26 pakkasta, bioetanolin kulutus 0.6 l/t

Kaukolämmöstä irrotetun hybridikiinteistön (sähkö bioetanolitakat) nestemäisen polttoaineen kulutus on alle litran tunnissa kun pakkasta on 26 astetta.

Ainoa ongelma on se, että yksi takka pyörii 0.2 litran tankkauksella vain tunnin. Jos pyörisi 2 - 3 tuntia, se olisi siedettävä tankkausväli pakkashuippujen aikana.

Pyrkimys on suunnitella takka, joka pyörii pitempään yhdellä tankkauksella.

28

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa-aikaeläkeläinen

      Yritit täällä uudestaan, kun muualla kyseltiin mikä on takkasi kun noin vähällä lämmittää tehokkaasti.

    • Etanolikapasitori

      Aloitus on lähinnä hyvä vitsi ilman kapasitoria

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Pirtua kun poltetaan, kaikki siitä lähtevä lämpö taitaa tulla sisätilaan. Sitä lämpöä on vaikea ruveta tehostamaan. Energiaahan ei voi luoda eikä hävittää.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        No joo, eihän kirjoittaja väitäkään että takastaan lähtisi paljon lämpöä. Minäkin voin sanoa vaikka että näillä pakkasilla kuluu puoli kynttilää yössä.


    • > Yritit täällä uudestaan, kun muualla kyseltiin mikä on takkasi kun noin vähällä lämmittää
      > tehokkaasti.

      Jos saat nimimerkkini kääntymään webbiosoitteeksi, siellä on kuva takasta. Kolme kappaletta on käytössä tällä hetkellä, jotka menevät tulille yksi kerrallaan noin 5 - 10 pakkasasteen vaiheilla.

      Yksi takka vastaa suunnilleen kilovatin lämmitintä mutta sen asian voisi laskeskella tarkoin bioetanolin lämpösisällöstä - kaikki jää sisätilaan eikä mene harakoille.

      0.2 l/t per takka.

    • > Yritit täällä uudestaan, kun muualla kyseltiin mikä on takkasi kun noin vähällä lämmittää
      > tehokkaasti.

      Jos saat nimimerkkini kääntymään webbiosoitteeksi, siellä on kuva takasta. Kolme kappaletta on käytössä tällä hetkellä, jotka menevät tulille yksi kerrallaan noin 5 - 10 pakkasasteen vaiheilla.

      Yksi takka vastaa suunnilleen kilovatin lämmitintä mutta sen asian voisi laskeskella tarkoin bioetanolin lämpösisällöstä - kaikki jää sisätilaan eikä mene harakoille.

      0.2 l/t per takka.

      • Takoista vielä sen verran, että lämpö on voimakkaasti ylöspäin hakeutuvaa eli matalampi sijoituspaikka on parempi. Kerrosta alempana oleva takka lämmittää kerrosta ylempää tilaa.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Minä vanha sähköntekijä pelasin illalla ilmalämpöpumpuilla. Tässä vanhassa talossani niitä on kaksi. Viime viikolla huollettu n. 10-vuotias Mitsu alkoi pakkasen kiristyessä, surkean asennuksensa takia, pitää niin kovaa meteliä että pudotin sen asetusta ja tein siitä varmistavan ilpin. Yöllisen lämmityksen hoiti Vivax, ja hyvin hoititikin. Runsaat 26 astetta oli enimmillään pakkasta, mutta minulla oli yöllä vähän kuuma. Sänkykamarissa kun oli yli 20 lämpöä.
        Viiden paikkeilla heräsin ja arvelin että pakkanen on laskeutunut melkoisesti, kun ilpit ovat hiljaisia. 25 astetta oli silloin, eli hyvin asennettu ilppi on pakkasellakin hiljainen.


    • GoneIn60Hours

      Wanha V8 1920-luvun 4.5m2 leipäuuni syö metrihalkoja 0.5m3 kertalämmityksellä.
      Ei muuten tarvi ku joka kolmas päivä lämmittää. Puskee hukkalämpöö.

    • > eli hyvin asennettu ilppi on pakkasellakin hiljainen.

      Mikä on ilpin huono puoli? Ilman kuumentaminen edellyttää voimakasta kompressoria eli painetta laitteen sisällä on ja paljon ja kompressori varmaan kuumenee ainakin.

      Jos jääkaapin kompressori kävisi taukoamatta, kaapin taustalla olisi lämpöistä.

      Onko ilpissä jotain miksi sitä ei kannata hankkia?

      Huom! Tämä on siinä mielessä eri asia kuin bioetanoli, koska bioetanolilämmityksestä haluttaisiin tehdä nimenomaan sähköstä kokonaan riippumaton varalämpöjärjestelmä - siihen ei ilppi tai mikään muukaan menetelmä käsittääkseni kykene.

    • > Puskee hukkalämpöö.

      Hormin ulostuloaukko on toki se kiukaan kohta, minkä pitäisi eniten lämmittää - taitaa lämmittää parhaiten ulkoilmaa.

    • Kiinnostus ilppiä kohtaan heräsi ja koska jatkuva sähkötehontarve voi olla niinkin pieni kuin puoli kilovattia, niin sehän pyörisi myös generaattorilla ja akuilla - kilovatin generaattori pyörittämään ilppiä ja lataamaan akkuja tunnin, jonka jälkeen ilppi pyörisi tunnin akuilla. Ja sama uudelleen.

      Mielenkiintoista yksilöenergiatuotannon kannalta.

      Toinen seikka oli se, että ilppiä ei suositella käynnistettäväksi suoraan pakkasilmaan - no nythän bioetanolitakalla saisi peruslämpöä kunnes ilpin voi huoleti käynnistää.

      Näissä ilmankierrättäjissä on vielä sekin pointti, että jos kierrättäjän sisällä olisi voimakas UV-polttimo, se desinfioisi läpikulkevan ilman eli homeet saisivat lähdön - en tiedä onko tämä ilpeissä jo olemassaoleva ominaisuus.

      Tämä siis ensikosketus ilppeihin vartin tutustumisen jälkeen internetissä.

      • Meidän kiinteisössä ilppi menisi suoraapäätä kellarikerrokseen, josta lämmin ilma nousisi portaikon kautta aulatilaan - ne ovat kiinteistön tilavuudeltaan suurimmat yhtenäiset tilat ja hankalimmat lämmityksen kannalta.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Katsoin juuri että edellisenä vuorokautena tässä huushollissa kului sähköä 85 kWh. Ilppien lisäksi oli eteisessä muutaman lämpöasteen pitävä sähköpatteri. Vedenlämmitystä yms. tietysti oli.

        Nykyinen ilppi kun on hyvin asennettu, siitä on vaikea keksiä huonoja puolia. Kylmäaineen saannin loppumisella pelottelevat. Autoissa vanhanaikaiseksi käynyt R32 on ilpeissä uusi juttu. Autoissa on menty seuraavaan litkuun, joka on kallistakin. Tyttäreni auton ilmastointijärjestelmän täyttö maksaisi lähes 600 €. R32 ei siihen nähden maksa juuri mitään.


    • > Katsoin juuri että edellisenä vuorokautena tässä huushollissa kului sähköä 85 kWh.

      Tuo hoituisi 4 kWh akuilla (käytännössä 8 kWh nimelliskapasiteetti) ja 8 kW generaattorilla, joka on käytännössä 10 kW genis. Genis käy tunnin ja lepää tunnin eli talvella puolipäivää generaattoriaikaa. Konetehoa 20 kW ja naftalla varmaan aika edullista pyörittää.

      Nafta vaan ei ole enää tätä päivää vaan biopolttoaineet. Biodiiselin tekeminen kotona itse on vaativa prosessi kun taas bioetanolin pienimuotoista valmistamista tutkitaan parhaillaan.

      Tarvitseeko ilppi muuten kylmäaineet, jos käyttö on vain lämmitykseen?

      • 2000a

        Jos generaattorilla tuotat 80kwh sähköä on polttoainemäärä noin 25L . Ehkä monesti enemmänkin akkukulut ja häviöt. Vähintäänkin genun lämpö pitäis saada talteen. Tuo määrä verkosta maksaa noin 10€. Genu on vaan varavoima tai paikassa jossa ei verkkoa tai leikkikalu.


      • välittäjäaine

        > Tarvitseeko ilppi muuten kylmäaineet, jos käyttö on vain lämmitykseen?
        >
        Tietenkin tarvitsee, eihän siinä vaihdu kuin suunta johon lämpöä sisä-/ulkotilasta pumpataan.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Ilpin litkuille ei kai ole keksitty parempaa nimeä kuin Kylmäaine. Se taitaa tulla siitä että kaupoissa yms. pitkään käytettiin jäähdytystä lihatiskeissä ennen kuin noilla litkuilla alettiin lämmittämään. Tai lämmitettiinhän siinä kaupan tiskin jäähdytyksessä myymälää, mutta se ei ollut päätarkoitus. Fluoratut hiilivedyt tms on vähän huono nimi.


    • eroaverkosta.piste.be

      > Tietenkin tarvitsee

      Ei nyt sentään ihan tietenkin, koska kaikkihan lukion pitkästä fysiikasta muistamme kuinka kaasun puristaminen pienempään tilavuuteen nostaa lämpötilaa. Diesel-moottorissa ei tarvita kuin kaasun puristaminen kokoon sytytykseen.

      Jos on paineastia, jolla on tietty paineensietokyky, niin se usein tuppaa paukahtamaan kun yrittää nostaa paineen suurimpaan sallittuun arvoon - pitää viilentää paineastiaa, jotta kestää tai odottaa paineen nousua lämpötilakertoimen verran.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Ilpeissä yms on ideana kerätä litkuun lämpöenergiaa höyrystämällä se. Kun litku muuttaa olomuotoaan, siihen tarvitaan lämpöä. Kun kaasu paineistetaan, muuttuu se nesteeksi ja luovuttaa lämpöä. Siksi hommaan tarvitaan tiettyjä aineita. Jos pelattaisiin pelkällä paineella, eivät käytettävät litkut olisi turmiollisia otsonikerrokselle.


      • järki_käteen

        Olet pahasti jälkijättöinen :)
        Jos pumppu tekisi lämpöä vain puristamalla kaasua kokoon, paljonko luulisit olevan sen myllyn COP-arvon?


      • eroaverkosta.piste.be

        Sehän on selvää, että faasimuunnoksilla kompressoreissa sidotaan ja vapautetaan lämpöä. Kun taas se ei ole vielä selvinnyt minkälaisia paineita ja lämpötiloja ilpin kompressori joutuu sietämään käydessään tuntitolkulla tai jopa yötä päivää kuukausia tai vuosia.

        Ilppi ei toistaiseksi ole ollut kiinnostuksen kohteena lainkaan. Mutta voi jo seuraavaksi ollakin.


      • fhgj

        Oikeastaan ilppiä voisi verrata polttoainetta kuljettavaan säiliöautoon. Pienellä omalla kulutuksella siirretään moninkertainen määrä polttoainetta, paikasta A paikkaan B.
        Mikähän olisi tehokaimman säiliörekan COP-arvo :)


    • eroaverkosta.piste.be

      > Jos generaattorilla tuotat 80kwh sähköä on polttoainemäärä noin 25L

      25 litraa naftaa maksaa joissakin maissa 12 ja puoli euroa eli 50 cent/l. Bioetanoli voi olla samoissa hinnoissa suunnilleen.

      Oleellistä täällä olisi kyetä tuottamaan nestemäistä polttoainetta edullisesti. Siten myynti- ym. energiaverot jäisivät hinnasta pois.

      Jos täällä joutuu ostamaan nestemäisen polttoaineen, niin varavoimastahan siinä on ainakin tällä hetkellä kyse - joka on sekin hyvin edullista silloin kun muuta voimaa ei ole.

    • lkhr3

      Eli lämmität sähköllä.

      • eroaverkosta.pist.be

        Sähköllä ja bioetanolitakoilla. Tarkoitus on tehdä kiinteistöstä varavoimainen yhdellä polttoaineella toimiva eli sähkögeneraattori pyörii jatkossa bioetanolilla.

        Bioetanoli tuotetaan kesäkuukausien aikana aurinkovoimalla.

        Tämä on suunnitelma ja konsepti, jota tavoitellaan pieni- ja keskikokoisten kehitysprojektien kautta.

        Kiirettä ei ole mutta mitä nopeammin sen parempi.


      • eroaverkosta.pist.be

        Juomavesi tehdään talvella tuoreesta puhtaasta lumesta ja kesällä hulevedestä - bioetanolilla desinfioidaan.

        Kraanasta tulevaa vesijäljitelmää käytetään jatkossa bioetanolilla kulkevan BMW:n pesemiseen.

        BMW:kin on tarvittaessa kilovatin varasähkögeneraattori.


    • Kokeilussa on nyt huokeampi "takkanoli" liesiä ja hormittomia takkoja varten.

      E85:stä on poistettu bensiini lisäämällä polttoaineeseen vettä. Bensiini tiivistyy seoksen pintaan, Bensiinikomponentti on nokeava osa E85:ssä. Jos polttaa astiassa vain seoksesta kuoritun bensiinin, musta savu on melkoinen. Astia muuttuu tuotapikaa pikimustaksi.

      Kun pinnalta on kuorittu bensiini pois, muu osa polttoaineesta palaa normaalisti etanolin tavoin ilman näkyvää nokea.

      Polttoaineeseen lisätty vesi toimii höyrypesuna padoille ja kattiloille.

      Hinta ei jatkossa olekaan enää viisi euroa litra.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      277
      2943
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      261
      1152
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1001
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      951
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      814
    Aihe