaan nauhoja. Mörkömaa ja tori oli vasta alkusoittoa. Maksajan roolissa toki hieman sylettää.

        Onneksi Honkarakenne sai urakan päiväkodista Saarijärveltä.. Ja pari muutakin päiväkotia mytyä niin riittää töitä Kardessa..


    • Anonyymi

      Suottahan se sivistysjohtaja lehdessä itkee säästötarpeita kun itse on halunnut rahat sitoa seiniin. Kun lopulta koulu tulee niin ei ole enää opettajia vaan lapset on kotiopetuksessa.

    • Anonyymi

      Eipä ole seiniä näkynyt. Eikä taida tullakaan.

    • Anonyymi

      MTV3:n sivustolla on ilmoitettu Karstulan kohdalla syntyvyysennusteeksi 14 lasta. Maapallo pelastuu, Karstula delaa.

    • Anonyymi

      Vahvaa on meno seutukunnalla syntyvyyden osalta:
      Karstula 14
      Kyyjärvi 8
      Kivijärvi 4
      Kannonkoski 4
      Saarijärvi 45

      Onneksi meillä on Kehittämisyhtiö seutukunnan kehittämistoiminnan veturina. Nytkin näyttää olevan kaksi projektipäällikön paikkaa avoinna näköalapaikalla kehittämisen ytimessä!! oh Lord.

    • Anonyymi

      Voi olla paras Karstulalle, jos koulua ei rakennettaisi oleenkaan, vaan näissä väistötiloissa jatkettaisi niin kauan kun lapsia ei täällä enää ole.
      Vaihtoehtona moduulirakakenteiset, muunneltavat tilaratkaisut tarpeiden mukaan. Tässä on jo miljoona palanut ihmetellessä, nyt järki käteen, tai huonosti käy.

      • Anonyymi

        Johan alakoulu toimii hyvin ja kunnon tiloissa. Ei kunnan kannata uutta rakentaa. Pieni rakennus yläasteelle tai kontit ja lukion voi lopettaa.. Osa oppilaista voi mennä tarvittaessa Pylkölle..


      • Anonyymi

        Huonosti on jo käynyt, ei kuulu eikä näy Hiltusen ja Piesalan PÖHINÄÄ. Ei ole ruuhka-Suomen rahamiehet innostuneet paska-avenuen asfaltissa eikä Pääjärven turvevellistä. Rahaa paloi ja isoja puhuttiin. Järkeä puhuneet leimattiin tyhmiksi ja vittumaisiksi kuntalaisiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonosti on jo käynyt, ei kuulu eikä näy Hiltusen ja Piesalan PÖHINÄÄ. Ei ole ruuhka-Suomen rahamiehet innostuneet paska-avenuen asfaltissa eikä Pääjärven turvevellistä. Rahaa paloi ja isoja puhuttiin. Järkeä puhuneet leimattiin tyhmiksi ja vittumaisiksi kuntalaisiksi.

        Taas oli tavan tallaajat oikeassa, ei näytä auttavan ihmisen järjenjuoksuun vaikka opiskelee 20 vuotta. Eikö kunnan päättäjät koskaan opi ajattelemaan muutakin kuin omaa napaansa.


    • Anonyymi

      Katsokaa netistä Väestökone ja mitä se ennustaa esim Karstulalle. Eläkeläisten määrä suurenee työikäisten määrä pienenee, sekä lapsimäärä vähenee. Ei kannata missään nimessä tehdä kallista koulua tänne, paremminkin vanhusten hoitoon tarkoitettuja tiloja.Nämä väistötilat, jotka on jo rakennettu edelleen käyttöön. Karstulasta lähtee jossain vaiheessa kuntoutus-, lääkäri-, sekä röntgen ja labrapalvelut pois ja seuraavana onkin lukion vuoro!

      • Anonyymi

        Lukiota ei pidä missään nimessä päästää menemään. Valitettavaa, että sen kehittäminen ja markkinointi on yhtäkkiä pysähtynyt. Karstulaan sopivia erikoislinjoja kannattaa ideoida. Oppilaskohtainen valtiontuki peittää reilusti kustannukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukiota ei pidä missään nimessä päästää menemään. Valitettavaa, että sen kehittäminen ja markkinointi on yhtäkkiä pysähtynyt. Karstulaan sopivia erikoislinjoja kannattaa ideoida. Oppilaskohtainen valtiontuki peittää reilusti kustannukset.

        Mitäs erikoislinjoja lukiossa on? Kiekkolukio. Sen markkinointi sopii mainiosti Areenan toimintaan. Kuulemani mukaan sieltä olis myös tullut kovaa painetta markkinoinnin suuntaan...liekö sitten totta? Jäähalli voisi myös itse tehdä markkinoinnin eteen jotain. Eikö vain? Sen verran mukavasti yhteiskunta sen toimintaa jo tukee. Mutta mikäpäs se olisikaan riittävästi...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs erikoislinjoja lukiossa on? Kiekkolukio. Sen markkinointi sopii mainiosti Areenan toimintaan. Kuulemani mukaan sieltä olis myös tullut kovaa painetta markkinoinnin suuntaan...liekö sitten totta? Jäähalli voisi myös itse tehdä markkinoinnin eteen jotain. Eikö vain? Sen verran mukavasti yhteiskunta sen toimintaa jo tukee. Mutta mikäpäs se olisikaan riittävästi...

        Voisitko hieman avata, millä tavalla yhteiskunta tukee Areenan toimintaa? Olen itse parin jääliikuntaan hurahtaneen ja monia muitakin lajeja harrastavan lapsen äitinä muutaman vuoden aikana huomannut, että Areenan väki, Kiva ja lasten vanhemmat tekevät valtavasti talkootyötä meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi. Yhteiskunnan tukea Areena lienee saanut vain investointivaiheessa kuten kaikki muutkin lähes 300 jäähallia Suomessa. Toimintaan tukea yhteiskunnalta ei ole tullut myöskään seuralle vaan harrastuksen maksavat vanhemmat ja joukkueet talkootyöllä. Areena on vuokrannut pilkkahinnalla kunnalle kunnan kipeästi tarvitsemat tilat koululaisten käyttöön (kontit olisivat olleet tuplasti kalliimpi vaihtoehto). Tiedän myös, että Areenan edustajat ovat tehneet kunnan puolesta valtavasti ilmaista työtä markkinoidessaan Karstulan lukiota kiekkoseurojen suuntaan. Meidän perheellämme on myös yksi Areenan osake koska olemme halunneet olla mukana edistämässä tämän voittoa tavoittelemattoman yhtiön toimintaa. Kannattaisi ehkä perehtyä asioihin paremmin ennen kuin alkaa arvostella hyvää yhteistä hyvää tekeviä ihmisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko hieman avata, millä tavalla yhteiskunta tukee Areenan toimintaa? Olen itse parin jääliikuntaan hurahtaneen ja monia muitakin lajeja harrastavan lapsen äitinä muutaman vuoden aikana huomannut, että Areenan väki, Kiva ja lasten vanhemmat tekevät valtavasti talkootyötä meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi. Yhteiskunnan tukea Areena lienee saanut vain investointivaiheessa kuten kaikki muutkin lähes 300 jäähallia Suomessa. Toimintaan tukea yhteiskunnalta ei ole tullut myöskään seuralle vaan harrastuksen maksavat vanhemmat ja joukkueet talkootyöllä. Areena on vuokrannut pilkkahinnalla kunnalle kunnan kipeästi tarvitsemat tilat koululaisten käyttöön (kontit olisivat olleet tuplasti kalliimpi vaihtoehto). Tiedän myös, että Areenan edustajat ovat tehneet kunnan puolesta valtavasti ilmaista työtä markkinoidessaan Karstulan lukiota kiekkoseurojen suuntaan. Meidän perheellämme on myös yksi Areenan osake koska olemme halunneet olla mukana edistämässä tämän voittoa tavoittelemattoman yhtiön toimintaa. Kannattaisi ehkä perehtyä asioihin paremmin ennen kuin alkaa arvostella hyvää yhteistä hyvää tekeviä ihmisiä.

