Kysymys hakukoneoptimoinnista

SEO

Toivoisin ennen kaikkea vastauksia hakukoneoptimointia tekeviltä firmoilta. Kiinnostaisi saada nettisivut hyvälle sijoitukselle niissä oikeissa hakutuloksissa (en siis tarkoita mainospaikkoja), mutta nämä Googlen ohjeet mietityttää, esim tämä:

https://support.google.com/webmasters/answer/66356?hl=fi&visit_id=636842045853224137-1530010235&rd=1

Miten sivut saadaan merkittävästi nousemaan hakutuloksissa ilman linkkejä? Onko se mahdollista? Ja jos ei ole, niin eikö silloin ole täysin Googlen ohjeiden vastaista maksaa palvelusta, joka linkityksiä tekemällä saa sivut nousemaan paremmille sijoille hakutuloksissa?

Tämä mietityttää siksi, että jos tuollainen paljastuisi Googlelle, he voisivat varmaan periaatteessa vaikka piilottaa sivut näkymästä kokonaan seurauksena siitä, että on lähtenyt mukaan tuollaiseen?

Googlen verkkovastaavan ohjeissa on mm. tällainen kohta:

"Vältä kikkoja, joilla yritetään parantaa sijoituksia hakukoneissa. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että voisit aina hyvällä omallatunnolla kertoa kilpailijoillesi tai Googlen työntekijälle toimenpiteistä, joita olet tehnyt parantaaksesi sivustosi sijoitusta. Kannattaa myös kysyä, auttaako se käyttäjiä tai toimisitko samoin, jos hakukoneita ei olisi olemassa."

Mietityttää, että voiko sijoitusta parantaa mitenkään ns. rehelliseltä pohjalta.

Mitä mieltä näistä ohjeista ovat hakukoneoptimointipalvelusta maksaneet yritykset tai niitä tarjoavat yritykset? Olisi kiinnostavaa kuulla kokemuksia/näkemyksiä.

5

877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Moikka,

      Ulkoiset linkit ovat tosiaan oleellinen osa hakukoneoptimointia. Niitähän voit toki rakennella ihan rehellisin keinoin, esim. hankkimalla linkit kotisivuillesi:
      - Järjestöistä joihin osallistut, esim. yrittäjäjärjestöt, tms.
      - Mediasta, saamalla jonkun kirjoittamaan yrityksestäsi jutun
      - Kirjoittamalla vierailevan bloggarin kirjoituksen johonkin blogiin
      - Osallistumalla some-keskusteluihin ja jakamalla linkkiäsi siellä
      - Luomalla profiileja yritystietosivuille

      Linkkifarmeille osoitteen laittaminen on huono idea, kuten Googleltakin todetaan. Ja yleensä linkitysten rakentaminen on pitkäjänteistä puuhaa.

      Autamme mielellämme eteenpäin asiassa. Yhteyden meihin saat täällä: https://www.digilick.com/

      T: Antti

      • Anonyymi

        "Kirjoittamalla vierailevan bloggarin kirjoituksen johonkin blogiin" Google on ilmoittanut, että ne ovat niiden sääntöjen vastaisia. Nämä ovat just niitä vinkkejä, mitä kaikille annetaan, mutta ei tietenkään kerrota niiden vaaroista. SEO kannattaa tehdä huolellisesti. Tuolta voi lukea aiheesta: https://www.wp-kotisivut.com/hakukoneoptimointi/


    • Anonyymi

      Me kokeiltiin viiden vuoden aikana jos jonkinlaisia palveluntarjoajia, mutta niistä kukaan loppujen lopuksi oikein saanut mitään aikaiseksi. Paljon oli lupauksia ja turhaa puhetta. Rahaakin tuona aikana paloi kuten arvata saattaa.

      Sitten päätettiin kokeilla itse, mutta ei sekään niin helppoa ollut, kun opiskeluun menevän ajan olisi voinut käyttää oman toiminnan pyörittämiseen. Jotakin sentään saatiin itse aikaiseksi ja liikennekin kasvoi jonkin verran.

      Joskus viime vuonna sitten messuilla kuultiin ohimennen, kun pari kollegaa puhui hakukoneoptimoinnista ja tuloksista, jotka palvelun tarjoaja oli heille saanut aikaiseksi. Menin ihan muina miehinä utelemaan tarkemmin ja niin sitä sitten löydettin tämä nykyinen kumppani. Ei ole ollut valittamista sen jälkeen ja tekevät minkä lupaavat. Suosittelen -> https://www.speciaali.fi

    • Anonyymi

      Sisältö on jälleen pykälän verran tärkeämpi elementti hakukoneoptimoinnissa.

      Google pävitti taas hakukonettaan "ydinpäivityksellä" (core update) nyt vapun jälkeen kuluvaa vuotta, ja kertoi päivityksen yhteydessä että "panosta relevanttiin ja laadukkaaseen sisältöön". Yksi oleellisin asia on siis tehdä sisällöstä kattavampi, informatiivisempi tai muutoin parempi kuin kilpailijoilla. Myös yksilöllistä näkökantaa mainostetaan, eli sisällön tulisi puhua myös omakohtaisesta kokemuksesta ja kerätystä asiantuntemuksesta.

      Linkkiprofiili on edelleen yksi tärkeimmistä mittareista hakusijoituksia arvottaessa. Googlen ohjeistus kikkojen välttämisestä on hyvin suhteellinen, ja sitä voi tulkita monella tavalla. Tärkeintä linkkien suhteen on linkittävän sivuston laatu ja asiayhteys. Linkkejä voit hankkia myös sillä näkökulmalla, että ne ovat fiksuja ja osa oleellista markkinointistrategiaa.

      Olen nähnyt sivustoja, joille intialaiset SEO-firmat ovat tehneet backlinkkejä. Siellä mennään määrä edellä, ja laadusta ei tietoakaan. Tällöin linkit saattavat jopa olla haitaksi hakukonenäkyvyydelle, ja usein käppyrät ei edes lähde nousuun.

      Älä kuitenkaan osta sikaa säkissä: alalla on paljon tekijöitä, joilla ei ole käsitystäkään mikä on kehittävää ja mikä haitallista hakukoneoptimointia. Monelta puuttuu kokonaisvaltainen käsitys hakukoneoptimoinnista. Siihen liittyy sekä sisältö, linkit sekä paljon teknisiä seikkoja.

      Olen alalla, ja kuullut usealta asiakkaalta kuinka ovat polttaneet rahansa hakukoneoptimointiin saamatta yhtään parannusta. Myydä ja laskuttaa siis osataan, mutta itse tulosten tuottaminen on monelta tekijältä täysin hukassa. Yksi hyvä esimerkki on Fonecta, josta olen kuullut nyt lyhyen ajan sisään kahdelta yritykseltä: rahat meni, hakukonesijoitus ei muuttunut merkittävästi.

      Hakukoneoptimointi vaatii jatkuvaa opiskelua ja seurantaa, ja ilman maalaisjärkeä siitäkään ei ole välttämättä hyötyä. Suosittelen juttelemaan useamman tekijän kanssa, jotta saat käsityksen heidän ymmärryksestään ja kyvyistä. Jos homma epäilyttää yhtään, homma kannattaa unohtaa. Sama pätee kaikkeen markkinointiin, sillä monella alan yrityksellä se siihen jääkin.

      Jos kiinnostaa jutella lisää hakukoneoptimoinnista, niin ota yhteyttä:

      https://seoste.com/

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6133
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2566
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2073
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe