Onko Hason asunnot lämpimiä?

Owwela

Olen asunut kolmessa Hekan kämpässä ja kaikissa on kylmä. Patterit haaleat, kylmät lattiat, vetoisaa. Toivottavasti Hasossa eri meininki. Olen muuttamassa uuteen Hasoon niin lähinnä mietin onko niissä ollut lämmintä?

11

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rohkeesti_vaatimaan_korj

      No kuulehan, meininki on sellainen että jos et tee ongelmista - eli kuten lämmityksen vajavuudesta tai muustakaan reklamaatiota tai anna viestiä siis palautetta isännöintiin, tai jos vaikka alkuun kiinteistön huoltoliikkeelle (miehelle), ei se itsestään tule korjatutksi!

      Voisi ajatella jos ongelma olisi laajempaa kysellä myös naapureilta asiaa miten he kokevat lämmityksensä?

      Jos väittävät että jos sisälämpömittarinne sanoo (plus) 21 asetta on se hyvinkin riittävä heidän mielestään, ja jos vielä et ole siihen lausumaan tyytyväinen ja koet että lämpö ei riitä, ja ettei ole stabiilia ( pysyvää) vaan heittelee suuntaansa ulkolämmön eli säätilan mukaan on teillä myös ns. automaattinen lämmön säätelysysteemi ja anturit jotka kertoo automaatiolle milloin on kylmää ja milloin ei!

      No edelleen jos ei pulmanne ratkea voitte pyytää henkilöitä mittaamaan huoneenne lämpötilaa ja lopulta myös H:gin Ympäristökeskuksen osastolla _ Asumisterveys - ja tarkastajat, auttavat asioissa mm. asuntojen lämmitysasioissa yms. liittyvissä ongelmissa!
      https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/hallinto/palvelut/palvelukuvaus?id=4898

      Ongelmia on muillakin tottakai, ja kun nykyasunnot ovat jo pitkälle tässä mielessä automatisoituja, ei asukkaan tehtäväksi jää paljoa muuta kuin kertoa eteenpäin ilmenneistä ongelmista.
      Ja voin kertoa myös miten hankalaa on jos esim. isännöinnissä ei ole riittävää asiantuntemusta näissä kysymyksissä, ja vaikka apua ostetaan muualta lopulta olisi kohtuullista joku ns, isännöitsijäkin hallitsisi näiden asioiden perusteet!

      Esim. vanhojen asuntojen tapaan "pattereiden ilmausta" ei pidä tedä itse lainkaan nykytaloissa, ja senkin hoitaa automaatio normaaliolosuhteissa jos pattereissa on ilmaa joka estää kuuman vedn kierron!

    • Myös.uuteen

      Kiinnostaa myös! Mikähän on Hasoissa minimi sisälämpötila? Olen muuttamassa uuden kohteen ylimpään kerrokseen.

    • tipsumami

      Oletko muuttamassa Rantapuistoon ?

    • Mäisä.Kakarainen

      Olen asunut kahdessa HASOn asunnossa ja molemmissa on ollut lämmintä. Toinen tosin on valmistunut 2018 eli ensimmäinen talvi vasta menossa, mutta toistaikseksi hyvin lämpenee.

    • Kokemusasiantuntijana

      No sitten jos kerran yhdellä asukaalla 10:stä menee hyvin se tarkoittaa keskimäärin lähes 95% :lla Hasoissa ja nimenomaan niissä ei ole mitään ongelmia!?

      Itse olen saanut ns. viralllisen valvojan lausumana viestin että jos asunnon lämpötila on yli 18 astetta on se normi ja sitä ylittävä lukema on jo luksusta!
      Tämä tieto tuli toden totta Ympäristökeskusken asumistervyden hallinnon vt. tarkastajalta 2018 syksyllä!
      Ja isännöitsijä toimiston vastaava lukema on lähempänä totuutta 21 asettta on tavoiteltu ja ns. normaali - sen ylittävä on liikaa ja lämpötilaa tulisi laskea sen mukaan suositusten mukaiseksi!

      Lasketusta lämpötilasta koituu toki säästöjä kiinteistön kuluhin, mutta miten tarkoitusemukaista on esim. yhden huoneen asunnossa säätää lämpöpattreita jos esim. termostaatti toimiikin vaan joko ollen "nollilla" eli kylmä jopa asteikolla 4, kun ylin eli 5 on mahdollisesti korkein eli lämpimin jos se niin onnistuu!
      Tässä ongelmaa joka on esim. uuden tj.n ymmärtää Ls.-iännäinnissä!

      Toki on koettu ja nähty heti patterin säädön jota ei siis tulisi tehdä edes itse näiden mukaan, on säädön tulosta odotettava, se ei toimi tai toimii heti kuin kuumaa ja viileämpää halutaan huoneeseen.
      Mutta jos tekee niin tai näin aina v...:n päin!

    • Trqee

      Se ei aina ole lämpötilasta kiinni.Meillä tässä Hekan kämpässä on raitisilmaventtiilit patterin vieressä ei sen yläpuolella.Siitänkun puhalletaan -30 asteista ilmaa lattialle sen kyllä tuntee.

      • Kaikkea-kokeillaan

        Jaa no se oli sen ajan kokeilua että ilmanvaihto toteutetaan huoneen lämmityspatterin takaa otettavan aukon kautta (useimmiten kai parvekkeen kautta) jossa ilmantulon suodatin jota kennoa vaihdetaan silloin ehkä 2x vuodessa. Mutta toiminnassa edelleen niissä asunnoissa!

        Tällainen järjestelu on mm. Hämeentien/Arabian ostarin viereisesssa korttelissa jossa myös Hekan ja Histasin kiinteistöt!

        Ei ehkä niitä parhaita ratkaisuja mutta toimii jos ei viihdy ikkunan kohdalla ilanvaihtoaukon patterin edessä!
        Kukat ja kasvit ovat hyvä mittari siinä kohtaa ne kuolevat tiedetään!

        Mutta nykyasuntojen jopa pakollinen poistuvan ilma talteenottosysteemi ja sen kautta uutta tulevaa ilmaa lämmittävä n. 17 asteen lämpöiseksi on aika mukava peruslämmön tuottaja, jota huoneiden patterit täydentävät sitten mitä lämmitys vaatii noustakseen nimimissään siihen 21 asteen lämpöön joka on siedettävä mutta ei täysin aina riitä paukku-pakkasilla!
        Jos myös useat tai suuret ikkunat verottavat eli falskaavat lämmön hukassa!


    • sgsdg888gjhfgj

      2010-11 rakennetussa HASO:ssa oli lämmöt kohillaan, ei tarvinnut palella eikä villasukkia.

      Uusissa taloissa on sen verran kireät energiataloudelliset säädökset ettei niissä vedä.
      Vanhoissa taloissa oli painovoimatoiminen ilmanvaihto jonka tuloilma tuli suoraan ulkoa ja pakkasella se piti asunnon kylmänä jos venttiiliä ei ollut koko ajan sulkemassa. Etenkin jos tuuli sopivasti niin se tuntui asunnossa lähes läpivedolta (kokemusta on, talo rakennettu 1989)

      • Trqee

        Tätä juuri ajoin takaa.Näin meillä Hekan kämpässä juuri on.Mutta kun sääntöjen mukaan se pitäisi olla patterin yläpuolella että se edes vähän lämpiäsisi,ilma siis.Niin meillä se on siinä vieressä.


      • Trqee

        Ja valittaminen ei kannata.Haetaan juuri Hason uudiskohdetta ottaa niin nuppiin jalkojen jäätyminen


      • Asukkaan-ja-yhtiön

        Puhu vaan omasta puolstas ylempi kommentoija!
        Jopa saman talon ja kiinteistön eri asunnoissa on eroavaisuuksia!

        Jo alkaa päälle uudiskohteissa on eri asuntojen viimeistely-ja loppukorjauksissa hyvin suuria eroja. Joissain ei mitään huomautattavaa tai asukas ei osaa katsoa tai nähdä uuden asunnon "huumassaan" ja innostaan heti kun rakentajan korjauset ovat ns. päällä ja meneillän siis mitään huomautettavaa! Kun on jo tavallaan myöhäistä rutista" saattaa huomata vasta esim. ongelmia jotka tulee esiin yli 2- vuoden päästä.
        Mitään ei pidä jättää korjaamatta ja tarkistuttamatta jos vaan mahdollista sillä asukkaat allekirjoittaa uuden asuntonsa ns. jälkitarkastelujen jälkeen paperin jossa hyväksyy asiat kuten ne silloin ovat olleet!

        Ja samalla antaa niiltäosin vastuuvapauden rakennusyhtiölle omasta puolestaan.
        Laajemmin rakentaja-yhtiöillä on 2- vuoden takuut tekemistään laajemmin kiinteistössä tarvitatviin korjaus ja parannustöihin, ja lopullinen vastuu lisäksi kiinteistöön kuten rakenteisiin yms. ei välttämättä yksittäisiin asuntoihin nähden 10- vuoden ajan valmistumisesta.
        Sen jälkeen siis aso-yhtiö vastaa korjaus- ym. kuluista jotka ei asukkaan suoranaisesti aiheuttamia.

        Kosteus- ja homevauriot kuulunee juurikin näihin asioihin, ja joista on nykyrakentamisen myötä tulossa melkoinen kustannuserä sekä rakennuttajille että rakennusyhtiöille!

        Ongelma voi olla asukkaassa itsessäänkin, jos on erilainen verenkirto tms. syitä.
        Mutta kyllä olisi kohtuullista tässä vuodenajassa eläessämme ei lämmitys olisi se mistä tingitään ja säästellään.

        Asukkaan käsikirjassa on paljon hyödyllistä asiaa, josta voi tarkistaa asioita kuten mikä vastuu kuuluu asukkaille mikä yhtiölle jonka hallinnassa kiinteistö on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2742
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      89
      2045
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      973
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      873
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      734
    Aihe