        Nyt et voi olla tosissasi...eikös kirjoituksesi olekin sarkasmia? Eikös....
        Mikäli kuitenkaan ei ole, en yhtään ihmettele miksi kuntamme on tässä jamassa missä on. Peli on menetetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko hieman avata, millä tavalla yhteiskunta tukee Areenan toimintaa? Olen itse parin jääliikuntaan hurahtaneen ja monia muitakin lajeja harrastavan lapsen äitinä muutaman vuoden aikana huomannut, että Areenan väki, Kiva ja lasten vanhemmat tekevät valtavasti talkootyötä meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi. Yhteiskunnan tukea Areena lienee saanut vain investointivaiheessa kuten kaikki muutkin lähes 300 jäähallia Suomessa. Toimintaan tukea yhteiskunnalta ei ole tullut myöskään seuralle vaan harrastuksen maksavat vanhemmat ja joukkueet talkootyöllä. Areena on vuokrannut pilkkahinnalla kunnalle kunnan kipeästi tarvitsemat tilat koululaisten käyttöön (kontit olisivat olleet tuplasti kalliimpi vaihtoehto). Tiedän myös, että Areenan edustajat ovat tehneet kunnan puolesta valtavasti ilmaista työtä markkinoidessaan Karstulan lukiota kiekkoseurojen suuntaan. Meidän perheellämme on myös yksi Areenan osake koska olemme halunneet olla mukana edistämässä tämän voittoa tavoittelemattoman yhtiön toimintaa. Kannattaisi ehkä perehtyä asioihin paremmin ennen kuin alkaa arvostella hyvää yhteistä hyvää tekeviä ihmisiä.

        Lisänä tulee halliyhtiölle maksetut piilotuet.
        Jäähdytyslaitteiden lunastus esimerkkinä kun halliyhtiöltä loppuivat rahat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko hieman avata, millä tavalla yhteiskunta tukee Areenan toimintaa? Olen itse parin jääliikuntaan hurahtaneen ja monia muitakin lajeja harrastavan lapsen äitinä muutaman vuoden aikana huomannut, että Areenan väki, Kiva ja lasten vanhemmat tekevät valtavasti talkootyötä meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi. Yhteiskunnan tukea Areena lienee saanut vain investointivaiheessa kuten kaikki muutkin lähes 300 jäähallia Suomessa. Toimintaan tukea yhteiskunnalta ei ole tullut myöskään seuralle vaan harrastuksen maksavat vanhemmat ja joukkueet talkootyöllä. Areena on vuokrannut pilkkahinnalla kunnalle kunnan kipeästi tarvitsemat tilat koululaisten käyttöön (kontit olisivat olleet tuplasti kalliimpi vaihtoehto). Tiedän myös, että Areenan edustajat ovat tehneet kunnan puolesta valtavasti ilmaista työtä markkinoidessaan Karstulan lukiota kiekkoseurojen suuntaan. Meidän perheellämme on myös yksi Areenan osake koska olemme halunneet olla mukana edistämässä tämän voittoa tavoittelemattoman yhtiön toimintaa. Kannattaisi ehkä perehtyä asioihin paremmin ennen kuin alkaa arvostella hyvää yhteistä hyvää tekeviä ihmisiä.

        Kerroit asioista peittelemällä tarkoituksella kuinka jäähallin jäädyttäminen tapahtuu,
        Karstulan Lämpölaitos tekee jäähalliin jään. Jäänteko kompensoidaan Lämpöyhtiö pääomittamalla Lämpölaitosta Karstulan kunnan päätöksillä.
        Ei kannata kuvitella, että jäähallin pito onnistuu kannattavasti näin pienillä käyttäjämäärillä. Kunta kunta ja kerran vielä kunta. Yhteiskunnan ylläpitämä Areena. Tämä on totuus. Vaihtoehtoista faktaa pukkaat, kun kirjoitat ettei Areena tarvitse lainkaan yhteiskunnan tukea jäähallin käyttömenoihin.

