Omakotitalo halutuin asumismuoto

KT-elämäntapaintiaani

Mitä ihmettä, joku sulki vanhan ketjun jossa keskusteltiin OK-talo- ja kassuelämien eroista? No, kokeillaan onnistuisiko jatkaa tässä?

Teen tämän ketjun ja poistun sitten varpusparvelle, huhhuh.

700

534

  Vastaukset

  • Ketju oli ilmeisesti liian pitkä. Asiaahan ei ole ehditty kunnolla käsitellä, joten hyvä että voidaan jatkaa tästä samalla otsikolla. Paljon on vielä puitavaa.

   • >>joku sulki vanhan ketjun jossa keskusteltiin OK-talo- ja kassuelämien eroista
    >>Ketju oli ilmeisesti liian pitkä

    Kyseinen ketju oli parin kolmen palstalla jatkuvasti loisivan kiinteistö_VÄLITTÄJÄN mainosluotoista "keskustelua", joissa ei ollut mitään muuta tavoitetta kuin pitää avauksen otsikko
    sivuston alussa. Kaikki tämä kertoo vain välittäjjien epätoivosta, kiinteistökaupan pysähdyttyä kokonaan ja siirryttyä huutokaupat.comin ulosottosivuille.


   • jouti.pois kirjoitti:

    >>joku sulki vanhan ketjun jossa keskusteltiin OK-talo- ja kassuelämien eroista
    >>Ketju oli ilmeisesti liian pitkä

    Kyseinen ketju oli parin kolmen palstalla jatkuvasti loisivan kiinteistö_VÄLITTÄJÄN mainosluotoista "keskustelua", joissa ei ollut mitään muuta tavoitetta kuin pitää avauksen otsikko
    sivuston alussa. Kaikki tämä kertoo vain välittäjjien epätoivosta, kiinteistökaupan pysähdyttyä kokonaan ja siirryttyä huutokaupat.comin ulosottosivuille.

    Sama kourallinen välittäjä-kööriä näyttää jatkavan tätä samaa spämmäystä:

    """500 viestiä ei riitä alkuunkaan tämän aiheen kaluamiseen. KT-elämän jännittävät vaiheet ja OK-isäntien seikkailut PPV:n kanssa kiinnostavat ainakin toiset 500 viestiä. Aijaijaijai, kyllä kelpaa, huhhuh. """

    Älkää nyt kerrostalo-tuhnut langetko niiden parin kolmen seireenin ansaan, sillä ROMMI on aikoja sitten todellakin alkanut eikä lopua näy, .... rahannekin ovat loppuneet

    https://huutokaupat.com/nettihuutokaupat/22/asunnot-ja-mokit?jarjestys=paattyvat&paattyneet=true&tyyppi=kaikki


   • Vähemmistö rotta, ratinaa ja monikultturia kuten oulun pyykkituvassa vai mitä tumma rotta.


  • Ok-talossa käyvät aikamiespojat tuhkaluukun kautta onkimassa on siinä paikat hellänä kun hometalossa vedetää muutakin kuin rekeä...

   • Taidat olla itse niitä B-portaan miehiä, meillä Ok-taloissa ei ole B-porrasta ainoastaan A-rappu ja kasler sisäfileellä ja pystykoira tietenkin tähtäämässä.
    Osu minkä Osu, jokainen joka on käynyt sotilaskoulutuksen ranskassa ja jahdannut karkureita korsikalla tietää mistä puhun, muut ovat pelkkiä maitonaamaisia hameenheiluttajia.
    Le Va Gour


  • Raja menee automaattisesti 500 viestissä. Silloin kommentointi loppuu.

   • Jep, eli siihen on laskettu mukaan nuo kt-majurin kirjoittamat viestit jotka on poistettu. Ne on vähän kuin postiluukuista putoavat heippalaput, joiden pudottaja itse uskoo niillä olevan jotain vaikutusta.


  • 500 viestiä ei riitä alkuunkaan tämän aiheen kaluamiseen. KT-elämän jännittävät vaiheet ja OK-isäntien seikkailut PPV:n kanssa kiinnostavat ainakin toiset 500 viestiä. Aijaijaijai, kyllä kelpaa, huhhuh.

  • Ok ja KT Monipersoona avasi näköjään uuden Monologgausketjun kun entinen täyttyi, entiseen kirjoittikin 500 viestiä.
   Meitä on niin moneksi ja joitakin noi kakkahuumorijutut jopa naurattaa ja ehkä uskoo itsekin itseensä:D:

  • Pellolle rakennettu ok-talo on kyllä painajainen kuin rivariasumista, vieri vieressä pienillä tonteilla, ihan naurettavaa touhua.

   • Totta, paljon fiksumpaa onkin asua kerrostalossa. Silloin naapuri on 15 cm päässä omasta kodista ja seinä, lattia ja katot ovat yhteisiä. Näin tiedonvälitys toimii nopeasti, esimerkiksi koputtamalla tai huutamalla, toisinaan puhekin kuuluu naapuriin.


  • Kiitos kysymästä, mukava viikonloppu takana täällä premiumalueella, 9,5km Tomppeliaukion kirkolta. Ei tarvinnut tehdä lumitöitä, joten piti keksiä muuta liikunta: rotukoiran (Suomen Pystykoira) kanssa pitkiä lenkkejä ulkona hienossa säässä ja sitten kotiin lämmittämään varaavaa takkaa, jonka viereen PP-vaimo pyllistellen viikkaili ison pinon lampaantaljoja, HUH. Vaimo olikin jo valmistanut katkarapusalaatin, jonka kylkeen grillasin mehevät palat parasta lihaa, eli kasleria. Grillikausi on siis avattu, 7-LEDpolttimoinen Weber on edelleen kuin uusi! Kyllä maistui, aijaijaijai.

   Mites kassulla, pitääkö huomenna vääntäytyä etätöihin?

   • Ihme porukkaa siellä ok-taloissa, rotukoira (Suomen Pystykoira) sekä kaunis PP-vaimo. Grilli, varaava takka, lampaantaljat. Höh, kuka sellaista kaipaa?

    Me täällä kerrostalossa iskemme aina uuden naisen palveluista, kun sellaista kaipaamme. Miksi tilata koko vuosikertaa, kun voi plarata irtonumeroita? Ja irtonumeroita kyllä löytyykin, nimittäin pulsaattorin reunoille leviteltyinä. Noo, täytyy myöntää että usein on tullut palattua kotiin tyhjin käsin tai pikemminkin seurueen kassa. Tällöin ritu menee PP-vaimosta (tai vaimosta ainakin) ja Penan grilliltä ostettu makkara on melkein kun olisi grillannut kasleria itse.

    Mitään etätöitä ei täällä harrasteta. Talossa on kaikkein hiljaisinta aamuisin klo 6 - 9 välisenä aikana, jolloin kuulemma ok-alueilla jotkut lähtevät etätöihin. Ei meillä, meillä ei ovi käy paitsi pari urheaa sissiä, jotka asuvat itse maksamissaan asunnoissa ja pudottelevat heippalappujaan tämän tästä, kun eivät kuulemma saa nukuttua.

    Meitä ei nukuta! Nyt palveluihin, höhöhöö, ja kahdentoista jälkeen porukalla jatkoille!


   • Aivan, täällä Tomppeliaukion kirkolla asuu pääasiassa vaan tuhnuja, muutama paperilapun (=osake) omistaja kyllä on mukana sitkeästi, heippalappuuja kirjoittelemassa.

    Nyt riittää lätinät, palveluihin!


   • KT-elämäntapaintiaani kirjoitti:

    Aivan, täällä Tomppeliaukion kirkolla asuu pääasiassa vaan tuhnuja, muutama paperilapun (=osake) omistaja kyllä on mukana sitkeästi, heippalappuuja kirjoittelemassa.

    Nyt riittää lätinät, palveluihin!

    Yleisemminkin voi sanoa, että kerrostaloasuminen on pitkälti tuhnujen hommaa. Ei varakkaampi väki asu kommuunissa, se on selvä.

    Kivahan se on toki opiskeluaikana ryypiskellä "palveluissa",


  • Tästä olen juuri puhunut joka päivä!! En missään nimessä halua altistua vaarallisille hiilidioksidihiukkasille käydessäni nortilla ranskalaisella parvekkeella.

   Palveluissa vieraillessani käytän nykyään apteekkipalvelusta ostettavaa lääkärin maskia. Se estää hiilidioksidihiukkasesten pääsyn keuhkoihin. Tosin palvelumatkalla on mukava tuprutella norttia joten silloin pitää vähän raottaa maskia.

   Huhhuh!

   • Maskit loppuivat muuten viime keväänä kesken Helsingin seudulla. Katupölykauden alkaessa kaupassa myydään eioota, joten kannattaa varautua tähän 4 kuukauden jaksoon hyvissä ajoin ostamalla kunnolliset 3M-suodattimet. Yleensä kesäkuun loppupuolen tai heinäkuun alun ukkosmyrskyt huuhtelevat hiekat pois. Säästösyistähän katuja ei pestä Helsingissä, vaan ne ainoastaan harjataan.


  • ZIIIZZZZZXXXZZZZZ

  • Tulipa käytyä palveluissa, nimittäin viiden tähden Dunlop-ravintolassa alakerrassa. Kebab oli tehty porsaan jauhelihasta kuten aito kebab Turkin pääkaupungissa Alanyassa. Paljon tsiliä ja ranskalaiset perunat lihapiirakan välissä, aijai ja sitten vielä mellania pari stobenderia päälle. Jostain syystä tsiliä on illalla enemmän kuin aamulla, mutta vähemmän kuin aamuyöstä, miksiköhän? En ole vielä keksinyt. Ehkä ne viisi Dunlop-tähteä kertovat dynaamisesta tavasta käsitellä reseptejä kellonajan mukaan, mene ja tiedä.

   Siinä taas aamulla saa istua hyvän tovin varpusparvella, mutta on se sen arvoista. Ei näitä palveluita missään savipellolla ole, ainoastaan arvoalueella palvelut ovat näin hyvät. Karaoke on tänään kiinni, valitettavasti, koska sossupäivä on vasta huomenna.

   Aijai jai, huhhuh, kyllä kelpaa!

  • Aijaijai, kohta on taas viikonloppu, huhhuh, johan sitä on tässä juhliessa odotettukin. Vähän väsyttää tämä ainainen joulu, vappu ja juhannus...

   Ei auta muu kuin vääntäytyä hetekalta varpusparvelle ja sen jälkeen palveluihin. Kennon ilmanvaihtoluukku (postiluukku) on taas täynnä heippalappuja, ompas talossa tiukkapipoista porukkaa. Varmaankin jotain etätyöntekijöitä, joita harmittaa joka päivä vääntäytyä kuumiin busseihin ja etätyöpaikalle varpusparvelle. Ei kiitos, mieluummin olen tekemättä mitään.

   Aijajaijai, kyllä kelpaa asustella täällä arvoalueen arvotalon arvoasunnossa...

   • Saman olen huomannut, arvoalueen palveluissa käynti väsyttää. Kulttuuria ei kuitenkaan ole savipellon asukeille tarjolla, kuten meillä kantakaupungissa.

    Tänään olen ehtinyt ottaa jo yhdet nokkaunet ja käydä palveluissa. Kohta olen tekemättä mitään vartin verran ja sitten taas pienet nokoset. Silmänvalkuaiset näyttävät kellertävän, mutta se on varmaan tuo hajavalo joka pilkottaa hiilidioksidin värjäämän akkunan läpi vessan peiliin, joka siis sijaitsee kätevästi rankalaisen parvekkeen ovea vastapäätä.

    Nyt kuitenkin jotain suuhunpantavaa lounaaksi... norttia... mellania.. no siinähän sitä onkin. Mutta väsyttää jostain syystä, voisikohan olla B-vitamiinin puutetta?


  • Sääennusteen mukaan viikonloppuna on jo kevään ensimmäiset grillauskelit, joten pitääkin kaivaa 9-polttimoinen (LED) Weber hangesta ja hakea kaupasta parasta lihaa eli Kasleria ja laittaa grilli kuumaksi. Grillin välittömässä läheisyydessä on halkopino jossa X.O.pullo on talvehtinut hienosti. Rotukoira (Suomen Pystykoira) tietysti vahtii vieressä makupaloja ja tonttia. Kassupetterit pysyvät loitolla isolta tontiltamme, tosin harvoin niitä täällä liikkuu, jolleivat jotain kaupastele. Sekin on harvinaista, koska silloin pitäisi tehdä jotain itse.

   Täällä 9.5km Tomppeliaukion kirkolta siis kaikki hyvin, huomenna vielä työpäivä omalla konttorilla ja sitten viikonlopun viettoon, aijaijai, kyllä kelpaa.

   • Meillä täällä arvotalossa on parvekegrillaus ankarasti kiellettyä. Mutta en minä grillata haluaisikaan, grillaamisessa on nimittäin vaarallisia karsinageeneja. Karsinageenit yhdistettynä hiilidioksidihiukkasia sisältävään ilmaan aiheuttavat sairauksia. Kiitos ei grilliruoalle.

    Ranskalaiset parvekkeet sitäpaitsi on tarkoitettu maton pudistelua ja nortin vetoa varten. Mattoja ei saa taloyhtiössämme pudistella, joten jäljelle jää nortti. Sitä ei sentään ole kielletty ja tuskin koskaan kielletäänkään, sillä se on perusoikeus.

    Taloyhtiössämme on sellainen ongelma, ettei tahdota saada jäseniä hallitukseen. Kukaan ei haluaisi tehdä mitään, ja kaikkein vähiten kiinnostaa olla surkeaa korvausta vastaan ottamassa syitä niskoilleen siitä ettei tee mitään - tai mikä vielä pahempaa - että teki jotain.

    Pihaparlamentti sen sijaan talosta löytyy. Käkkäräpäinen rouva ylimmästä kerroksesta tuntuu olevan jonkinlainen puheenjohtaja. Kälkätys ja valitus muiden tekemisistä alkaa pihalla yhtä varmasti kuin kevään esimmäinen peipponen istahtaa pihakeinuun, jossa lasten keinuminen on ankarasti kiellettyä. Epäilenkin, että pihaparlamentti on heippalappujen takana.

    Viimeksi pihaparlamentti onnistui kieltämään polkupyörien säilytyksen pyörävarastossa. Eipä silti, eipä siellä pyörät säilyneet muutenkaan, joten aivan sama minulle.

    Nyt ehtii vielä palveluihin jodlaamaan elämän hanttikortit, eikun tartu mikkiin ja sitten tullaan meille jatkoille selvittämään kuka on velkaa kenellekin!


  • Asuntojen hinnat nousivat Helsingissä viime vuonna voimakkaasti https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006010250.html?share=534ba0f59ba520ae08b557799698bebf

   Siinäs kuulitte, täällä arvoalueella hinnat raketoi, hähhää.

   Se tarkoittaa että tähänkin arvotaloon muuttaa lisää heippalappujen kirjoittelijoita, koska arvoasunnon huono äänieristys ja jokaöinen ördäys ja jodlaus tulee varmaankin yllätyksenä paperilapun (osake) ostajille.

   Eivät varmaankaan ostaessa tiedä että tämäkin arvotalo on täynnä tuhnuja, hehhee...

   • Ei taida arvoasunnon ostaja asua itse asunnossa, vaan ok-talossaan kaukana melusta ja ahtaudesta. Sen vuoksi arvotaloissa onkin tuhnuja niin paljon.


   • ok-finlandlord kirjoitti:

    Ei taida arvoasunnon ostaja asua itse asunnossa, vaan ok-talossaan kaukana melusta ja ahtaudesta. Sen vuoksi arvotaloissa onkin tuhnuja niin paljon.

    Pitäähän niistä tuhnuista saada hyötyä, (vuokrarahaa), kiitos taas tämänkuun vuokrasta...


   • Sitä kun asuu savipellolla syrjästä kaikesta, niin eihän sitä pääse edes pieruakaan kuuntelemaan. Meillä arvoalueen arvotalossa kyllä kuuluvat pierut naapurista ja myös tuoksu tulee sisään tuloilmaventtiilin eli postiluukun kautta.

    Tätähän ne heippalaput usein juuri koskevat: naapurit valittavat tuhnuttelustamme, koska ovat ilmeisesti itse asuneet ok-talossa aikaisemmin eivätkä tiedä miten kerrostalossa ollaan. Peran, Reiskan ja Ritun kanssa kiskotaan norttia ja päästellään kuumia tuhnuja, ja junantuomat ovat heti pudottelemassa heippalappujaan. Painimisen ääniä ei suvaita, salkkujen tuominen kerroksiin häiritsee, illanistujaiset tuntuvat olevan monelle myrkkyä.

    Menkää sinne savelle jos ei elämisen ääniä ja tuoksuja suvaita! Mitä te täällä teette, arvoalueella, kyllä maailmaan ääntä mahtuu!


  • Asumisviihtyvyyttä arvoalueella. Poimittua:
   -"asunnon huono sisäilma on kuitenkin aiheuttanut ikäviä oireita, kuten migreeniä, unettomuutta sekä ihon ja silmien kutinaa. Tunkkainen haju on tarttunut vaatteisiin"
   -"Ilma asunnossa on raskas. Vuokralaisen aamulla valmistaman jauhelihakastikkeen käryt eivät ole poistuneet asunnosta vielä maanantaina puoliltapäivin"
   -"Kylpyhuone haisee ummehtuneelta. Siellä on vaikea hengittää normaalisti ilman, että alkaa etoa"
   -"kylpyhuoneessa haistaa toisinaan jopa naapureiden jätökset ja suihkun jälkeen se on kuin höyrysauna"
   -"Rappukäytävässä nenä tunnistaa ensimmäisenä kostean maakellarimaisen hajun"
   -"naapureiden puheet, aivastelut, vessakäynnit ja tv:n katsomiset kuuluvat kuin seiniä ei olisi"

   En tosin ymmärrä miksi näistä erikseen tehdään juttuja lehteen, kuvatut olosuhteethan ovat täysin normaali tilanne kasarmilla

   https://www.hs.fi/koti/art-2000006015222.html

   • Huhhuh, se korutont' on kertomaa. Kyllä taas kasarmikehveleitä kurmootetaan mennen tullen.


   • Tämä on kateellisten panettelua. Vihamielinen kirjoitus meitä kerrostaloasukkeja kohtaan. Vaikka suurin osa jutusta pitääkin pakkansa, mitään migreeniä ei ole havaittu ainakaan tässä arvoasunnossa. Jos joskus painin jälkeen otetaankin senkka nenästä ja vähän jälkeenpäin kivistää, niin oikeilla lääkkeillä se kyllä lähtee suit sait sukkelaan.

    Käytiin hakemassa muutama salkullinen lääkettä juuri ennen kriittistä h-hetkeä, klo 20.59. Kyllä tulee kassan tädin ranteisiin liikettä, kun pitää tehdä päivän tärkein tili viimeisten minuuttien aikana. Kaikki kassat ovat käytössä ja vielä ylimääräinen reunakassakin, johon mikkomyöhäiset voivat syöksähtää etukenossa mummojen kaatuessa sivuun kuin keilat.

    Sieltä sitten ranteet pitkänä häkkihissiin, joka oli tosin tänään taas rikki. Kakkakepponen pohjalevyn päällä ei houkuttanut jäädä selvittämään, josko purkki olisi lähtenyt liikkeelle nappeja rämpsyttelemällä.

    Nyt siis flyysisohvalla Peran, Saikun ja Ritun kanssa. Sormet verillä naksutellaan renkaita ja sovitellaan alahuulta mellanin aukolle, selvitellään kuka on velkaa kenellekin ja kiskotaan norttia ranskalaisella parvekkeella. Tämä se on kyllä elämää eikä tänäänkään tarvinnut tehdä mitään. Kun saisivat vielä mellanit nettikauppaan niin ei tarvitsisi poistua asunnosta mihinkään koskaan, paitsi jos haluaa käydä palveluissa joikaamassa Mombasaa tahattomassa kanoonissa. Aijai kyllä kelpaa.

    Mitenkäs ok-talossa, joko on kevään ensimmäiset nurmikot ajettu, hajosiko jääkaappi saunaosastolta, pitikö postit käydä hakemassa itse?


  • Eikö kassukkaat jo usko että kennon ilmanvaihtoa ei kannata tukkia hesarilla tai heippalapuilla, silloin ilma ei vaihdu kennossa. Postiluukku on ainoa reikä koko asunnossa mistä tulee ilmaa sisään tai menee ulos. Samoin tuoksut: suitsuke, ruuankäry, kakkakepposen haju, oksennuksen käry.

   Joissakin kennoissa on myös liesituuletin, mutta niissä on kahta mallia:
   - ilma kiertää aktiivisuodattimen läpi ja palaa kennoon
   - ilma siirtyy huoneistojen välillä, jolloin tuoksut leviävät entistä tehokkaammin (ja äänet)

   Tästä muistuikin mieleeni että pitääkin käydä vaihtamassa OK-kartanoni Vallox-ilmanvaihtokoneen suodattimet. Sen jälkeen ilma on entistäkin raikkaampi aina. Täällä 9.5km Temppeliaukion kirkolta ilma on muutenkin kuulasta ja terveellistä. Hyvin vähän vaarallisia hiilidioksidihiukkasia leijuu ulkoilmassa, joten grillaus ja ulkoaskareet ovat turvallisia. Toisin kuin Temppeliaukion lähellä, jossa norttia ei uskalla kiskoa ranskalaisella parvekkeella.

   Kiitos muuten kysymästä, nurmikko alkaa olla kohta näkyvillä hangen alla, joten ruohonleikkuria voi alkaa teroittamaan viikonloppuna. Olutjääkaappi on kunnossa eikä postia paljon enää jaella tännekkään.

   • Tiadat olla aika tavalla päästäsi pipi ja nykyaikaisesta asumisesta et tiedä yhtikäs mitään.


   • sulfaasulle kirjoitti:

    Tiadat olla aika tavalla päästäsi pipi ja nykyaikaisesta asumisesta et tiedä yhtikäs mitään.

    Sinänsä asiallinen ja osuva kommentti mutta mitä tarkoittaa tiadat?
    (Ps. ei trollia kannata ruokkia)


   • Sattuipas, minä taas asun aivan Tomppeliaukion kirkon vieressä. Päikkärit keskeytyvät aika usein kirkonkellojen kuminaan, mutta uni tulee kyllä taas pian jahka soitto on tauonnut.

    Tomppeliaukiollahan on usein painit ja kuten tämän päivän hesarissakin kirjoitettiin, enää ei laiteta liekkihotelliinkaan yhtä helposti kuin vanhoina huonoina aikoina. Voi ottaa tirsat penkillä ihan rauhassa.

    Niin se on tämäkin päivä kulunut mitään tekemättä. Hetekalla pötköttelin ja hain apteekista laastaria makuuhaavoihin. Välillä flyysisohvalla tuhnuttelemassa ja eikun jenkkikaapin kautta takaisin levyksi ja sieraimet kohti parvea, jossa Ritu vielä nukkuu ruususen untaan eilisen palveluissa istumisen jäljiltä.

    Että näin täällä arvoalueella.


  • Kasarmipeijooneille pitää opettaa pelisääntöjä siitä, miten etätöissä käyttäydytään:

   https://studio.kauppalehti.fi/kinnarps-kumppanisi-tyoympariston-muutokseen/hairitseeko-toimiston-meteli-ota-nama-pelisaannot-huomioon

   "Pelisääntöjä tarvitaan, jos henkilöstö valittaa hiljaisten tilojen puutteesta, koska kaikki neuvotteluhuoneet ovat varattuna. Monitilatoimistossa erilaisille työtehtäville on sovittu omat tilansa, eikä neuvottelutiloja ole tarkoitettukaan hiljaiseen toimintaan."

   Eli etätöissä EI KUULU valittaa hiljaisten tilojen puutteesta, jos hiljaisia tiloja ei ole rakennettu. Silloin valittaminen on kiellettyä.

   Ja tätä rataa. Ei ihme, että ok-asukit eivät viihdy näissä kamalissa tiloissa. Kennostoasukille lienee luontevampaa harrastaa sosiaalista kanssakäymistä toimistolla, koska samaan on totuttu kotonakin. Ollaan vierekkäin ja limittäin ja nokat vastakkain ja huudetaan yhteen ääneen, aivan kuin kassullakin.

  • Tänään pitääkin siirtyä valitettavasti oman talon rauhasta etätyöpaikalle, premiumautolla tietysti, 10 minuutin matka tomppeliaukion kirkolle päin. Onneksi hankin juuri uudet premium-vastamelukuulokkeet, jotka suodattavat suurimman metelin, jota avokonttorissa aina on.

   Kuulokkeet eivät kuitenkaan tehoa varpusparven tuoksuun, joka tulee vastaan etätyöpaikan toilettiosastolla. Siellä kassupetterit helpottavat itseään pidäteltyään koko pitkän bussimatkan kassualueilta etätyöpaikalle. Samalla jätetään pitkä jarrujälki posliiniin, eikä siivota omia jälkiä. Ei kassullakaan tarvitse tehdä mitään itse. Makaaminen sohvalla riittää, kyllä joku muu siivoaa.

   Huhhuh.

   • Jos olet avokonttorissa, ei mitään premiumauto ja okt olemassa. Ei Tomppeliaukion kirkon vieressä eikä muualla. Olet trollaamassa, koska on liikaa aikaa.


   • Rommm, Rommmm, varpusparvi, kakkaa pytyssä, etätöissä työpaikalla ja posliinipytty, lurps, lurps, makeaa ja maistuu, ai, jai, rommm, rommmm.


   • Ihan kuin meidän töölöläisestä arvotalosta tuo juttu. Liekö sama hyvinhoidettu arvoyhtiö?

    Minäkin kerään heippalappuja jenkkikaapin oveen. Piti hommata järeämpi magneetti että saa koko nipun pidettyä kasassa ja toki olen niitannut pop-niitillä myös vasemmasta yläkulmasta. Ajatuksena on, että hankkisin kovat kannet kunhan olen saanut 300 lappua täyteen. Tietääkö kukaan hyvää kirjapainoa alueella, täällähän on kaikki palvelut aivan käden ulottuvilla?

    Viime yönä otettiinkin oikein pohjanmaan kautta, kun oltiin kannustamassa hiihtokilpailuja ensin palveluissa ja sitten vielä aamuyöstä arvoasunnossa. Ai perhana kun olisi itse ollut ladulla näyttämässä miten hiihdetään. Eihän noista vätyksistä ole mihinkään, julistimme kuorossa kun mellania oli kiskottu kitusiin yhdessä Erkin pikakiväärin kanssa - ampumahiihdon kunniaksi sekin.

    Meni ihan painiksi lopulta illanviettomme aamun sarastaessa, ennen kuin väsy iski ja porukka asettui levyksi kuka hetekalle, kuka parvelle, kuka lattialle ja onnistuipa yksi venymään niin että peitti kylppärin molemmat lattiakaivot. Pienoinen vesivahinkohan siitä tuli.

    Ja taas oli tienattu uusi heippalappu. Tällä kertaa valitettiin myös nortin hajusta, mitä ihmettelin suuresti, sillä nortin vetohan on kerrostalossa täysin sallittua ja ihmisoikeuskysymys.


  • https://www.hs.fi/koti/art-2000006023956.html

   Hehhee, ei onnistu millään pois häätäminen. Heippalapuilla ei ole tehoa eikä asunnon haltuunotto onnistu millään. Juhlat jatkuvat!!

   Tälläistä kassulla, onkos siellä OK-kartanoissa rauhallista ja tylsää?

  • Ei harmita, täällä,on aina mukavaa tekemistä, eikä palveluja kaipaa. Tänään pääsi pitkästä aikaa lumitöihin, iso etupiha putsaantui suit sukkelaan. Sisääntulomatkalla koukkasin takapihan halkopinon kautta, jossa XOpullo on talviunillaan. Tänään ei ollut grillauskeli (kasarmilla parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä).

   Eikä tästä ole pitkä matka palveluihin, tomppeliaukion kirkko on 9,5km päässä. Lähempänä on paljon salkkupalveluita ja karaokepalveluita, mutta niitä ei tule käytettyä. Lidlistä haetaan laaadukkaita saksalaisoluita.

   Jokos kassulla on sormet verillä purkkien napsuttelusta ja onkos altistuttu vaarallisille hiilidioksidihiukkasille norttia kiskoessa?

   • Nuo on kassuja! Kyllä kassupetteriä taas mätkitään turpaan kunnolla. Ajattele että ostit lapun (osakkeen) tuosta kennostosta ja nyt se vajoaa saveen. Paperilapulla ei ole mitään arvoa.

    "Tupalantie 8:n taloyhtiö on laskenut, että pelkkä talon kunnossapito olisi maksanut miljoona euroa seuraavan 10 vuoden ajan. Tästä syystä taloa ollaan purkamassa keväällä ja tilalle rakennetaan uusi kerrostalo."

    Huhhuh...


  • Täällä arvoalueella arvotalot eivät vajoa saveen. Nämä kanankakkaseinäiset arvoasunnot rakennettiin jo noin 100 vuotta sitten, joten nämä eivät liikahda enää minnekään. Sisäpuolella alkaa olla jo vähän kulumaa, esim kellastuneet tapetit, ilmeisesti vaarallisten hiilidioksidihiukkasten altistumisesta. Arvohuonekalutkin ovat jo antiikkia, siis kuten flyyssisohva ja heteka. Kodinkoneet ovat myös retroa, kuten jenkkikaappi, mutta niistä ei tarvitse olla huolissaan, koska jos jääkaappi hajoaa, vuokraisäntäläski tuo uuden tilalle, huh, mikä helpotus.

   Mutta helpotus koittaa myös nyt, kun suuntaan varpusparvelle ja sen jälkeen palveluihin ja purkkeja napsuttelemaan. Aijaijai, kyllä kelpaa.

   • Et ilmeisesti asu Töölössä, koska täällähän on juuri tätä paalutusongelmaa, kun mätänevät talojen alle. Huhhuh, huoleton on hevoseton mies. Varakas kt-asukkikin joutuu välillä miettimään tällaisia ongelmia.

    Kenelläkään tietoa voisiko tölkin avaamisen tehdä jollain paremmalla työkalulla kuin plektralla?


   • Suosin itse saksalaisia laatuoluita, jotka ovat pullossa. Pullonkorkin nyt saa auki millä vaan, pöydänreunalla, veitsellä, haarukalla, korkinavaajalla jne. Niitä ei kyllä saa salkuissa ja litrahinta on 3x salkkulitkun...


   • OK-Kurko kirjoitti:

    Suosin itse saksalaisia laatuoluita, jotka ovat pullossa. Pullonkorkin nyt saa auki millä vaan, pöydänreunalla, veitsellä, haarukalla, korkinavaajalla jne. Niitä ei kyllä saa salkuissa ja litrahinta on 3x salkkulitkun...

    Meilläkin on välillä laatuoluita kruunukorkilla varustettuna. Virosta niitä saa vielä yllättävän hyvin, viimeksi Raine myi nettohintaan 7 euroa / 24-pack, tosin päivämäärät olivat hieman päässeet ylittymään. Siitä naksauttaa kulmahampaalla korkin pois ja kaataa kierteellä kitaan, niin ei ehdi maistaa josko on päässyt korkin alle mahonkista kierteistä aromia itäpuolen ohrarinteestä.

    Normaalisti kuitenkin salkusta, ovat näppäriä tuoda nokkakärryillä kerroksiin ja verkkohissikin kestää isomman lastin, jos ei ole rikki kuten yleensä.


  • Jaahah, taas ollaan etätöissä! Vaihtelu virkistää, ei jaksa aina nauttia oman työhuoneen rauhasta ja rotukoiraa (Suomen Pystykoira) lämmittämässä jalkoja, varaavan takan lisäksi. Täällä metelissä kun käy välillä, tuoksuttelemassa toiletissa kassupetterien jättämiä varpusparvia, osaa taas arvostaa sitten omassa OK-kartanossa työskentelyä.

   Tänään perjantaina täällä on tosin rauhallista, ainoastaan kassuttelijat ovat saapuneet hikisillä busseilla kassualueilta etätöihin, koska kotona ei ole paikkaa mihin sijoittaa työtilaa. Keittokomerossa läppäri 2-levyisen hellan päällä ei ole kovin ergonomista ja viihtyisää, varsinkaan kun seinän takana porataan ja ördätään ja kennon ilmanvaihtoventtiilistä (postiluukku) tupruttelee sisään nortin käryjä. OK-isännät ovat tietysti jättäneet premiumautonsa pihallensa ja nauttivat kotona työskentelystä.

   Aijaijai, kyllä kelpaa lähteä viettämään viikonloppua täältä omaan kartanoon.

   • Täällä meillä ei paljon etätyöt paina. Kukaan ei voi sille mitään, että parvekegrillaamme ranskalaisella parvekkeella ja ördäämme kaiket päivät ja varsinkin yöt. Olemme oman kt-linnamme kurkoja, linnanherroiksikin meitä voisi kutsua.

    Me teemme mitä vain haluamme, eikä kukaan voi meille yhtään mitään. Yhtiö on yrittänyt häätää meitä, heippalappuja saamme päivittäin, mutta me vain jatkamme grammarin nupit kaakossa Mombasan jodlaamista tahattomassa kanoonissa. Kun on oma osake näet, niin on oman kotinsa herra.

    Tänään kutsuttiin tuosta lähitalon asuntolasta vähän jermuja painimaan. Töölössä kun on kaikenlaista porukkaa arvotaloissa, niin ajateltiin sossupäivän kunniaksi tehdä ylimääräinen tilintarkastus ja selvittää, kuka on velkaa kenellekin ja kuinka paljon. Kuivin suinhan tällaista inventaaria ei tehdä, vaan palveluista haettiin nokkakärryillä useampi salkku, lisäksi pöytäliimaa sekä naisväelle Erkin pikakivääriä. Hissukkaa.

    Pooks poks poks, huppista, taas on sormet verillä kun naksutellaan renkuloita auki. Nortti palaa, istutaan flyysisohvalla tuhnuttelemassa, Ritu on jo lukittautunut vessaan, äänestä päätellen taitaa olla varpusparvella. Nyt ollaan sellaisessa nousukiidossa että vinnairin kapteenikin kahehtisi kulmaa. Lopulta tietysti aina laskeudutaan, mutta minä päivänä ja minä vuonna, se on vielä auki.

    Aijai jai, huhhuh, nyt on virta päällä! Mahtaa naapureista olla mukavaa saapua asunnolleen huilimaan, kun kuulevat että meillä on jo kemut pystyssä! Joku oli jo ehtinyt laatoittaa porraskäytävän eteisen ja jättää kakkakepposen hissin pohjavaneriin. Tästä se lähtee, pitäkää hatuistanne kiinni!


  • Jo se myrkyn lykkäsi. Meidän firmassamme alkoivat tänään YT:t. Koskee kuulemma kaikkia, mutta pahat kielet kertovat, että samalla tavalla edetään kuin viimeksikin.

   Van etätöissä käyvät saivat maistaa neuvottelun tuloksia viime kerralla. Oli keksitty vaikka mitä vaikeita lauseita, mutta kaikkihan tietävät että toimistotiloissa pitää säästää. Siksi etätyöpaikkana on karmea avokonttori, jossa on hädin tuskin tilaa puolelle henkilöstöstä, jos sitäkään, ja vessoja on liian vähän. Siellä ei siten voi tehdä muuta kuin notkua käytävillä kertomassa juttuja siitä kuinka oli ollut palveluissa ja palannut nelinkontin kotiin.

   Kumminkin on ollut varaa ostaa muovisia kaktuksia avokonttorin käytäville ja flyysisohva oleskelutiloihin, jossa olenkin jo istuttanut takalistoani ja tuhnutellut samalla metaanimarinadit sohvatyynyihin.

   Lisäksi kuulemma siivooja on kieltäytynyt puhdistamasta meidän kt-asukkien jarrutusjälkiä posliinista. Eikö hän ymmärrä, että kun on pidätellyt kahden työmatkatunnin julkisissa kulkuvälineissä, niin varpusparvi voi lentää melkoisella paineella. On kuulemma joskus takimmaisen kopin pokaalin emali haljennutkin - vuokralaisesta oli tällä nimenomaisella kerralla kyse. Minä olen sentään omistaja isolla oolla, eli ihan toista kastia.

   Mitenkä teidän etätyöpaikallanne, onko firman todellinen johtaja hallituksen ja toimitusjohtajan sijaan siivooja, huoltomies ja takarivin wc-kyttääjä? Onko hotelli helpotuksen avain digitalisoitu niin että sisälle pääsee vain omalla tunnuskoodilla ja jos koodi on unohtunut, se on voi voi? Onko tämä sitä paljon puhuttua vallan kolmijakoa, mitä?

   Meillä YT:n piirissä olevilla on muuten pomojen mukaan ns. kohtaamisongelma. Emme ole ymmärtäneet, että kaikki on nykyään digitaalista. Entiset tietokoneet on vaihdettu tehokkaampiin digitaalisiin ja varpusparvikin pitäisi käydä töräyttämässä vain virtuaalisesti. Todellisuus ja virtuaalitodellisuus eivät meidän vessassakävijöien kohdalla kohtaa, joten se on tulos ja ulos.

   Miten muuten ok-taloissa, onko lumitöitä vai joko alkoi nurmikonleikkuu? Sellainen työleiri se ok-talo, onneksi meillä kerrostalossa ei tarvitse tehdä mitään, eikä kohta myöskään etätyöpaikalla. On niin mukava kun muut tekevät kaikki hommat, aijai, jai,

  • Kiitos kysymästä. Ei jaksa enää tehfä lumitöitä, kyllästyttää jo lumen tuprutus. Aurinko sulattaa loput. Mites kassulla, paistaako aurinko risukasaankin?

   Meidänkin etätyöpaikalla on huomattu että siivous on kallista ja päätetty kassumaiseen tapaan, että ei siivota. Roskikset vietiin pois, nyt niitäkään ei tarvitse siis tyhjentää. Onkohan uusi talouspäällikkö kassupetteri?

   En ole jaksanut ajaa premiumautoa tällä viikolla konttorille koska täällä omalla työhuoneella on niin mukavaa ja siistiä eikä varpusparvi tuoksu.

   Onko muuten bussimatkalle kassuarvoalueelta etätyökonttorille hankala pukeutua kun aamulla on -10° ja iltapäivällä +2°. Mahtaa olla hikistä ja tunkkaista kotimatkalla, mutta niinhän kennostoissakin on. Huh.

   • Mukava kun kysyit!

    Kun ei ole roskiksia, niin työpöytää voi käyttää väliaikaisena roskiksena. Sitten voi tuoda oman roskiksen myös ja jättää käytäville haisemaan. Siivoojilla täytyy olla hyvä palkka, kun ovat niin kalliita ettei heitä kannata pitää.

    Kun jarrujäljet syöpyvät posliiniin niin talouden eri momentilta voi tilata wc-pytyn vaihdon.

    Myönnän kyllä, että on tuskaista matkustaa arvoalueelta etätyöpaikalle julkisilla arvoalueen pukeutumiskoodin mukaisesti laittautuneena. Farkkutakki, farkut, valkoiset tennissukat, kalja-t-paita, karvahattu, paljain käsin ja parta sängellä. Kylmä mennessä, hiki tullessa, pitääkin ottaa lämmikettä heti etätyöpaikan kulmalla sijaitsevassa soittoruokalassa.

    Kotikonttorilla työskentely kuitenkin mahdotonta talossa tehtävän ikiremontin vuoksi. Myöskään selkänikamat eivät tykkää keittiöjakkaran päällä istuskelusta pientä näyttöä kaksilevyisen hellan päällä tuijotellen. Nettikin pätkii, kun talossa on 98 yhtaikaista veelania päällä joista imutetaan tuhmia filmejä hetekalla pötkötellen ja tölkkejä sormet verillä aukoen. En minä mutta ne muut, tiedättehän.

    Mitenkäs ok-talossa, harmittaako hakea posti laatikosta? Meillä posti tulee tuloilmaventtiilin eli postiluukun kautta pudotettuna joka aamu, tai tulisi, jos olisin tilannut aamun lehden.


   • Parempi vaan että ei tule hesaria, se on nykyään taas niin paksu uusien etätyöpaikkojen ilmoituksista, että se jää tuloilmaventtiiliin jumiin ja tukkii ilmanvaihdon, eikä kennon tuoksut pääse tuulettumaan rappukäytävään.

    Täällä premium-OK-alueellakin säästetään. Posti käski siirtää postilaatikot ryhmiin, jolloin postimies voi pudottaa lehdet ja kuoret autonikkunasta kerrallaan useampaan laatikkoon. Näppärää. Nyt joudumme hakemaan postit kadun toiselta puolelta, lisämatkaa 5m (10m edes takaisin), huh, sellainen ei kennostokeijolta onnistuisi.

    Huomenna etätöihin, mikäs siinä, pitääkin ottaa oma roskis mukaan, kiitos vinkistä!


   • OK-Kurko kirjoitti:

    Parempi vaan että ei tule hesaria, se on nykyään taas niin paksu uusien etätyöpaikkojen ilmoituksista, että se jää tuloilmaventtiiliin jumiin ja tukkii ilmanvaihdon, eikä kennon tuoksut pääse tuulettumaan rappukäytävään.

    Täällä premium-OK-alueellakin säästetään. Posti käski siirtää postilaatikot ryhmiin, jolloin postimies voi pudottaa lehdet ja kuoret autonikkunasta kerrallaan useampaan laatikkoon. Näppärää. Nyt joudumme hakemaan postit kadun toiselta puolelta, lisämatkaa 5m (10m edes takaisin), huh, sellainen ei kennostokeijolta onnistuisi.

    Huomenna etätöihin, mikäs siinä, pitääkin ottaa oma roskis mukaan, kiitos vinkistä!

    "Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 5,5 prosenttia."
    Tuota vauhtia 10 vuoden päästä arvo on enää 57 % nykyarvosta.


   • Ei täällä OK-premiumalueella laske. Täällä maa on kallista, ollaan kuitenkin vain 9,5km Tomppeliaukion kirkolta. Täällä kiinteistöjen hinnat raketoi.

    Mutta nyt täytyy mennä, KPPV tarjoaa katkarapusalaattia. Ohhoh, ompas lampaantaljat muuten viikattu siististi varaavan takan eteen
    Aijaijai, kyllä kelpaa, huhhuh.


   • diapamit.käyttöön kirjoitti:

    "Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 5,5 prosenttia."
    Tuota vauhtia 10 vuoden päästä arvo on enää 57 % nykyarvosta.

    Ei koske arvoasuntoja arvoalueella. Kuten nyt tämä meidän töölöläisasuntomme. Kunhan tarvittavat perustus-, putki-, ulkoseinä-, sähkö- ja kattoremontit ovat tehtyjä, niin arvo on vähintäänkin pysynyt samana ellei jopa noussut.

    Ajatella, että joku muu tekee kaiken tämän puolestani. Minun ei tarvitse kuin pötkötellä levynä hetekalla. Illat palveluissa, päivät korvatulpat korvissa mellania latkien. On näet osakekirjat piironkin laatikossa.

    Mitenkäs tuhnujen luona, pitääkö lähteä etätöihin että pystyy maksamaan läskille vuokraisännälle kuukauden vuokran taas parin viikon päästä?


   • Hehhee, ei todellakaan. KELA maksaa läskille vuokran. Ennen sen hoiti sossu, jostain syystä siirrettiin KELAlle, olisko sossulla rahat loppu? No joka tapauksessa ei tarvitse itse tehdä mitään itse.

    Päivät on muutenkin täynnä tekemistä. Aamulla herätään paha maku suussa, hetekalta siirrytään suoraan varpusparvelle. Helpottuneena jaksaakin sitten päivän raskaimman askareen kun mennään nokkakärryjen kanssa palveluihin (hississä kakkakepposia varoen). Raskasta on siis.

    Tästä selvittyä rentoudutaan flyyssisohvalla purkkeja napsutellen ja voimia keräten.

    Miten tässä vielä jonnekin etätöihin ehtisi, häh?


   • KT-elämäntapaintiaani kirjoitti:

    Hehhee, ei todellakaan. KELA maksaa läskille vuokran. Ennen sen hoiti sossu, jostain syystä siirrettiin KELAlle, olisko sossulla rahat loppu? No joka tapauksessa ei tarvitse itse tehdä mitään itse.

    Päivät on muutenkin täynnä tekemistä. Aamulla herätään paha maku suussa, hetekalta siirrytään suoraan varpusparvelle. Helpottuneena jaksaakin sitten päivän raskaimman askareen kun mennään nokkakärryjen kanssa palveluihin (hississä kakkakepposia varoen). Raskasta on siis.

    Tästä selvittyä rentoudutaan flyyssisohvalla purkkeja napsutellen ja voimia keräten.

    Miten tässä vielä jonnekin etätöihin ehtisi, häh?

    Pakko myöntää, nyt laitoit paremmaksi. Olet pelannut korttisi erinomaisesti. Asut ilmaiseksi arvoasunnossa etkä tee mitään.

    Kateeksi käy.

    Minä palasin jo palveluista jaksaakseni raahautua aamulla sporaan ja sitten vaihtaa dösään ja lopuksi kävellä etätyöpaikalle. Pistää puuskuttamaan aamuyöstä ja pumppu hakkaa kahtasataa, mutta kun ei malta pysyä pois alakerran palveluista viikollakaan. Jäi näet opiskelijaelämä päälle.

    Tämä on raskaampaa kuin sinulla, veikkaan. Olisipa edes hiljaista yöllä, mutta kun ei koskaan ole. Nytkin joku jodlaa Elämän hanttikortteja tahattomassa kanoonissa ja räyhää nortti huulessa ranskalaisella parvekkeella. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, alkavat kohta painimaan.


   • OK-Kurko kirjoitti:

    Parempi vaan että ei tule hesaria, se on nykyään taas niin paksu uusien etätyöpaikkojen ilmoituksista, että se jää tuloilmaventtiiliin jumiin ja tukkii ilmanvaihdon, eikä kennon tuoksut pääse tuulettumaan rappukäytävään.

    Täällä premium-OK-alueellakin säästetään. Posti käski siirtää postilaatikot ryhmiin, jolloin postimies voi pudottaa lehdet ja kuoret autonikkunasta kerrallaan useampaan laatikkoon. Näppärää. Nyt joudumme hakemaan postit kadun toiselta puolelta, lisämatkaa 5m (10m edes takaisin), huh, sellainen ei kennostokeijolta onnistuisi.

    Huomenna etätöihin, mikäs siinä, pitääkin ottaa oma roskis mukaan, kiitos vinkistä!

    Monologgausta hölmöimmillään, menisit töihin .


   • OK-Kurko kirjoitti:

    Parempi vaan että ei tule hesaria, se on nykyään taas niin paksu uusien etätyöpaikkojen ilmoituksista, että se jää tuloilmaventtiiliin jumiin ja tukkii ilmanvaihdon, eikä kennon tuoksut pääse tuulettumaan rappukäytävään.

    Täällä premium-OK-alueellakin säästetään. Posti käski siirtää postilaatikot ryhmiin, jolloin postimies voi pudottaa lehdet ja kuoret autonikkunasta kerrallaan useampaan laatikkoon. Näppärää. Nyt joudumme hakemaan postit kadun toiselta puolelta, lisämatkaa 5m (10m edes takaisin), huh, sellainen ei kennostokeijolta onnistuisi.

    Huomenna etätöihin, mikäs siinä, pitääkin ottaa oma roskis mukaan, kiitos vinkistä!

    Tyagurt, tyagurt


  • Terkkuja etätöistä! Kurvasin premiumauton aamulla talliin ja kävelin hissiin roskis kainalossa. Nyt on paljon helpompaa kun ei tarvitse piilotella käytettyjä pahvimukeja ja muista roskia muovikasvien ruukkuihin. Iltapäivällä sitten roskis kainaloon ja auto OK-kartanoa kohti, aijaijai, kyllä kelpaa.

   Tänään täällä on ollut yllättävän rauhallista. Se johtunee siitä että olen pitänyt uusia premium-vastamelukuulokkeita päässä koko päivän. Varpusparvikaan ei ole tuoksunut pahemmin, voi olla että näissä kuulokkeissa on uutuutena myös vastatuoksuominaisuus.

   Mites kassulla, joko on herätty päiväunilta? Onko sormet vielä kipeinä aamusalkun purkkien napsuttelusta? Pitääkö hakea illaksi lisäsalkkuja palveluista? Tuskin yksi salkku riittää koko illaksi ja yöksi. Salkkumatkalla kannattaa hengittää norttisavukkeen kautta sisään ja ulos, ettei pääse altistumaan vaarallisille hiilidioksidihiukkasille.

   • Kiitos kysymästä, herätty on kun naapurin ikiremontoija päätti aloittaa seinän kairaamisen iskuporakoneella. Se täällä kerrostalossa on pieni miinus, että vaikka itse ei teekään koskaan mitään, niin joku muu tuntuu tekevän alati jotain. Onneksi sitä varten saa korvatulppia ja päälle vielä Belaruksen kuppisuojaimet ja pari mellania kierteellä kitaan, niin kohta jo taas uni maittaa.

    Täällä meillä ranskalaisen parvekkeen oven karmit ovat aivan mustana hiilidioksidista. Myös hampaat ovat hiildioksidin värjäämät. Pitäisi kieltää henkilöautot kokonaan, niin ei tarvitsisi kärsiä hiukkasista ja voisi torjua ilmastoakin samalla. Busseistahan ei hiilidioksidihiukkasia pääse lainkaan, sillä ne ovat julkisia kulkuvälineitä - aivan kuten taksitkin.

    Kohta siis pienet ettonet, sitten kalsongit pulsaattorin kuivaimen läpi oven päälle kuivumaan, toiset jalkaan toisen oven päältä, kaljapaita päälle, farkkutakki ja -housut, valkoiset tennissukat ja turvakengät jalkaan ja alaovelta suoraan palveluihin. Aijai sentään, mukavaa elämää, ei millään viitsisi tehdä mitään mikä muistuttaa vähänkään työtä. No varpusparvella istuskelu käy kyllä työstä, varsinkin kun on jo monta monituista viikkoa mennyt palveluissa illat viettäessä.


  • "Etätyö"! Kuinkahan kauan tuo hullu jaksaa itsensä kanssa keskustella?
   Älähän mittään, pienessä kupissa se kiehuu...

  • Olipahan taas sattumus!
   Lähdimme pienellä porukalla hakemaan tuhdin satsin mellania nokkakärryillä alakerran palveluista, koska lupasimme yhteisöllisyyden hengessä hakea juomat koko porukalle, tapellaan
   maksuista sitten myöhemmin.
   Jaoimme virvokkeet kerroksiin ja saavuimme kekken, raiben ja mazan kanssa kämpille aloittelemaan päivää purkkeja auki raksauttelemalla ja norttia vedellen.
   Havahduimme tymäkkään ulosteen käryyn, joka vain yltyi. Syyttelimme toisiamme ja otettiin asiasta yksi painikin kunnes homma selvisi. Olimme ajaneet hississä kakka-kepposen yli nokkakärryn pyörällä ja nyt arvoasunnon lattiaa koristi lähes yhtenäinen ruskea raita.
   Maza soitti huoltoyhtiöön ja pyysi josko joku tulisi sen siivoamaan, ei tullut ja maza sai vielä huudot ja nimiteltiin vielä retkuksi ja ties miksi.
   Täällä arvoalueella ei itse tehdä mitään, joten annoimme asian olla, tehostimme ilmanvaihtoa repimällä postiluukun kokonaan irti, hajuun turtui muutamassa tunnissa ja eiköhän tuo parissa viikossa kuivu hajuttomaksi.
   Kaikki siis hyvin, mellani maistuu, nortti käryää ja illalla palvelut kutsuvat. Kyllä kelpaa!

  • Eduskunta hyväksyi työaikalain uudistuksen, joka tuo asian­tuntija­työhön lisää joustoa: Tässä ovat keskeiset muutokset https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006034012.html?share=a6977413b9200236174b8bad4f323cd8

   "Työaikalakia sovelletaan vastedes muun muassa etätyöhön."
   Hyvä, tätä tarvitaan!

   Toivottavasti siellä määrätään säännöt miten etätyöpaikan toiletteja käytetään oikein. Käyttäjät pitää velvoittaa mm siivoamaan jälkensä (esim voimakas, 2h pidätelty varpusparvi saa aikaan kovan sotkun), ja tämän säännön noudattamista pitää myös valvoa.

   Lisäksi etätyöpaikalla käytävillä notkumiseen ja turhaan metelöintiin tarvitaan säännöt.

   Loistava uudistus.

  • Aika ovela tuo nokkakärryjen mukana tuotu ralliraita. Kaikkea sitä näköjään tapahtuu.

   Meillähän tämä on yksi vakiopuheenaiheista, kun Ritu, Reiska, Kake ja Pera ovat kylässä. Toki debattia pidetään useimmiten aiheesta "kuka joi kenenkin juotavat ja on kenellekin paljonko velkaa". Usein kuitenkin kysytään, kuka haisee ja mikä on hajun syy.

   Kerrankin Ritu ojensi kättään vähän pidemmälle nostaakseen tölkin pöydältä, niin johan häneltä ruilahtivat savet pöksyyn jo siitäkin suorituksesta. Kun ei vaihtovaatteita ole, niin koko ilta siinä sitten keskustelun lomassa kiusoiteltiin Ritua, että ei tuo ole ollenkaan naiselle sopivaa jne. Ja kovat röhönaurut päälle, kunnes sitten Reiskakin alkoi tuoksahdella kitkerästi. Siinä ei uskaltanut enää norttiakaan sytyttää, ettei olisi lentänyt taivaan tuuliin koko kämppä.

   Välillä sitten on pyykkipäivä. Peltiset ja saviset kuteet pannaan pulsaattoriin tai jos on oikein liejussa, niin viedään alakerran pyykkitupaan. Ensin siirretään muiden märät pyykit narun päähän ja kun kone on lakannut linkoamasta, nostetaan omat vaatteet narulle roikkumaan. Kyllä kelpaa kun on yhteiset tilat käytössä, tällaista ylellisyyttä ok-taloissa ei olekaan. Jostain syystä pyykit kuivuvat hitaasti, johtuisiko siitä että kuivaushuoneen ikkunat on pultattu kiinni ilkivallan pelossa ja kuivauskoneen verkko kasvattaa pitkää partaa.

  • Oli tänään auto huollossa ja piti kulkea julkisilla väli autohuolto-etätyöpaikka-autohuolto. Huhhuh, mitä menoa. Yksi kassukas istui keskellä spåran käytävää slaavikyykyssä ja puhalteli. Taisi olla huono olo. Oli kuumaa ja tunkkaista. Kakkakepposia ja muita eritteitä piti väistellä pysäkeillä ja kulkuvälineissä. Ajatella että kassupettereiden pitää kulkea näillä joka päivä, 2-4h päivässä. Huhhuh.

   Huomenna omalla kotikonttorilla, tämän viikon etätyöt on tehty.

   • Osanottoni, tiedän että tuo on extreme-koettelemus.

    Näitä samoja kyykistelijöitähän tapaa Turkin pääkaupungissa Istanbulissa. Tehdään spagaatia bussiaseman lattiaan tehdyllä rei'ällä pyramidia päkistäen, samalla lukien Pravdaa tai kännykkää räpläten. Sitten taas pyörittämään sukulaku-vartaita kulmakuppilaan.

    Näitä tilanteita välttääkseni olen hankkinut perheellemme kaksi premium-autoa, joita huollatamme eri aikoihin. Tällöin vien auton huoltoon mahdollisimman lähelle ok-kartanoani enkä jatka etätöihin. Suosittelen samaa sinullekin, OK-Kurko, jos mahdollista.


  • Ahaa, kello alkaa lähennellä sellaista aikaa, että kohtapuoliin voi laitella kotikonttorissa pillit pussiin ja ryhtyä suunnittelemaan perjantai-illan viettoa.

   Päivähän on mennyt mukavasti 2 x 38" UHD-näytöiltä töitä tehdessä kotikonttorilla. Olosuhteet ovatkin paljon paremmat täällä kotona kuin etätöissä metelissä. Päivällä grillailin ruokatunnilla pientä makupalaa (muistakaa että kasarmilla parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä). Kaunis PP-vaimo viikkailee lampaantaljoja varaavan takan äärellä ja antaa ymmärtää, että voitaisiin vähän harrastaa lambadaa ennen kuin älykkäät lapset palaavat koulusta. Uh.

   Kyllä kelpaa kun on oma tupa ja oma lupa.

   Aijai että olenkin tyytyväinen valintoihini elämässä. Huh huh, kyllä kelpaa!

  • Kuulostaapa tylsältä. Täällä arvoalueen arvotalon arvoasunnossa myös aloitellaan viikonlopun viettoa. Salkkupalvelussa on käyty (kauppias tuli toivottamaan kädestä pitäen hyvää viikonloppua), takatukka kammattu ja farkkutakki silitetty. Nyt tuhnutellaan tässä flyyssisohvalla purkki kädessä ja mietitään seuraavaa siirtoa. Muutaman purkin napsauksen jälkeen inspiraatio kyllä iskee, niin kuin aina.

   • Samaa mieltä. Sellaista se on kun asuu savipellolla kaukana palveluista.

    Täälläkin ollaan jo etkoilla. Nokkakärryllä haettiin ystävien kanssa palveluista salkut ja nortit, nyt diskuteerataan flyysisohvalla tuhnutellen ja äänekkäästi möristen.

    Pian sitä riennetään häkkihissillä alakertaan ja vastapäisen talon palveluihin. Kakkakepponenkin potkaistiin hissin pohjavanerista alakerran punaiselle matolle, jota pitkin arvotalon asukit konttaavat aamuyöstä pienessä laitamyöhäisessä koteihinsa. Pitääkin muistaa ettei mene omaan ansaan; kannattaakin olla pilkkuun asti palaveluissa niin että joku toinen vie köntsät polvissaan arvoasuntoonsa.


  • Hups, arvoalueiden etätyömatkat kallistuivat 68%:

   https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006038140.html

   Enää ei psoralla kuljetakaan puoli-ilmaiseksi. Aivan kuin baarikärpäseltä nyppäistiin siivet Eppujen biisissä, arvoalueen arvotalojen arvoasunnon asukeiden lompakossa ulvoo nyt jäätävä talviviima, eikä sille voi mitään. Ei ihme että tekee mieli kirjoittaa kommenttiosioon ja leikkiä, että kyllä ne varmaan tämän lukevat!

   Tosin minua tämä ei koske. Ei kiitos etätyöt tai kotityötkään, me täällä arvoalueella olemme niin herraskaisia että elelemme vain muiden keräämillä rahoilla. Päivät levytetään hetekalla, yöt jammataan palveluissa ja aamuyöstä pilkun jälkeen tullaan porukalla arvoasunnolle ruotimaan illan tapahtumia. Tänä aamuna menikin aika pitkäksi meidän ördäämisemme, en nimittäin ole nukkunut vielä silmän täyttä, eikä varmaan kukaan muukaan talon asukas. Sen verran kovaäänisesti selvitimme kuka on velkaa kenellekin, sormet verillä tölkkejä aukoen ja norttia pössytellen.

  • Aijai mikä ilma, grillauskausi alkaa tänään! Upouusi 8 polttimon hybridi-weber, parasta lihaa eli kasleria, kaunis PPV laittaa katkarapusalaattia ja taittelee lampaantaljoja varaavan takan ääreen. Harmi että kassulla parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä.

   Olipa fiksua jäädä työskentelemään kotikonttorille sen sijaan, että olisi lähtenyt premium-audilla etätöihin. Eihän siellä edes vessoja siivota kasarmikehveleiden jäljiltä, vaan sotkuiset ralliraidat ja muut viivat ovat jo palaneet kiinni emaliin.

   Kassuperhanat ovat tottuneet siihen, ettei kotona tarvitse tehdä mitään, joten ei sitten etätöissäkään tehdä mitään. Pälätetään ja hölötetään avokonttorin käytävillä häiriten niiden työtä, joiden mielestä ainaiset tarinat palveluissa istumisista ja tyhjin käsin kämpille palaamisesta ovat niin lapsellisia, että ne voisi pitää omana tietonaan.

   Itselleni riittää tieto siitä, että oma koti on 9 minuutin matkan päässä Tomppeliaukion kirkolta. Eipä ole paljon ollut asiaa sinnepäin sitten opiskeluaikojen. Sinnnehän jotkut jäivät luukuttamaan opiskelijaelämän jäätyä päälle. No kai sitä niinkin voi elää, palveluissa istuen ja samaa kaavaa toistaen ilta illan perään. Ja aamulla aina kaamea olo, sieltä ylihintaisella lipulla etätöihin monta kulkuvälinettä vaihtaen, jotta pääsee varpusparvelle ja häiritsemään muita.

   HUH HUH!

   • Täällä ollaan, rappukäytävän parvekkeella joka aukeaa Tomppeliaukion kirkon aukiolle. Vedän varovasti sisään raikasta ilmaan nortin filtterin kautta, ettei täällä arvoalueella ilmassa leijuvat vaaralliset hiilidioksidihiukkaset pääse keuhkoihin. Ilmastonmuutoksen torjunta tämänkin aiheuttaa. Ei 70-luvulla, kun minä olin lapsi, ilmassa ollut mitään vikaa. Kesät oli kuumia ja aurinkoisia ja talvella lunta.

    Vähän puuskutti kävellä tänne parvekkeelle asti rappukäytävän halki, eilisen jäljiltä vähän tärisyttää ja suuta kuivaa. Onkohan joku virus iskemässä, sitä on liikkeellä. Meni kyllä aika myöhään tuolla palveluissa, alakerrassa. Piti kävellä raput ylös yöllä kun joku oli jättänyt häkkihissiin ison kakkakepposen.

    No niin, keli näyttää hienolta, eiköhän lähdetä lenkille, salkkupalveluun ja takaisin.
    Terkkuja sinne etätöihin.


   • KT-elämäntapaintiaani kirjoitti:

    Täällä ollaan, rappukäytävän parvekkeella joka aukeaa Tomppeliaukion kirkon aukiolle. Vedän varovasti sisään raikasta ilmaan nortin filtterin kautta, ettei täällä arvoalueella ilmassa leijuvat vaaralliset hiilidioksidihiukkaset pääse keuhkoihin. Ilmastonmuutoksen torjunta tämänkin aiheuttaa. Ei 70-luvulla, kun minä olin lapsi, ilmassa ollut mitään vikaa. Kesät oli kuumia ja aurinkoisia ja talvella lunta.

    Vähän puuskutti kävellä tänne parvekkeelle asti rappukäytävän halki, eilisen jäljiltä vähän tärisyttää ja suuta kuivaa. Onkohan joku virus iskemässä, sitä on liikkeellä. Meni kyllä aika myöhään tuolla palveluissa, alakerrassa. Piti kävellä raput ylös yöllä kun joku oli jättänyt häkkihissiin ison kakkakepposen.

    No niin, keli näyttää hienolta, eiköhän lähdetä lenkille, salkkupalveluun ja takaisin.
    Terkkuja sinne etätöihin.

    Asutaankohan me samassa talossa? Arvoasunnosta avarat näkymät Tomppeliaukion kirkon edessä sijaitsevalle Tomppeliaukiolle? Merikin pilkottaisi, jos ei olisi muita arvotaloja edessä eikä ikkunat väärään suuntaan?

    Reiskako siellä kirjoittaa? Vai Ritu? Olisipa se yhteensattuma. Eilenhän painittiin Reiskan kanssa Tomppeliaukiolla palveluiden sulkemisajan jälkeen, mutta emme päässeet Tukholmankadun liekkihotelliin sillä nykyään pikku painit katsotaan osaksi urbaania cityelämää. Taisivat lyödä jotkut vetoakin siinä selvitellessämme, kumpi oli velkaa kummalle. Ei niistä meidän paineista ota selvää, yleensä kumpikin nuolee omat haavat ja parin minuutin päästä ei enää muisteta mistä kina oikeastaan syntyi. Sitten sulassa sovussa hoiputtiin kämpille jatkoille toinen toistemme kauloissa roikkuen. Emme huomanneet katsoa oliko kakkakepposta häkkihissin pohjavenerissa, joku täällä haisee, mutta nortin tuoksu peittää pienet murheet.


   • Kusiset kuteet, huh, huh.


  • Kylläpä tuli kiire järjestää talkoot, kun taloyhtiössä tehtiin katselmus kylppäreistä sekä ikkunoista. Edellisestä putkiremontista on jo 10 vuotta, niin se aika menee, mutta kohta ilmeisesti kaikki taas revitään auki.

   Onneksi ei tarvitse tehdä itse mitään ja tulevat varmaan yleisavaimella sisään, kuten viimeksikin. Sitähän kesti yli puoli vuotta silloin ja vastike nousi useammalla satasella. Vanhaa velkaakin yhtiöllä on vielä reilusti.

   Niin niistä talkoista. Koska arvotalon jermut makasivat lattioilla eilisen palveluissa käymisen jäljiltä ja kaikilta olivat rahat loppu, niin ehdotin että viedään tölkit alakerran palveluun. Ritu kävi naisena hakemassa rullallisen isoja jätesäkkejä ja me poijjaat ryhdyttiin toimeen. Ensin kylpyamme tyhjäksi tölkeistä. Kolme 50 litran jätesäkkiä tuli täyteen pelkästään siitä. Keltaiseksi oli amme mennyt, josko tällä kertaa raskisin luopua siitä, vaikka arvoammeesta on kyse jolla paljon tunnearvoakin. Monet ovat ne kerrat jossa siinä on lepäilty palveluista palattua, paitsi tietysti nyt kun siinä on ollut tölkkejä.

   Tölkkejä ja pulloja oli kertynyt myös olohuoneeseen ja siihen yhdistettyyn keittiöön sekä parvelle, muita huoneitahan tässä arvoasunnossa ei olekaan. Kaapit tyhjäksi ja kauppaan kolistelemaan. Kauppias katsoi pahalla silmällä jonoa, joka muodostui taaksemme. Pena yritti varmaan 50 kertaa työntää samaa tölkkiä automaattiin, mutta ilmeisesti tölkin käyttäminen tuhkakuppina oli heikentänyt sen panttiarvoa. Lopulta oli pakko antaa periksi, kuten myös sen tölkin kanssa jonka sisälle oli joku hatha-siddhi leiponut kakkakepposen.

   Siinä sitä aikaa meni ja jono vain kasvoi olon huonontuessa silmissä. Onneksi kauppias kuitenkin ymmärsi yskän ja lupasi tarjota kaikille mellanit, jos suoriutuisimme urakasta vähän nopeammin. Kyllä kannatti: lopulta rahaa oli hyppysissä yli 500 euroa. Sen jakaminen on vielä kesken, vaikka ehdimme jo painiakin asiasta arvoasunnon lattialla. Mielestäni rahat kuuluvat minulle, koska olen säilönyt tölkit asunnossani. Tämä ei tunnu kaikille sopivan, ja Kake esitteli jo moraansakin, mitä me muut paheksuimme. Toisaalta rahat on jo tähän kellonaikaan mennessä käytetty ja velkoja on maksettu niillä ringissä niin moneen kertaan, että kaikkien Elon laskusääntöjen mukaan jokaisen meistä pitäisi olla hyvinkin varakkaita. Mutta saas nähdä, alakerran palveluissa kymppi jo heilutti pitkää piikkiä ja kehotti ryhtymään lyhennyksiin ellemme halua saada pidempiaikaista palvelukieltoa. No tilanne siitä ratkesi ja kohta nimet olivat jo karaokekirjassa, ettei äänen availu arvoasunnossa mennyt hukkaan.

   Tänään ostettiinkin sitten kunnon lasti Einarilta, kun oli Printterillä tullut käymään Eestin puolelta juuri sopivasti. Kunhan palataan palveluista porukalla yläkertaan, pannaan nortit palamaan ja korkataan lasiset laulukirjat, ensi yönä tässä arvotalossa ei nuku kukaan!

   Tämä se on elämää, arvoalueella arvotalossa, kyllä kelpaa!

  • Täällä on taas joku tuhnu viestienpoistattelija liikkeellä.

   • Kasarmikehveli ja todennäköisesti tuhnu. Ehdin lukea aamuisen postauksesi, se oli aivan asiallinen ja käsitteli asuntojen hintoja omalla nasevalla tavallaan.


   • Moni tuhnu saattaa sellaisesta kuitenkin loukkaantua, kun huomaa kuinka hienoa on asua omassa kartanossa, jossa varaava takka, rotukoira (Suomen Pystykoira), KPPV, Weber, iso piha (oma kiinteistö), oma rauha ja vapaus. Kyllähän sen huomaaminen laittaa otsaverisuonen puillistumaan ja sormen painamaan poistatusnappulaa...


  • EI meitä harmita täällä mikään vaikka ollaan tuhnujen tuhnuja ja plyyssisohva on kohta puhki metaanista. Tässä ollaan taas istuskelemassa etusormet rinkuloissa ja mietitään mihin suuntaan viikonlopun vieton alku lähtisi.

   Ulkona oli tänään jo keväisen lämmintä mutta ei uskalla ulkoilla kuin pakolliset palvelukäynnit. Viherpiipertäjät varoittelevat niin paljon vaarallisista hiilidioksidihiukkasista että pysytellään sitten sisällä. Tosin kesällä täällä on niin kuuma, että on pakko siirtyä takapihalle, siellä Raiben viime kesänä sinneroudaaman sohva jo odottaakin. Takapihalla ilma on puhtaamaa kuin tuolla Tomppeliaukion kirkon aukion puolella.

   Aijaijai, tästä se taas lähtee nousuun, naps naps.

   • Tosiaan, kesä on tulossa. Vaikka kuulunkin parempaan väkeen ja omistan osakehuoneistoni ainakin paperilla, niin se ei poista sitä tosiasiaa että viime kesä oli toukokuusta syyskuuhun sietämättömän kuuma.

    Taloyhtiö on kieltänyt asentamasta omia ilmastointilaitteita, jotka vaativat kiinteän asennuksen.

    Siksi olenkin antanut periksi ja liittynyt talon tikkakerhoon, joka käy kalliimmassa paremman väen palvelussa aivan tuon tuhnujen halpispalvelun vieressä. Tikkakerholaiset eivät koskaan edes tervehdi tuhnujengiä, jotka alempaan kastiin kuuluvana istuvat vain siinä palvelussa, jossa mellani maksaa 30 senttiä vähemmän. Siellä on myös huonompi musiikki ja tikkataulu on sähköinen, kun taas paremman väen baarissa on oikea häränsilmistä neulottu englantilainen palvelutikkataulu.

    Joistain syystä palvelussa (siinä meidän hienossa omistusasujien palvelussa) saa olla ilmastointi, vaikka ollaan samaa taloyhtiötä. Voisiko asia liittyä siihen, että taloyhtiön puheenjohtajalla on osuus palvelutuotannosta, sekä myös talon ainoa parkkipaikka sisäpihalla käytössään, jonka on kalliisti edelleen vuokrannut palvelunpitäjälle.

    Mitä kuumempi kesä tulossa, sitä varmemmin meikäläisen siis tapaa palveluista tai niiden ulkopuolella olevasta karsinasta. Siellä kietaistaan kierteellä mellanit pötsiin, mutta samat harrastukset sielläkin on kuin tuhnujen osastolla, eli loppuillasta sitten painitaan siitä kuka on velkaa kenellekin. Ja lähes joka ilta ollaan jonkun kämpässä ördäämässä ja kiskomassa norttia, sekä jodlaamassa Mombasaa tahattomassa kanoonissa. Parempaa väkeä kun edustetaan, meitä ei talosta saa ulos kirveelläkään. Kyllä kelpaa!


  • Aijaijaijai, kun nukutti hyvin täällä kartanossa, sijainti 9,5km Tomppeliaukion kirkon aukiolta. Täällähän on aivan hiirenhiljaista, ei ole liikenteen meteliä eikä ördäystä.

   Ilmakin on raikasta, ilmanvaihtokone suodattaa vaaralliset hiilidioksidihiukkaset ja muut epäpuhtaudet pois joten ei tarvitse olla huolissaan. Lämpötila on tasaista ja sopivaa, paitsi jos KPPV innostuu laittamaan varaavaan takkaan liikaa klapeja taitellessaan lampaantaljoja pilke silmäkulmassaan, voi olla hieman lämmintä, takka kuitenkin lämmitää tehokkaasti koko alakerran.

   Kohta saakin alkaa terottamaan ruohonleikkurin teriä, lumet alkaa olemaan historiaa. Mutta ensin rotukoira (Suomen Pystykoira) pitkälle lenkille tuohon viereiseen metsään.

   Huhhuh, kyllä kelpaa!

  • Täällä kassulla ei tarvitse tehdä mitään. Istuskellaan tässä soffalla ja kättä ojentamalla yltää jenkkikaapin ovelle joka on sohvan vieressä. Sieltä haalea purkki käteen, etusormi rinkulaan ja napsahdus. Aijaijai.

   Norttiakaan ei tarvitse mennä ulos kiskomaan, se onnistuu tässä sohvalla, koska se on ihmisoikeus. Samoin karaoken jodlaus, se kuuluu normaaliin asumiseen, eikä sitä voi heippalapuilla estää.

   Tälläistä täällä arvoasunnossa.

  • Minulla on tänään vieraana henkilö, joka loihti todistettavasti ns. mysteeriralliraidan. Varpusparven osaa tehdä kuka vain, mutta minkälainen hatha-siddhi pitää olla, että pystyy piirtämään paksun ruskean vanan vesisäiliön alapuoleiseen reunaan aina vesirajaan asti ja allekin?

   Arvoasuntomme wc:n lukko on rikki ja näin vahingossa miten Reiska istui renkulalla. Hän istui aivan takareunassa, selkä kiinni vesisäiliössä, jalat itään ja länteen sojottaen. Painopisteen ollessa takana koko pokaali nousi ilmaan etureunan liimauksistaan, jolloin istuinkulma vaihtui 90 asteesta noin 110 asteeseen.

   Piti tähän ikään päästä ennen kuin näin miten temppu tehdään. Mutta nyt nortille, renkulat napsautellaan sormet verillä auki ja kohta häkkihissillä alakerran palveluihin. Kyllä kelpaa!

   • Huhhuh, aikamoista. Aikamoinen boa on ollut kyseessä. Älä kerro enempää.

    Täälläkin suunnitellaan palveluihin lähtöä, ehkäpä tavataan siellä ja vedetään yhdessä elämän hanttikortit?

    Kyllä kelpaa arvoalueella. Siellä omissa kiinteistöissä on varmaan tylsää?


   • KT-elämäntapaintiaani kirjoitti:

    Huhhuh, aikamoista. Aikamoinen boa on ollut kyseessä. Älä kerro enempää.

    Täälläkin suunnitellaan palveluihin lähtöä, ehkäpä tavataan siellä ja vedetään yhdessä elämän hanttikortit?

    Kyllä kelpaa arvoalueella. Siellä omissa kiinteistöissä on varmaan tylsää?

    Täällä on ranskalaisella parvekkeella porukassa istukeltu norttien ja salkkujen parissa. Lähdetään kohta palveluihin, joten nähdään siellä.

    Muuten, sinähän jäit velkaa yhden salkun ja kartsa noraa. Voit maksaa ne tänä iltana takaisin kun tavataan stagella.


  • Riita helsinkiläisessä taloyhtiössä: parveke maksoi 44 000 euroa ja käräjöinti 40 000 euroa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006044409.html

   Arvoalueella riidellään. Kassulla on mahdotonta elää ilman riitoja ja otsaverisuonen kiristystä, heippalappuja lentelee puolin ja toisin. Kyllähän se ahdistaa jos naapuri asuu 10 cm päässä.

   Huhhuh, onneksi oma kartano ja rauha.

   • Noh, nyt voi sitten kiskoa norttia tuliterällä parvekkeella aamusta iltaan. Varmaan hermosauhut tekevät terää.

    On siinä parvekkeella hintaa, vaikkei käräjille olisi mentykään. Kuka hullu maksaisi parvekkeesta 44 000 euroa? Ei onnistu kuin kommuunissa.

    Samahan se on parkkipaikkojen kanssa. Tehdään asvalttia raakamaalle 4 m2 ja laitetaan hintalappu 30 000 euroa. Siinä on asvaltille summa keksitty, huhhuh.


  • Tästä aiheestahan me painittiin yöllä palvelun ulkopuolella. Muistaakseni päästiin sopuun ja meille jatkoille ördäämään.

   • Painittiinko? Ilmankos kylki on niin kipeä. Olipa se ikimuistoinen ilta, tällaista ei savella pääsekään kokemaan.


  • Miksi joku poistatti Tylsiksen avauksen? Siinähän puhuttiin hinnoista. Tuhnu poistattelija pitäisi poistaa.

   • Harmi kun en ehtinyt nähdä tänään ko. viestiä. Pääsin nyt vasta koneelle, kun olin tekemättä mitään koko päivän, mikä otti koville koska porukka oli jossain ties missä enkä pystynyt lähtemään edes palveluihin.

    Onneksi hatha-siddhi -tuttavani tuli keskustelemaan veloista, ja pääsimme sen verran sopuun että hän jeesasi hakemalla salkun kämpille, toki otti siitä puolet itselleen mutta kuitenkin.

    Kävi ilmi, että luonnonsuojelijat ovat alakerran palvelunpitäjän kimpussa. Kuulemma pitäisi ainoastaan käyttää kotimaista mökkitikkataulua, sitä missä on numerot 1 - 10 ja kymppi keskellä. Sen sijaan englantilainen palvelutikkataulu häränsilmineen on eettisesti kestämätön tapa tuottaa viihdettä arvoalueen arvotalojen asukeille.

    Onneksi sentään jää karaoke, vaikka varmaan sekin kohta kielletään palveluissa. Asunnolla sitä ei voi kieltää, sillä se on ihmisoikeus aivan kuten nortinkin veto.


  • Jotenkin väsyttää nyt viikonlopun jäljiltä. Se johtuu varmaankin raittiin ilman puutteesta. Palvelumatkoilla hengitetään kyllä syvään ulkona, mutta siinä samalla altistuu hiilidioksidihiukkasille.

   Ne värjäävät silmanvalkuaiset ja hampaat keltaisiksi. Katselin varpusparven jälkeen kylpyhuoneen peilistä, kun kampasin takatukkaa, että silmät ja hampaat kellertää pahasti.

   Onneksi tulee kesä niin päästään poikain kanssa töölönlahdelle tai hietsuun retkelle. Siellä saa raitista ilmaa ja arskaa ja olo paranee. Siinä saa samalla liikuntaa kun painitaan nurmikolla.

   Aijaijai, mahtavaa.

   • Sama täällä, silmät ja hampaat hiilidioksidin kellastamat. Nyt alkoi vielä katupölykausi, sehän yleensä kestää ainakin heinäkuuhun, koska säästösyistä arvoalueen kadut vain harjataan eikä käytetä vettä lainkaan. Meillähän Suomessa on vedestä pulaa, joten sikäli ymmärrettävää.

    Täällä meillä joku olikin jo kantanut flyysisohvan pahvinkeräysastian viereen. Ensimmäiset muuttolinnut olivatkin jo laskeutuneet sen päälle ottamaan arskaa, nimittäin viskisiepot nimeltä Arska, Terska ja Pietro naapurin arvotalosta.

    Onneksi tätä nykyä liekkihotelliin ei laiteta edes painimisesta, joten voi melko lailla rauhassa ördätä itsekin arvoalueella ja muuallakin. Kaasugrilli viedään kohta ranskalaiselle parvekkeelle naapureiden heippalappujen toimiessa hyvinä sytykkeinä.

    Kylläpä onkin taas rystyset kipeänä eilisen palveluissa käymisen jäljiltä. Eteisen lattia on yllättävän kova, kun sen päälle rysähtää viimeisillä voimillaan. Huh huh, välillä aika rankkaa tämä elämä, pitäisikö ottaa C-vitamiinia kun tuo B-vitamiini ei tunnu riittävän.


  • Alkaa tälläkin ketjulla jo olemaan pituutta. Täällä kassulla kun ei tarvitse tehdä mitään eikä flyyssisohvalla ole aina muutenkaan mitään tekemistä, tulee tarinoitua tänne kassuelämän ihanuuksista. Rikkaat OK-porvari-isännät OK-kartanoissaan saven reunalla sitten lukevat näitä kateellisena ja otsaverisuoni pullistuu harmituksesta. Savella kun on tylsää ja rankkaa kun koko ajan pitää tehdä jotain, eikä pysty koskaan rentoutumaan. Etätöissä tai omalla konttorilla pitää työskennelleä kuin orja. Vapaus puuttuu elämästä. Huhhhuh, kuinka kukaan jaksaa sellaista?

   • En minä ainakaan jaksaisi. Hyvä kun jaksan kättä nostaa sen verran, että saan taskulämpimän mellanin jenkkikaapista. Tästäkö pitäisi lähteä vielä etätöihin, hah hah, ei koske minua.

    Toki pääsisin heti töihin jos vain haluaisin. Varmasti ottaisivat minut heti. Siksi sivutoimisena harrastuksenani onkin työttömien haukkuminen sotessa ja somessa, sillä en voi sietää laiskureita jotka makoilevat uunin pankolla minun työttömyyskorvauksesta maksamillani veroillani. Enkä myöskään siedä muualta tulleita, enkä henkilöautollaan etätöihin ajavia.

    Täällä kantakaupungin arvoalueen arvotalon arvoasunnossa on sekin hyvä puoli, ettei tarvitse poistua minnekään. Ei mökille, naapurikuntaan, lappiin, ulkomaille saati viroon. Mitä siellä muka on sellaista mitä täällä ei? Tulee väsy kun ajatteleekin, siksipä en ole hankkinut koskaan passia - enkä hanki. Aijai, ihminen on tehty oleilua varten. Nyt hetekalle selälleen ja pienet päikkärit, aah huhhuh, kyllä kelpaa.


  • Varma kevään merkki on, kun höyryävä koirankakka pilkistää kantakaupungin arvoalueiden harvoille parkkipaikoille työnnetystä lumikasasta esiin. Ai ai jai, kohta pääsee palveluihin ulkosalle, blyrgrenit takatukkaan, nortti huuleen, farkkutakki päälle ja arskaa ottamaan. Ohi kävelevät kauniit naiset varmasti jumaloivat tällaista komeaa urbaani-urosta ja jättävät vaivihkaa kännykkänumeronsa.

   Mahtavat ne myös olla kateellisia savipelloilla ruohonleikkureineen.

   Uuh... olipa se uni. Nyt tuli kiire, palvelut menevät kiinni puolen tunnin kuluttua ja salkut on tyhjennetty ajat sitten. Miten se päivä näin vierähtikään, viimeinen muistikuva on eiliseltä kun lähdettiin porukassa palveluihin istumaan.

  • Naapurin heippalapun omituiset numerot kertoivat Emman, 27, koiran oveluudesta – ”Vähän kyllä silti hävettää” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006051396.html

   Taas on heippalappuja lähetelty, tällä kertaa rotukoiran touhuista...
   Tämänkin arvoasunnon ilmanvaihtoa häiritään usein tukkimalla tulo- ja lähtöilmaventtiili heippalapuilla. Siirrän ne postiluukusta ne tuonne piirongin laatikkoon muiden joukkoon.

   Aijaijai, kun oli lämmin päivä tänään. Otettiin poikain kanssa arskaa ranskalaisella parvekkeella, olipas mukavaa. Nyt auringon laskettua tuhnutellaan tässä sohvalla ja aloitellaan jo torstaina viikonlopun viettoa - menee varmaan taas maanantaihin asti.

   Mites siellä savella, onko lumikinokset jo sulaneet? Mahtaa olla tylsä viikonloppu tulossa taas.

   • Kiitos kysymästä, tänään olikin hieno ilma ja lähdin tuosta kotiovelta 10 kilsan lenkkipolulle. Äkkiähän tuollainen matka menee juosten, kun on hyvä pohjakunto. Kevättä ilmassa.

    Etätöihin tänään ajaessani näin, kuinka Helsingin kantakaupungin yllä on ruskea pilvi, kutsutte ilmeisesti sitä katupölyksi. Se näkyy kauas savipelloille asti, 9 minuutin päähän Tomppeliaukion kirkosta.

    Ei ihme että varpusparvi lentää, kun kasarmiperhanat saapuvat myöhässä etätöihin. Joillakin sitten käy päinvastoin, ja lukittautuvat työpaikan vessaan pitkiksi ajoiksi. Yhtä kaikki, vessat ovat törkeässä kunnossa kassukoiden jäljiltä. Pitkä jarrutusjälki pokaalin takareunassa kertoo, että legendaarinen hatha-siddhi on töissä juuri täällä, meidän firmassamme. Tai "töissä" sanoisin mieluummin.

    Huomenna jättäydyn kuitenkin kotikonttorille kauniin PPV:n kanssa. Grillaillaan ja KPPV jo viikkasi lampaantaljatkin valmiiksi varaavan takan ääreen, mitähän hänellä on mielessä, huh huh! Ehkä myös ehdin jo vähän katsella venettä, tarvitseeko tehdä isompia keväthommia vai voiko laskea suoraan mereen, rantatontilla kun asutaan.

    Muistakaapa, tuhnut ja muut kennosto-otukset, että parvekkeella grillaaminen on kerrostalossa ankarasti kiellettyä!


  • Katsos vain, meillä on näyttö naapurihuoneistossa. Käytiinkin Reiskan, Peran, Ritun ja Mumban kanssa katsastamassa minkälainen arvoasunto on kyseessä.

   Kerrottiin samalla potentiaalisille ostajille talon kulttuurista ja tavoista. Parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä, mutta kaikkea muuta saa tehdä niin paljon kuin sielu sietää. Norttia vedetään, ördätään, tuhnutellaan. Varoitettiin vaarallisista hiilidioksidihiukkasista, joita tulee ranskalaisella parvekkeella istuskellessa. Kerrottiin palveluista, jotka ovat auki neljään aamuyöllä. Reiska näytti mustaa silmäänsä joka tuli aamuyöllä painiessa siitä, kuka on velkaa kenellekin. Mumba otti siivut teräsmatista ja valitteli äänen käheyttä, kun Mombasan jodlaaminen tahattomassa kanoonissa oli väsyttänyt äänihuulet.

   Toivotettiin tervetuloa mukaan ördämään!

   Saapa nähdä meneekö arvoasunto kaupaksi.

   • Varmasti menee, nopeasti. Kukapa ei haluaisi arvoasuntoon sinne arvoalueen arvoyhtiöön. Siellä on kaikki lähellä: palvelut, kaupat, meri, naapurit (nukkuvatkin 10cm päässä). Huhhuh, savella voidaan vaan haaveilla moisesta luxuksesta.


   • KT-elämäntapaintiaani kirjoitti:

    Varmasti menee, nopeasti. Kukapa ei haluaisi arvoasuntoon sinne arvoalueen arvoyhtiöön. Siellä on kaikki lähellä: palvelut, kaupat, meri, naapurit (nukkuvatkin 10cm päässä). Huhhuh, savella voidaan vaan haaveilla moisesta luxuksesta.

    Savella ei haaveilla vaan siellä haistellaan hometta ja pelätään homekoiria.
    Elämää sekin heh heh hee!


  • On vaikea saada unta täällä arvoasunnossa, kun naapurit ördäävät viereisessä kämpässä alakerran palveluiden suljettua eilen etuajassa vesivahingon vuoksi.

   En voi edes liittyä joukkoon, sillä aamulla täytyy jaksaa lähteä etätöihin. Korvatulpista tulevat korvat kipeiksi, eivätkä ne peitä ulvahteluita, joita joku päästelee tämän tästä. Jopa varpusparven lehahdus kuuluu tänne minun arvoasuntooni.

   Mutta kyllä tämä aina ok-asumisen voittaa. Kun viikonloppu koittaa, käyn itsekin palveluista hakemassa salkut ja jatkan aina sunnuntaiiltaan asti. Kyllähän täällä on elämällä sisältöä ihan eri lailla kuin savipelloilla.

  • Savella ei pääse kunnon debattiin naapureiden kanssa, vaan haravanvarteen nojaten jutellaan säästä ja pihatöistä.

   Toista se on palveluiden äärellä. Esimerkiksi eilen illalla keskustelimme siitä, kummasta tulee enemmän kasvihuonekaasutusta, mellanin juomatta jättämisestä vai sen juomisesta. Nähkääs pulma on se, että mellaniinhan on jo tehtaalla pullotuksen yhteydessaä lisätty paineistettua hiilidioksidia, joka sitten rinkulaa sormet verillä irrotettaessa päästää kovan poksautuksen. Poks. Siinä jo pääsee hiilidioksidihiukkasia taivaalle. Jos mellanin jättää väljähtymään jenkkikaapin päälle tai kaataa sen viemäriin, pääsee vastaava määrä hiiilidioksidia karkuun.

   Mutta jos taas patruunan sisällön kumoaa kierteellä kitaan ja sieltä pötsiin, ei hiilidioksidi pääse karkuun vaan itse asiassa muuttuu suolistossa tärkkelykseksi, verihyhmäksi ja metaaniksi. Sitten varpusparvella tämä cocktail pääsee ulos, ensin wc:hen, sitten tuuletuskanavan eli postiluukun ja oven avauksen yhteydessä rappukäytävään ja lopulta taivaalle. Kaikkihan me tiedämme, että metaani on kasvihuonemyrkky joka syö yläilmakehän otsonia pahentaen maapallon paistumista entisestään. Ja hampaatkin ovat aivan hiilidioksidin keltaiseksi värjäämät.

   Näistä keskustelimme arvoasunnossamme Pena, Reiskan, Rolfin, Myanmairin, ja Ritun kanssa. Ensin äänekkäästi huutaen, lopulta painien. Toki samassa yhteydessä pohdittiin, kuka on velkaa kenellekin. Koko yö siinä lopulta meni, nortti paloi, salkkuja tyhjennettiin, jodlattiinkin aina välissä Elämän hanttikortteja.

   Kuinkas savipelloilla yö meni? Nukkuessako? Äh, täällä kantakaupungin arvoalueella palveluiden äärellä ei nukuta, vaan ördätään aamuun asti, aijai jai, huhhuh, tämä se on elämää!

  • Ei olla savella ei, täällä Tomppeliaukion kirkon aukiolla. Tässäkin luukussa ördättiin ja painittiin koko yö ja nyt oli pakko päästää hiilidioksidihiukkaset karkuun äskeisellä varpusparvella, se oli aikamoista, huhhuh. Loput metaanit päästellään tässä sohvalla flyyssisohvan tyynyjen väliin.

   Hampaiden lisäksi hiilidioksidi muuten kellastaa myös silmänmunat, mitenköhän se peeveli sinne pääsee. Kaike pahan alku ja juuri joka tapauksessa.

   Kylläpäs arska alkaa lämmittämään oikeen kunnolla jo. Poikain kanssa mietitään jos lähdettäisiin tänään salkkujen kanssa piknikille jonnekin puistoon. Se olisi mukavaa, mukaan voisi ottaa XTRA-lenkin palveluista. Jos saisi vähän väriä naamaan, ei keltaiset silmänmunat ja hampaat erotu niin pahasti. Naamaan väriä ähän niin kuin Trumpilla, vai mitä hä.

   Aijaijai, tämä on elämää, ei huolen häivää.

   • Asiameininkiä, samanlaiset tunnelmat täällä Tomppeliaukion kirkon kirkontornin kupeessa Tomppeliaukion aukion vieressä.

    Taisi olla eilen ylikäynyttä mäskiä mellanissa, kun koko päivä on mennyt varpusparvella. Välillä toki sohvalla ja hetekalla huilaamassa. Ei tulisi mieleenkään tuhnutella sohvatyynyjen väliin, sillä tuhnun mukana saattaisi tulla ruilahdus metaanin kyytipoikana.

    Harmillista että parvekegrillaaminen on kiellettyä kerrostalossa, mutta me pojjaat päätettiin ryhtyä nenäkkäiksi ja grillataankin makkaraa parvekkeen sijaan. Eikä tuo ranskalainen parveke edes hyvältä maistuisikaan. Hiillostunut XTRA-lenkki toimikoon vatsan kovettejana, Myanmair toi jo salkut palveluista ja kohta avataan ääntä ja ajellaan verkkohissillä alakerran palveluihin. Toivottavasti joku on jo siivonnut kakkakepposen pois hissin pohjavanerista, vähän kuvottaa jostain syystä, olisikohan se tuo hiilidioksidi mikä aiheuttaa pahan olon?


  • Kurko pesi tänä kauniina sunnuntai-iltapäivänä molemmat premiumautonsa isolla etupihallaan 9,5km Tomppeliaukion kirkon aukiolta. Autonpesuvehkeet ja vesihana ovat siinä autokatoksen välittömässä läheisyydessä. Olipas mukavaa puuhastelua auringonpaisteessa, aijaijai.

   Missä kassulla pestään autot? Missä vesihana? Ai niin, eihän siellä tehdä mitään itse. Jos auto on, se on kommuuniauto, joka vuokrataan tarvittaessa ja etsitään pysäköitynä muutaman km säteeltä. Palvelut nimittäin.

   Huomenna etätöihin, huhhuh.

   • Minä en viitsisi tehdä mitään. Kerrostalossa on siitä hyvä, ettei koskaan tarvitse tehdä mitään mikä haiskahtaa työltä. Kuten autonpesu.

    Etätyöt... höh. Työelämä jäi taakse kun sain asunnon maksettua. Aijai, nyt vain maataan levynä hetekalla tekemättä mitään, kun muut paiskivat töitä. Tämä se on elämää.


  • HS:ssä ei pidetä tupakoijista:

   https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006062416.html

   Kaikenlaisia nipottajia sitä onkin. Tupakointi on ihmisoikeus, eikä sitä voida tietenkään kieltää kerrostalossa. Kuten kommenteissakin mainitaan, jos ei siedä tupakointia ja ördäämistä, pitää muuttaa savelle.

   Jossain kommentissa manattiin myös sitä, että tupakoitsija tupakoi myös taloyhtiön grillauspaikalla aaltopellinpalasen äärellä. Missä sitä sitten saisi poltella, jos ei ranskalaisella parvekkeella, sisällä tai edes aaltopellillä?

   Joko tolkku valittamisellekin. Eikö riitä että heippalappuja pudotetaan postiluukusta?

  • Kurko kävi tänään etätöissä. Onko vaikea arvata mikä oli etätyöpaikan toiletissa vastassa? No ei, tietysti jonkun kassuttelijan töräyttämä varpusparven tuoksu, kera ralliraidan. Pitkä boa posliinin pohjalla, jota ei tietysti petteri jaksanut siivota - eihän kassullakaan tarvitse tehdä mitään itse. Yöks.

   Samalla kun avasin toilettikopperon, pääsi tukeva metaanin ja hiilidioksidin täyttämä kaasupilvi karkuun - tuli tehtyä siis päivän ilmastontortuntateko.

   Huhhuh. Onko kassulla sujunut tänään yhtään paremmin?

  • Mukava kun kysyt kuulumisia, kyllähän täällä arvotalossa maanantai meni oikein mukavasti. Aamuun asti ördättiin arvoasunnossa, kiskottiin norttia sekä painittiin. Kun talon harvat etätyöläiset kolistelivat rappukäytävässä, meillä viimeiselläkin kaverilla tuli väsy ja otettiin oikein pitkät päikkärit. Illalla sitten herätys puoli yhdeksältä ja äkkiä palveluihin salkkuja hakemaan. Heippalappuja oli taas tiputeltu aamuyöstä isompikin nippu, niillä voisi kohta tapetoida makuuhuoneen seinän, jos arvoasunnossa vain olisi makuuhuone.

   Nyt ollaan jo hyvän aikaan loivenneltu eilistä ja kohta mennäänkin palveluihin. Laitoin jo tekstarilla varauksen "elämän hanttikortit". Siitä se nousukiito taas alkaa, sanoi peräsmies.

   Olisiko itse kuningaskaan voinut joitain satoja vuosia sitten toivoa tällaista ylellisyyttä? Koskaan ei tarvitse tehdä itse mitään, sapuskat ja mellanit saadaan palveluista, voi nukkua niin paljon kuin ikinä huvittaa. Aijai jai, huhhuh, kyllä kelpaa! Tätä kadehtisi itse Stingis Kaanikin.

   Tänään muuten oli hississä sen verran kova hätä, että puntista ruilahti pieni kakkakepponen pohjalevylle. Tuli mieleen, että olenkohan se minä itse joka niitä kepposia jättää sinne tänne? En ole enää aivan varma asiasta, ehkä otetaan poikain kanssa pienet painit kohta kun syyttävät minua aina kaikesta.

  • Huhhuh, aikamoista siellä. Asutaan ehkä samassa rapussa, samassa talossa täällä Tomppeliaukion kirkon aukion arvoyhtiössä, koska olen löytänyt usein kakkakepposia hissin pohjavanerilta. Voihan se tietysti olla mahdollista että niitä on muissakin rapuissa, siis melko todennäköistä jopa. Ördäys, painiminen ja juhliminen on täällä päin melko yleistä, ja ymmärtää että silloin saattaa käydä vahinko. Ei täällä sentään missään savella asuta, siellähän ei tapahdu mitään, edes vahinkoja.

   Täällä herättiin äsken, nyt on jo hoidettu varpusparvet ja salkkupalvelukäynnit pois päiväjärjestyksestä ja voi aloittaa päivän varsinaisen agendan, eli sohvalla ja hetekalla lepäilyn ja illan ohjelman suunnittelun. Luulen että mennään samalla hyväksy todetulla kaavalla. If it works, don't change it, niin kuin ulkomailla sanotaan, vaikka en ole koskaan siellä vieraillutkaan.

   • Vahinkoja sattuu täällä arvoalueella, isänikin aina sanoo, että sinusta piti tulla läikkä lakanaan, mutta vahingossa tuli tahra yhteiskuntaan. En ole koskaan oikein tajunnut mitä hän sillä tarkoittaa.

    Kakkakepposet ovat vaikeita jäljitettäviä. Kun riittävästi on istunut palveluissa, suolisto ei enää oikein tiedä onko yö vai päivä ja sieltä saattaa ihan huomaamattakin ruilahtaa jotain puntin kautta. Kun illalla muisti huononee ja elintoiminnot keskittyvät kotisohvalle selviytymiseen, saattaa syyttää jotakuta naapuria hissin pohjavanerista kurkistavasta kepposesta, vaikka kyseessä olisi oma tahaton jäynä. Välillä sinne tulee myös ohimennen rykäistyä pitkät limat. Joskus omat kepposet kulkeutuvat lakeerikenkien mukana eteiseen, missä ne tuoksahtavat kuukausia. Puoliintumisaika on ainakin 3 kk ellei enemmänkin, eivätkä vaaralliset, ulkoa kulkeutuneet hiilidioksidihiukkaset nopeuta prosessia. Miksi iheessä siivooja ei halua poistaa näitä, siitähän hänelle maksetaan ruhtinaallisesti.

    Täälläkin päivä meni tuhnutellessa ja sohvalla makoillessa. Rane toi laastaria makuuhaavoihin ja salkkuja tyhjennysharjoituksia varten. Kohta mennään katsomaan onko pitkä piikki vielä auki ja jodlataan parit hanttikortit kanoonissa, tahattomassa sellaisessa.

    Ulkomailla ei tämäkään sankari ole koskaan käynyt. Sen sijaan isken nyrkkiä pöytään alakerran palveluissa muiden lippispäiden ja farkkutakkien kanssa. Mitä sellaista ulkomailla muka on, mitä täällä ei ole? Minä en ainakaan edes halua tutustua keneenkään, täällä on kaikki, arvoalueella kantakaupungissa, Tomppeliaukion kirkontornin vieressä.


  • Jaahas, eduskuntavaalit lähestyvät ja pitää päättää ketä äänestäisi. Täällä Tomppeliaukion kirkon aukiollahan ollaan politiikan ytimessä, eduskuntatalon naapurissa kun tuhnutellaan. Palveluissa törmää usein kansanedustajiin, kansan miehiä/naisia siellä kun ollaan. Samanlaisia ördääjiä ne ovat kuin mekin, ainakin loppuillasta.

   Ehdokkaan, jota äänestän, pitää olla ilmastontorjunnan puolella, koska näistä haitallisista hiilidioksidihiukkasista pitää päästä eroon, silmänmunat kellertävät jo riittävästi. Lisäksi pitää olla tuhnuttelun puolella, eikä mikään saviasukas. Se rajaa pois Kepun. Vihreät ovat usein tuhnuja ja kannattavat ilmastontorjuntaa, joten siinä taitaa olla puolue jota äänestän. Itse asiassa siellä on tuttu ehdokaskin valmiina, Mehmet kertoi ilmoittautuneenssa ehdokkaaksi.

   Pitääpä siis ensi sunnuntaina muistaa salkkumatkalla kurvata nokkakärryn kanssa äänestyspaikan kautta. Hauska käytännön pila voisi muuten olla jättää kakkakepponen äänestyskopin lattialle, hehhee.

   • Samat aatokset täällä Tomppeliaukion kirkon kirkontornin vieressä. Nortilla käydessäni mietin huolissani tulevaisuuden arvoalueiden asukkeja. Miten he pärjäävät kaiken tämän hiilidioksidin keskellä? Ilmastontorjunta on otettava vakavasti eikä minua ainakaan haittaa, että se on ollut ainoa vaalikeskusteluiden aihe. Muutenhan maassa on kaikki hyvin eikä mitään korjattavaa ole.

    Vihreät ovat minunkin puolueeni. Makoillaan hetekalla ja parvella, kääritään kasveista sätkiä ja ollaan tekemättä mitään. Salkkuelämä on tuttua. Kielletään muita menemästä ulkomaille, mikä sopii itselleni hyvin. Mitä siellä muka on mitä täällä ei olisi? Autollakaan ei saa ajaa etätöihin, mikä sopii minulle mitä parhaiten. Korttia minulla ei ole koskaan ollutkaan. Vihreillä on oma ilmastontorjuntapapistokin. Kielletään kaikki ja kerrotaan miten muiden pitää elää. Sopii minulle, kunhan karaokea ei kielletä, eikä norttia. Siitä tuskin on pelkoa.

    Viimeksi tein äänestysnumeron kakalla. Kun nyt vain tälläkin kertaa jaksaisi vääntäytyä kopille, on vähän kunto heikentynyt viime vuosien aikana, mistä lie johtuu.


  • Eilinen vaalikeskustelu kuulosti samalta kuin meidän normaali loppuilta alakerran palveluissa. Jokainen ördää yhteen ääneen ja hakkaa nyrkkiä pöytään ja puolustaa mielipidettään siitä, kuka on kenellekin velkaa ja kuka mogasi viimeksi. Sen jälkeen sitten painitaan kun ei päästä muuten yhteisymmärrykseen.

   Täällä Tomppeliaukion kirkon aukion arvotalon arvoasunnossa aloitellaan jo viikonlopun vieton suunnittelua! Varpusparvi klo 8.45, klo 8.59 alakerran palveluun viikonlopun ruoka- ja juomaostoksille, sitten sohvalle lepäämään sormi rinkulalla. Huhhuh, rankka agenda siis taas ohjelmassa, joutuu ehkä iltapäivällä lepäämään hetekalla varovasti suhnuja päästellen. Mutta kyllä se tästä iloksi muuttuu, niin kuin aina.

   Mites siellä, naapurissa ja savella?

   • Ei muutu aina, täällä arvoaluella on nyt synkät tunnelmat, kun pitkän ja ahkeran palveluissakäynnin jälkeen tuli katkos kahdelle kaveripiirin tyypille. Leksa joutui lasarettiin kovien vatsakipujen vuoksi, Ritu taas hädissään soitti lataamosta, että hänet vietiin sinne sen jälkeen, kun olo ei alkanutkaan parantua elävien kuolleiden yön jälkeen, vaan möröt jatkoivat mellastustaan eikä uni tullut silmään.

    Itsellä hiki lentää kuin varpusparvi, joka sekin lentää kuin varpusparvi. Hädin tuskin jaksoin mankeloida pulsaattorissa pyörineet kalsarit ja kaljapaidat ja ripustella ne ovien päälle ja tuolien selkänojille kuivumaan.

    Mutta kunhan huoltokatko on ohi, niin talli vaihtaa formuloihin uudet renkaat alle ja kohta ajetaan mutkaan entistäkin kovempaa. Huhhuh, aina ei voi olla kivaa, ei edes arvoalueen arvotalon arvoasunnossa Tomppeliaukion kirkontornin aukion kupeessa. Edes nortti ei maistu nyt. Auh.


  • Voimia sinulle arvon veli. Tuo on vain normaalia kevätväsymystä. Kun arska alkaa keväällä paistamaan, monet masentuvat ja väsyvät, mutta kun siitä pääsee yli, elämä taas hymyilee.

   Mahtava kesä on kuitenkin taas edessä! Kesällä vietetetään monet hienot illat keskustelemassa ranskalaisella parvekkeella lämpimässä kesäillassa, tai grillaamassa XTRA-lenkkiä arvoyhtiön grillipaikalla (parvegrillaus on ankarasti kiellettyä), aaltopellin palan päällä, tai lähipuistoissa salkun kanssa ördäämässä!

  • Ehkä rikkaan hyvä asua omakotitalossa. Köyhemmän parempi asua kerrostalossa missä asiat hoidetaan yhteisvastuullisesti. Lainankin hakee taloyhtiö ja pois maksetaan rahoitusvastikkeena. Työpaikankin jos menettää voi saada jopa asumistuen. Yritäpä hakea asumistukea omakotitalon kattoremonttia ym. varten otettuun lainaan. Tuskin onnistuu.

  • Aamulla sen päätin ja lupasin, etten koskaan, koskaan enää käy palveluissa enkä osta yhtään salkkua kotiin. Nyt sai riittää, sanoin. Tähän on tultava loppu. Ei enää karaokeiltoja, ei enää tikanheittoa aitoon häränsilmään englantilaisessa palvelutikkataulussa. Ei vain kunto kestä enää enää.

   Mutta sitten rupesin miettimään, että näin taisin uhota eilenkin, toissapäivänä, ja oikeastaan jo silloin kun opiskelukaverit lähtivät työelämään ja muuttivat arvoalueelta ok-taloihinsa, kuka minnekin. Minä päätin jäädä jatkoajalle ns. ikuiseksi opiskelijaksi, bailaamaan ja hyödyntämään palveluita. Opiskelutovereiden lapset ovat jo isoja, minun lapseni ovat edelleen syntymättä ja kiilto silmästäkin on jo sammunut. Arvotalon seinärappaukset putoavat, putki-, ulkoseinä- ja sähköremontit odottavat kattoremontin päättymistä. Eikä talo siitä uudeksi tule, vaan kaikki alkaa alusta ja koko ajan on jossain iskuporakone tai piikkauslaite päällä.

   Sitten jo Reinar soitti ja kertoi tulevansa tuota pikaa Printteri-Mersulla arvotalomme eteen, olisi kuulemma viron tuliaisia "häihin". No kutsuin Reinarin sitten sisälle, tehtiin kaupat ja kohta on puoli printteriä tyhjennetty kaveriporukalla. Siitä se taas lähti, kone on kiitoradan päässä, kohta hissillä palveluihin ja pyydetään kympiltä nousulupaa. Ilmaan noustaan vaikka lupaa ei heruisi, sillä ei kiitoradan päässä voi enää vetää alaskaan.

   Näin täällä arvoalueella Tomppeliaukion kellojen soidessa armon vuonna tämä vuosi.

  • Täällä on viikonlopun vieton aloitus käynnissä jo torstaina, mahtavaa! Laulettiin tässä kämpillä elämän hanttikortit ja mombasa porukalla, ja heti alkoi ilmanvaihtokanavasta tipahdella heippalappuja. Pitänee siirtyä jatkoille alakerran palveluun, mikäs siinä, etusormi onkin jo kipeä purkkien napsuttelusta ja salkkujen pohjakin näkyy jo.

   Palveluun ollaan aina tervetulleita, ravintoloitsija tulee tervehtimään kädestä pitäen ja tarjoaa vorsmackit ja suolakurkut. Eiköhän siellä viihdytä valomerkkiin asti, sitten kakkakepposia väistellen takaisin sohvalle voipumaan.

   Aijaijai, tämä on elämää.

  • Täällä kartanossa aurinko paistaa lämpimästi ja kinokset on sulaneet pois. Webereitä kaivetaan talvisäilöstä viikonlopun grillijuhlia varten. Halkopino on huvennut talven aikana, ja samoin siellä asuva XO-pullo, mutta lämpimänä on pidetty, sekä varaava takka että isäntä. Rotukoira (Suomen Pystykoira) on innoissaan kevään tulosta ja nuuskii lenkillä narttujen jättämiä jälkiä.

   Mikäs KPPV:tä vaivaa, tuolla se jo kotikonttorilla nautitun lounaan (sushia) jälkeen alkoi viikkailemaan kaapista lampaantaljoja varaavan takan välittömään läheisyyteen olohuoneen lattialle, huhhuh.

   Tässä vielä viimeiset tehtävät työhuoneella (josta sai muuten vähentää verotuksessa verotettavasta tulosta 880€/v) ja sen jälkeen viikonlopun viettoon, mahtavaa. Taidan korkata saksalaisen vehnäolueen lännen puoleisella terassilla. Idän puolella on Weberit jo asemissa, sytytysneste levitetty 9:lle LED-polttimolle valmiiksi, tulitikut vieressä. Kasler on otettu lämpiämään jääkaapista..

   Kylläpä kelpaa, OK-kartanossa viettää kevätviikonloppua. Muistakaa että kasarmilla parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä.

   • Todella mahtava päivä myös täällä arvoalueella.

    Ette ikinä usko miten hyvä tuuri kävi! Joku nimittäin oli jättänyt paperinkeräysastian viereen aivan hyvän viininpunaisen vakosamettisohvan! Ei reiän reikää missään, yhtä lukuunottamatta kaikki napit tallessa, jalopuiset jalat ja vahvat jouset jollaisia ei nykyään enää tehdäkään.

    Tartuimme heti sohvahärkää sarvista, Reiska ja minä otettiin edestä, Raibe ja Dakar kantoivat takaa. Nyt meillä on taloyhtiön grillauspaikalla aaltopellin palasen vieressä soffa, jossa kaikki arvoyhtiön jäsenet voivat istuskella grillaamassa, nauttimassa salkkujen antimia sekä tuhnuttelemassa. Eikä maksanut latin latia. Kuinka hyvää tavaraa ihmiset heittävätkään pois.

    Keräysastioiden vieressä olisi ollut myös kasa paistinpannuja jotka eivät mahdu pienmetalliin, muutama auton lyijyakku, polkupyörän runko ja iso työpöytä josta puuttuivat laatikot sekä kaasuliesi. Ehkä otamme yhden akuista grillauspaikalle varavirtalähteeksi, jos hiiligrillistä loppuu akku kesken makkaranpaiston.

    Tänään aiotaan koeistua uusi vakosamettisohva. Ritu kävi hakemassa XTRA-lenkit palveluista, me miehet toimimme kantajana raskaammassa lastissa. Reinar tulee printterin jouset pohjassa latviasta, alakerran palveluissa on karaokeiltama jonne voimme siirtyä viihtyisän grillaushetken päätteksi. Hiiliä ei ole, mutta paperinkeräysastiassa on iso nippu 70-luvun miestenlehtiä, joita voimme poltella grillissä ja samalla "lukea".

    Aijai jai, mahtavaa elämää arvoalueella, juhlan tuntua ilmassa. Mitenkäs savella, joko nurmenleikkuu alkoi, onko pihalla haravoitavaa?


  • Mikäs viestien poistattelija täällä on taas liikkeellä, en ehtinyt tässä tuhnuttelun ja purkkien napsuttelun keskellä lukemaan viestiä?? Pullistuuko otsaverisuoni, ahdistaako? Käy hyvä veli/sisar vaikka alakerran palvelussa rentoutumassa - kun vetää karaokessa elämän hanttikortit, se on mahtavaa ja vapauttavaa! Nähdään siellä hetken päästä!!

   • Anteeksi minä olen kirjoittanut kaikki nämä viestit ja nyt nyhvöttää kun joku poistanut älyllistä keskustelua, muuta ei voi sanoa, välillä minä asun omakotitalossa ok-kurkona ja välillä kt-talossa kt-täinä ja hoitajani tulee kohta, pesu ja piikki, pyydän kovasti anteeksi ja kyllä nämä jutut hauskoja on, kjeh, kjeh, koko poppoo nauroimme hoitajat myös.


   • Väärä inkkari, kjähkjäh!


  • Anteeksi kun jakaudun, asun täällä lammassaaressa vaan en lampolassa vaan lampolan portinvartijan entisessä kopissa on oma hella, huone ja ulkovessa ja sauna ja lampolassa en käy kuin tarpeen vuoksi ja senkin teen harkiten.
   Ottaa kyllä ikenistä kun joku kateellinen kassupeijooni poistatattaa viestejäni ja en myönnä mitään, mahtaa naurattaa siellä tomppeliaukion kirkolla etätöissä kun meillä täällä ei tarvitse tehdä mitään ja raha tulee tilille kelan kautta joka kuukausi.
   Anteeksi teille.

  • Yhdyn edelliseen kirjoittajaan, melkoisia tomppeleita kun eivät ymmärrä hyvän päälle ja suklaata.

  • https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006065804.html

   Ovatkohan jotkut tämänkin arvotalon osakkeenomistajista kuvitelleet, että saavat nyt asustella rauhassa ja vaikka viettää leppoisia eläkepäiviä?

   Möykkä mahtaa olla melkoinen. Ovatko luteet jo rakenteissa kuten näissä aina tuppaa käymään? Niitähän ei sitten saa millään pois ja menevät myös naapuriin rakenteiden kautta.

   • ”Poliisia on kutsuttu sammuneiden takia, siivottu oksennuksia. Rappu on täyttynyt savusta, kun mikrossa paistettiin pullaa”
    Ja mikähän tässäkin nyt on ongelmana?
    Vieraat on nopeasti oppineet talon tavoille.
    Ei muuta kun tutustumaan ja otetaan uudet tuttavuudet mukaan ördäämään.


   • Kassulla se on tuollaista, normitouhua. Sehän on mukavaa jos kiinalainen nukkuu 10 cm päässä.


  • Nonnin, tulipa käytyä Tomppeliaukion kirkon äänestyspaikalla. Valitsin puolueen ja ehdokkaan sillä perusteella, että hänen tulee kannattaa urbaania elämänmuotoa ja sen jatkuvuutta. Tärkeää on, ettei tarvise tehdä itse mitään jatkossakaan.

   Aika lailla on eilisestä palveluissa istumisesta pää kipiänä, mutta onneksi äänestyspaikan vieressä on soittoruokala, jossa pystyi samalla huuhtomaan katupölyt kurkusta ja keskustelemaan aateveljien kanssa politiikasta. Kyllä, samoilla linjoilla ovat muutkin palveluissa istujat. On tärkeää, ettei tarvitse tehdä itse mitään, mutta vähintäänkin yhtä tärkeää on, että muut pannaan töihin.

   Tullessa salkut palveluista ja sormet verillä naksutellaan rinkuloita auki. Illalla sitten vaalivalvojaiset, mikäli kukaan arvotalon palveluita käyttävien aktiiviporukasta on hereillä enää silloin. Voi nimittäin tulla väsy, kun piti oikein nokkakärryillä tuoda salkut kerroksiin. Näytti taas kakkakepponen juuttuneen pyörään ja pyyhkiytyneen eteisen mattoon. Mahtaako olla omaa tuotosta?

  • Uijui jui, putkiremonttia pukkaa:

   https://www.hs.fi/koti/art-2000006068398.html

   Arvotaloissa putkiremontti maksaa tietysti enemmän kuin muissa taloissa:

   ”Arvotalojen remonttien hinnat nousevat helposti lähelle tuhatta euroa neliöltä. "

   Myös muualla jutussa viitataan siihen, että arvotaloissa putkiremontti on kalliimpi kuin tavallisissa taloissa. Jokainen voi tykönään tietysti miettiä miksi remontti maksaa arvotalossa enemmän kuin muissa. :D

  • No niin, vaalit on käyty. Toivottavasti uusi eduskunta ja hallitus paneutuvat ensimmäisenä ilmastontorjuntaan. Liialliset hiilidioksodihiukkaset on saatava vähenemään. Niistä ei ole muuta kuin haitta. Tämän huomaa joka aamu, päivä ja ilta kun kiskon norttia ranskalaisella parvekkeella ja altistun hiilidioksidille, sen jälkeen hampaat ja silmät ovat aivan keltaiset.

   Onneksi vihreät saavat reippaan vaalivoiton sillä he arvostavat samaa urbaania elämää jota vietän: tuhnuttelua vuokralla ja kaupungin palveluiden käyttöä. Eikä täältä Tomppeliaukion kirkontornin vierestä todellakaan ajeta joka päivä autolla etätöihin.

   Nyt taidetaan lähteä täältä omista vaalivalvojaisista alakertaan tulevien kansamme edustajien kanssa vetämään elämän hanttikortit. Huhhuh, aikamoista, aijaijaijai.

   • Täällä Helsingin kantakaupungin arvoalueen arvotalon arvoasunnossa äänestettiin persuja. En ole koskaan käynyt ulkomailla, enkä käy, mitä siellä muka on mitä täällä ei olisi? Emme kaipaa mitään hottentotteja tänne arvoalueelle meidän töitä viemään ja meidän rahoilla elelemään.

    Aijai, jai, mikä päivä. Mollukka paistoi täydeltä terältä, koko päivä tuli taas oltua tekemättä mitään. Antaa muiden painaa etätöissä, meikäläinen ei sohvalta ja hetekalta hievahda kuin palveluihin korkeintaan. Tänään olikin Kelan maksupäivä, joten tekstarilla varataan elämän hanttikortit kolmeen kertaan ja istutaan palveluissa niin että aamulla suolisto huutaa hoosiannaa! HUH!


  • Pitääkö taloyhtiön sähköjärjestelmä oikeasti uusia putkiremontin yhteydessä vai onko se pelkkää asunnonomistajien rahastusta? https://www.hs.fi/koti/art-2000006074958.html?share=79ad1ee4899af99ae9563bf1068d7242

   Kassun putkiremontin yhteydessä uusitaan myös sähköjohdot. Tästä saadaan se etu, että remontin jälkeen voi keittokopperossa pitää molempia 2-levyisen hellan levyjä päällä samaan aikaan kun kylpyhuoneessa föönaa hiuksia. Huh huh.

   Kurko on tietysti kotikonttorilla, premiumtyöhuoneessa. Vielä muutama askare ja sitten pääsiäislomalle, aijaijai.
   Sää näyttää mahtavalta, pitääpä nauttia lounas lännenpuoleisella terassilla.

  • Tulipa käytyä ulkona, mutta se oli virhe. Kantakaupungin arvoalueen ilma on mustanaan hiilidioksidista, jonka haju tunkeutuu sieraimiin ja silmiäkin kirvelee.

   Tekisi mieleni ranskalaiselle parvekkeelle grillaamaan, mutta se on ankarasti kiellettyä.

   Ei auta kuin hakea salkut palveluista ja pistää nortti palamaan kaksilevyisen hellan päällä olevan liesituulettimen alla. Se on luksusta että meillä on tällainen yhteinen hormi, jonka kaikki asunnot jakavat. Ei tarvitse puhallella röökin savuja sisälle omaan kämppään, jossa viininpunaisen vakosamettisohvan päällä Reiska vielä nukkuu ruususen unta.

   Jokohan ulkopalvelut ovat auki? Voisi mennä kiskaisemaan mellanin kierteellä kitusiin. Ai niin, mutta kadulla alkoi remontti joka kestää kuulemma marraskuun alkuun. Talokin on huppujen alla. Tilanne on jatkunut jo viimeiset 15 vuotta, joten eiköhän se katu ole kohta kunnossa. Ja talo. Eiks vaan, eiks ala kohta olla valmista?

  • Täällä Tomppeliaukion kirkon aukiolla terassipalvelut tarjoilevat jo keppanaa ulos, ilmaston aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä huolimatta. Istutaan tässä jo poikain kanssa aukiolla nautiskelemassa auringosta. Vielä ollaan aika hiljaista poikaa, kun eilen meni taas melko myöhään ördätessä taloyhtiön grillipaikalla, kun oli lämmin ja kaunis ilta, mutta kyllä parin huurteisen jälkeen alkaa ääntä irtoamaan.

   Tosi viihtyisä aukio täällä Tomppelikirkolla, paljon turistejakin. Toivottavasti tämänkin kirkon katto ja torni ei pala, niin kuin Pariisissa kävi, huh. Vaikka en ole koskaan Pariisissa käynyt enkä ulkomailla. Ei siellä ole mitään nähtävää.

   Mahtava pääsiäinen tulossa!!

   • Totta, mitä siellä Pariisissa muka on mitä täällä ei ole?

    Tuli käytyä eilen elokuvissa, täällä arvoalueellahan on lähes kävelymatkan päässä (ratikalla 1/2 tuntia) nippu elokuvateattereita. Siitähän me kantakaupungin asukit aina muistutamme, että palveluita on vaikka mitä, ja elokuvissa käydään harva se ilta.

    Toki innostuin asiasta kuultuani, että myös elokuvateattereissa on nykyään juomaa tarjolla. Kysyimmekin Ritun kansssa mennessämme, onko elokuvaa pakko katsoa jos tulee hetkeksi istahtamaan. Ei ollut, ja siinä sitten istuttiin parinkin elokuvan ajan, kela-päivä kun oli. Tuli oltua aika pyörryksissä kun sieltä lähdettiin, huh huh, ja kyllä lompakko laihtui. Jäi karaoketkin väliin, sillä hädin tuskin jaksoin kontata yhtiön verkkohissin pohjavanerin päälle, jossa vielä kakkakepponenkin oli moneen kertaan tallottuna. Olipa se ilta, palveluiden ääressä, tällaista ei savipelloilla olla nähtykään.


  • No nyt on ollut pääsiäinen! Mitkä ilmat! Eilen keräännyttiin Ritun, Raibe, Kaken ja Reiskan kanssa arvoyhtiön grillauspaikalle aaltopellinpalasen äärelle kokoustamaan ja nauttimaan kevään ensimmäiset grilliherkut. Vähän oli varpusparvea aaltopellin päällä, mutta kyllä ne siinä steriloituivat kun annettiin liekkien lämmittää peltiä ja välillä käänneltiin ennen kuin asetettiin laadukkaat XTRA-lenkit tirisemään.

   Tunnelma oli kuin sudenpentujen leirinuotiolla, paitsi että talon lapset joutuivat katsomaan kauempaa, kun aikuiset availivat kevätkautta sekä ääntään. Jokaisella oli oma salkku mukana, kierteellä kurlattiin mellania kitaan ja kyytipojaksi maisteltiin makkaraa, jota voi hyvin syödä vähän huonommillakin hampailla. Pikkaisen siinä sytytysnestettä taisi lirahtaa niidenkin päälle, kun olivat aika karrella ja maistuivatkin kerosiinille. Toisaalta niissä oli varmasti paljon vapaita radikaaleja, mikä tekee hyvää vatsalle ja suolistolle, tuumasimme siinä karkeloinnin lomassa.

   On se pikkuisen harmi että parvekegrillaus on yhtiössä ankarasti kiellettyä, mutta makkaroiden loputtua kannoimme salkut kerroksiin ja jatkoimme ördäämistä ranskalaisella parvekkeella nortin ja mellanin parissa, välillä koväänisesti debatoiden eri henkilöiden velkataseista ja totetutumatta jääneistä futuureista. Jännää oli katsella Norte Damin kirkon kärventymistä, onneksi sentään Tomppeliaukion kirkko on jykevämpää tekoa, kyllä meillä Suomessa osataan, mitä ulkomailla muka osataan mitä täällä ei osattaisi?

   Sieltä sitten palveluihin ja pääsiäisen kunniaksi soittoruokaloitsija lupasikin pitää hanikat auki aamuun asti, kunhan emme kertoisi kenellekään. Emme tietenkään kertoneetkaan, mutta pönikät olivat tyhjät jo aamuviideltä, jolloin siirryimme jatkamaan kämpille. Jonkun kengänpohjassa tuli ulkoa asti kakkakepponen asuntoon, vaikea sanoa oliko ihmisen vai eläimen jätös, se on fifti-siksti täällä arvoalueella kummasta oli kyse.

   Tämä päivä onkin sujunut tekemättä mitään, onneksi tuli sentään äsken herättyä ja palvelu on auki yhdeksään. Jenkkikaapissa ei ole yhden ensimmäistäkään mellania, joten nyt puhelinlangat laulavat josko joku pidemmälle ehtinyt voisi heittää pari salkkua tänne ylöskin, tarjotaan nortit sitten ja hyvää seuraa kunhan päästään nousukiitoon.

   Mitenkäs savella, tylsää kevään odottelua ja terassilla grillailua, joko nurmi kohta kaipaa leikkaamista, mitä? Täällä kerrostalossa ei tarvitse tehdä itse mitään, varmaan toivoisitte siellä ok-kartanoissanne että siellä olisi sama tilanne, mutta kun ei ole! Häh häh hää!

   Nyt nortti palamaan ja parvekkeen ovi tiukasti kiinni, etteivät vaaralliset hiilidioksidihiukkaset pääsisi asuntoon!

   KT-näppylä

  • Kiitos kysymästä, täällä kartanossa ei ole ollut tekemisen puutetta. Vaihdettiin kahteen premiumautoon kesärenkaat alle, sen jälkeen haravoitiin suuri nurmikko ja nyt on käynnistelty uutta Weber-grilliä, jossa on normaalista poiketen kaasupolttimot, eikä normi LEDit.

   Halkopino on suoristettu ja todettu XO-pullon paikka. KPPV viikkailee taas lampaantaljoja varaavan takan lähellä. Pitääpä takka lämmittää kun tänään on hieman viileämpi päivä.

   Eli normikiirettä täällä, hyvää pääsiäistä sinne arvoyhtiöön!

   OK-Kurko

   • Kuulostaa rasittavalta. Miten tuo kaasugrillaaminen sopii yhteen ilmastontorjunnan kanssa? Minä en ainakaan edes haluaisi grillata millään kaasugrillillä.

    Minä en ainakaan haluaisi mitään halkopinoa. XO kyllä kelpaisi, mutta KPPV, lampaantaljat, varaava takka, kiitos ei, nehän kuulostavat ihan työltä.

    Hyvää pääsiäistä myös vihollisleireihin savipelloille täältä arvoalueelta Tomppeliaukion kirkon kupeesta.

    KT-näppylä


  • Miksiköhän joku poistatti äskeisen asiallisen viestini jossa oltiin huolestuneita ilmastontorjunnasta? Ilmesesti joku ilmastontorjunnan vastustaja loukkaantui siitä että olen huolestunut haitallisista hiilidioksidihiukkasista tai pääsiäismatkoista ulkomaille, jossa ei ole mitään nähtävää.

   Vai loukkaantuiko hän siitä, että saan asua arvoyhtiön arvotalossa täällä Tomppeliaukion kirkon aukion arvoalueella? Kyseessä oli ehkä joku kateellinen saviasukas, joka ei kestä elämän realiteettien kertomista tällä palstalla.

   Joka tapauksessa täällä siirrytään kohta alakerran palveluun, joka on jo avannut terassinkin, vetämään elämän hanttikortit. Sitä ei pysty viestien poistattelija/heippalapun jättäjä estämään millään.

   KT-elämäntapaintiaani

   • Todella harmillista, kun en ehtinyt lukea viestiäsi. Ilmastontorjunta ei tunnu kiinnostavan denialisteja, jotka ovat tähän asti onnistuneet välttämään niin syytteet ilmastonpilkasta kuin roviolla poltonkin.

    Käsittämätöntä, että joku voi haluta ulkomaille. Eihän siellä ole mitään nähtävää. Täällä kantakaupungin arvoalueella on kaikki mitä kukaan voi haluta nähdä. Tomppeliaukion kirkontorni, korttelin palvelut, psorat, citykanit, kakkakepposet, täällä on kaikki, merikin pilkottaa.

    Kateelliset ok-asujat ne varmaan poistattivat viestisi, säälittävää.

    KT-saivare


  • Ei täällä sallita enää asiallista keskustelua arvoasunnoista, ilmastontorjunnasta ja kesän vietosta. Kaikki viestit poistatetaan. Inkkari keskittyy sitten parempiin asioihin kuten kassutteluun, kessutteluun, tuhnutteluun ja ilmastontorjuntaan.

   KT-elämäntapaintiaani

   • Veikkaan, että kun itse tuhnuttelee vuokralla, on lähes sietämätöntä lukea meidän menestyvien kantakaupungin arvoalueiden asukkien analyysiä arvoalueen korkeasta asumisen laadusta.

    kt-lude


   • Täällä OK-arvoalueella, 9,5km Tomppeliaukion kirkolta, kateus on tuttu ilmiö. Usein täällä kiertelee iltaisin kassuautoja (Skeida, Nissan, Kia) joissa kassuttelijat ihailevat isoja OK-talojamme. Joskus tämän jälkeen löytyy postilaatikoista heippalappuja tai kakkakepposia.

    OK-Kurko


  • Onpa ilma, mahtavaa! Tänään päästään ottamaan käyttöön uusi Weber, joka hädin tuskin mahtuu 80 m2 etelänpuoleiselle terassillemme. Premium-hybrid- autolla hain tullessa parasta lihaa eli kasleria, vähän camping-lenkkiä sekä katkarapuja KPPV:n salaattia varten. Vieraat on kutsuttu illaksi, veli ja sen vaimo sekä lapset tällä kertaa. Katsotaan mihin grilli pystyy.

   Testasin sitä kyllä äsken, reilusti sytytysnestettä ja WUM, ensimmäisellä pietson kliksautuksella humahti niin että kuului varmasti naapurilääniin saakka. HUH!

   Mietin sitä että tuskin kasarmille saisi ujutettua edes grillin sivukeitinosaa, sen verran järeästä vehkeestä on kyse. Toisaalta miksi pitäisi mahtuakaan, sillä kassullahan parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä.

   Mitenkäs muuten kassulla, joko alkaa muistua viime kesän lämpö? Eikö vieläkään, siis vieläkään, ole mahdollista asentaa omaa viilennystä koska kateuspykälä estää? Voi voi voi, on se surkeaa, oikein mikään ei onnistu noissa kommuuneissa, huhhuh.

   OK-kalifi

  • https://ilmasto.wordpress.com/

   Tässä oiva kirja ilmastontorjunnasta. Kannattaa tutustua.

   Tätä lueskellaan parhaillaan täällä Tomppeliaukion kirkon aukion arvoyhtiön arvoasunnon flyyssisohvallakin. Pitää opiskella lisää haitallisista hiilidioksihiukkasista ja miten niiden silmiä ja hampaita kellastuttavasta vaikutuksesta päästään eroon.

   Mutta tässä lueskelun ohessa nyt norttitauko ranskalaisella parvekkeella. Otampa jenkkikaapista kyytipohjaksi mellanin parvekkeelle.

   KT-tuhnu

   • Minun eilinen pitkä kirjoitukseni ilmastontorjunnasta, palveluista, häkkihissin pohjavaneriin jemmatusta "alkuaineesta" ja muusta on poistettu.

    Miksi? Eikö kilpailevia näkemyksiä ilmastontorjunnasta saa esittää?

    KT-ameeba


   • Aivan, tätä palstaa terrorisoi joku ilmastontorjunnan vastustaja tai puolustaja tai muu panikoija jolle oma mielipide on ainoa totuus. Tällöin ei pysty näkemään saatika keskustelemaan muista lähtökohdista ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää poistatusnappulan painaminen.

    Sama kuin eri asumismuotojen kanssa. Sen takiahan tämä palsta on olemassa, että näistä voidaan keskustella ja väitellä ja painia.

    Huhhuh, alkaa olemaan taas kuuma täällä arvoasunnossa. Menen avaamaan ranskalaisen parvekkeen lasit. Samalla nortti/virvoke parvekkeella.

    KT-arvoasukas


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aivan, tätä palstaa terrorisoi joku ilmastontorjunnan vastustaja tai puolustaja tai muu panikoija jolle oma mielipide on ainoa totuus. Tällöin ei pysty näkemään saatika keskustelemaan muista lähtökohdista ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää poistatusnappulan painaminen.

    Sama kuin eri asumismuotojen kanssa. Sen takiahan tämä palsta on olemassa, että näistä voidaan keskustella ja väitellä ja painia.

    Huhhuh, alkaa olemaan taas kuuma täällä arvoasunnossa. Menen avaamaan ranskalaisen parvekkeen lasit. Samalla nortti/virvoke parvekkeella.

    KT-arvoasukas

    Keväällä onkin mukava olla nortilla parvekkeella, kun alkaa olla kämpässä kuuma ja pitää yrittää vilvoitella. Kummallisesti kun minä avaan parvekkeen oven ja sytytän nortin, niin naapurit laittavat aina omansa kiinni. Pelkäävätköhän he vilustuvansa, kun tulee läpivetoa tuuletuskanavan eli postiluukun kautta?

    Saharan hiekat kuulemma ovat kellastaneet auringon ja ilma on mustanaan hiilidioksidista. Alkaa olla maailmanlopun tunnelmat täällä arvoalueella. Toki asiaan vaikuttaa se, ettei arvoasunnon akkunoita ole pesty sitten vuoden 1982, jolloin muutin tähän opiskelijaboksiini, joka myöhemmin on muuttunut vanhan pojan tenutus. Joku edellinen asukas ei ollut ymmärtänyt, että kerrostalossa asutaan siksi, ettei tarvitsisi tehdä itse mitään.

    Itse en ole tehnyt tänään muuta kuin makoillut flyysisohvalla ja hetekalla. Palveluista hain salkut ja jos tästä lähtee nousukiitoon niin ehkä käyn kajauttamassa Elämän hanttikortit tahattomassa kanoonissa.

    KT-toukka


  • Kurko on etätöissä! En ole vielä käynyt toilettiosastolla mutta olen varma että siellä on vastassa boa, jarrujäljet ja varpusparventuoksu. Kassupetteri jättää ei-tarvitse-tehdä-mitään-ite-kassullakaan-joten-en-siivoa-täälläkään-jälkiäni terveiset. Semmoista se on.

   Tänään etätyöpaikan ravintolassa lounas ja kovaa työntekoa ja sitten omaan kartanoon viikonlopun viettoon, aaah. Siellä odottaa jo uusi kaasu-Weber ja kylmä saksalainen laatuolut, aijaijaijai, kyllä kelpaa. KPPV:kin on nostanut jo lampaantaljat vaatehuoneesta varaavan takan viereen, huh.

  • Etelähelsinkiläisen arvotalon uumeniin asennettiin robotti, joka mullistaa käsityksemme autojen pysäköintiin vaaditusta tilasta https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006084453.html

   Monessako OK-kartanossa on pysäköintirobotti, häh?!1
   Tässä arvotalossa on. Eikä tallipaikka maksa kuin 100000€. Ei sovi siis köyhille saviasukkaille.

   KT-Arvoasukas

   • On hieno! Odotusaika 5 minuuttia per auto. Tuossa talossa tuskin on kovin montaa etätöihin lähtijää, joten ehkä se menettelee. Muutoin voi tulla odottajan aika pitkäksi.

    Ok-porho


  • Aijai, huhhuh, se on perjantai. Tänään vaihdetaan vapaalle täällä arvoalueella, varaslähtö vappuun niin sanotusti.

   Kun ei ole omaa autoa, ei ole huolta siitäkään tarviseeko pystyä ajamaan. Minä en tekis mitään autolla, sillä julkisilla kulkuvälineillä pääsee aivan hyvin kaikkialle: Kelaan, sossuun, työkkäriin ja arvauskeskukseen sekä arvoalueen lukuisiin palveluihin.

   Mitenkäs ok-talossa, pitääkö omistaa auto että pääsee Kelaan ja sossuun?

   Alakerran palveluissa on nykyään kätevä tekstiviestipalvelu. Piip vain ja voi varata itselleen jodlausvuoron taikka paikan englantilaisessa palvelutikkakisassa. Minä varasin jo Elämän hanttikortit 3 kertaa peräkkäin, mikä on maksimi ja sitten pitää pitää tauko. Ulko-ovi on palvelussa aina auki, jotta kadullekin kuuluu ja kerroksiin ranskalaisten palveluiden kautta.

   Aiai sentään, nyt mennään. Kohta on porukka kasassa ja esivappu alkaa. Tässä on turhaa mitään välipäiviä pidelläkään, kun aatto on jo tiistaina eivätkä etätyöt paina. Ritukin suunnitteli ottavansa saikkua koko ensi viikoksi, hänhän on nykyään töissä mitä me muut palveluissa istujat tietenkin arvostamme, sillä hän on tätä nykyä suorastaan rahoissaan. Kun ei olisi vain niin pihi ja muistuttaisi kuka on velkaa kenellekin, se kun menee aina painiksi eikä lopputuloksesta ota selvää yksikään asianosallisista.

   Mitenkäs ok-talossa, tylsä viikonloppu taas tulossa? KPPV, lampaantaljat, rotukoira (Suomen pystykoira), tantrat, nikkarointi? Huhhuh, ei täällä kerrostalossa onneksi tarvitse tehdä mitään itse.

   KT-täi

   • Mulla menee ainakin kivasti vappu, sain juuri tammikuussa maksettua kastellitalon omaksi hintaan 450 000e.....ja nyt ollaan velaton, joten nyt on rahaa ja varaa vetää kunnon velattomat kännit...mites teillä muilla jotka olette vielä kauan pankin orjia? Täytyykö pikavippailla paljonkin jotta saa saludo paketin ostettua ylioppilasjuhliin? On muuten kivaa kun ei ole velkaa,sellanen jännä vapautunut olo!!! Pääsiäissaarilla olisi tarkoitus käydä syksyllä tuolla chilen puolella...


   • Huh, kallis oli. Onko savella vai 9,5km Tomppeliaukion kirkolta niin kuin tämä kartano? Itse en viitsi noin kauas lähteä kesällä, Euroopassa pysytään. Onnea kuitenkin velattomuudesta, mahtavaa!

    OK-Kurko


  • Aijaijaijai, täällä premium OK-alueella, 9,5km Tomppeliaukion kirkon aukiolta, heitettiin juuri puoli litraa sytytysnestettä uuden weberin polttimoille ja sytytysnapista päälle. Kyllä lähti käyntiin! Muutenhan se ei hievahtanutkaan, koska on niin vankkaa tekoa.

   Kohta ritilälle parasta lihaa eli kasleria. Rotukoira (Suomen pystykoira) seuraa jokaista liikettä, josko sille tippuisi makupala, ja tippuuhan se.

   Kyllä kelpaa!! Täällä premiumalueella ilmakin on raikasta, hiilidioksidihiukkasista ei tietoakaan. KPPV laittelee jo katkarapusalaattia pilke silmäkulmassa. HUH.

   OK-king

   PS.Mites kassulla, vappu jatkuu?

   • Vapusta kirjoitin jo eilen, mutta ilmeisesti kateellinen ok-asukki poistatti viestini.

    Vappuördäys on päällä täällä arvoalueella arvotalossa, noin väliaikatietoina.

    KT-täi   • Anonyymi kirjoitti:

    Ok-alueilla ei ole koskaan nähtykään raikasta ilmaa.
    https://yle.fi/uutiset/3-10659481

    Hauska läppä kasarmikehveliltä.

    Katupölykausi kantakaupungin arvoalueilla on pahimmillaan. Aika monella näytti perjantaina olevan pölysuojus suunsa edessä, kun jouduin tahtomattani käymään siellä suunnalla. Karmeaa ajatella että jopa lapsiperheitä asuu tuolla hiekapölyn ja koiranulosteisen lian seassa, huh huh.

    Onneksi pääsin tänäkin aamuna omalta ok-alueeltani raikkaaseen ilmaan ja suoraan lenkkipolulle. Aijai sentään, kyllä kelpaa!

    ok-kreivi


  • KT-täi, miten vapunjuhlinta Tomppelinaukion kirkon aukiolla sujuu.

   OK-King

   • No kiitos kysymästä, OK-King. Täällä sujuu oikein mukavasti. Vappua on juhlittu klassisesti ensin Ullanlallinmäellä, jossa etkoilla eilen ördätessämme selvittelimme kuka on velkaa kenellekin. Painiksi se meni ja joutuipa Leksa käväisemään liekkihotellissakin sekä arvauskeskuksessa paikattavana. 15 tuntia kesti Leksalla se reissu, josta arvauskeskuksen jonossa 14 tuntia. Pahnoilla ei miestä kauaa jaksettu katsella, on kuulemma niin paljon jonoa arvoalueella ettei voi Tukholmankadulla tuntia kauempaa pitää kuin kaikkein väsähtäneimpiä kulkijoita.

    Rituakin uhkasivat säilöönotolla hilloviivan vilauttamisesta julkisella paikalla, mutta selvisi pelkällä puhumisella ja lupasi painella pusikkoon seuraavalla kerralla. Mutta hätähän ei lue lakia, sei pitää aina muistaa, joten Ritukaan ei voi 100% varmuudella pitää lupaustaan. Sitä paitsi kovin moni ei edes nähnyt, sillä etätyöläiset ja opiskelijat täyttävät Ullanlallinmäen vasta tiistaina, jonne toki mekin porukalla saavumme uudelleen salkkujen kanssa. Laittaisimme nortinkeltaiset ylioppilaslakkimme päähän, mikäli joku meistä olisi ylioppilas. Tiistaina tuskin kukaan huomaa, että pidämme tuttaviemme lakkeja päässämme ja esimerkiksi itselläni on päässäni ammattikoulun tupsupäähine kakkosluokalta jo ties kuinka monetta vuotta.

    Mielestäni meille ikuisille opiskelijoille pitäisi olla aivan oma lakkinsa. Huom, salkkutehtaat, pankaapa vinkki mieleen kun seuraavan kerran prässäätte mellan-etikettejä lippalakkeihin.

    Matkalla Ullanlallinmäeltä Tukholmankadun kautta Tomppeliaukiolle iski väsy ja notkuttiin puiston penkillä parisen tuntia. Joku jaksoi siinäkin painia, mutta itselläni katkesi striimi jossain vaiheessa ja piti myöhemmin kysellä muilta muistaisiko kukaan mitään mistään. Eipä muistanut.

    Hyvin siis menee. Kämpillä arvoasunnossa käytiin ördäämässä ja kiskomassa norttia, nyt sitten palveluihin vapunviettoa jatkamaan. Ritu kävi puhumassa jo saikut itselleen, joten seurue on kybällä messissä ja vappuprojektimme etenee siten kohti huipentumaa ja maalia, oikein jännittää mitä kaikkea lähipäivät tuovat tullessaan.

    Mitenkäs ok-talossa, joko nurmikonleikkuukausi on alkanut?

    kt-täi


   • Kiitos kysymästä, nurmikkoa ei ole vielä tarvinnut leikata. Tallissa on harrastusvälineiden vieressä tietty päältä ajettava 200hv 6-vaihteisella automaattilaatikolla, LED-valoilla ja navigaattorilla.

    KPPV pyllisteli koko päivän puutarhassa, HUH, ja rotukoira (Suomen Pystykoira) vahti siinä vieressä terävine hampaineen tonttia siinä onnistuen. Se sai illalla palkaksi ison luun.

    Grillasin uudella premium-Weberillä lounaaksi parasta lihaa ja kyytipojaksi salaattia. Tänään vesilinjalla, sillä huomenna etätöihin. Auts.

    Vappua odotellessa,
    OK-King


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos kysymästä, nurmikkoa ei ole vielä tarvinnut leikata. Tallissa on harrastusvälineiden vieressä tietty päältä ajettava 200hv 6-vaihteisella automaattilaatikolla, LED-valoilla ja navigaattorilla.

    KPPV pyllisteli koko päivän puutarhassa, HUH, ja rotukoira (Suomen Pystykoira) vahti siinä vieressä terävine hampaineen tonttia siinä onnistuen. Se sai illalla palkaksi ison luun.

    Grillasin uudella premium-Weberillä lounaaksi parasta lihaa ja kyytipojaksi salaattia. Tänään vesilinjalla, sillä huomenna etätöihin. Auts.

    Vappua odotellessa,
    OK-King

    Täällä arvoalueella on myös koiria, muttei Suomen pystykoiria. Enemmänkin ne ovat sellaisia pikku puudeleita, jotka käyvät kaksi kertaa viikossa manikyyrissä ja turkin trimmauksessa ja sanovat viu viu. Sen isomman koiran pitäminen arvoasunnoissa lasketaan eläinrääkkäykseksi. Ihmisiähän vähät neliöt eivät sillä tavalla haittaa, että asunnon minimikokoa pitäisi mitenkään säädellä.

    Vapunviettomme jatkuu. Tänään Ullanlallinmäellä oli paljon toissapäiväistä kylmempi. Kenraaliharjoitukset kuitenkin pidettiin, sillä mitä olisi Helsingin kantakaupungin vappu ilman heitä, jotka tulevat salkkujen kanssa ja näyttävät kenen reviiriä alue itse asiassa on.

    Ilmassa lienee vaarallisia hiilidioksidihiukkasia, koska silmänvalkuaiset kellertävät ja päätä särkee sekä oksettaa. Taisto jo rykäisikin hookoon blööt häkkihissin pohjavaneriin, mikä ei varsinaisesti tunnelmaa kohottanut kiivetessämme kohti kerroksia. Pienten huilien jälkeen olemme kuitenkin valmiita illan koitoksiin, eli elämän hanttikorttien joikaamiseen tahattomassa kanoonissa ja kevyeen debattiin siitä kuka periaatteessa voisi olla velkaa kenellekin ja tarvitseeko asiaa ratkoa fyysisin metodein vai riittääkö parin tunnin ördääminen ja vänkääminen aiheesta.

    Nortti palaa vielä täällä flyyshisohvalla, mutta kohta otetaan askeleet kohti palveluita.

    Väsy vain mokoma meinaa iskeä, lieneekö kuitenkaan harjoiteltu tarpeeksi vai olisiko jo mennyt ylikunnon puolelle? No huomenna se selviää, katsotaan kuka ottaa Ullanlallinmäen mestaruuden kastelemisessa. Nestettä ainakin riittää, siitä pitää Rainer huolen palatessaan huomenna Printterin jouset pohjassa Latvian komennukselta.

    KT-syylä


  • Kuulostaa mahtavalta. Ihme viestien poistattelua täällä taas. Luulisi että vappuna olisi muutakin tekemistä.

   Täällä käytettiin juuri rotukoiraa (Suomen pystykoiraa ) lenkillä. Vielä oli rauhallista, niin kuin täällä OK-alueella aina. Käveltiin läheisen vuokrakassualueen läpi, siellä kuului jo ördäyksen aloittelua partseilla.

   Hauskaa vappua!!

   OK-King

  • Huomenta! Näin se meni tämäkin päivä tekemättä mitään! Nyt palveluista salkut. Sen verran kylmä on tänään, ettei viitsi lähteä Ullanlallinmäelle.

   Viimeinen mellani jenkkikaapista kierteellä kitaan, farkkutakki päälle, lippis päähän ja nortti huuleen ja palveluihin. Harmillisesti nykyään palveluissa ei saa polttaa, joten poltetaan asunnolla ja tietysti myös rappukäytävässä, se on ihmisoikeus.

   kt-lude

  • Terveiset täältä kantakaupungin arvoalueen vapunaatonvietosta. Tämä onkin aivan poikkeuksellinen juhlapäivä, jollaista ei toista vietetä täällä Tomppeliaukion kirkontornin kupeessa.

   Ostettiin nimittäin juhlan kunniaksi useampi salkku mellania palveluista, jotka toimme nokkakärryillä kerroksiin. Nyt ollaan otettu vähän etkoja poikain kanssa flyysisohvalla norttia kiskoen, ja kunhan Reiska tuosta virkistyy niin tilataan häkkihissi ja lasketellaan pohjakerrokseen ja suunnataan suoraan palveluihin. Vappuaaton kunniaksi tilasinkin jo tekstarilla 3 kertaa peräkkäin Elämän hanttikortit -kappaleen esityksen, minkä jälkeen on pidettävä tauko.

   Koska on vappuaatto, niin mellania kuluu ja nortti palaa. Onhan juhlapäivä, työväen juhla, tosin täällä kantakaupungin arvotaloissa on se hyvä ettei tarvitse tehdä itse mitään mikä vähänkään kalskahtaa työltä. Etätyö on tuntematon sana tässä porukassa. Nyt avataan ranskalaisen parvekkeen ovi ja avataan vähän ääntä, naapuritkin saavat kuulla että kova meininki on päällänsä. Farkkutakki niskaan ja menoksi kohti uusia seikkailuja.

   Näin vappuaatto kantakaupungissa, mitenkäs ok-talossa, tarvitaanko taksia että pääsisi palveluihin?

   KT-täi

  • Piip. Sensuroidaanko tämäkin?

   OK-King

  • Terveiset Ullanlallinmäeltä!

   Niin se alkaa vuoden kohokohta kääntyä ehtoon puolelle, eikä kommelluksiltakaan olla vältytty. Raibe nimittäin sai mellania väärään kurkkuun ja savethan siinä ruilahtivat punttiin kurkkua kakoessaan. Mitä ilmeisemmin Raibe olikin päässyt ylikuntoon jo monta päivää kestäneiden harjoitusten seurauksena.

   Muutoin päivä sujui vappuisissa merkeissä: ördättiin ja painittiin, salkkuja tyhjenneltiin ja muisteltiin 90-luvun alkua jolloin olimme nuoria opiskelijoita ja ihastuneet kantakaupungin arvoalueen loistaviin palveluihin. Meno tuntui niin mahtavalta, ettemme valmistuneet, menneet työelämään ja muuttaneet ok-taloihin, vaan jäimme arvoasuntoihimme tuhnuttelemaan ja nauttimaan siitä ettei tarvitse tehdä itse mitään.

   On mukavaa kun mikään ei muutu. Tietysti tämä nykyajan vitsaus eli vaaralliset hiilidioksidihiukkaset on ilmiö, jota varten pitää määrätä ankarampia ilmastontorjuntatoimia. Ripa kysyi, että kuka meidät sitten elättää kun tänne alueelle ei päästetä niitä jotka tekevät töitä tai ostavat tuotteita ja palveluita. Että kenen rahoilla me käytämme palveluita kun itse emme tee muuta kuin makaamme hetekalla ja kiskomme norttia flyysisohvalla. Huoli pois, me tietenkin haemme rahat sieltä mistä ennenkin eli sossusta ja kelasta.

   Ilta näyttää hiljentyvän, joten mekin siirrymme Ullanlallinmäeltä Tomppeliaukion kirkon luo ja palveluihin istahtamaan. Raibea emme taida tällä kertaa ottaa mukaan, kun tuoksuu vähän muultakin kuin mintulta ja ruusulta. Kuulemma liekkihotelli on täynnä, joten pitääkö mies raahata jonkun arvotalon porraskäytävään nukkumaan, sitä tässä pohdimme vielä.

   KT-täi

  • Kuulostaa hauskalta. OK-King yrittää tässä kommentoida KT-Täin vapunviettoa mutta tämä varmaankin kohta poistatetaan.

   OK-alueella oli tylsää, koska oli kylmä ja ulkona leijaili paljon vaarallisia hiilidioksidihiukkasia. En uskaltanut edes grillata uudella kaasu-Weberillä, koska grilli tahriintuu hiilidioksidista aivan mustaksi. Ilmastontorjuntaan pitäisi saada vauhtia niin grillaus onnistuisi paremmin, myös täällä premium-alueella., Kasarmillahan parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä.

   Kävimme kuitenkin rotukoiran (Suomen pystykoira) kanssa pitkällä lenkillä, siitä ei voi luistaa. Metsän siimeksessä oli ilmakin paljon puhtaampaa. OK-kartanommehan sijaitsee metsien välittömässä läheisyydessa, vaikka matkaa Tomppeliaukion kirkon aukiolle on vain 9,5km.
   Rotukoira nukkuikin pitkän lenkin jälkeen hyvin.

   King joutui tulemaan taas etätöihin. Toistaiseksi kun olen käynyt etätyöpaikan toiletissa, ei ole tullut vastaan varpusparvea tai boaa. Ilmeisesti kassupetterit ovat vapun jälkeen ilmoittautuneet sairaaksi ja tänne etätyöpaikalle on vaivautunut vain OK-kuninkaallisia, jotka osaavat siivota omat jälkensä, toisin kuin kassupetterit, sillä eihän kasarmillakaan tarvitse tehdä itse mitään.

   OK-King

   • Etätöissäkö jo? Ei täällä arvoalueella. Täällä me jatkamme vapun viettoa, mitään syytä ei ole vielä lopettaa kun alkuun päästiin. Ritukin saikuttaa tämän viikon ja uutta varmaan puhuu lääkäriltä taas sunnuntaina, pitää hänenkin vain olla pari päivää töissä jossain välissä ettei putoa kelan päivärahoille. Vaikka ei niissäkään mitään vikaa ole, sieltähän tässä itsekin elanto haetaan.

    Täälläkin on metsää, nimittäin Kaivopuustossa jossa oltiin eilen ördäämässä. Kaivopuusto on meidän aitojen hesalaisten vapunviettopaikka, sinne ei oteta savipeltojen isäntiä mukaan, tai jos otetaankin, heillä pitää olla tarjottavaa kuten mellania tai soppaa.

    Niin että olispa vappu ainainen. Meiltähän se käy, en ole edes varma montaako vappua tässä juhlitaan yhtä aikaa, kun vanhojenkaan juhlintaa ei olla saatu poikki.

    KT-täi


  • Ratkaisu parveketupakointiongelmaan: jos kärsit tupakansavusta, tiivistä ikkunat ja tuki ikkunankarmien avaimenreiät!

   https://www.hs.fi/koti/art-2000006090866.html

   Juuri näin! Minä kiskon norttia ranskalaisella parvekkeella ja flyysisohvalla niin paljon kuin haluan. Ja vieraani. Ja me ördäämme silloin kun huvittaa.

   KT-kyy

   • Juuri näin! Nortti kuuluu kasarmille!
    Enkä kyllä ymmärrä tätä valitusta, tupakointi kun on huomattavan suosittua alemmissa sosiaaliluokissa ja näin ollen kerrostaloyhtiöstä on vaikeaa löytää tupakoimatonta asukasta.

    kt-silsa


  • Terkkuja etätöistä! Ajoin tänne premium-dieselautollani, sillä se aiheuttaa vähemmän kasvihuonepäästöjä kuin sähköauto
   ( https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/b6d10e5d-4787-4975-995a-b148d3e177bd ),
   joten tein ilmastontorjuntateon.

   Vielä on rauhallista, kovin monta kassupetteriä ei seisoskele käytävillä metelelöimässä, taitavat olla vielä aamunortilla etätyöpaikan tupakointipaikalla pihalla. Otan kuitenkin ANC-kuulokkeet valmiiksi esiin.

   Aijaijai, viikonloppu tulossa, mahtavaa. OK-talossa nukutaan pitkään, koska on hiljaista ja ilma raikasta. Kyllä kelpaa. Illalla varaavaan takkaan tulet.

   OK-King

   • Jouduit siis kantamaan puita takkaan. Minä en viitsisi. Minä haluan vain makoilla hetekalla ja olla tekemättä mitään. Palvelijat on sitä varten, jos haluaa vaikka syödä. Silloin minä tilaan pitsan palveluista, tai rullakebabin. Kaverit tuovat salkut.

    kt-nile


  • Täällä joku virheellisesti väittää, että sähkögrilin käyttö on parvekkeella sallittua. Näinhän ei ole asian laita, vaan yleensä kiellettyä on kaikenlainen ruoanlaitto, esimerkiksi perunoiden keittäminen.

   Vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi jos asukkaan parveke on talon ainoa, voi kyseisen piirikunnan palokomentaja sallia lyhytaikaisen grillauksen sähkögrillillä. Lupaa tähän voi anoa lääninhallituksen raastuvanoikeudesta.

   Sähkögrillissä on vain se ikävä puoli, että sulakkeen ollessa kassulla max 10A on myös grillin teho max n. 2000W. Sillä lämmittää puolessa tunnissa xtra-nakin, mutta ei juuri muuta. Helpompi olisikin lämmittää nakki vaikkapa samantehoisella hiustenkuivaajalla.

   OK-kentsu

  • Mikä siinä on ettei kunniallinen arvoasunnon asukki saa nukkua aamuisin? Nytkin joku on piikannut seinää jo monta tuntia. Pora laulaa, vasaran pauketta kuuluu, huppuja vedetään ikkunan eteen. Käärme on jälleen luikerrellut paratiisiin.

   Ei auttanut vaikka kurlasin useamman mellanin kierteellä kitaan nukkuakseni paremmin. Uni ei tule silmään. Pitää ilmeisesti lähteä palveluihin. Sen verran kuumasti tuo arskakin paistaa ranskalaisen parvekkeen ikkunasta sisään, että kauhulla ajattelen jo tulevaa kesää. Toivottavasti silloinkin pysyy ulkolämpötila 10 asteen alapuolella. No pitää hommata paksut verhot täksi kesäksi, se kuulemma auttaa.

   Huhhuh, mikä varpusparvi. Taisi olla pilaantunutta mellania eilen palveluissa. Vai olikohan se pitsa huonoa mikä tilattiin palveluista pikkutunneilla arvoasuntoon. Rituhan jotain mutisi, että miksi tilasitte katkarapupitsaa ja nämähän on vielä elossakin. Ei se ollut katkarapupitsaa vaan kinkku-ananas-aurajuusto. Mitä se Ritu oikein höpisi?

   Mutta nyt kääntää ja vääntää. Purkavatkohan ne koko arvotalon vai mikä ihmeen meteli taas alkoi?

   Ei ihan paras aamu, mutta nyt onkin maanantai. Tulpat korviin ja päähän vielä neuvostoaikainen karvahattu korvaläppineen ja hetekan pohjalle sikiöasentoon. Sitten palveluihin jos vieläkään ei tule uni silmään. Joskus käy työstä tämä elämä, jossa ei tarvitse tehdä itse mitään.

   KT-vaikku

  • Joo mutta se ei saa olla yli 30 min automatkan päässä Helsingin keskustasta.

   • Olisiko sopiva sijainti 9 minuutin ajomatkan päässä Tomppeliaukion kirkolta?

    OK-kreivi


   • Täältä menee ehkä 12 minuuttia, jos ei ole ruuhkaa, 9,5km matkaan Tomppeliaukion kirkon aukiolle.

    OK-King


  • Hyvä että sää on ollut vähän viileämpää eikä kesän helteet ole vielä alkaneet. Kaikki varmaankin muistavat viime kesän, jolloin kassut olivat kuin pätsejä ja kassupetterit heräsivät joka yö märkä lakana kietoutuneena kaulan ympärille.

   Ratkaisuna kassujen kuumuuteen tarjottiin paksumpien verhojen asennusta ikkunoihin ja jääpalojen ripustamista tuulettimen eteen. Läpiveto iltaisin viilentäisi mukavasti asunnon ilmaan, mutta sen mukana tulee nortinkäry naapuriparvekkeelta sekä ördäys taloyhtiön grillipaikalta, jossa XTRA-lenkki käryää aaltopellinpalan päällä.

   Ehkäpä tänä vuonna ei tule helteitä. Niihinhän voisi varautua asentamalla kennoon ilmalämpöpumpun, jolla voi viilentää ilmaa ja muutenkin parantaa kopperon ilmanvaihtoa, jossa normaalisti on vain yksi tulo- ja menoilmaventtiili eli rappukäytävän oven postiluukku. Tämä ei vain yleensä onnistu koska taloyhtiön politbyroo on päättänyt että se on kiellettyä.

   OK-talossa ilma on raikasta ja viileää jo tullessaan ilmanvaihtokoneesta joka huoneessa sijaitsevasta tuloilmaventtiilistä. Ilma lähtee pois sitten keittiön ja saniteettitilojen poistoilmaventtiilistä. Jos on liian kuuma, voi napsauttaa päälle viilennyskoneen (maalämpöpumpun konvektori tai ilmalämpöpumppu).

   OK-King

   • Mahtavaa, että palstan hinta-asiantutijoiden joukossa on myös teknistä tietämystä. Näin naisena olen hyvin kiitollinen. Enpä olisi arvannutkaan, että paksumpien verhojen asentaminen poistaa kuumuutta asunnosta.

    Läpiveto-ongelman voinee taklata ylempää löytyneellä vinkillä, jossa neuvotaan tupakansavusta kärsiviä tiivistämään ikkunat ja tukkimaan karmien lukkojen reiät.

    Jos nämä kaksi vinkkiä yhdistää, niin varmaan saa viileän ja savuttoman sekä viihtyisän asunnon kesähelteiden ajaksi?

    Meillähän täällä tosiaan on myös veskissä jonkinlainen aukko, mutta se näyttää kasvavan jotain, olisiko sammalta tai naavaa? Pitäisikö sitä varten pyytää tuholaistorjuja? Siitä tulikin mieleeni, että mitenköhän saisi häädettyä nuo vikkelät madot jotka aina öisin kuhisevat vessan ja keittiön lattialla ja pelästyvät kun valot laittaa päälle? Auttaisiko raidi niihin?

    Meidän talossahan saa kyllä asentaa ilmastointilaitteen, kunhan ulos ei tule mitään yksikköä. Asuntoon voi siis viedä sellaisen siirrettävän mallin. Mitähän nuo dB:t tarkoittavat? Jos kuluttaa 120 dB sähköä niin onko se paljon? Sellainen on myytävänä monessa liikkeessä. Pitäisikö tilata heti ennen kuin loppuvat? Miksei näissä tarvita ulkoyksikköä?

    t. Lissu


  • Täällä arvoalueella mennään ulos ranskalaiselle parvekkeelle viettämään iltaa jos on kuuma. Siellä on mukava kiskoa norttia ja keskustella vieraiden kanssa siitä kuka on kenellekin velkaa, tosin keskustelu menee yleensä ördäämiseksi ja painiksi.

   Lisäksi ulkotiloissa on paljon ilmastontorjunnasta lähtöisin olevia hiilidioksidihiukkasia, mikä aiheuttaa hampaiden ja silmien kellastumista.

   Arvoasunnossa ei ole minkäänlaista ilmanvaihto-ongelmaa koska rappukäytävän oven tulo- ja menoilmaventtiili on jatkuvasti auki, heippalappujen pitäessö luukkua auki.

   KT-inkkari

   • Totta! Toista se on täällä arvoalueella. Nyt kun konklaavi on paikalla, otetaanpa otos.

    Rambe: 172 cm, 58 kg kaljalippis päässä ja farkkutakki pois otettuna
    Ritu: 165 cm, 43 kg ilman norttia
    Minä: 167 cm, 63 kg
    Kake: yli 175 cm ja ainoastaan 61 kg kun viimeksi punnitsi joskus 20 vuotta sitten

    Päättelimme että hoikkuutemme johtuu urbaanista elämästä ja ruokavaliosta. Me emme syö 3 kertaa päivässä vaan silloin kun on nälkä. Ja se on harvoin. Jano on paljon useammin, ja aina välillä toki turvottaa vaikka paino onkin alhainen. Hiilidioksidihiukkaset saattavat nekin vaikuttaa painoon alentavasti.

    Nyt nortille ja palveluihin, katsotaan sitten pikkutunneilla tarttuisiko rullakebabbi mukaan kun palaamme kämpille nortille ja ördäämään.

    kt-toukka