Lenovo Thinkpad T580 lepotilat

Lenovo-läppäri

Tämä on yritysmallin läppäri, aika uusi eli viime vuodelta.
Olen ohjauspaneelista laittanut kaikki mahdolliset lepotoiminnot alkamaan vasta pidemmän ajan päästä, eli 15 minuuttiin.

Kone huilailee juuri tällaisessa tekstinkirjoituksessa, ei tarvitse olla poissa kuin 2-5 minuuttia niin johan uinuu. Joudun liikuttelemaan hiiirtä ja antamaan enteriä. Mielestäni pelkkä hiiren liikuttelu ei auta. SitteM$ salasanan jotta saan työpöydän näkyviin. Tässä on WIN 10 professional. Nyt kun en ole enää mökillä, käytän tätä läppäriä koko ajan kun se on päällä laturipiuhassa (verkkosähkö).

Biosiin pääsin hakkaamalla enteriä, sieltä ei löytynyt mitään asetuksia.

Tuntuu siltä, että jossain muualla näitä määrittelyjä vielä olisi. Mistä löytäisin ne? Ovatko ne todellakin kovin levällään tässä läppärissä? Muistan aikaisemmin katselleeni manuaaliakin netissä, eikä sieltä mitään ohjetta löytynyt.

14

1152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkku

      Jos pääset asetuksiin, niin etsi kannen sulkemis toiminto, sieltä löytyy tai sammuta valokosta, sammuta, lepotila, käynnistä uudelleen.

      • Lenovo-läppäri

        Onko kyse BIOSista? Ohjauspaneelistä löytyy jotain myös.

        Onko siinä aikarajan pidennys, jolloin näyttö pimenee eli menee johonkin lepotiloista. Löysin manuaalin, josta hain sanoilla
        aika
        lepotila
        Kummallakaan kerralla ei löytynyt manuaalin sivua, jossa olisi mainittu aikaraja -asetuksista mitään. Katsoin kellosta, tosiaankin hieman yli 2 minuuttia kestää mennä johonkin lepotilaan .


    • taatana

      Minulla on vanhempi Lenovon yritysmalli.
      Tuntuu, että Lenovolla on osin toinen käyttöjärjestelmä ja asetukset Winkun sisällä ja pirullisen sekava laitos.
      Englanninkieliset nimikkeetkin on mitä sattuu eivätkä johdattele käyttäjää loogisesti ja selkeästi.

    • Tuossssssanoinnnnnnn

      Klikkaat alhaalla olevassa tehtäväpalkissa olevaa akun kuvaa hiiren oikealla, ja valitset "virranhallinta-asetukset" > "muuta suunitelman asetuksia"

      Jos kyseessä on firman kone, niin yrityksesi on voinut pakottaa joitakin asetuksia siten, että et voi muokata niitä.

    • exBersel

      Tehdasvalmisteisissa koneissa on usein valmistajan omia viritelmiä ja sovelluksia, joten voi olla että jokin Lenovon oma hallintasovellus tietokoneessa määrittelee lepoajan ja ohittaa Windowsin toiminnot. Tämän takia lähden yleensä siitä käyttöönotossa, että päivitän biosin uusimpaan ja tämän jälkeen käytän Windowsissa olevaa puhdistustoimintoa, joka hävittää kaiken muun paitsi käyttäjän omat tiedostot, sovelluskaupan sovellukset ja asentaa puhtaan Windows 10:n uusimmilla päivityksillä. Näin pääsee eroon kaikista valmistajien asentamista bloatware-ohjelmista.

      Toinen vaihtoehto on, että olet aktivoinut jonkin toiminnon joka tarkkailee läsnäoloasi koneella web-kameralla ja lukitsee sen kun et ole koneen vieressä.

    • gtyjjiolrt

      Laita - Ei koskaan- asetus.

    • Kokemusta_ei_mutua

      Jeps, olen käyttänyt ThinkPadeja koko ikäni. Ongelma on pitkälti siinä, että Windowsilla on aina ollut joitakin omia alkeellisia virransäästöasetuksia. Eihän ne tietenkään ammattilaiselle kelvanneet, siispä IBM ThinkPadeissa ja nykyisin Lenovo ThinkPadeissa on aina ollut oma, huomattavasti kehittyneempi ja monipuolisempi virranhallintaohjelmisto. Sitä tulee käyttää.

      Joskus se Windowsin oma virranhallintaohjelmisto yrittää isotella ja ronkkia koneen hallinta-asetuksia, tuloksena juuri ap:n kuvaamia ongelmia. Erityisesti näitä tulee esille, kun Windowsia on päivitetty, mutta ThinkPadin omaa päivitysohjelmaa ei ole ajettu pitkään aikaan. Kun nämä kaksi, toisiaan vihoittelevaa virranhallintaohjelmistoa ovat riittävästi eri ikäisiä (epäsynkronissa), niin kone saattaa nukahtaa normaalisti, mutta jää sitten Prinsessa Ruususen unille, eikä meinaa herätä. Virtanappia ja enteria vuorotellen takomalla herääminen onnistuu, mutta eihän sen niin kuuluisi mennä.

      Tuolla ylempänä mainitut "valmistajan bloatware-ohjelmat" ovat eri asia. Niitähän löytyy lähinnä kuluttajille tarkoitetuista rimpuloista ja ne ovat osa koneiden halpaa hintaa.

      • Lenovo-läppäri

        Tämä Thinkpad tyrkytti jossain vaiheessa käyttämään Lenove Vantagea. Siitä löytyi omia virranhallinnan asetuksia.

        Löytyi myös oikeus käyttää mikrofonia, sitten sama kameralle. En ole varma mitä siinä oli alunperin, nyt ei Vantagella ole oikeutta käyttää mikrofonia eikä kameraa. Täytyy kokeilla poistua läppärin vierestä. Olisin odottanut jotain selkeää minuuttirajaa, mutta laitehallinnan asetuksista ei sellaisia löytynyt lisää, kaikki oli asetettu 15 minuuttiin tai korkeampiinkin arvoihin.

        Viimeksi kone meni jonkinlaiseen lepotilaan jo hieman yli 2 minuutin tauon jälkeen. Odottelin läppärin vieressä, näytön edessä, joten ei voi olla kyse kamerasta. Katsotaan mitä nyt tapahtuu.

        Olen muutaman päivän käyttänyt pöytäkonetta, koska siinä on suuri näyttö. Siinä langallinen hiiri toimii hiukan huonosti, pitää klikata hiirtä hiukan enemmän vasenta puolta painottaen (hiiren vasen näppäin ja sen vasen reuna on kyseessä).


      • Lenovo-läppäri

        https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/going-to-sleep-continously/e7c4d2d8-1a66-4bde-a4eb-45d1b340f981

        Kokeilin Dave121:n ohjeita.
        Minulla on käyttis suomeksi, joten vähän aikaa aikaa sai hakea, että löysin oikeat paikat.
        Tuossa oli lähinnä virransäästödriverien otto poi päältä ja takaisin laitto.
        Kun käynnistin läppärin uudestaan, näytti hiukan paremmalta. Ehdin nyt mukaan antamaan enteriä niin, että Windows salasanan kyselyä ei vaadittu. Lepoaikaan meno tuntui pidemmältä, ehkä 5 minuuttia. Tästä ei siis oikeastaan ollut apua. Siinä ylenpänä on toisen kirjoittajan erilaiset ohjeet. Niitä en ole vielä kokeillut.


    • LenovoPC

      Lenovo kansiossa on Power Manager,klikkaa sitä ja ohjelma aukeaa sitten vain säätämään uudestaan.

    • Kokemusta_ei_mutua

      Edelleenkin sinulla on sekaisin sekä Windowsin virranhallinta että ThinkPadin virranhallinta. Mene nyt ihan ensimmäisenä sellaiseen ohjelmaan kuin: "Lenovo - päivitys ja ajurit". Sitä kautta saat Lenovon oman virranhallinnan (ja kaiken muunkin) ajan tasalle. Sekä Lenovolta että Inteliltä on tullut hiljattain päivityksiä noihin. Kaikki tulevat Lenovon oman päivitysohjelman kautta, kunhat vaan viitsit käyttää sitä.

      Kun koneesi on vihdoinkin ajan tasalla, niin tee, kuten "LenovoPC" neuvoi. Unohda se Windowsin virranhallintaröpellys ja ala käyttää Lenovo ThinkPadin omaa virranhallintaa. Se on nimeltään "Lenovo Power Manager" tai "Lenovo - virranhallinta" tai "Virransyötön hallinta-apuohjelma" tai jotakin sellaista, vähän koneen vuosimallista riippuen. Löytyy myös Windowsin ohjauspanelista, kun osaa katsoa eikä hötkyile.

      • Ubullatoimisi

        Kokemusta on. Tuo toimii vallan mainiosti UBUNTULLA :D


    • Anonyymi

      Hei, koneen asetuksista joihin pääsee klikkaamalla windosin logoa vasemmassa alakulmassa. Siltä - asetukset - järjetelmä ja siitä pääsee asettamaan virrankäytölle omien tarpeiden mukaiset säädöt.

      • Anonyymi

        Eiköhän tuo ongelma ole jo ratkennut: 22.01.2019


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2480
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1930
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      998
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      861
    7. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      65
      841
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      840
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      802
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      745
    Aihe