Pyykkikone poikamiestalouteen

ToisellaManzanillan

Haluan ostaa hyvän pyykinpesukoneen. Yhden hengen poikamiestalous kyseessä, joten mitään ylettömiä määriä ei pyykkiä yleensä kerry eikä mitään erikoishepeneitä ole. Etupäässä alusvaatteita, sukkia, petivaatteita jms.
Koska kyseessä kerrostaloasunto, niin ihmetyttää kuinka kuivaus onnistuu ahtaissa tiloissa.

Onko kuivaavat koneet todella sellaisia, että pyykki on valmista kaappiin pantavaksi kuivauksen jälkeen vai pitääkö sitä vielä erikseen roikutella narulla lisäksi? Kaupoissa kysellessä yksi sanoo yhtä ja toinen toista.

Suositelkaa merkkejä ja malleja!

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itsellä_Whirlpool

      Kuivaus onnistuu lattialle asetettavalla kasaan taittuvalla kuivaustelineellä. Lattiapintaa ei tarvita neliömetriäkään. Kerrostalossa asun itsekin. Pyykki kuivaa hieman säätilasta riippuen yleensä täysin kuivaksi 8 - 12 tunnissa. Paksut housun vyötärön kohdat ja vastaavat kuivuvat hitaammin.

      Päältä täytettävä kone mahtuu pienempään tilaan, joskaan sen päälle ei tietenkään voi panna mitään pysyvää. Hyviä merkkejä ovat esimerkiksi Bosch ja Whirlpool, kunhan et osta halvinta mallia. Miele olisi tietysti myös erinomainen, mutta sillä ei taida olla päältä täytettäviä malleja.

    • nyrkkipyykkiä

      Yhden hengen pyykit pesee hyvin tiskialtaassa nyrkkipyykkinä, myös farkut ja lakanat, ellei jostain syystä halua käyttää kerrostalon pyykkitupaa. Näin säästää kätevästi tilaa sen 1 neliömetrin mitä pyykkikone veisi.

      • Roplembo

        Oikeassa varmaankin olet mutta mites kuivauksen kanssa. Lakanoita vähän vaikea kuivailla kun ei mahdu oikasemaan mihinkään niitä ja taitettuina kestää viikon päivät kuivua !!


      • Kuivurioltava
        Roplembo kirjoitti:

        Oikeassa varmaankin olet mutta mites kuivauksen kanssa. Lakanoita vähän vaikea kuivailla kun ei mahdu oikasemaan mihinkään niitä ja taitettuina kestää viikon päivät kuivua !!

        Viikossa homehtuu mukavasti...


      • pesutorni___
        Roplembo kirjoitti:

        Oikeassa varmaankin olet mutta mites kuivauksen kanssa. Lakanoita vähän vaikea kuivailla kun ei mahdu oikasemaan mihinkään niitä ja taitettuina kestää viikon päivät kuivua !!

        Osta AEG:n pesutorni (edestä täytettävä pesukone erillinen kuivausrumpu väliasennussarja). Niitä on ollut tuntuvassa tarjouksessa aina hullareilla, eli kun pari kuukautta malttaa odotella, saa edullisesti todella hyvän pesutornin.
        Kuivausrummussa myös lakanat kuivuvat kokonaan ja niistä tulee mukavan pehmeitä, ja voi viikata suoraan kaappiin.


    • 25vuottaAskoaMyynyt

      Kyllä tämän päivän kuivaavat pesukoneet on ihan ok. Ainoa miinus tulee siitä, että kone pesee ensin vähintään toista tuntia ja sitten kuivaa tuplat.

      Osta ihan oikea pesukone, tuskin olet loppuikääsi poikamies.
      Edullisia koneita on esim UPO 8140 jota myy ainakin Veikon Kone.
      Kuivaavia malleja sitten löytyy muualtakin, Gigantista, Powerista tai vaikkapa siltä paikalliselta lähimmältä kodikonekauppiaaltasi.

      • pölyinen_pyykki

        Kuivavalla pesukoneella pyykki jää pölyiseksi ja karvaiseksi.
        Kuivausrummulla saa puhtaamman pyykin kuin pelkällä pesukoneella, kaikki pöly jää nukkasuodattimeen, joka tulee yleensä täyteen pölyä jokaisen käyttökerran jälkeen, ja on helppo puhdistaa.


      • älä_mene_halpaan

        > Kyllä tämän päivän kuivaavat pesukoneet on ihan ok. Ainoa miinus tulee siitä, että kone pesee ensin vähintään toista tuntia

        Totanoin, jos menee tyhmyyksissään ostamaan minkävaan halpiksen, niin siinä voi valkopesu kestää 3-4 h ja hienopesu 2 h. Kuivaus pari tuntia, mutta kone ei pysty kuivaamaan rumpuun mahtuvaa maksimipyykkimäärää, joten pitää a) pestä vajaita koneellisia (1 hlö taloudessa ei ylitsepääsemätön ongelma) b) pitää kuivata kahdessa erässä = operaatioon menee koko päivä.

        Aivan ehdottomasti pitää tarkistaa koneen pesuajat ja/tai että löytyy myös pikaohjelmia, joilla pesuajat saa tunnin pintaan. Ne varttitunnin superpikat (pikainen kylmvesihuuhtelu) ei sovi jatkuvaan käyttöön. Linkousnopeus VÄHINTÄÄN 1400 rpm, muutoin kuivaus kestää ikuisuuden ja kone voi olla ns. hyppyheikki. Kovaa linkoavissa on pakko olla kunnollinen tasapanotusautomatiikka, halpikset saattavat luottaa tuuriin (linkoavat mistään piittaamatta).

        Erillinen kuivausrumpu on varma ratkaisu, mutta myös hankala, jos on ahtaat tilat. Vaikka tämä ratkaisu on palvellut hyvin vuosikymmenen, niin NYT uutta ostaessani voisin harkita myös kuivaavaa pesukonetta. Eipä sinkkuna ole juuri ikinä tullut useampaa koneellista yhden päivän aikana pestyä, joten mahdollisuus samanaikaiseen pesuun & kuivaukseen ei lämmitä.

        Tosin sen kuivaavan olisi syytä olla kunnollinen eli lämpöpumppumalli. Halvat kondensoivat pyykistä haihtuvan kosteuden kylmän vesijohtoveden avulla ja saattavat pahimmillaan käyttää kuivausvaiheessa enemmän vettä kuin pesuun! (mutsilla oli taannoin tällainen paskakasa, kuivauskin oli tosi hidas siinä -> vettä kului 100 l puolen koneellisen kuivaukseen). "Paremmat" kondensoivat huoneilman avulla, mutta tällainen on etenkin kesäkelillä ikävä, kun puskee kämppään lämpöä parin kW teholla. Joten lämpöpumppu (lämmittää sekin kämppää, mutta vähemmän). Valikoima tietty pieni, liekö joku elektrolux ainokainen tässä lajissa?


      • kerranerehdyin

        Jos joku ikääntynyt sohvakauppias täällä kehuu Askon kalusteita niin onhan se oikein uskottavahkoa pesukoneen ostajan kannalta.
        Kuulunee samaan sarjaan Iskun ja Suomisoffan kanssa. Varsinkin viimeksimainittu ei paljon kehumista ansaitse. Googlatkaa itse.

        Mitä tulee varaosien kalleuteen, niin hyvä laite ei varaosia kaipaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      441
      2072
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      213
      1793
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      187
      1504
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1491
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      51
      1203
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1171
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      141
      1135
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      37
      1042
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1016
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      97
      995
    Aihe