ajava mäyräkoira?

monetpolut

olen suunnitellut karkeakarvaisen mäyräkoiran hankkimista jänisjahtiin. minulla on isompia ajokoiria, mutta osa jahtimaista on rikkonaisia ja kylän pinnassa, joissa rauhallisesti ajava koira olisi parempi. lisäksi olisi supinpyyntiin ja latojen alle menevien ajojen loppuselvitykseen mukava saada asiantuntija. luolapyyntiä en halua harrastaa. olisin kysellyt että kuinka pitkiä ajoja hyväkuntoinen mäyräkoira pystyy ajamaan? onko kuinka tärkeää, että pentu on ajavista linjoista, saapiko kovien luolakoirien jälkeläisistä ajavia?

4

<50

  Vastaukset

  • Kokemusta vain kahdesta mäykystä emä(ajolinjainen) oli luolakoirana kohtuullinen, jäneksen ajossa löysä paineli iltapäivälläkin takajäljeen jäniksen täydellä haukulla lumen peittämän jäljen, kuitenkin hajuaistin piti olla hyvä koska haisti jäljen, ajatin isomman koiran kanssa joskus völjyssä niin ainakin kaadolla omi kyllä saaliin, pentu (narttu) oli kesy luolahommissa ajossa en muistaakseni paljon käyttänyt, entinen naiskaveri vei molemmat kun ero tuli, eräät 2 asiakasta kyllä kehui aikoinaan pitkäkarvaisen mäykyn erittäin hyväksi hirven ajuriksi ja toisella oli karkeakarvainen niin koiralta oli ammuttu yli 30 hirveä siihen mennessä ajoon, osa haukkuun ruotsin tuonti nuorempi ei vielä pelittänyt, (tämä vanhempi koira otti kuulemma hirven ilmavainullakin ylös). Luulisin kuitenkin että dreeveristä saisi ehkä paremman kaverin jänesjahtiin kuitenkiin kannattaa varmistua ottaa kumman hyvänsä , että vanhenmilla on kovat riistaveret, löysiä löytyy molemmista. Laittakaas muutkin kommenttia mäykkyjen jänisajoista tämä oli vain minun suppea kokemus.

  • kuinka tänne saa tuollaisia vihamielisiä viestejä lähetellä? eihän niitä koiria mielivaltaisesti saa ammuskella. mitä pahaa ne häkkikanalan kanat on sinulle tehnyt kun sinä niitä syöt?

  • ei niitä ajavia mäyräkoiria taida olla. ainakaan että pitempään ajaisivat. seurakoiria paremminkin. hanki dreeveri. mahtuu sekin ketun perässä ladon alle eikä tule yksin takaisin.

  • mäyräkoiria makuutetaan vuodesta toiseen sohvalla jolloin niiden lihaskunto on niin heikko että ei enään tue selkärankaa jolloin seuraa mäyräkoirahalvaus. sitten laitetaan halvautuneen koiran takapään alle kärry jonka avulla eläin raahautuu eteenpäin. nämä samat tekopyhät eläinrääkkääjät moralisoivat metsästäjiä joiden koirat elävät terveen ja onnellisen elämän luonnossa kulkien.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   13829
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   159
   5907
  3. Miksi Suomessa on niin paljon homeasuntoja?

   Missä se kuuluisa rakennustaito on? Taloja ei hoideta, mutta ei talon home voi johtua pelkästään koneellisen ilmastoinnin puuttesta, eikä talon ilmast
   Maailman menoa
   109
   1455
  4. Miksi ei ole korona-ahdistusta?

   Mietin asiaa mutta en saa sitä päälle millään. Katselen kaupassa maski päällä olevia ihmisiä, lehtien lööppejä koronasta joka puolella, tartuntojen mä
   Maailman menoa
   76
   1318