Venemessut 2019

Flipp3r

Meneekö venekaupalla niin hyvin, että venemessuilla näytteilleasettajoiden edustajilla/esittelejöillä ei näyttänyt, tuntunut olevan muuta tekemistä kuin puhua keskenään, katsoa kännykkää tai seistä lähellä esitteet kädessä. Kävimme 13.2.2019 ja kertaakaan ei tultu kysymään, esittelemään tai tekemään sitä mitä varten siellä nähdäkseni heidän roolissaan ollaan. Emme näyttäneet rahamiehiltä kuten yksi myyjä sanoi toiselle kun puhuivat keskenään. Kävimme veneissä ja tutustuimme muutamaan merkin malliin itse ja olisi ollut monta kysymystä, mutta ei näkynyt myyjiä. Huvittavinta oli, että kaksi myyjää istui vieressä olevassa veneessä käynnyköitä tuijottaen. Sinäsä hyvät messut ja ei ole ilmaista esittelijöille niin luulisi, että halu myydä näkyisi. Tämä ei ole vain tämän sektorin ongelma/haaste vaan kuvaa hyvin miten se on Suomessa. Paremminkin voisi edes yrittää, jos haluaa kaupaksi jotain. Ruotsista paljon opittaavaa tällä saralla. Ei se mahdollinen asiakas pure, mutta ei se myöskään osta, jos ei tee mitään sen eteen.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • knasanuutiset

      Siirryin toyotan liikeestä mersuun, kun eivät olleet kiinnostuneet minusta asiakkaana.
      Hauskin kokemus toyotalta on se, kun myyjä ei halunnut myydä minulle autioa koska sen mielestä siihen ei olisi minulla varaa :D Sitä on muisteltu monta kertaa, kun mersuja on vaihdettu uuteen.

    • Osto-Teknikko

      "olisi ollut monta kysymystä, mutta ei näkynyt myyji"

      Eikös silloin kannata kysyä asiaa myyjältä? Ei voi olla niin vaikeaa itse aktiivisesti nykäistä myyjää hihasta ja kysyä, jos kerran on aiheeseen kiinnostusta. Itse ainakin olen aina vastauksen saanut (vaikka ei olisi ollut ostoaietta). kysymyksiini. Edes jonkin laisen (en tiedä, selvitän on myös hyvä vastaus).

      Venemessuilla on ziljoona pällisteliää ilman ostoaikeita ja 99,9%heistä ei toivo, että myyjä tulee häiritsemään pällistelyä myyntipuheillaan. Lisäksi myyjä olisi jatkuvasti varattuna näiden pällistelijöiden kanssa ja se ainoa potentiaalinen ostaja ei koskaan pääse myyjän luokse kysymään asioita, jotka johtavat kauppaan.

      Ainoat kerrat kun myyjät ovat tulleet aktiivisesti "kimppuuni" on se, kun olen tarkemmin alkanut tutkimaan veneiden rakenteita (rakenneratkaisuja), työn jälkeä ja veneen rakenteellista laatua (esim. materiaalit) muutenkin. Jotenkin myyjät aktivoituvat aina silloin ja se häiritsee tätä omatoimista tukimista. Johtuisikohan siitä, että kuvaan aika paljon yksityiskhtie (esim. törmäyslistojen kiinnitykset, hitsasusaumat, kansivarustuksen kiinnitykset, läpiviennit ja niiden tiivistys). Haluan kuitenkin seurata eri valmistajien laatua vuosien ajan jolloin tiedän, minkä valmistajan veneen ostan seuraavaksi. Lisäksi tietenkin uudet innovaatiot kiinoistavat aina.

      Kattavasti olenkin tietoa vuosien saatossa kerännyt.

      • messuturisti

        Erittäin hyvä kirjoitus - olisi mukava tietää kattavasta tietovarastostasi jotain vinkkiä. Nykyisin messuilla maailmalta videoista näkee lähinnä arvosteluita vaimokkeelta, jonka makuvalinta perustuu siihen onko tiskialtaita yksi vai kaksi ja missä on astianpesukone ja tiskikone, missä on mukava istua jne. Minkä näköinen sisustus on.

        En kyllä itsekään haluaisi että myyjä iskee päälle jossain messuilla.


      • Osto-Teknikko
        messuturisti kirjoitti:

        Erittäin hyvä kirjoitus - olisi mukava tietää kattavasta tietovarastostasi jotain vinkkiä. Nykyisin messuilla maailmalta videoista näkee lähinnä arvosteluita vaimokkeelta, jonka makuvalinta perustuu siihen onko tiskialtaita yksi vai kaksi ja missä on astianpesukone ja tiskikone, missä on mukava istua jne. Minkä näköinen sisustus on.

        En kyllä itsekään haluaisi että myyjä iskee päälle jossain messuilla.

        Joitakin vuosia sitten kotisivuillani oli vielä vuosittaiset messuraportit kuvineen. Samalla paljon veneily- ja matkakertomuksia sekä juuri hankittujen veneiden varustelusta juttua (sisältäen asikaspalvelun ja työjäljen) yms. Mutta nykyisin en halua niin julkista elämää, joten sivuston sisältö ei ole enäää julkinen. Kerättyä tietoa oli näkyvissä netissä vuosilta 1996-2014.


    • Hyghhh

      Jotain vikaa suomalaisessa kaupankäynnistä on. Oma esimerkki ei tule venepuolelta vaan toiselta sektorilta. Olen kysynyt tarjousta eräästä asiasta jo kolme kuukautta sitten, eivät saa laskettua. On soiteltu ja muistutettu asiasta mutta asia ei etene. Ulkomaisen kaupan kanssa ei todellakaan ole tällaista ongelmaa siellä asiakas on ykkönen ja asiat etenee vauhdilla.

      • order

        Samaa mieltä, siksi ostan lähes kaiken muualta, kuin Suomesta. Palvelu on asiantuntevampaa, nopeaa ja lisäksi usein edullisempaa, takuu asiatkin hoituneet mallikkaasti, joten turha tuhlata resursseja Suomalaisten "myyjien" kanssa...


      • Ei ollut yhtään Hansakaupunkia Suomessa - ei. Täällä asuttiin savupirtissä ja syötiin naurista siinä vaiheessa kun lähes koko muu eurooppa kävi ahkeraan kauppaa - myös kansainvälistä. Älkää nyt suuttuko, mutta tosiasia on se, että kaupankäynnin kulttuuri on meillä todella nuori (=keskenkasvuinen). Yritän silti mahdollisimman usein antaa suomalaiselle kauppiaalle mahdollisuuden. Välillä tulee iloisia yllätyksiä, välillä päädyn jonkun muun maalaisen eurooppalaisen kauppiaan puoleen. Ja tällä kommentilla ei sinänsä ole mitään tekemistä vene- tai venetarvikekaupan kanssa.


      • Höpöhöpö. Teen yhteistyötä kansainvälisten organisaatioiden kanssa ja Suomessa on asiat hyvällä tolalla. Täällä on ammatti ja kielitaitoista, sekä motivoitunutta henkilökuntaa, jotka työskentelevät Euroopan-laajuisesti myyntityössä. Hankimme tavaraa suoraan useilta valmistajilta ja toki isoissa yrityksissä on usein "ne parhaat" voimat hoitamansa myyntityötä ulkomaille. Ei se aina sielläkään kumminkaan osu kodilleen. Jokatapauksessa ei ole mitään hävittävää kansainvälisellä tasolla suomalaisille myyjille.

        Se, että joku paikallinen mökkivenemyykö ei osaa hommaansa on ihan toinen juttu.


      • Ostaja
        vanhami kirjoitti:

        Höpöhöpö. Teen yhteistyötä kansainvälisten organisaatioiden kanssa ja Suomessa on asiat hyvällä tolalla. Täällä on ammatti ja kielitaitoista, sekä motivoitunutta henkilökuntaa, jotka työskentelevät Euroopan-laajuisesti myyntityössä. Hankimme tavaraa suoraan useilta valmistajilta ja toki isoissa yrityksissä on usein "ne parhaat" voimat hoitamansa myyntityötä ulkomaille. Ei se aina sielläkään kumminkaan osu kodilleen. Jokatapauksessa ei ole mitään hävittävää kansainvälisellä tasolla suomalaisille myyjille.

        Se, että joku paikallinen mökkivenemyykö ei osaa hommaansa on ihan toinen juttu.

        Se mikä kuitenkin ihmetyttää, on ettei myyjä edes halua tarjota tuotteitaan. Pari viikkoa sitten kysyin Zodiac kumivenettä joka ei ole ihan vakiotuote, mutta maailmalla kuitenkin saatavissa. Ja koska ei ole vakiotuote, niin myyntikatteen saa asetettua normaalia suuremmaksi ja olen siitä jopa valmis maksamaan. Ja heinäkuuksi olisi kiva saada joten pitkä toimitusaikakin sopii. Myyjä lupasi palata asiaan parin päivän sisällä hinnan kanssa. Ei ole palanut. Jää siis Zodiac ostamatta Suomalaiselta myyjältä.

        Tosin oli tämän kyseisen myyjän asenne jo messuilla sellainen, että vaikea siltä olisi ollut mitään tuotetta ostaa tai edes tarjousta (hintaa) saada. Piti oikein itse ehdottaa, että kysytkö hinnan jostain ja laitat minulle, niin pääsen tilamaan. Kyseessä olisi olltu noin 10 000 euron kauppa (eli varmaan nappikauppaa myyjälle).

        Pitäköön Zodiacinsa ja messuilla kaupanpäällisenä tarjotun Yamaha sähköperämoottorinsa. Jos ei myyjä myy, niin on ostajan todella vaikea tuotetta edes ostaa.

        Noin yleisesti. Kyllä Suomen hintataso on nykyisin ihan linjassa. Vuosittain ostan tuhansilla euroilla venetarvikkeita (viime vuonna meni 12 tuhatta, oli siompi kierros) ja pääosin ostan Suomesta ja kivijalkaliikkeestä. Kun siten saan edullisimmin.


    • Swan29

      Ei mene hyvin ja sen näkee tällä foorumilla!

    • TuppisuuNillittäjät

      Kuulostaa oudolta? Itse kävin tänään messuilla ja sain hankittua tarpeelliset kamat ja mieltäni askarruttaneisiin kysymyksiini vastaukset.. Ei todellakaan näytä menevän hyvin osalla täällä kirjoittavilla..

      • Ostelija

        Nimenomaan. Sain messuilla kaiken sen tiedon mitä sieltä hain. Ja sain hankinnat tehtyä. Rahaa meni useita tonneja.

        Näytti kyllä siltä, että isoja ja kalliita veneitä myydään edelleen paljon. Ne eivät vain ole niitä perinteisiä retkiveneitä. Mutta kyllä yli 300 000 euron veneissä kauppa käy. Samon tarvikepuolella.


    • Tbåt99
      • Ostaja

        Kaikki on suhteellista. Jos m-veneiden lukumäärää verrataan myytyihin purjevenisiin, niin kyllähän niitä menee suhteellisen paljon. Jos kauppa ei kävisi, niin ei kai niitä messuille kannata vuodesta toiseen raahata näytteille. Axoparit, XO:t, Targat, Nordt´Starit, Sunseekerit, Princesit, Grandezzat (isot) ja mitä noita nyt onkaan. Ja kyllähän ne kaikki RIB ja Aluveneet veneet joissa on pari 350 heppasta perässä kolkuttelee tuota rajaaa täysin varusteltuna.

        38 jalkaset purkkarit maksaa noin 220 000 euroa. Tähän hintaluokkaan myydään jo paljon moottoriveneitä, mutta ei purjeveneitä.


    • Olen messuilla ollut parikymmentä vuotta myyntipuolella. Porukkaa on kaiken karvaista niin myynti asiakaspuolella. Mrssuvärstä ei lisäksi välttämättä kaikki ole myyjiä vaan varsinkin ruuhkapäivinä on osastoilla ulkopuolista alivoimaa, jotka ei välttämättä tiedä, mutta ohjaavat oikealle.

      Joskus ei ole helppoa myöskään löytää se raja, missä antaa vaan porukan tutkia tai mennä kyselemään, "tietääks paperit". Jotkut oikeasti haluaa vain rauhassa tutkia ja häiriintyy väliintulosta

      10 päivää kun tuolla jäkittää, näkee kansan koko kirjon ja etenkin loppupäivinä alkaa myyjätkin ryytymään ja eivät ala jokaiseen asiakkaaseen reagoimaan.

      Aina kannattaa kysyä, voisitko tulla kertomaan, jos tarvii apua. Se ei voi olla vaikeaa. Viikonloppuisin meininki on tietenkin turkkilaista basaaria, joten sekään ei aina onnistu.

    • vene2019

      Itse sain kyllä asiantuntevaa palvelua ensimmäisenä messu viikonloppuna. Olin kyllä ostanut veneen edellisenä keväänä, mutta kysymyksiä jäi paljon liittyen lisävaruste asennuksiin.
      Ja niihin myyjä osasi vastailla kiitettävästi ja, kun ei tiennyt, niin soitti apuja paikalle.
      Eli kiitos Flipper osasto, oli mielyttävät messut.
      Ps. Mercury osasto oli yhtä avulias.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      En tunne alaa, mutta maallikon silmin katsottuna monellakaan ei ollut ostohattua päässä.

      Monella alalla messujen merkitys pienenee koska kaiken tiedon löytää verkosta paremmin ja helpommin. Esimerkiksi veneen ja siihen sopivan perävaunun löytämiseen messuilla joutuu kulkemaan edestakaisian hallien välillä ja vertaamaan yhteensopivuutta. Ellei sitten ota esittettä, jonka löytää myös kotona istumalla.

      Venemessuja toki puolustaa se, että pelkkien mittojen perusteella on vaikea arvioida mahtuuko veneessä kääntymään tai onko vaikka vesihana sellaisessa paikassa, että sen alle saa kattilan sopimaan.

      Messut ovat ainakin minulle fiilistelytapahtuma. En ole sieltä koskaan mitään ostanut, mutta siellä nähdyn tuotteen ja luodun kontaktin perusteella olen käyttänyt useammankin touhutonnin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe