Haasteellinen Venäjä, jota EU ja USA pakottelevat

Venäjä on se maailman toinen ydinasesuurvalta. US presidentti Ronald Reagan teetätti Tähtien sodat *-kehityshankkeen ja näin osin tuon – tuolloin mahdottoman tekniikkavirityksen myötä Neuvostoliitto romahti. Syntyi Venäjä, joka maksoi muun muassa Suomelle Neuvostoliiton velat.

Tietoliikenne 5G-palveluina tulee mullistamaan yhteiskuntajärjestelyt, ihmisvalvonnan ja esimerkiksi mahdollistaa ympäristöjalanjäljen per asukas |1 – jopa reaaliaikaisena. Tämä taas mahdollistaa henkilökohtaisen haittajälkiverotuksen |2, joka voisi olla se toimenpide, jossa kulutuksemme ympäristöjäljen pienentymisenä olisi realismia (?)

HS kirjoitti nyt Huawei myllyn perään Venäjän haasteelliseksi tietoliikennemaaksi ---

Tietoliikenne on poliittisesti herkkä asia Venäjällä, minkä Nokia tietää jo idänkaupan ajoilta
[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005990773.html - ]

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 6.2.2019 – 11:50:

Myös aikanaan vuorineuvos Tauno Matomäen johtama Rauma-Repola Oy (tuolloin suomalainen suuryritys) koki karvaasti idänkaupassaan amerikkalaisen uhkaamisen - jopa kiristämisen.

R-R joutui luopumaan erinomaisesta liiketoimialueesta, US' n vaatiessa lopettamaan Neuvostoliittoon vietävien syvänmeren sukelluspallojen toimitukset. US viittasi COCOM säännöksiin, joissa kiellettiin tiettyjen tuotteiden vienti Neuvostoliittoon. Vuorineuvosta asia on korvennut näihin päiviin saakka |3 - amerikkalainen pakotepolitiikka ja silloinen menetetty uusi liiketoimialue.

|3 ~ https://www.tekniikkatalous.fi/metallitekniikka/2008-12-05/CIA-tuhosi-Rauma-Repolan-parhaan-bisneksen-3263996.html -

Venäjä on valtava tietoliikenneasiakas (mahdollisuutena) - heillä ei ole merkittävää tietoliikennelaitteiden valmistusta, tosin Huawei ja ZTE Kiinasta virittelevät jo verkkojaan maailman suurimpaan pinta-alavaltioon.

Nokiakin on varmasti kiinnostunut Venäjästä - asiakkaana. Venäjällä on yritetty kännyköiden valmistusta, ... hankkivat oikeuksia "MeeGo-järjestelmään" - Sailfish - suomalaiselta Jollalta |4, joka voi olla onnensa liiketoimintaporteilla, jos Venäjä hylkää amerikkalaiset ohjelmistojärjestelmät - Applena ja Androidina.

Voi olla, että tältä osin Kiina ja Venäjä löytävät toisensa ja tulevat tarjoamaan MeeGo/Sailfish -pohjaista älykännykkä-alustaa - sovelluksineen BRICS- ja kehitysmaille eli ~70 prosentille maailman huomismarkkinoista ... ja amerikkalaiset jäävät paitsioon?

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/jolla.html -

.
EKSTRA
Kerrottakoon tässä, että Suomesta on lähtenyt valokaapeli Venäjän läpi Kiinaan jo vuodesta 2004 ... eräs suuri yhtiö halusi nopeamman vasteajan [latenssi] - merikaapelille tuli liikaa vastetta; ei voitu ajaa tuotannonohjausta ... todellisuus on joskus tarua ihmeellisempää!

Ilkka Luoma
https://ilkkaluoma.blogspot.fi

DOC sailfish_venaja_06022019.doc – OpenOffice Writer
PVM 06022019

36

<50

  Vastaukset

  • Kyllä noita kohtuullisen kokoisia ydinasevaltoja on muutama muukin. Venäjä on suuri ainoastaan pinta-alallaan.

  • Meinaat että pomminheittelykilpailun voittaa se jolla on enemmän pommeja.

   • Eräs kriteeri verrannossa on räjähdysvoima - lienee molemmilla ydinasesuurvalloilla osapuilleen samankokoinen …


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Eräs kriteeri verrannossa on räjähdysvoima - lienee molemmilla ydinasesuurvalloilla osapuilleen samankokoinen …

    Itsekkö keksit tuonkin?
    Eikö edelleenkään faktaa lähteinä vaan omia paskakirjoituksiasi


   • anonyymi_OHX kirjoitti:

    Itsekkö keksit tuonkin?
    Eikö edelleenkään faktaa lähteinä vaan omia paskakirjoituksiasi

    Jos olet eri mieltä, niin kerrotko lähteet, joilla torppaat tuon avaajan esittämän tiedon "suunnilleen yhtä suuresta räjähdevoimasta"? Eihän tuollainen riekkuminen osoita kuin oman tietämättömyytesi; kerro se oikea tieto, kun niin tuossa vihjaat tietäväsi, pelastat samalla oman uskottavuutesi, edes itsellesi.


   • Nemegoz kirjoitti:

    Jos olet eri mieltä, niin kerrotko lähteet, joilla torppaat tuon avaajan esittämän tiedon "suunnilleen yhtä suuresta räjähdevoimasta"? Eihän tuollainen riekkuminen osoita kuin oman tietämättömyytesi; kerro se oikea tieto, kun niin tuossa vihjaat tietäväsi, pelastat samalla oman uskottavuutesi, edes itsellesi.

    Ai ”aloittajan” älämölö onkin automaattisesti totta ilman perusteluja tai lähdetietoja ja se pitää kyseenalaistaa faktalla.

    Kun aloittaja on palstan aktiivisimpia itätrolleja niin asialle on selkeä selitys: Aloittajan epätoivoinen riekkuminen nimimerkin takaa kun muuta ei keksinyt.


  • Perinteistä itätrollausta: Venäjä on uhri

  • Miten paljon Suomi ja suomalaiset ovat kärsineet näistä USAn ja EUn pakoteista Venäjää kohtaan?

   • Trollit yrittävät repiä irtopisteitä Venäjän aloittamasta sodasta Ukrainassa


   • alltrue kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Joo ja vielä päälle ryssän RT uutisia niin ihan varmasti totuus avautuu


   • Oliver Stone on KGB:n häväistysansaan jäänyt kehäraakki.


   • anonyymi_rPT kirjoitti:

    Trollit yrittävät repiä irtopisteitä Venäjän aloittamasta sodasta Ukrainassa

    Itse aiheesta eli pakotteista ja uhkailuista sekä kiristyksistä

    Trumpin terästullit iskivät kovaa Outokummun tulokseen – osakkeen hinta romahti
    Toimitusjohtaja Roeland Baanin mukaan Yhdysvaltain terästullit aiheuttivat ennennäkemättömän markkinahäiriön.

    https://www.hs.fi/talous/art-2000005992727.html


   • Idiootti

    Suojatullit eivät ole "pakotteita. uhkailuja tai kiristystä"

    Koita Luoma....sorry Fråganda... keksiä parempaa.


   • tyhmä.trolli kirjoitti:

    Idiootti

    Suojatullit eivät ole "pakotteita. uhkailuja tai kiristystä"

    Koita Luoma....sorry Fråganda... keksiä parempaa.

    Et ilmeisesti huomannut, että tekstit "Trumpin terästullit iskivät kovaa Outokummun tulokseen – osakkeen hinta romahti
    Toimitusjohtaja Roeland Baanin mukaan Yhdysvaltain terästullit aiheuttivat ennennäkemättömän markkinahäiriön." olivat Hesarista ...


  • Suomi sai siipeensa vastapakotteista erityisesti maatalouden ja ravintojalostuksen osalta (muun muassa Valio)

   • Venäjä estää ja syy muka on lännen!

    Trollololloo


   • ilkkaluomanen kirjoitti:

    Venäjä estää ja syy muka on lännen!

    Trollololloo

    Venäjän vastatoimet olivat seurausta lännen pakotteista.


  • Aloittajalta tuli niin paljon väärää tietoa, että on pakko pohtia onko kyseessä edes oikea henkilö, vai feikkiprofiililla kirjoitteleva Kremlin trolli.

   Neuvostoliitosta pakeni loikkareita länteen, pakoon kurjaa ja alistavaa hallintoa. Neuvostoliiton teknologinen kehitys kaikilla muilla alueilla, paitsi avaruus- ja aseteknologiassa oli täysin pysähtynyttä. Neuvostoliiton paras kansalaisten ostettavissa oleva auto vuonna 1990 oli edelleen vuonna -66 italiassa suunniteltu Fiat 124 joka Suomessa tunnettiin Ladana. Neuvostoliitto oli siis 300 miljoonan asukkaan valtioliitto, joka ei osannut rakentaa edes tavallista autoa itsenäisesti.

   Jos Neuvostoilmainen huippusaavutukset, Tupolev 224 matkustajakone tai Tupolev 160 pommikone näyttävät jotenkin tutuilta, se johtuu siitä että ne oli vakoilemalla kopioitu länsimaista. Tu224 on käytännössä Concorde, jota neukut eivät saaneet koskaan toimimaan, koska länsimaiden vastavakoilu toimitti tarkoituksella vääriä piirustuksia neukkuvakoojille. Tu160 taas on pitkälti kopio amerikkalaisten B1 pommikoneesta.

   Nykypolvet eivät enää muista uutisia Neuvostoliiton ruokajonoista lähes tyhjien kauppojen edessä, eikä sitä miten USA toimitti hyväntahdon eleenä vehnää pinta-alaltaan maailman suurimpaan maahan, koska siellä ei osattu edes viljellä kunnolla oman kansan ruokkimiseksi. Neuvostopropagandassa asia esitettiin neuvostokansalaisille niin, että kyse oli "heikkolaatuisesti länsiviljasta, jota syötetään korkeintaan eläimille", koska yhteiskunta ei pystynyt myöntämään epäonnistuneensa ja että maa oli nälänhädän partaalla.

   Teknologinen pysähtyneisyys, heikentynyt talous, väkivalloin valloitetut toisen maailmansodan aikana valloitetut valtiot jotka pyrkivät jatkuvasti irtautumaan Neuvostoliitosta (Itäsaksa, Puola, Tshekki, Viro ja monet muut) johtivat siihen, että kun Ronald Reagan alkoi panostaa kunnolla perinteisiin asevoimiin ja luoda vastavoimaa valtaisaille puna-armeijalle (jolla oli moninkertainen määrä panssareita ja joukkoja verrattuna NATO:on), Venäjä yritti vastata kasvattamalla omia joukkojaan, mutta sen talous ei enää kestänyt kilpavarustelua. Lisäksi tapahtui Tshernobylin ydinonnettomuus vuonna 1986, jossa valtava määrä radioaktiivista jätettä levisi ympäri Eurooppaa. Neuvostoliitto yritti salata tapansa mukaan tämänkin, koska ei voitu myöntää että Neuvostoliitto olisi jälleen epäonnistunut jossain. Kun vielä jenkkien tähtiensota-projektikin, joka oli teknologisesti kaukana siitä mihin Neuvostoliitto olisi koskaan pystynyt, uhkasi Neuvostoliiton suunnitelmaa valloittaa Eurooppa rajoitetuilla ydinaseiskuilla ja sitten hyökätä valtavilla panssarivoimillaan (64000 panssarivaunua ja ajoneuvoa), Neuvostoliiton sen aikainen valtiopäämies Gorbatshov ymmärsi, että Neuvostoliiton on pakko uudistua ja muuttua enemmän lännen kaltaiseksi avoimeksi yhteiskunnaksi. Oli aikakin, koska kaikki sen kansalaiset olivat tyytymättömiä, köyhiä ja nälkäisiä. Neuvostoliitolla ei ollut mitään tulevaisuutta. Sitä Gorbatshov tuskin osasi ennustaa, että hänen uusi avoimuuspolitiikkansa johtaisi joitakin vuosia myöhemmin vallankaappausyritykseen, Neuvostoliiton hajoamiseen ja siihen sekasortoon, josta Venäjä on vihdoin hitaasti nousemassa.

   On hyvin valitettavaa, että luonnonvaroiltaan noin rikas valtio käyttää kaikki rahansa edelleen aseisiin ja pienten maiden uhkailuun sen sijaan, että panostaisi tieteeseen, tutkimukseen ja teollisuuteen. Onneksi sentään monet pienet valtio pääsivät irti sen kynsistä ja moni liittyi NATO:on, ettei niiden tarvitsisi enää koskaan kokea samaa kohtaloa, eli ettei historia toistaisi itseään.

   • On se oikea henkilö, nykyjään Börje Bögelssonin puoluekaveri VäyVäypuolueessa. Hyppäsi sinne putinistipuolue IPUsta ja eduskuntavaaleissa saanut muutamia ääniäkin (jotkut eivät saa yhtään).
    Asuu Hesassa kun on nyt täällä ehdokkaana


   • Kotoisin Hämeenlinnan Jortikasta, asuu nyt Hesssa


   • Pikkupoliitikko kirjoitti:

    On se oikea henkilö, nykyjään Börje Bögelssonin puoluekaveri VäyVäypuolueessa. Hyppäsi sinne putinistipuolue IPUsta ja eduskuntavaaleissa saanut muutamia ääniäkin (jotkut eivät saa yhtään).
    Asuu Hesassa kun on nyt täällä ehdokkaana

    Ketjun aloittaja taitaa itsekin ymmärtää jäävänsä toiseksi jos faktoja ryhdytään tarkastamaan, kun ei kehtaa näyttäytyä enää ketjussa.


  • USA on aloittanut nyt vahvan pakotepolitiikan - kiristämällä, Venezuelaa kohtaan. Mitä seuraa, seisooko Venäjä ja Kiina Maduron takana ja miten käy lopulta Trumpin uhkailu jopa sodan aloittamisesta "takapihallaan"?

   • Älä keksi omiasi.
    Venezuelan ongelmat johtuvat korruptiohallinnosta - ei jenkeistä


   • PiirosLuoma kirjoitti:

    Älä keksi omiasi.
    Venezuelan ongelmat johtuvat korruptiohallinnosta - ei jenkeistä

    Kyllä siellä on ollut kauhat sopassa Kuuballa ja Venäjällä jo pidemmän aikaa.


   • PiirosLuoma kirjoitti:

    Älä keksi omiasi.
    Venezuelan ongelmat johtuvat korruptiohallinnosta - ei jenkeistä

    Kuuba tukee Venezuelaa USA:n pakotteita vastaan
    https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/kuuba-tukee-venezuelaa-usan-pakotteita-vastaan/691699/

    Kuuba sanoo tukevansa ehdoitta Venezuelaa Yhdysvaltain hyväksymien uusien pakotteiden jälkeen. Kuuba on Venezuelan lähin liittolainen.

    Virallisessa lausunnossa Kuuba nimitti pakotteita mielivaltaisiksi ja aggressiivisiksi.


   • Kuuban diktatuuriko se nyt kertoo totuuden. hekohekoheko


   • Luomanen2 kirjoitti:

    Kuuban diktatuuriko se nyt kertoo totuuden. hekohekoheko

    Kalevasta ...


   • PiirosLuoma kirjoitti:

    Älä keksi omiasi.
    Venezuelan ongelmat johtuvat korruptiohallinnosta - ei jenkeistä

    Miksi USA sekaantuu muiden sisäisiin asioihin? Vrt. Irak ja syyria + Libya ... Lähempää aikanaan Chile, Grenada ja Panama


   • Farelius kirjoitti:

    Miksi USA sekaantuu muiden sisäisiin asioihin? Vrt. Irak ja syyria + Libya ... Lähempää aikanaan Chile, Grenada ja Panama

    Tarkoitus on ollut estää kommunistien vallankaappaukset Neuvostoliiton aikaan, syrjäyttää sadistisia diktaattoreita ja iskeä terroristeja tukevien maiden kimppuun. Venäjä alisti väkivalloin alleen kaikki Euroopan naapurivaltionsa Suomea lukuunottamatta, soti pitkään Afghanistanissa, aseisti ja rahoitti vasemmistoterroristeja ympäri maailmaa. Vielä Neuvostoliiton kaaduttua Venäjä on hyökännyt Tshetseniaan, Georgiaan ja Ukrainaan.


   • Hottentotti kirjoitti:

    Tarkoitus on ollut estää kommunistien vallankaappaukset Neuvostoliiton aikaan, syrjäyttää sadistisia diktaattoreita ja iskeä terroristeja tukevien maiden kimppuun. Venäjä alisti väkivalloin alleen kaikki Euroopan naapurivaltionsa Suomea lukuunottamatta, soti pitkään Afghanistanissa, aseisti ja rahoitti vasemmistoterroristeja ympäri maailmaa. Vielä Neuvostoliiton kaaduttua Venäjä on hyökännyt Tshetseniaan, Georgiaan ja Ukrainaan.

    Oliko Vietnamissa sama juttu? Entä Korean niemimaa, jonka Neukut ja Jenkit jakoivat keskenään - ja jakoivat siihen saakka yhtenäiset korealaiset erilleen ...


  • Venäjä ja jokainen kommunisti maa tulisi eristää kaikista sivistysvaltioista täydellisesti.

  • Täällä näyttää olevan yksi reppana, joka ei osaa komentoida ja kritisoida itse aihealoitusta. Sotkee muutoin asiallista kommentointiketjua. Mielenterveysongelmia -ko?

   • Niinpä...ja kuten aina aloittaja itse nimimerkin takaa.

    Hottentottikin kommentoi jo eilen: "Ketjun aloittaja taitaa itsekin ymmärtää jäävänsä toiseksi jos faktoja ryhdytään tarkastamaan, kun ei kehtaa näyttäytyä enää ketjussa."


   • tavastiehluoma kirjoitti:

    Niinpä...ja kuten aina aloittaja itse nimimerkin takaa.

    Hottentottikin kommentoi jo eilen: "Ketjun aloittaja taitaa itsekin ymmärtää jäävänsä toiseksi jos faktoja ryhdytään tarkastamaan, kun ei kehtaa näyttäytyä enää ketjussa."

    Entä kommentti aloitukseen? Taitaa olla kyseessä yksi sama onneton ... ?


   • Farelius kirjoitti:

    Entä kommentti aloitukseen? Taitaa olla kyseessä yksi sama onneton ... ?

    Lue vitun idiootti ketjua - siellä esimerkiksi todetaan: "Aloittajalta tuli niin paljon väärää tietoa, että on pakko pohtia onko kyseessä edes oikea henkilö, vai feikkiprofiililla kirjoitteleva Kremlin trolli...."

    Pitää huonolle avauksellr tehdä pari, kolme tukikirjoitusta puskasta repäistyillä nimimerkeillä. .


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   181
   6686
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   162
   4440