        "Yhteiskunnan tukea Areena lienee saanut vain investointivaiheessa kuten kaikki muutkin lähes 300 jäähallia Suomessa."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroit asioista peittelemällä tarkoituksella kuinka jäähallin jäädyttäminen tapahtuu,
        Karstulan Lämpölaitos tekee jäähalliin jään. Jäänteko kompensoidaan Lämpöyhtiö pääomittamalla Lämpölaitosta Karstulan kunnan päätöksillä.
        Ei kannata kuvitella, että jäähallin pito onnistuu kannattavasti näin pienillä käyttäjämäärillä. Kunta kunta ja kerran vielä kunta. Yhteiskunnan ylläpitämä Areena. Tämä on totuus. Vaihtoehtoista faktaa pukkaat, kun kirjoitat ettei Areena tarvitse lainkaan yhteiskunnan tukea jäähallin käyttömenoihin.

        "Yhteiskunnan tukea Areena lienee saanut vain investointivaiheessa kuten kaikki muutkin lähes 300 jäähallia Suomessa."

        Näin se menee, mutta veronmaksajia/ kuntalaisia yritetään sumuuttaa tosiasioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroit asioista peittelemällä tarkoituksella kuinka jäähallin jäädyttäminen tapahtuu,
        Karstulan Lämpölaitos tekee jäähalliin jään. Jäänteko kompensoidaan Lämpöyhtiö pääomittamalla Lämpölaitosta Karstulan kunnan päätöksillä.
        Ei kannata kuvitella, että jäähallin pito onnistuu kannattavasti näin pienillä käyttäjämäärillä. Kunta kunta ja kerran vielä kunta. Yhteiskunnan ylläpitämä Areena. Tämä on totuus. Vaihtoehtoista faktaa pukkaat, kun kirjoitat ettei Areena tarvitse lainkaan yhteiskunnan tukea jäähallin käyttömenoihin.

        "Yhteiskunnan tukea Areena lienee saanut vain investointivaiheessa kuten kaikki muutkin lähes 300 jäähallia Suomessa."

        Ei Lämpölaitos tee jäätä. Areenalla on omat jääntekovehkeet. Lämpölaitos antaa kylmää. Mutta ei se sitä ilmaiseksi anna. Aika kovaa hintaa Areena maksaa siitä kylmästä Lämpölaitokselle. Tämä on totuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Lämpölaitos tee jäätä. Areenalla on omat jääntekovehkeet. Lämpölaitos antaa kylmää. Mutta ei se sitä ilmaiseksi anna. Aika kovaa hintaa Areena maksaa siitä kylmästä Lämpölaitokselle. Tämä on totuus.

        Totta. Areena ostaa kunnan lämpö yhtiöltä kylmää ja maksaa siitä käytön mukaan. Sen lisäksi Areena maksaa lämpö yhtiölle kontista vuokraa 25 000 euroa vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Areena ostaa kunnan lämpö yhtiöltä kylmää ja maksaa siitä käytön mukaan. Sen lisäksi Areena maksaa lämpö yhtiölle kontista vuokraa 25 000 euroa vuodessa.

        Juuh...ja justiinhan noita maksuja karhuttiin protestilistalla.
        Miten muuten menikään se kontin lunastushinta? Pahat huhut kertovat, että samalla maksettiin hankitahinnassa edellisen kauden vuokrarästit. Pitääkö paikkansa?

        Yleisellä tasolla voisi todeta, että halli on saanut tukija useita miljoonia, velkaa on noin 1,5 milj euroa, eikä edes valmis. Jonkinlainen Me sekin. Kuiteskin kokeneita pisnesmiehiä touhuamassa. Mutta makselkaa, me emme enää toisaalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuh...ja justiinhan noita maksuja karhuttiin protestilistalla.
        Miten muuten menikään se kontin lunastushinta? Pahat huhut kertovat, että samalla maksettiin hankitahinnassa edellisen kauden vuokrarästit. Pitääkö paikkansa?

        Yleisellä tasolla voisi todeta, että halli on saanut tukija useita miljoonia, velkaa on noin 1,5 milj euroa, eikä edes valmis. Jonkinlainen Me sekin. Kuiteskin kokeneita pisnesmiehiä touhuamassa. Mutta makselkaa, me emme enää toisaalla.

        Sinä heittelet tänne vaan huhuja, etkä perusta väitteitäsi mihinkään. Kaiva ensin todisteet esille ennen kuin pahantahtoisesti huhuja levität ja vihaa lietsot. Näytäpäs meille ne "useat miljoonat tukija", joita valheellisesti väität Areenan saaneen. Väität myös, että Areena ei ole vielä valmis. Mikä siellä on kesken? Sinun paskapuheesi ja ilkeämielisyytesi ovat Me.
        (Kuulin juuri, että Areena maksaa kunnalle myös kiinteistöveroa vuosittain yli 15 000 euroa. Silläkin tavalla halliyhtiö ja harrastajat ovat "tukeneet" kuntaa viiden vuoden aikana noin 75 000 eurolla.)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä heittelet tänne vaan huhuja, etkä perusta väitteitäsi mihinkään. Kaiva ensin todisteet esille ennen kuin pahantahtoisesti huhuja levität ja vihaa lietsot. Näytäpäs meille ne "useat miljoonat tukija", joita valheellisesti väität Areenan saaneen. Väität myös, että Areena ei ole vielä valmis. Mikä siellä on kesken? Sinun paskapuheesi ja ilkeämielisyytesi ovat Me.
        (Kuulin juuri, että Areena maksaa kunnalle myös kiinteistöveroa vuosittain yli 15 000 euroa. Silläkin tavalla halliyhtiö ja harrastajat ovat "tukeneet" kuntaa viiden vuoden aikana noin 75 000 eurolla.)

        Heh...lue pösilö tilinpäätös ja kunnan asiakirjoja. Niin kauan kuin pulju pyörii yhteiskunnan varoilla (kunnan) vastoin alkuperäisiä puheita, on syytä vahtia. Sinun syytä aukaista silmäsi ja sulkea korvasi. Aikuisen ihmisen lapsellinen naivius on pahasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä heittelet tänne vaan huhuja, etkä perusta väitteitäsi mihinkään. Kaiva ensin todisteet esille ennen kuin pahantahtoisesti huhuja levität ja vihaa lietsot. Näytäpäs meille ne "useat miljoonat tukija", joita valheellisesti väität Areenan saaneen. Väität myös, että Areena ei ole vielä valmis. Mikä siellä on kesken? Sinun paskapuheesi ja ilkeämielisyytesi ovat Me.
        (Kuulin juuri, että Areena maksaa kunnalle myös kiinteistöveroa vuosittain yli 15 000 euroa. Silläkin tavalla halliyhtiö ja harrastajat ovat "tukeneet" kuntaa viiden vuoden aikana noin 75 000 eurolla.)

        Milloin katsomo ja sauna valmistuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh...lue pösilö tilinpäätös ja kunnan asiakirjoja. Niin kauan kuin pulju pyörii yhteiskunnan varoilla (kunnan) vastoin alkuperäisiä puheita, on syytä vahtia. Sinun syytä aukaista silmäsi ja sulkea korvasi. Aikuisen ihmisen lapsellinen naivius on pahasta.

        Lueskelin kunnan tilinpäätöstä, mutta en minä sieltä löytänyt mitään kunnan tai valtion tuesta areenan toiminnan pyörittämiseen. Voisitko hieman avata tai tuoda sieltä tilinpäätöspapereista suoran lainauksen tähän? Tai linkki? Sitten uskon että halli saa yhteiskunnan tukea kun todistat sen jotenkin. Pelkkä pahantahtoinen väitteesi ei riitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueskelin kunnan tilinpäätöstä, mutta en minä sieltä löytänyt mitään kunnan tai valtion tuesta areenan toiminnan pyörittämiseen. Voisitko hieman avata tai tuoda sieltä tilinpäätöspapereista suoran lainauksen tähän? Tai linkki? Sitten uskon että halli saa yhteiskunnan tukea kun todistat sen jotenkin. Pelkkä pahantahtoinen väitteesi ei riitä.

        Valtion ja kunnan avustukset suorana rahana, tontti, koululuokkien junttaaminen jäähalliin, luokkien rakentaminen kunnan investointina (tämä malli sopisi minullekin sijoittajana koska ei ole riskiä), jääkontin junailu, vesilaskut?... tässä alkuun. Kuinka montaa muuta paikallista yritystä tuetaan samoin ehdoin? Tsemppiä sinne!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukiota ei pidä missään nimessä päästää menemään. Valitettavaa, että sen kehittäminen ja markkinointi on yhtäkkiä pysähtynyt. Karstulaan sopivia erikoislinjoja kannattaa ideoida. Oppilaskohtainen valtiontuki peittää reilusti kustannukset.

        Nyt se viimeistään lukio loppuu kun Anitta aitona karstusena poistui koulumaailmasta. Ei ulkopuoliset tai uraohjukset sitä pysty hoitelee muuta kuin loppuun. Sääliksi käy työntekijöitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin katsomo ja sauna valmistuu?

        Ei ikinä.. Koulu käyttää niitä tiloja eli on Areenan vuokralainen..


    • Anonyymi

      Miten ne muualla osaa rakentaa isommille oppilasmäärille hirrestä ja clt:stä paljon halvempia ja sisäilmaltaan terveellisempiä kouluja kuin Karstulaan on päätetty rakentaa 17 miljoonan kivikoulu?

      • Anonyymi

        Siitä tuleekin monumentti, sen vuoksi kannattaa ekstraa maksaakin


    • Anonyymi

      " Yhteiskunnan tukea Areena lienee saanut vain investointivaiheessa"
      "Kannattaisi ehkä perehtyä asioihin paremmin ennen kuin alkaa arvostella "

      Heh..heh... niimpä niin!

      • Anonyymi

        Kenellehän mahdetaan näitä minimonumenttimerkkejä muistoina vanhoista hyvistä ajoista rakentaakaan


    • Anonyymi

      Vihannissapa Pohjois-Pohjanmaalla on alkanut uuden koulukeskuksen teko, eipä siinä kauan vatuloitu. Ja hintaa kohtuulliset 7 ja kalusteet sen päälle, että vajaat 8 miljuunaa niin lapset saa vuoden päästä ihka uudet tilat, sieltä lähdetään sitä mallia hakemaan

      • Anonyymi

        Rahat lopussa, siinä syy vetkutteluun. Ihmetyttää juuri samasta syystä myös kouluhankkeen koko. Pitäisikö suu olla säkkiä myöten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rahat lopussa, siinä syy vetkutteluun. Ihmetyttää juuri samasta syystä myös kouluhankkeen koko. Pitäisikö suu olla säkkiä myöten?

        Nyt kun lukion rehtori menee eläkkeelle niin lukio lakkaa eikä isoa koulua tarvita.. Säästetään..


    • Anonyymi

      Jättimäisen yhden katon alle rakennettavan kivikoulun vastustajat taisivat sittenkin olla oikeassa. Olisiko kuntapäättäjien vihdoin tunnustettava tosiasiat?

    • Anonyymi

      Konemiähenä vähään ihmeettelen ett alkaasko olla paalunpaikat jo miten katoottuna, Junttanin kone kuumana täss vaan lähtökäskyä orotellahan

      • Anonyymi

        Voip olla että saat pitkään odotella.. Lukiolla ei pätevää rehtoria, sivistystoimenjohtaja puuttuu ja rahat myös.. Koht lähtee lapset muualle opiskelee.. Voi voi.. 😪


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voip olla että saat pitkään odotella.. Lukiolla ei pätevää rehtoria, sivistystoimenjohtaja puuttuu ja rahat myös.. Koht lähtee lapset muualle opiskelee.. Voi voi.. 😪

        Näinä vaikeina aikoina tarvitaan oikean suunnan näyttäjiä ja tekijöitä eikä piipunrasseja


    • Anonyymi

      Eiku kotiin suoraan etäopetuksena netin kautta, saisi rauhas oppia halukkaat. Säästys piiiitkät senti /eurot. Rehtorikin saisi asua vaik Hesas tai Inaris, kuha opetus peleis.

    • Anonyymi

      Leppilampi lehdellä itkee hurskastellen tuntojaan vaikka olisi jo valtuutettuna ja sivistyslautakunnan pj:na pitänyt vahtia, ettei Karstulaan rakenneta ylisuurta ja ylikallista kivikoulua yhden katon alle. Eikös siitä varoteltu ja tehty oikaisupyyntöjä ja eriäviämielipiteitä että ei hukata rahoja seiniin ja tutkitaan muitakin vaihtoehtoja kuten muuallakin Suomessa on tehty. Jenna Leppälehtokaan ei kuunnellut näitä varoituksia vaan oli mukana hyväksymässä nyt niin maasta taivaisiin ylistämänsä rehtorin vaatimusta ökykoulusta.

      • Anonyymi

        Vallan huumassa on mukavaa touhuta, kun on luottamushenkilön paikkoja vaaleissa saavuttanut.
        ------
        Mutta uusi kunnanjohtaja kyllä laittaa ja pitää laittaakin suuret säästökuurit toteen,
        ja porukka kunnolla ruotuun.
        On lähes villin lännen touhua ollut kirstun hoito pitkän aikaa.

        Korkokenkien kopinat käytävillä kyllä varmaan kiihtyy ??


      • Anonyymi

        Se on tämä sama joka isoon ääneen sanoi ettei toriin ja areenaan investoidut rahat ole pois mistään muualta. No miksi helvetissä sitten on vuosi toisensa perään säästetty juuri lapsilta ja nuorilta kun heihin pitäisi panostaa. Äly hoi!


    • Anonyymi

      Kaksimaamaisuutta esiityy Karstulassa luvattoman paljon.

    • Anonyymi

      700 oppilaan koulu kaikilla mausteilla sisältäen mm. paikalliskirjaston maksaa 16 miljoonaa euroa.

      https://www.ksml.fi/kotimaa/Rakennusyhtiölle-16-miljoonan-euron-urakka-Jyväskylän-Keljonkankaan-yhtenäiskoulusta-–-tulossa-yli-700-oppilaan-koulu/1453070

      • Anonyymi

        Pikkaasen on Keljo isoompi ja pöyröö että verratahas vähä


      • Anonyymi

        Karstulassa on n. 400 oppivelvollista lasta ja tulevaisuudessa vähemmän.
        Opiivelvollisten määrä putoaa 200 paikkeille.
        Karstulan koulu maksaa lähes yhtä paljon kuin tuo 700 oppilaan koulu.
        Miksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karstulassa on n. 400 oppivelvollista lasta ja tulevaisuudessa vähemmän.
        Opiivelvollisten määrä putoaa 200 paikkeille.
        Karstulan koulu maksaa lähes yhtä paljon kuin tuo 700 oppilaan koulu.
        Miksi?

        Iaskuvihe on paha


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iaskuvihe on paha

        Kirjoitusvirheestä puhumattakaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karstulassa on n. 400 oppivelvollista lasta ja tulevaisuudessa vähemmän.
        Opiivelvollisten määrä putoaa 200 paikkeille.
        Karstulan koulu maksaa lähes yhtä paljon kuin tuo 700 oppilaan koulu.
        Miksi?

        Koska Keljon hinta on todellisuudessa 28 miljoonaa.

        https://yle.fi/uutiset/3-10762191


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karstulassa on n. 400 oppivelvollista lasta ja tulevaisuudessa vähemmän.
        Opiivelvollisten määrä putoaa 200 paikkeille.
        Karstulan koulu maksaa lähes yhtä paljon kuin tuo 700 oppilaan koulu.
        Miksi?

        Se on syrjäseutulisä...


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe