Wizz Air, jo yli 10 vuotta Suomessa

Anonyymi

Wizz Air on Suomessa vuodesta 2008 asti toiminut Itä-Eurooppalainen halpalentoyhtiö, joka operoi pääasiassa Turun lentoasemalta, mutta on myös lentänyt muutaman kesän Tampere-Pirkkalasta, ja jotain yksittäisiä vuoroja Helsinki-Vantaalta.

Vuonna 2019 Wizz Air lentää 5 kohteeseen Turusta:
Gdansk, Puola 7/vko,
Kaunas, Liettua 2/vko,
Krakova, Puola 2/vko,
Lontoo, Englanti 3/vko,
Skopje, Makedonia 2/vko.

Koska Wizz Air on halpalentoyhtiö, se operoi Turussa portilta 21, joka on terminaalin alakerrassa erillään muista tiloista, oman turvatarkastuksen takana.

Wizz Air on vuosien saatossa lentänyt Suomesta myös Riikaan, Varsovaan ja Budapestiin.

20 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Tämän Itä-Eurooppalaisen lentoyhtiön pääpaikka on Budapest joka on lännempänä kuin Turku. Jos se on Itä-Eurooppaa niin Suomi on varmaan Länsi-Aasiaa. Varmaan näin onkin koska vaikka molemmat maat ovat EU:n jäseniä niin vain toinen on läntisen puolustusliiton Naton jäsen.

 • Pari kertaa kyseisellä yhtiöllä lentäneenä olen ollut ihan tyytyväinen. Kone ihan siisti ja palvelu ollut hyvää.

 • Suomi on joidenkin mielestä niin länttä että taitaa Saksakin olla itää.

 • Linkkejä ei näemmä saa laittaa viestiin. Mutta Wikipediasta oli Itä-Euroopasta useita eri määritelmiä, Eli ei mitään syytä kiistellä asiasta. Ja eikös se nyt ole kuitenkin aika kuvaavaa, koska jos Wizz Airin reittikarttaa katsoo, on Wizz Airin hubit idässä ja niiden kohteet lännessä tai pohjoisessa. Lontoon Luton on iloinen poikkeus :)

 • Selvää Länsi-Aasiaa.

 • Onko ollut ongelmia ko. yhtiöllä lentämisessä? Miten halvalla pääsee kaksi henkilöä Gdanskiin heinäkuussa 2019? Mitä pitää ottaa huomioon, että ei tule lisämaksuja matkatavaroista jne.?

  • Wizz Airin sivuilla voi hintoja tarkastella aika helposti. Lisämaksuja ei tule, jos tilatessa suunnittelee millaiset matkatavarat tarvitsee.

 • Ei tarvitse vielä varausta tehdessä tietää tarviiko ruumalaukkua matkalla vai ei. Sen voi lisätä myöhemmin varauksenteon jälkeen, mutta se ruumalaukun lisäys pitää tehdä netissä ennen lentokentälle menoa.

 • Budapestiin lentää niin mielettömästi porukkaa, ettei unkarilainen Wizzair lennä sinne Suomesta.

 • On lennetty parikin kertaa ja tyytyväisiä ainakin oltiin silloin kyseiseen yhtiöön. Nyt kun on kohteita tullut lisää vuodelle 2019 ja mukavasti lähdöt edelleen tuosta läheltä Turusta, niin houkutus olisi pitkästä aikaa taas lähteä reissuun. Vähän on muuttunut tuo varaus, nyt ei ilmeisesti halvimpaan hintaa kuulu mitään ja chekkauskin pitäisi tehdä 2 päivää ennen vasta. Saako esim. paikan ostamalla varausta tehdessä edelleen tuohon halvimpaakin hintaan chekkauksen niin, että voi tehdä jo vaikka paria viikkoa etukäteen?

 • Kannattaa muistaa, että Turun päässä pitää olla mukana printattu boarding pass. Wizzairin puhelinsovelluksesta näytetty ei kelpaa.
  Nähtävästi ei kannata edes tehdä appilla vaan ihan tietokoneella. Takaisin tullessa esim puolasta ni luurilla tehty lähtöselvitys kelpaa ja sitä puheimesta näyttämällä selviää. En tiedä miksi tämmöinen tilanne Turussa. Jos joku tietää niin kertokoot sen vaikka tähän.

  Ja kaikille janoisille tiedoksi että lentoasemalla maksaa iso kalja kymmenen euroa.. Eli kyllä siinä lennolle hintaa tulee jos jano yllättää.

 • Turun päässä koneeseennousu tapahtuu alakerrassa ja matkustajien kirjaus tapahtuu manuaalisesti. Viivakoodin lukijaa ei ole. Tästä syystä matkustajalla pitäisi olla printattu boordari. Tosin itse testasin asiaa syksyllä ihan piruuttani. Otin screen shotin boordarin viivakoodista ja näytin sen kännykän ruudulta alakerran työntekijälle joka boordareita manuaalisesti tarkisti. Kysy se että eikö mulla muuta ole, sanoin että ei ja sit se pyysi näyttää henkilöllisyystodistuksen ja sitä se sit vertaa matkustajaluetteloon. Pääsin läpi ilman lisäkustannuksia.

  • Joka tapauksessa on kyllä aika heikkoa palvelua taas Finavialta. Kyllä ymmärrän, että halpalentopuolen pitää jotenkin perustella alhaisemmat hintansa, mutta että tällä tavoin?

   Rakentaisivat nyt vaikka yhden matkustajasillan ja vaikka saunan :'D sinne peruspuolelle, sitten niiden puutetta voisi pitää verukkeena halppispuolella jotta palvelu vois olla muuten normaalia.

 • Testasin nyt toisen kerran Turussa lähtöä ilman paperiboordaria. Hyvin meni läpi screenshot pdf boordarista.

  • Edistystä, joskaan ei ehkä ihan turvallista. Hommaisivat nyt vaan sen päätteen sinne viivakoodilukijoineen. Varmaan Helsinki-Vantaalta löytyis useampikin ylimääräinen.

  • Varasin huhtikuussa 2019 Wizzairin lennot ja istuinpaikat sekä meno-että tulolennolle Krakovaan maaliskuulle 2020 .
   Mennessäni katsomaan lentojen hintoja kesäkuussa , lentoja ei enää ollut myynnissä.
   Kirjauduin omilla tunnuksilla sivuille ja siellä oli tieto, että lentopäivät ovat muuttuneet. Hyväksyin muutokset ja varasin samat istuinpaikat uusille lennoille. Istuinpaikkavaraukset hyväksyttiin .

   Uudessa varauksessani istuinpaikat eivät näy . Hinta on nyt lennoista sama kuin aiemmassa varauksessani istuinpaikkojen kanssa maksettu.

   Wizzairin sääntöjen mukaan samanhintaiset paikat yhtiön vaihtamissa lennoissa pitäisi sisältyä myös uuteen varaukseen.
   Näin ei näytä kuitenkaan olevan.
   Mikä neuvoksi ? Vaikea on yhteyttä ottaa Asian selvittämiseksi Wizzairiin .

  • Olen kans huomannut, että ovat siirrelleet matkapäiviä, se on todella ärsyttävää. Lentoyhtiö muuttaa aikataulujaan aika hanakasti. Toivottavasti saat asiat selvitettyä. Huhtikuuhun on hyvin aikaa.

 • Viimeinen kerta kun lennän Wizz Airilla, tällä hetkellä meidän alunperin n.250e pidennetty viikonloppu matkan hinta on kaksinkertaistunut. Wizz oli aikaistanut lentoamme vuorokaudella. Tästä johtuen jouduin hommaamaan töihini tuuraajan, junalippujen alunperin 21e hintaan tuli lisää 46e, jouduimme ottamaan 1 yölle toisen hotellin. 5 päivää ei reissata repulla joten isompi matkalaukku tuli maksamaan 66e jne. jne. Aivan uskomaton lentoyhtiö! Vaikka olisi halpa, mutta että myös halpamainen! Lisäksi varaus sivut ovat todella sekavat, täytyy olla hyvä englanninkielen taito että pysyy mukana. Sähköpostia suoltaa minkä ehtii, ja voi kun joku posti menee ohi tai unohtuu lukea etkä ole klikannut, hyväksynyt, varannut sitä, tätä tai tuota. Käännös on suunnilleen kaikille muille kielille, mutta ei suomeksi. Ei ikinä enää tällä yhtiöllä. Paljon olen reissannut. Mutta tämä matkalle lähtö on ollut todella vaikeuksien takana.

  • Mikä oli kohde?

  • Aikatauluihin tulee muutoksia, minkäs teet. Varmaan olisit saanut rahasi takaisin, ei muutoksia ole pakko hyväksyä.

   Wizzillä tehty pari reissua Puolaan ja alle 100€ kaks henkilöä lennetty. Seuraavaksi Krakowaan.

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.