ajava mäyräkoira?

monetpolut

olen suunnitellut karkeakarvaisen mäyräkoiran hankkimista jänisjahtiin. minulla on isompia ajokoiria, mutta osa jahtimaista on rikkonaisia ja kylän pinnassa, joissa rauhallisesti ajava koira olisi parempi. lisäksi olisi supinpyyntiin ja latojen alle menevien ajojen loppuselvitykseen mukava saada asiantuntija. luolapyyntiä en halua harrastaa. olisin kysellyt että kuinka pitkiä ajoja hyväkuntoinen mäyräkoira pystyy ajamaan? onko kuinka tärkeää, että pentu on ajavista linjoista, saapiko kovien luolakoirien jälkeläisistä ajavia?

4

<50

  Vastaukset

  • Kokemusta vain kahdesta mäykystä emä(ajolinjainen) oli luolakoirana kohtuullinen, jäneksen ajossa löysä paineli iltapäivälläkin takajäljeen jäniksen täydellä haukulla lumen peittämän jäljen, kuitenkin hajuaistin piti olla hyvä koska haisti jäljen, ajatin isomman koiran kanssa joskus völjyssä niin ainakin kaadolla omi kyllä saaliin, pentu (narttu) oli kesy luolahommissa ajossa en muistaakseni paljon käyttänyt, entinen naiskaveri vei molemmat kun ero tuli, eräät 2 asiakasta kyllä kehui aikoinaan pitkäkarvaisen mäykyn erittäin hyväksi hirven ajuriksi ja toisella oli karkeakarvainen niin koiralta oli ammuttu yli 30 hirveä siihen mennessä ajoon, osa haukkuun ruotsin tuonti nuorempi ei vielä pelittänyt, (tämä vanhempi koira otti kuulemma hirven ilmavainullakin ylös). Luulisin kuitenkin että dreeveristä saisi ehkä paremman kaverin jänesjahtiin kuitenkiin kannattaa varmistua ottaa kumman hyvänsä , että vanhenmilla on kovat riistaveret, löysiä löytyy molemmista. Laittakaas muutkin kommenttia mäykkyjen jänisajoista tämä oli vain minun suppea kokemus.

  • kuinka tänne saa tuollaisia vihamielisiä viestejä lähetellä? eihän niitä koiria mielivaltaisesti saa ammuskella. mitä pahaa ne häkkikanalan kanat on sinulle tehnyt kun sinä niitä syöt?

  • ei niitä ajavia mäyräkoiria taida olla. ainakaan että pitempään ajaisivat. seurakoiria paremminkin. hanki dreeveri. mahtuu sekin ketun perässä ladon alle eikä tule yksin takaisin.

  • mäyräkoiria makuutetaan vuodesta toiseen sohvalla jolloin niiden lihaskunto on niin heikko että ei enään tue selkärankaa jolloin seuraa mäyräkoirahalvaus. sitten laitetaan halvautuneen koiran takapään alle kärry jonka avulla eläin raahautuu eteenpäin. nämä samat tekopyhät eläinrääkkääjät moralisoivat metsästäjiä joiden koirat elävät terveen ja onnellisen elämän luonnossa kulkien.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   126
   4494
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   184
   3700
  3. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   92
   3657