Uusi osuuskuntamalli vaihtoehdoksi asoasumiselle

Tämä vaikuttaa mielentoiselta (eikä tästä Firan pelinavauksesta varmaankaan Avaimessa, Asuntosäätiössä ja TA:ssa tykätäkään yhtään):

https://www.fira.fi/asumisosuuskunta/
Ilmoita


Toisaalta, Hasossa asun silti edullisemmin kaksiossa kuin osuuskuntatalon yksiössä Vantaalla. Ainakin noiden rahoitusesimerkkien mukaan. Ehkä mua eniten tuossa hämmentää se, että oskun jäsenenä on tavallaan talon omistaja. Pidän asumisoikeusasumisesta, koska se omistamisen taakka on kuitenkin asoyhtiöllä. Itse voin vaan huolettomana asustella. Mutta on todella hienoa, että tulee lisää erilaisia asumisen muotoja. Osku asumismuotona sopii varmasti niille, jotka haluavat enemmän vaikuttaa asumiseensa ja talon hankintoihin.
2 VASTAUSTA:
Oli joo ihmeteltävän korkeat vuokrat, mutta toisaalta omarahoitus oli vain se 10%.

Asumismuoto ei kylläkään ole uusi, mutta FIRA tuo sen helpommin saatavaksi tarjoamalla asiantuntemustaan osuuskunnan aikaansaamiseksi.
Niin ja FIRA varmaan toimii rakennuttajana + tontin hankkijana eli periaatteessa hankkii näin itselleen asiakkaat. Kukahan perii tontista vuokran? Kaupunki vai sijoitusyhtiö? Tuo Koskelan kohde houkuttelee varmasti tulevia oskulaisia.
+Lisää kommentti
Mikä tässä on uutta. Osuuskuntia on voinut perustaa aikaisemminkin eli ei kyseessä ole mikään uusi asia. Ellei sitten siksi lasketa sitä, että FIRA on keksinyt siitä itselleen bisneksen.

Joku aika sitten Rossilahti teki YM:lle selvityksen asumisasioista ja siinä sivuttiin myös osuuskuntamallia eli jos osuuskuntamalli kiinnosta niin kannatanee kuukkeloida kyseinen selvitys.
1 VASTAUS:
Nyt kun yritin kaivella sitä Rossilahden selvitystä niin eteen tuli Rossilahden esitys uudesta osuuskuntamallista eli onko tämä nyt uudistettu osuuskuntamalli ja jos on niin miten se eroaa vanhasta osuuskuntamallista?
+Lisää kommentti
Onko tietoa millainen laina-aika ja lyhennykset tuolla systeemillä on. Jos laina-aika on lyhyt ja lyhennykset alkaa heti tarkoittaa se myös varmaankin sitä, että vuokran pitäisi aleta suhtnopeaan, koska lyhennykset ovat 50prossa vuokrasta ja korot 30prossaa siis verrattuna asoihin joissa on pitkät laina-ajat ja jälkijättöiset lyhennykset.
Ilmoita
HASO:n vastikkeiltaan erittäin edullisten asojen kanssa tämä Firan uusi osuuskuntamalli ei varmaan niinkään kilpaile - mutta kuten avauksessani jo viittasin niin Avaimen, Asuntosäätiön ja TA:n pääkaupunkiseudun vastikehintoihin kun vertaa, niin tuolle 10%:n osuuskuntasijoitukselle näyttäisi saavan tässä erinomaisesti katetta - semminkin kun sillä pääsee (toisin kuin aso-maksulla), osuuskunnan kautta asuintalonsa todelliseksi omistajaksikin (jolloin siis lainanlyhennyksistä karttuva varallisuus jää asukkaiden omaksi hyödyksi).
Ilmoita
Jahas, nyt on Firan Koskelan "Oskun" kohdesivutkin avattu ja sieltäkin kämppiä voi jo varata - tosin vielä ilman tietoa siitä, mitä lysti tulisi osuusmaksuina ja sitten vuokrana kustantamaan. Uutiskirje - https://hub.fira.fi/asumisosuuskunta-koskelan-lehmus-tutustu-kohteeseen - valistaakin jännästi näin:

"Helsingin ensimmäinen Fira Osku -asumisosuuskuntatalo, Koskelan Lehmus ( https://www.fira.fi/asumisosuuskunta/koskelan-lehmus ), rakentuu Koskelan entisen sairaalan puistomaiselle alueelle. Rakentamisen arvioitu aloitusaika on syyskuu 2019 ja arvioitu valmistumisaika on helmikuu 2021.

Olemme nyt avanneet kohteen kotisivut, jota kautta asuntoja pääsee jo ennakkovaraamaan. Huomioithan, että asuntojen hinnat tulevat päivittymään sivustolle maaliskuun alussa."
Ilmoita
Hei vielä ehditte aso-asumisesta käytävään keskusteluun Pikkuparlamentin infossa tänään torstaina 28.2.2019 klo 16-18!

Keskustelua aiheen mukaan mm. aiheesta "ketkä ovat oikeutettuja aso-asumiseen"!
Tulorajat, jonotus, tarveharkinta jne.

Mukana kansanedustajia ja asiantuntijoita!

Tilaisuuden isäntä ( mahd. kokoonkutsuja Ps:n edustaja Packalen.

Kahvitarjoilua.
____________________
Ilmoita
Koskelan asunnot varattiin nopeasti. Vantaata i varmaan niinkään. Kalliit on minusta vastikkeet.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Uusi osuuskuntamalli vaihtoehdoksi asoasumiselle

Tämä vaikuttaa mielentoiselta (eikä tästä Firan pelinavauksesta varmaankaan Avaimessa, Asuntosäätiössä ja TA:ssa tykätäkään yhtään):

https://www.fira.fi/asumisosuuskunta/

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta