Kerrostaloasumisen vaarat - onko Suomessa tähtikerrostaloja?

anonyymi_MLa

Vanhat kerrostalot voivat olla todellinen tulipesä. Onko Suomessa kerrostaloja, joissa olisi puurakenteita?

Venäjällä paloi kerrostalo ja palossa menehtyi tosi monta ihmistä, eikä kerrostalo ollut mikä tahansa murju. Halvimmatkin asunnot tuossa talossa maksoivat vähintään puoli miljoonaa euroa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/db263326-592c-4fea-bd66-0d311d50ba55

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloituksen_pointti

      Iltavuoro näkyy urakoivan näitä palstojen aktivointeja...

    • nuohoojamestari

      No joo, hm.... vanhoissa taloissa esim Jugend on puinen välipohja eli riskirakenne, sitten on pieniä puukerrostaloja 2-3 krs ja uusia korkeampiakin, näissä uusissa on palosulut ja sprinklerit eli ovat turvallisia.
      Vanhat rivitalot aina 90 luvun alkuun asti ovat riskejä koska kattorakenteissa ei palokatkoa ja sitten tietenkin omakotitalot jotka palavatkin kuin soihdut jos ei tulta osata käsitellä tai joku pistää notskin alle,

    • Loordi-OK

      Ei se paljon lohduta betonista tehdyssäkään kerrostalossa jos tulipalo osuu kohdalle ja tukehtuu savukaasuihin. Eihän se tuli tapa vaan se savu näissä tulipaloissa missään rakennuksissa. Betonista rakennetussa vanhassa koulussakin oli vaaratilanne lähellä kun tulipalo alkoi tuleen syttyneestä ilmanvaihtokoneesta ja levisi ilmanvaihtokanavia pitkin koko rakennukseen. Betonista tehty koulurakennus paloi sellaiseen luntoon että se oli purettava vaikka eihän se itse betoni edes pala, silti palovahingot sammutuksessa käytetyn veden aiheuttamien vesivahinkojen ohella olivat sellaiset että koulu purettiin kun sen korjaaminen ei kannattanut. Ketään ei kuollut nopean toiminnan ansiosta, heti savunhajun ilmettyä ja palohälyttimien lauetessa oppilaat osasivat juosta ulos. Vanhassa kerrostalokasarmissa savukaasut leviävät postiluukuista sisään asuntoihin ja kassupetterit tukehtuvat vaikka taloyhtiökommuunin betoniseinät eivät palaisikaan. Betonista rakennettu elementtikuutio on muutenkin kolkko ja akustiikka huono vaikka se ei palaisikaan.

      • palonkesto

        Savimajan aikamiespoika kerkiää taas satuilemaan.

        Venäjä on kehitysmaa, niinkuin uutisoinnista näkyy. Siellä kerrostalot myydään täysin keskentekoisina ja asukkaat väkertää ne loppuun miten sattuu. Tässä vielä vanha kohde, mihin tehty mitälie muutoksia.

        Suomessa kerrostaloasuntojen paloissa kuolee a) palavassa asunnossa oleva asukas (tyypillisesti sammuttuaan kesken ruoanlaiton, ennen myös tupakka suupielessa) b) mummot, jotka lähtevät savun täyttämään porrashuoneeseen sokkailemaan.

        Kas kun meillä on rakenteet mitoitettu kestämään paloa niin kauan, että palokunta ehtii hätiin. Sehän ei kaupungissa ota kuin 10 min. Ja rakenteiden kesto tunnin luokkaa...

        Vanhojen talojen puuvälipohjatkaan eivät ole mikään mahdoton riskin. On sitä silloinkin jo asiaa mietetty eikä massiiviset puurakenteet kovin nopsaan antaudu. Hieman yllättäen teräs on se ongelmallisin tapaus, mikä yleensä vaatiikin palosuojauksen. Lujuus hiipuu jo kauan ennen sulamispisteen saavuttamista...

        OK-ladoissa ne samat ongelmat eli viinan kanssa läträtään ja sammutaan kesken kokkauksen. Tosin sillä erolla, ettei kukaan kuule palovaroittimen piipitystä, vaikka sellainen olisi ja se vielä sattuisi toimimaan (kallis investointi savijaakoille). Palokunnan tulo voi silti jäädä haaveeksi. Pari vuotta sitten paloi mm. Espooksi kutsutulla syrjäseudulla talo, koska tie oli auraamatta eikä paloauto päässyt lähellekään. Jäänyt hyötyliikunta harrastamatta?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3300
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2862
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2686
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2638
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2514
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2345
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1813
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1757
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1630
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1476
    Aihe