Mikäs siinä maailman parhaasa

Miksi se kaikista paras auto, eli Toyota, ei pysty ajamaan samaa nopeutta kuin muut? Onhan täällä etelässäkin nyt ihan normaali talvikeli ja siksi varmaankin täytyy Tojon vauhtia hillitä. Mennään kantatiellä kymmenien autojen jono perässä 70km/h, miksi? Onko peilejä, jos vaikka tarkistaisi että en taida pysyä muiden vauhdissa ja tekisi tilaa. Ohittaminen, kyllä vaan ohitettaisiin heti kun ei olisi vastaan tulijoita, niitä vaan ruuhka-aikaan tuppaa olemaan liikaa. Rekkojakin letkaan usein kertyy, kun haluaisivat liikkua vähän Tojoa ripeämmin. En ole kyllä nähnyt Audia, Volvoa tai BMW:tä vetämässä letkaa reilusti alle sallitun nopeuden, Tojon aika usein. Miksi?

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anjovisko

      Iso mittarivirhe, vaatimattomat ajo-ominaisuudet ja yli-ikäinen kuljettaja ovat yhdistelmä, josta ei voi syntyä kuin alinopeus. Seurailin tossa Tre-Joensuu matkalla ohittamieni Toyotien kuljettajia, joista yksikään ei ollut alle 60.v. Ajaako uudella Toyotalla kukaan alle 60-v. Koska Suomessa eläkeläiset ovat suurin auton ostajaryhmä, niin käytettyihin tulee paljon Toyotoita, jolloin länsiautojen tarjonnan puutteessa nuorempienkin on joskus tyydyttävä Kauko-Idän tuotteisiin. Vaappuva alusta, 10-15 km/h mittarivirhe ja suuremmilla nopeuksilla karjuva CVT-laatikko tiputtavat nuorempienkin nopeuden 70 km/h tasolle.

      • Hypriitiä

        Kerrankin tojotasta maanteitten veturista oikeaa kommentia..ne ajaa 60 alueella 70 ja 80 alueella saamaa vauhtia 100 alueella soudetaan 80-90 väliä..


    • ParisekuntiaLisää

      Jaa-a kyllä taitaa esteenä olla aivan muut tekijät. Toyotalla ajavat keskimäärin maltilliset kuskit kaahailematta ja yleistä liikennevirtaa huomioiden jouhevasti määränpäähänsä päässeinä. Toisaaltalta mikä tässä nyt on se pahempi paha, maltillisuus vai kaahailu, jota mainostetaan enimmäkseen erimerkkisillä mutteriviritelmillä ajavilla läppävikaisilla tai dsg-keksinnöillä? Tällä sloganilla todettava, että mielummin kuulun tähän Toyota-ryhmään kuin verrokki-kaahailijaan.

      • AasialainenHeiluri

        Hieno kääntö, maltillinen kuski. Hihii. Tanan itsekkäitä kiusanhenkiä ja pelkääviä bensansäästäjiä ne on.


    • Lexusmies

      Se on muuten jännä juttu...itse kun ajaa omalla lexuksella niin ei oikein moni ohita..ja ruukaan laittaa todellisen nopeuden 100 alueellä 103.
      Mutta sitten kun pojan avensiksella ajaa samaa nopeutta niin jo on pakko sillä audilla tai skodalla mennä edelle ja seuraavissa valoissa ollaan sitten peräkkäin.
      Kylläse asenneongelma löytyy sieltä toisen ratin takaa.
      En ois uskonut kuinka paljon se tojo herättää tunteita.
      Voivoi..korjatkaa ihmiset se asenne..ainaki tienpäällä ettei satu mitään ikävää.

      • HolistillaOnTehtävä

        PenttiHolisti, ei sulla mitään Lekua ole.


      • EiHitto

        Todellisen nopeuden 100 alueella 103?


      • GS450h_rules
        HolistillaOnTehtävä kirjoitti:

        PenttiHolisti, ei sulla mitään Lekua ole.

        Minulla on, ollut jo viitisen vuotta. Huvitti aikoinaan kun auton hankin eivätkä teinikikulit ja Bimmulipojat aluksi tajunneen autoni suorituskykyä. Onneksi ei tarvinnut montaa kertaa näyttää törkeällä ylinopeudella ohitusta yrittäville kunnes rauhoittuivat. Nyt ajelevat kaupungilla siististi perässä eikä kukaan edes yritä ohi. Äkkiä se tieto näköjään kulkee. Sillointällöin joku tulee jopa juttelemaan ja kyselemään autosta eli mielenkiintoa selkeästi on.


      • ainakin.täällä
        GS450h_rules kirjoitti:

        Minulla on, ollut jo viitisen vuotta. Huvitti aikoinaan kun auton hankin eivätkä teinikikulit ja Bimmulipojat aluksi tajunneen autoni suorituskykyä. Onneksi ei tarvinnut montaa kertaa näyttää törkeällä ylinopeudella ohitusta yrittäville kunnes rauhoittuivat. Nyt ajelevat kaupungilla siististi perässä eikä kukaan edes yritä ohi. Äkkiä se tieto näköjään kulkee. Sillointällöin joku tulee jopa juttelemaan ja kyselemään autosta eli mielenkiintoa selkeästi on.

        Kyllä 9 vuotias Lelu on maailman paras auto.


    • Kxnxncncn

      Hommasin hybridin niin olen huomannut että ihmiset ottaa herkemmin sen toisen kaistan jos ovat takanani liikennevaloissa.
      Muilla autoilla ajaessani en ole huomannut samaa ilmiötä.

    • Päinvastaisia kokemuksia, muut jumittavat edessä tai eivät osaa ajaa tasaista nopeutta. Itse käytän vakionopeudensäädintä aina 80 alueilla, säädetty todellisen gps nopeuden mukaan. Hyvää vauhtia tulee toisten perät vastaan, sitten kun siirryn ohituskaistalle niin kappas vaan, mulkero lisääkin vauhtia ja päädyn takaisin auton taakse. Hetken päästä taas sama uudestaan... tai jos sitten päätän mennä kunnolla ohi ylinopeudella niin hetken päästä tämä kurahousu ohittaa taas mut ja jää jurnuttamaan eteen. On se hemmetin kamalaa jos pikkupaska ohittaa tai joutuu katsomaan sen perävaloja.

    • Lisätään vielä todellisuutta tältä aamulta. Kantatie ja saavutin edessä ajavan rekan, rekka jarrutti voimakkaasti. Ihmettelin miksi hiljentää mittarinopeudesta n. 90km/h alle 70km/h, no selvisihän se kun näkyvyyttä tuli lisää, edessä Tojon Corolla pyyhki menemään n. 65 km/h. Pakkastakin oli se reilu 5 astetta ja tie täysin sula. Rekka päätti ohittaa ensimmäisellä pienellä suoran pätkällä, lähti ohitukseen, mutta tulikin auto vastaan ja joutui tulemaan takaisin omalle kaistalle. Koska rekka oli jo yli puolen välin edellä Tojoa laittoi vaan vilkun päälle ja kiilasi Tojoa törkeästi. Kyllä vaan Tojo jarrutti vauhdin nollaan kuten myös minä takana. Ei tullut onnettomuutta tällä kertaa, alkoi vaan hirvittävä valoshow. Oli yhdistelmän vika, kun lähti ohi liian pienellä suoralla mutta kyllä se oli vika myös Tojon ratissa, jos rekka on puskurissa kiinni niin väistä. Ajat todennäköisesti alinopeutta ja häiritset muuta liikennettä. Se on turha kysellä kenen vika kun yhdistelmän kanssa kolaroi, tee kaikille palvelus aja muun liikenteen mukaan tai pysy kotona.

    • SaksalainenKusetus

      Jännää, ettei tehokkaalla saksalaisturbolla pääse Toyotasta ohi. Ovat sitten kai vain niitä surullisen kuuluisia mainoshevosvoimia.

    • Pääsee kyllä, jos et älyä kirjoituksesta että vastaan tuli autoja, taidat olla vähän tyhmä?

      • SaksalainenKusetus

        No sadoista kirjoituksistahan voi päätellä helposti, että saksalaisturbo on ylivoimainen Toyotaan nähden. Pitäisihän sillä nyt ohi päästä, vaikka vastaan muita saksalaisturboja tuleekin. Olet itse tyhmä, kun luulet saksalaisturboissa olevan niitä "tehoja" rajattomasti.


    • Omistatko ajokortin? Kyllä vaan ohittaminen on kiellettyä jos vastaan tulevalla kaistalla on auto tulossa ja valitettavasti tässä tapauksessa myös Tojota lasketaan autoksi. Ohittaminen pitää tehdä muuta liikennettä häiritsemättä, jos vastaan tulee autoja 50m välein ei ohiteta millään merkillä. Mutta Tojopappahan ei tätä ymmärrä, mennään vaan reilua kuuttakymppiä - ei minulla mitään kiirettä. Sinulle pieni perehdys matematiikkaan ja fysiikkaan taitaisi olla paikallaan.

      • SaksalainenKusetus

        No ohita sitten vaikka sieltä pientareen, tai jalkakäytävän kautta. Eihän saksalaisturboja koske mitkään liikennesäännöt, vai eikö kanttisi vaan sitä kestä?


      • aasialainenKusetus

        No nyt menee Toyotatuhnun kateus ja katkeruus hurjaksi, toivottavasti en mene tänään auton rattiin, voi tulla rumaa jälkeä tuossa raivossa.


      • SaksalainenKusetus
        aasialainenKusetus kirjoitti:

        No nyt menee Toyotatuhnun kateus ja katkeruus hurjaksi, toivottavasti en mene tänään auton rattiin, voi tulla rumaa jälkeä tuossa raivossa.

        Parempi onkin, että pysyt siellä kotonasi. Yleisillä teillämme. jotka on maksettu veroeuroistamme, liikkuu myös niitä lapsiperheitä, joidenka liikenneturvallisuutta ei tuo sinun liikennekohelluksesi ainakaan edistä. Muistathan myös, että ne lapset siellä ohitettavassa autossa ovat myös tulevaisuuden työntekijöitä, ja sitä kautta myös sinun EHKÄ tulevan eläkkeesi maksajia. Itse taas henkilökohtaisesti toivon, että poistut ennenaikaisesti keskuudestamme valitsemallasi tavalla, eli liikennekoheltamisellasi. Onhan se varmaan arvokas lähtö....Ainakin sinun mielestäsi.


      • Tervetuloa, ota myös muutama kaveri mukaan.


      • uho.ei.riitä
        M.ulkku kirjoitti:

        Tervetuloa, ota myös muutama kaveri mukaan.

        Ei sillä ole yhtään kaveria, kuka haluaisi olla sen kaveri. Äidin ja mummonsa kanssa elänyt koko ikänsä, isä tuntematon reissujätkä.


    • Kyllä se olisi vaan parempi että alinopeus olisi rangaistava teko. Ja tottuneesti tojotistit olisi maksajia. Liikenne kun pitäisi olla yhteispeliä, ei mutta kun saan ajaa motarin vasenta kaistaa 95 km/h ja kantiksella 75 km/h, laissa sallittua ja ilmeisen mukavaa Terolle. Haukkukaa vapaasti kaikki merkit kun ei pysty muka ohitamaan? Ehkä nuodatamme liikenesääntöjä, niin ehkä Terokin, mutta katse peliin parantaa meidän kaikkien päivää. Sivuun jos ei taidot tai auton ominaisuudet riitä suurimpaan sallittuun.

      • AjaSähköpolkupyörällä

        Toivottavasti et koskaan saa ajokorttia. On jo niin sekavaa sepustusta että!...


    • EläkeJuokseeJaTojota

      En ymmärrä että ei samaa nopeutta kuin muut? Kun minä vedän joukkoa Toyotallani tuossa Hangontiellä niin minä menen täsmälleen samaa nopeutta kuin ne parikymmentä "reemiumia" siinä perässäkin.

      • kotomaammeLuuserit

        Toyotasedällä on elämänsä paras hetki kun on edes yksi paikka elämässään jossa pääsee pätemään ja päättämään itse mitä tekee, eli liikenne ja letkan kerääminen peräänsä. Kotona ämmä ja kakarat päättää, töissä pomo ja työkaverit päättää. Onhan se mielelle tärkeää, että on yksi paikka jossa voi olla ns. päällikkö, vaikka penkit on epämukavat ja kyyti kurjaa, mutta itse sen sain päättää.


      • Toyota.rules
        kotomaammeLuuserit kirjoitti:

        Toyotasedällä on elämänsä paras hetki kun on edes yksi paikka elämässään jossa pääsee pätemään ja päättämään itse mitä tekee, eli liikenne ja letkan kerääminen peräänsä. Kotona ämmä ja kakarat päättää, töissä pomo ja työkaverit päättää. Onhan se mielelle tärkeää, että on yksi paikka jossa voi olla ns. päällikkö, vaikka penkit on epämukavat ja kyyti kurjaa, mutta itse sen sain päättää.

        Onneksi on peltipoliisit ja niitä tulee koko ajan lisää. Nopeus valvonta pitää idiootit aisoissa. Alinopeus on vain idioottien keksimää. Laissa tunnetaan vain suurin sallittu nopeus.


    • Kiireeiminnekkään

      Meikä menee toyotalla 3-5 km sallittua kovempaa gps.n mukaan.
      ohittajilla on vaan korvien välissä märkä herne kun luulevat että muka voittaa
      paljonkin aikaa jollain 10 km.n matkalla.
      olisi mukava tietää noiden keinokiireisten mielipide sittä miten he
      käyttävät sen 10-15 sekuntia jonka kyseisellä matkalla voittaa ajassa
      ajamalla ylinopeutta.
      Itse lähden mm töihin ja reissuun aina niin että minulla on aikaa riittävästi
      niin että voin ajella rajoitusten mukaan.
      Olen ajanut sen verran paljon että tiedän kuinka paljon aikaa tarvii millekkin matkalle.
      Ja rekat menee useimmiten rajoitinta vasten eli se nopeus niillä on jossain 83-86 km/h
      useimmiten. 70 alueille eivät hidasta juuri koskaan jos ei ole kameraa.
      Ja monet rekkakuskit kertovat että heillä mittari näyttää 95 eli todellinen nopeus lähempänä 90
      kuin 80 kasikympin tiellä.Olen omistanut lähemmäs 70 autoa ja useimmissa on mittarivirhe 3-7 km/h . Muutama harva auto on ollut joissa mittari näyttää melko tarkasti saman kuin gps.
      Tuo mittarivirhe tekee sen että useimmat jotka "koettaa" ajaa sallittua nopeutta mittarin mukaan ajavat sen 6 km alle rajoituksen.Matka-aikaan tuolla ei ole kuitenkaan jollain 10 km.n matkalla mitään merkitystä. Eri asia jos korvien välissä on se pakko koettaa ohittaa mahdollisimman monta joka kerta kun on tiellä. Ajan usein sellaisia 340 km.n matkoja 80 ajaen matka aika on 4 tuntia 25 minuuttia jos pystyy pitämään keskinopeuden siellä 80 km/h. Ajamalla 90 keskinopeutena voittaa silla matkalla noin 22 minuuttia. Sadan km.n keskinopeudella aikavoitto
      on noin 40 min luokkaa. ja siihen joutuu kyllä sitten ajamaan melko paljon ylinopeutta että
      keskinopeus ois noin korkea. Eli tästä voi itse kukin päätellä mitä hyötyä turhasta kiireestä on. Turhia riskejä ohitellen jne. Lähtee vähän ennemmin ja ottaa vaikka 15 min enemmän aikaa niin ehtii vaikka pysähtyä kahville ja on silti ajoissa perillä

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe