Tarvitseeko käteistä

Myttis

Olemme lähdössä Agadiriin parin viikon päästä, ja mietin onko vaihettava/nostettava käteistä. Taksi on tilattu etukäteen ja hotelli all inclusive, mutta tietysti jossain tulee liikuttua ja jotakin osteltua. Missä kannattaa vaihtaa/nostaa rahaa?

3

<50

Vastaukset

  • Agadirissä on pankeilla, hotelleilla ja kauppakeskuksilla samanlaisia itkumuureja kuin Suomessa ja niistä saat paikallista rahaa jos kortti toimii ja tilillä on saldo plussalla. Aina matkustaessa on hyvä olla paikallista valuuttaa käteisenä ja varsinkin arabimaissa, joissa vielä varmaan suurin osa kaupasta tapahtuu käteisellä. Nykyaikaisissa liikkeissä korttimaksu toimii kuten kotimaassakin mutta sitten on kaikki katukaupat, basaarit yms. joissa maksetaan käteisellä. Ota siis matkalle lähtiessäsi pienellä määrällä (50-200 €) paikallista valuuttaa, jolla pääset hyvin alkuun ja sitten paikan päällä lisää tarpeen mukaan.

  • Tultiin viikko sitten Marokosta. Helsingin lentoasemalla vaihtokurssi oli huono. Marrakeshin lentoasemalla vähän paempi. Hotelleissa sai euroja vaihdettua kurssiin 1 euro 10-11 dirhamia. Myös rahanvaihtoautomaatteja oli. Matkatoimistolla, vaikka retkiä ostettaessa luottokortilla maksusta 3 % provisio kurssi 1 eurolla 11 dirhamia

  • Kuka viitsii mennä Marokkoon! Yksi epämiellyttävimmistä paikoista on planet!

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.