Ilo kaukana uhreilla

Journalismiako

Taas on uutisoitu mahdollisimman ympäripyörein ja diplomaattisin sanankääntein tuomitusta lastenraiskaajasta. Uhreina poikia. Ja sitten on tämä sisustussuunnittelija syytteessä poikien seksuaalisesta ahdistelusta. Iltasanomiinkaan ei voi kommentoida mitään, vaikka yleensä voi. Miksi näitä "ns. iloisia" suojellaan ja hyysätään ? Eikö nyt ole jo selvää, että verrattuna normaaleihin miehiin nuo sairaat tyypit tekevät seksuaalirikoksia suhteessa moninverroin enemmän. Miksi niitä ei saa kritisoida, ja puhua asioista oikeilla nimillä? Miksi ne saavat keikistellä ja leikkiä olevansa parempia ihmisiä kuin ovatkaan ?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jäitä.hattuun

      Mitä ihmettä sinä tarkoitat "iloisilla"? Onko tämä uusi ympäripyöreä diplomaattinen kiertoilmaus homoseksuaaleille kun et uskalla puhua asioista oikeilla nimillä?

      Sisustussuunnittelija on syytteessä alaikäisen törkeästä raiskauksesta, ei ahdistelusta. Täytyy ymmärtää että kyseessä on vasta syyte, ei tuomio. Esim. Raahen väitetty syyte todettiin perusteettomaksi ja syytetty vapautettiin. Kukaan ei ole syyllinen mihinkään vain siksi jos joutuu syytteeseen. Syyllisyys todennetaan vasta oikeusprosessin jälkeen.

      Kai ymmärrät että sinutkin voisi joku haastaa oikeuteen ja syyttää seksuaalisesta väkivallasta. Kuka tahansa voi joutua syytetyksi. Onkin outoa miten julkisuudessa pelkän syytöksen perusteella näitä asioita käsitellään ikäänkuin ne olisivat varmasti tapahtuneita rikoksia.

      Oulunkaan väitetyistä lapsen raiskauksista yksikään ei ole vielä käynyt oikeusprosessia läpi. Silti julkisuudessa kukaan ei edes kyseenalaista rikosten todenperäisyyttä, vaan asiaa käsitellään ikäänkuin nämä tyypit olisivat varmasti syyllisiä.

      Mitä tahansa voi vielä tapahtua.

      • SelviäTapauksia

        No, Oulun tapaus on selvä, että syyllisiä ovat ja karkotetaan Suomesta.


      • jäitä.hattuun
        SelviäTapauksia kirjoitti:

        No, Oulun tapaus on selvä, että syyllisiä ovat ja karkotetaan Suomesta.

        Ei ole mitään 'Oulun tapausta' vaan siellä useita eri epäiltyjä rikoskokonaisuuksia jotka eivät liity toisiinsa. Raahessakin oli kaksi eri seksuaalirikosepäilyä joista toistaiseksi toinen on todettu perättömäksi ilmiannoksi.

        Mutta jo se että perättömiä ilmiantoja tehdään vie uskottavuutta myös kaikilta oikeasti tehdyiltä seksuaalirikoksilta. Kuka p*ainen sitten meneekin tekemään tällaisista asioista perättömiä ilmiantoja, se tekee todellista myyräntyötä kaikille oikeiden seksuaalirikosten uhreille. Puhumattakaan väärien syytösten uhreiksi joutuvista.

        Väärä syytös on itsessään seksuaalista väkivaltaa väärän syytöksen uhria kohtaan.

        Siksi onkin outoa miksi esim. Oulun tapauksia on käsitelty pitkin mediaa jo ikäänkuin ne olisivat kaikki jo käyneet oikeusprosessin läpi ja syylliset tuomittu. Kyseessä on vasta epäilyt ja ne ovat vasta tutkinnan alla.

        Vähän voisi pistää malttia vouhkaamiseen ja odottaa edes että oikeusprosessit käytäisiin ensin läpi. Sitten voi lähteä vaikka lynkkaamaan somessa jos aihetta vielä on. Väärän ilmiannon uhrillahan on sitten myös oikeus viedä väärä ilmianto oikeusprosessiin ja saattaa ilmiannon tekijä rikosoikeudelliseen vastuuseen.

        Seksuaalirikollisuus on piilorikollisuutta joka on muutenkin vaikea näyttää toteen. Seksuaalisen väkivallan yllä leijuu aina pieni epäily tapahtuiko se oikeasti ollenkaan koska yleensä tilanne on sana sanaa vastaan ja usein teoista on pitkä aika Jopa tuomioiden jälkeen edelleen epäillään tekojen todenperäisyyttä ja uhrin kertomusta epäillään enemmän kuin tekijän. Seksuaalinen väkivalta on usein niin traumaattista ettei varsinkaan alaikäisenä koettuja tapahtumia pysty edes käsittelemään kuin vasta vuosia tapahtumien jälkeen. Väärien ilmiantojen tekijät ovat yhtä pahoja kuin seksuaalirikolliset. Sellaiset tekevät todella vakavaa sabotaasia koko seksuaalirikollisuuden vakavasti otettavuudelle.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe