Kokoonnutaan Radiotalon

Näintehdäännyt

eteen mielenilmaisuun Radio Suomen musiikista. Media kutsutaan paikalle. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyhmä_kansa_alas

      No sittenpä nähdään se puupää, joka juttelee täällä itsensä kanssa väittäen että ns. suuri kansa on samaa mieltä täällä esiintyvien "nimimerkkien" kanssa. :D

      • tyhmä_kansa_alas

        Toivottavasti myös "Radio Pooki" ja "Sea FM" nimimerkit saapuvat paikalle.


      • Selvitäensinasioita

        Kannattaisko käydä lukemassa Ylen facebook sivuilla. Radio Suomen, Puheen yms. ja Twitteristä mitä kirjoitellaan. Aika moni on tyytymätön ja hyvin moni haluaisi Yle-verostakin eroon. Niin että onkohan niitä Yleen pettyneitä vain yksi vai useampi?

        Selvitä ensin asioita ennen kuin itse alat jauhamaan.


      • selvitä_pääsi
        Selvitäensinasioita kirjoitti:

        Kannattaisko käydä lukemassa Ylen facebook sivuilla. Radio Suomen, Puheen yms. ja Twitteristä mitä kirjoitellaan. Aika moni on tyytymätön ja hyvin moni haluaisi Yle-verostakin eroon. Niin että onkohan niitä Yleen pettyneitä vain yksi vai useampi?

        Selvitä ensin asioita ennen kuin itse alat jauhamaan.

        No voi, nyt minä alan ihan itkeä kun joku ilkeä yhden aatteen nimimerkki arvostelee minua. Voi nyt sentään. Maailma on paska paikka, koska Radio Suomessa ei enää soi juntti-iskelmä.


    • Nytontoiminnanaika

      Olen hengessä mukana ja autan muulla tavoin, jos en pääse suoraan paikalle. Suosittelen, että otatte agendaksi myös muutenkin Ylen toiminnan ja Yle-veron tarpeellisuuden. Näin saatte lisää porukkaa mukaan. Tietojeni mukaan osa muusikoistakin on ollut tyytymätön, nimeltä tiedän vain Tapani Kansan. Olisikohan muusikoitakin saatavilla samaan ilmaukseen mukaan. Olisi voimakkaampi ilmaus.

      • lisää_vartta

        Ehdotan, että otatte Perus Suomalaisen Puolueen mukaan.


      • Nytontoiminnanaika

        Ei huono idea. mitä enemmän jengiä sen parempi. Kunhan vain on selkeä agenda ja viesti ettei jokainen huuda vain omaansa.


    • Myösmukana

      Ylee on julkisin varoin toimiva yhtlö. Jos hallitusta vastaan esitetään mielenilmaus niin samalla tavalla Ylelle. Se on tyytymättömyyden ilmaisu sen ohjelmapolitiikkaan. Kyllä asiakkaat pitää ottaa huomioon. Täällä on sananvapaus ja kokoontumisvapaus. Hyvä idea sinällään.

      • Daaa

        Todellakin on hyvä idea. Tuskin aiheesta keskustellaan tuon taivaallista vaalikeskusteluissakaan, vaikka tärkeää se olisi. Kukaan puolue ei oikein uskalla asiaa sohaista, koska pelkää oman kanantuksensa laskevan. Ehkä sitten löytyy rohkeutta, jos tällainen mielenilmaus järjestetään ja joku eksyy lukemaan kommentteja mitä netissä keskustelupalstoilla ja Ylen somepalstoille ja twitteriin on kommenteoitu. Huomataan, että tällähän voimme kasvattaa äänisaalistamme. Ainakin pienemmät ja pienemmän kannatukse puolueet. Plus tiettu PS puolue jonka agenda on aika lailla keskittynyt vain siihen kuinka heitä sorsitaan Ylessä ja siksi nykyisen kaltaiseen Ylen pakkorahoittaminen pitäisi taas heidän mielestään lopettaa.

        Moniko halusi nykyisen kaltaisen Yle Puheen? Se tuli kaikesta huolimatta. Hankkeen näkyvimpänä puuhamiehenä toiminut Olli Juneskin lopulta kuukausien kiistelyn ja muunnellun totuuden puhumisen jälkeen myönsi, että ylivoimaisesti suurin osa palautteista on ollutkin nykyisenkaltaista voimassa olevaa uudistusta vastustavia.

        Tällaisen toiminnan pitäisi loppua. Vaikka monet kaupallisetkaan asemat eivät halua kuunnella kuulijoiden mielipiteitä juurikaan, mutta siinä vaiheessa kun kuulijaluvut alkavat laskea ja palaute on yli 90 prosenttisesti samankaltaista. emme halua tätä, paine kuunnella kuulijoita ei ole enää vain suuri vaan välttämätön. Ylellä ei tätä ole koska rahan määrä on kuulijoista, ohjelmistosta ja kanavien tasosta riippumatta vakio.

        Ylen erikoinen ajatusmaailma menee seuraavanlaisesti: Kuulijoiden ideat kaikki ovat huonoja ja toteutuskelvottomia, vaikka idea ja ehdotus olisi kuinka hyvin argumentoitu ja perusteltu. Varsinkin jos Ylessä on keretty tulla jollain omalla ehdotuksella esille, sitä ei muuteta ja piste. Yle puhetta koskien tuli monia hyviä ehdotuksia, miten uudistus olisi ollut parempi tehdä ja kuulijat olisivat ottaneet sen paremmin vastaan. Ei se pelkästään ollut jyrkkää ei lainkaan musiikia puheelle, vaikka enemmistössä toki ne kommentit.

        Lopulta tämän muutoksen pysyvyyden varmistivat kuulijat. Heistä suuri osa joka oli boikotoinut Puhetta palasi lopulta 2018 syksyn aikana Puheen taajudelle. Toki luvut eivät ole edelleenkään lähellekkään sitä mitä olivat ennen uudistusta, mutta kuulijamäärien rajulasku näyttää Finnpanelin mittausten mukaan tyrehtyneen täysin. Enää kyse on vain pienestä luonnollisesta noususta ja laskusta kuulijamäärissä.

        Siitä en pidä, että hekin jotka eivät Ylen nykyisestä meiningistä pidä, löydä sieltä sopivaa sisältöä, eivätka kaipaa sitä joutuvat tästä myös maksamaan. Yle puheen uudistus olisi voitu torpata, koska kuulijamäärien lasku oli niin rajua, mutta sen olisi pitänyt jatkua läpi Syksyn 2018 ja vielä 2019 melkein kokovuoden. Kyllä Yle siinä vaiheessa olisi perääntynyt kun luvut painuvat reilusti alle 400 000 viikkokuulijan. Samalla laskuvauhdilla (ennen kuulijamäärien kääntymistä nousuun) 2019 lopussa oltaisiin lähennelty 300 000 tai jopa vajottu sitäkin alemmas.


    • Suurellajoukolla

      Luulen että Ylen kaikki radiokanavien ohjelmapäälliköiden ajatus on kilpailla kuuntelijoista. Puhe on muuttunut huonompaan suuntaan, YleX on teinitoimittajien lapsellista lässytystä, tekonaurua ja mukamas rokkia. Radio Suomi on osaksi aihepiireiltään kiinnostava mutta se valittu musiikki on todella kurjaa. Juuri se on pilannut ja kuuntelijat karkonneet. Miksi Suomessa kaikkien radiokanavien pitää olla samansisältöisiä? Kaupallisuus vaiko mielikuvituksen puute kehittää?
      Ilmeisesti jokin aktiivien liike on olemassa joka on tarttunut muihin vaikutuskeinoihin. Ilmoitus poliisille kokoontumisesta ja mielenilmaukseen. Eihän siinä tarvita muuta. Kannatan ajatusta, palautteet kaikuvat kuuroille korville. Yllätys ilman ennakkovaroitusta on tulee ja sitten nähdään reaktiot.

      • Daaa

        Nimen omaan varmasti tuo on tarkoitus kilpailla ja kaupallisen aseilla, mutta miksi? Voisi myös joku todeta Ylessä että muun muassa Ylex:n suhteen on menty vuosia todella metsään. Aikanaan Ylex oli useita vuosia varma keskimäärin 800 000 viikkokuulijaa jopa enemmän keräävä kanava Suomessa. Nykyään kuulijaluvut seilaavat siinä 530-480 tuhannen molemmin puolin. Vielä kun ottaa sen seikan huomioon, että Ylex kuuluu koko Suomessa on tuollaiset kuulijamäärät auttamattoman pieniä.

        Ennen Ylellä osattiin ja haluttiin hyödyntää mainoksettomuus ja muut Yleisradioyhtiölle suodut edut ohjelmistojen suunnittelussa. Nykyään ne on pyritty häivyttämään mininiin. Pitää kuulosta samalta kuin kaupalliset. Vain mainokset puuttuvat. Moni saattaa muistaa aikanaan Pietarinkadun Oilers Go Go radio-ohjelman, joka jatkui myös Ylex:llä aina vuoteen 2006 asti. Kunnes joku päätti Ylessä, että ohjelmaa ei enää kaivata. Ohjelma herätettiin henkiin muutamia vuosia myöhemmin Radio Cityllä hetkeksi.

        Kyseinen ohjelma kuvasti hyvin sitä mitkä mahdollisuudet Ylellä on luoda sisältöjä radioon ja ohjelma tavoitti myös sellaisia kuulijoia Ylex:lle, jotka eivät muuten kanavaa kuunnelleet. Hieman vastaavanlainen ohjelma oli Alivaltiosihteeri Radio Suomella. Ellen väärillä tiedoilla ole liikkellä niin molemmat ohjelmat olivat todella kuunneltuja ja tekijöillä olisi ollut intoa jatkaa ainakin Alivaltiosihteerit ohjelman tekijöillä. Ihmetellä vain sopii miksi joku tai jotkut mielivaltaisesti Ylessä päättivät näiden ohjelmien loppumisesta. Eiköhän luonnollinen loppu olisi tullut jossain vaiheessa, kun ohjelmien tekijät olisivat kyllästyneet.

        Tuossa pari esimerkkiä siitä, kuinka asiat alkoivat mennä Ylen radiokanavilla huonompaan suuntaan ja kaupallisten kanavien apinointiin. Pitää kuulosta hektiseltä ei liian pitkään puhetta ilman välimusiikkia. Ei soiteta kappaleita loppuun alusta eikä lopusta. Laitetaan kappale coolisti soimaan taustalle kuten kaupalliset on tehty ja puhutaan päälle niin kauan kunnes lauluosuus alkaa jne. Mennään orjallisesti aina ennalta sovitusti lähetyksissä. Ei ole mitään sijaa poikkeamiin tai tilanneälylle. Uutislähetystenkin kokonaiskesto vuorokaudessa on Radio Suomella vähentynyt uudistuksen myötä reilusti.


    • Morapuukko

      Veitsenterällä....ooooo.....veitsenterällä....ooooo.....veitsenterällä......oooo....
      Huomenna soi jälleen Veitsenterällä.oooooo...veitsenterällä....ooooo Se on Radio Suomi. Sen musiikista ei kukaan voi erehtyä 😃😃

      • AsiaOnJoSelvä

        Kappaleesta voisi tehdä romani/manne tyylisesti lauletun cover version niin sanoitus saattaisi saada hieman erilaisen merkityksen.

        Yhtäkaikki. Mielestäni typerää takartua tässä asiassa vain yhteen biisin ta yleensäkin siihen ovatko musiikivalinnat juuri oman maun mukaisia. Huonoudet Ylen ohjelmistossa ja radioiden musiikkivalinnoissa kun ovat peräisin laajemmasta linjasta miten musiikkia halutaan soittaa. Ei siitä onko soitossa juuri jonkun tietyn esittäjän musiikkia. Se on toisijainen asia, kunhan pää epäkohdat on ensin korjattu.


      • faktoja_tiskiin
        AsiaOnJoSelvä kirjoitti:

        Kappaleesta voisi tehdä romani/manne tyylisesti lauletun cover version niin sanoitus saattaisi saada hieman erilaisen merkityksen.

        Yhtäkaikki. Mielestäni typerää takartua tässä asiassa vain yhteen biisin ta yleensäkin siihen ovatko musiikivalinnat juuri oman maun mukaisia. Huonoudet Ylen ohjelmistossa ja radioiden musiikkivalinnoissa kun ovat peräisin laajemmasta linjasta miten musiikkia halutaan soittaa. Ei siitä onko soitossa juuri jonkun tietyn esittäjän musiikkia. Se on toisijainen asia, kunhan pää epäkohdat on ensin korjattu.

        Onko sinulla jotain konkreettisia korjausehdotuksia vai huuteletko vain huviksesi? Faktat ja korjausehdotukset tiskiin tähän näin! Myös tiedot siitä, mihin faktasi perustuvat.


    • Teemmeniin

      Sana on vapaa, keskustellaan ilman intoilua, jos sopii. Ei tietenkään jollei sovi?

      • Rahaniovatmun

        Asia herättä väkisinkin tunteita, jos kyse on omalle kukkarolle menemisestä. Tekeekö kovin moni Ei Yleläinen töitä sen takia, että saisi maksaa Yle-veroa.


    • Väliaikatietojakiitos

      Miten mielenilmauksen järjestelyt etenee? Mikä on pää agendana?

    • isojyrä

      Olin siellä jo kerran kokoontuneena ja ketään muita ei tullut paikalle. Mitä luusereita täällä oikein on?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe