Koiralta puuttuu hampaita - hinnanalennus vai liian riski

haaveetkokaatuu

Juuri ennen kaupantekoa selvisi, että pennulla vain 4 alaetuhammasta. Kasvattaja kirjoitti, että purenta ok, mutta puuttuvien hampaiden takia ei voi käyttää jalostuksessa ainakaan virallisesti. Kuittasi vaan ohimennen, eikä siitä sen enempää.

Miten tähän nyt pitäisi suhtautua? Pyytää kuitenkin huikeaa 1700€ täyttä hintaa. Kaiken järjen mukaan kun ostaa rekisteröityä kallista rotukoiraa oletettavasti hyvältä kasvattajalta, on minusta oletus, että koira on tällöin myös jalostukseen ja näyttelyihin sopiva (peräänkuulutan erityisesti terveyttä) tai muuten siitä pitää saada hinnanalennus.

Kuulin tuttavaltani (joka kysyi omalta kasvattajaltaan), että alaetuhampaiden puuttuminen voi myöhemmin aiheuttaa isoja ongelmia, - kulmurit voi mennä kitalaesta läpi tms, kertoi hän. Särähti myös korvaan, että kasvattaja kirjoitti minulle, ettei voi käyttää jalostukseen ainakaan virallisesti. Eihän silloin pitäisi ollenkaan käyttää minusta...

Paljonko hinnanalennusta ja onko silti aivan liian riski juttu? Toivon mahdollisimman realistisia vastauksia.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viimekädessähän ei koskaan tiedä, vaikka ostaisi kuinka hyvältä kasvattajalta ja hyvästä yhdistelmästä, mitä sieltä tulee... Se vaan on "luonnonlaki". Mutta oletusarvo hyvään on toki parempi, jos kaikki on hyvin tehty ja siihen siis pyritään.
      Hinnanalennus/sen määrä on täysin kiinni, mitä kasvattaja haluaa(jos ostaja suostuu). Lukuunottamatta niitä jotka sopparissa esim.mainitaan korvattavaksi. Eli voidaan sopia jo ostohinnassa. Mutta on se ihan fiksu ja yleinen tapa, että jos pentusessa on joku vika, joka on havaittavissa jo luovutusiässäkin jo, niin hintaa alennetaan. Oli sitten mikä. Ja mikä tärkeetä, että kasvattajan pitäisi kertoa se ja myös jos siitä tulee jotain rajoitteita tai haittaa koiralle, niin kertoa se tarkoin(myös jos tulee kuluja).

      "Kuulin tuttavaltani..." Voi ehkä mennä noin. Varsinkin jos on joku ehkä rotuominaisuus syystä tai toisesta. Ja ainahan voi olla niinkuin moni muukin yksilöllinen juttu, että tulee jos on tullakseen. Mutta jos siis ei ole mikään mahdollinen tyyppivika rodussa, niin ei ole varmuutta. Mutta jos on vähänkään epäilystä jostain kuluista myöhemmin(ylipäätäänkin), niin se pitäisi selvittää. Jos varmaksi ei pienenä esim.vielä onnistu, niin sitten pitää sopia, miten kulut hoidetaan (hinnanalennus tai myöhemmin tulevat kulut).

      "Paljonko hinnanalennusta ja onko silti aivan liian riski juttu?" Vaikea sanoa riskiin, kun ei ole siis ihan yksiselitteinen. Ja kulut taas menee siihen osastolle, että mitä sovitaan(edellyttää että kasvattaja on siis tarkoin kertonut ym.). Kun pakkohan ei ole ostaa. Mutta oli päätös mikä tahansa, niin kaikki tarkoin soppariin.

      Jalostuskäyttöön koirasta joko on tai ei. Ei ole mitään epävirallista välimuotoa...

    • APjatkaa

      Kiitos hyvästä vastauksesta. Sain hyvin yhdensuuntaista vastausta kun soitin parille asiantuntijallekin.
      Perustelin, että meistä hinnanalennus on paikallaan ja kerroin että olemme selvittäneet asiaa, mahdollisia kuluja, riskejä ja että näyttelyissä ei pärjää. Kasvattaja selkeästi pahoitti mielensä, että olimme itse selvittäneet asiaa ja kirjoitti, että kyllä hinta-alea olisi tullut, mutta hänen kanssaan olisi ensin pitänyt keskustella eikä muiden. Mistä olisim voinut tietää.

      Itse oli vasta pentujen tapaamisessa kertonut (olimme astutuksesta asti pentua odottaneet), että hammasriski voi olla, mutta koska varmistui luonnollisesti vasta juuri ennen luovutusta, kertoi kuitenkin vain parilla sanalla viestissä ohimennen ja kysyi, millon tullaan hakemaan eikä itse sanallakaan hinnasta.
      Pakkohan asiaa oli alkaa selvittää itse vielä tarkemmin, miettiä riskejä ja sitten mailata hinnanalennuksesta ja varmistella, onko purenta varmasti kuitenkin ok, vaikka hampaita puuttuisikin.

      Ei pitänyt liioista kyselyistämme joita selvityksen pohjalta esitimme, hintanäkemyksestämme, että muutama satanen olisi pitänyt ottaa pois eikä oma-aloitteisuudestamme selvittää asiaa... Tosi harmi. Koki kai jotenkin uhkaavana ja hankalana. Halusi purkaa alustavan sopimuksen ja meistäkin tuntui, että ehkä sitten parempi, kun suhtautui niin torjuvasti, vaikka perustelimme, miksi jotain alea pitää olla ja olemme huolissaan niin selvitimme.

      Ehkä pelkäsi liikoja terveysongelmia kun olimme niistä niin tarkkoja, niin ei halunnut myydä ja saada ongelmia, vaikka asian olisi voinut vaan sopia etukäteen hinanssa.
      Tästä päätellen oli ehkä siis liian riski eikä tykännyt tavastamme reagoida itse ja heti kirjallisesti... Mutta emme olisi mielestäni voineet odottaa luovutukseenkaan ja siellä sitten paikan päällä vasta alkaa ruinaamaan hinnasta. Itsehän lmoitti puutteesta Whatsappissa parilla sanalla, niin siihen piti myös kirjallisesti reagoidaa.

      Olipas ikävä kokemus ja pitkä odotus päättyi suruun, mutta reagointi, että halusi vetäytyä alustavasta sopimuksesta, vaikka kuinka perustelimme, että ei tässä nyt mitään ihmeellistä, vaan täytyy vain hinta sopia, ehkä kertoi nyt enemmän riskeistä... ehkä siis parempi

      • Onhan se harmi homma, että odotus päättyi noin. Ei varmasti tunnu kivalta. Näitä soppia vaan aina välillä tuntuu tulevan. Ja puolin ja toisin sitten voi päättyä tylsästi.
        Osa varmasti voitaisiin välttääkin maalaisjärjellä ja toisen huomioonotolla ym.

        Tässä tapauksessa olisi ollut selvempää ja itse asiassa fiksumpaakin, että kasvattaja olisi heti kertonut siitä, että jos pentueella syystä tai toisesta mahdollista saada purentavikaa/hampipuutosta ja kertoa heti yhteydenotossa(jos ostaja siis on ottamassa pentua ja kiinnostunut tästä pentueesta). Selvittäen mitä ne mahdollisesti merkitsee tai ei merkitse ym. Jos se mahdollisuus on normaalia enemmän odotettavissa, johtuen rodusta tai mistä lie, niin olisi ihan hyvä myös heti mainitta korvattavuus, joa pentu on "epäkurantti". Silloin olisi selvempi jatkaa diiliä keskenäänkin, kun on homma kummallakin selvänä.
        Ja pennunostaja miettii, ottaako riskin (jos sellaisesta on kyse tai vaan jostain pikkujutusta) . Ja jos johonkin tarkoitukseen, niin vielä enemmän kannattaa puntaroida.

        Tuossa, että ottaa selvää itse, en näe mitään ihmeellistä. Ylipäätään se on vaan hyvä, että otetaan selvää ylipäätään koiraan ja sen ottoon ym.asioista.
        Ja kun tässä tapauksessa asia jäi vähän vaillinaiseksi kasvattajan puolesta, niin ymmärrettävää se on, että sitten kartoitetaan muuta kautta.

        Sopimuksen purkauksesta sen verran, MUTTA siis nyt yleisesti, että jos on varsinaisesti jotain sovittu, eikä mitään ehtoja (esim. että omistaja/perhe) on ensin nähtävä ym. niin suullinenkin on sopiva. Mutta tässä on aina ongelma, millä todistaa mitäkin. Sopimuksenkin voi purkaa, mutta syy pitää olla painava. Mutta joo, jossain tapauksessa voi olla iha hyväkin kummankin kannalta, että noin tapahtuu, esim.juuri tänkaltaisissa, jos ostajastakin tuntuu heti kättelyssä huonoilta fiiliksiltä. Hyvä suhde puolin ja toisin on kuitenkin etu kummallekkin osapuolelle :)


    • Noway

      Älä osta 4 6 hampaista pentua jos haluat näyttelyharrastusta. Ja älä maksa normihintaa viallisesta koirasta. Ei ole häneltä asiallista toumintaa se, että hän moittii sinua asioiden tutkimisesta ja kyselet muilta. Tein oikein kun kysyit muiden mielipidettä. Priimastakin pennusta tuo pyydetty 1700 on hirveä. Jos maksat swuralaisesta 1000 on sekin paljon. Mitä saat itsellesi jos maksat sihvanlämmittimestä jota ei voi näyttelyynkään viedä geneettisen ongelman takia, hintalappuna 1700? Miten edes harkitset tämän pennun ostamista.

    • niintekisin

      Kysy kennelliitosta,osaavat neuvoa.

    • harmittaa

      Kiitos kommenteista ja näkökulmista. Tulee parempi mieli ja tunne, että asia meni lopulta oikein, vaikka vähän ikävästi. Oli siis varmaan todella hyvä, että aloin omatoimisesti selvittämään asiaa. Vaikka harmittaa koko soppa, kävi tässä lopulta kuten piti - eli kauppoja ei tehty.
      Olisi lopulta suostunut 1500e hintaan, joka sekin tuntui tosi kovalta ja riskit ovat aina olemassa. Ja tosiaan näyttelyissä ei pärjää tai ainakaan saisi pärjätä eikä pentuja voisi tehdä, koska vahvasti perinnöllistä. Toivon vain, että pentu sai hyvän kodin... suretti vain hirveästi, kun olin tavallaan jo ehtinyt kiintyä siihen ja odottaa... Mutta periaatteesta ja mahdollisista riskeistä johtuen pysyin kovana ja luovuin asiasta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe