Aihe

Turvatyynyn korjaus

kuinkakauan

Viime syksynä Toyota ilmoitti lehdistössä, että turvatyynyjä korjataan. Minunkin Avensis on korjattava. Kävin asian varmistamssa merkkihuollossa. Sanoivat että kutsu korjaukseen tulee pian, mutta juuri nut sopivaa varaosaa ei ole Suomessa. Mitään ei ole kuulunut. Onko kenenkään autoa vielä korjattu? Toimiiko tuo systeemi ollenkaan?

17

109

  Vastaukset

  • Ei toimi Toyota tapauksessa. Japanilainen Takata on konkurssissa eikä korvaavia turvatyynyjä ole saatavissa kuin isolla rahalla jota Toyota ei halua maksaa. Ainoastaan koodilla GGG35 merkitty 22 Yarista koskeva erilliskampanja on saatu valmiiksi.
   On vain ajan kysymys koska EU:n, Kiinan ja USA:n viranomaiset määräävät miljardiluokan uhkasakkoja Toyotalle.
   Eurooppalaiset autonvalmistajat ovat käyttäneet täällä myydyissä autoissa pääasiassa eurooppalaisten valmistajien oikein toimivia turvatyynyjä, joten heillä on paremmat mahdollisuudet korvata ne vähäiset määrät Takatan sirpalepommeja joita ovat erehtyneet autoihinsa asentamaan, kun niiden tilalle on saatavana kunnollisiakin.
   Tammikuun alussa tilanne oli se, että globaalisti vasta vajaa puolet Takatan tappajista oli korjattu, vaikka ongelma on alkanut jo vuonna 2001. Kaikkiaan viallisia turvatyynyjä on asennettu 43,1 miljoonaan autoon.
   https://tekniikanmaailma.fi/viela-lisaa-takata-turvatyynyjen-korjauskutsuja-nyt-ylitettiin-jo-43-miljoonan-auton-raja/
   https://recall.trafi.fi/?q=turvatyyny#vclass=&mark=&model=

  • Odota rauhassa paalauskutsua ja toimi sen mukaan.

  • Ei mitään hätää, lehtitietojen mukaan on vasta 23 ihmistä kuollut niitten kyseisten turvatyynyjen takia. Suurin osa Toyotasta on kuitenkin Aasiassa ja kehittyvissä maissa, joten on hyvin pieni mahdollisuus, että juuri sinun Ava pamauttaa sen sirpalepommin maalasi edessä.

  • Untuvien maailmanmarkkinahinta liian korkea, odotellaan laskua.

  • Miten tietää onko autossa Takatan ongelma-turvatyyny? Tuo Trafin haku ei kerro tarkkaa tietoa missä autoissa ongelma on. Valmistenumeroväli on tyhjä.

   • Suurempi mahdollisuus sen on olla Takatan kuin jonkun muun valmistama, koska takaisinkutsu koskee Suomessa yli 60000 Toyotaa.


  • Takata japanilaista laatua.

  • Minä käytin jympsistä ostetun -70% tyynyn sitomalla ohjauspyörän keskiöön paalilangalla ja taas mennään!

  • Kyllä Avekuskin todennäköisyys kuolla vanhuuteen on paljon suurempi kuin vialliseen surmatyynyyn.

  • Millä ne korjataan, kun ei ole osia eikä kukaan tiedä korjattavien tyynyjen määrää.

  • Jympsihän myy myös tanakan logolla varustettuja höyhentyynyjä kiinnitettäväksi ohjauspyörän keskiöön turvatyynyksi.

  • Minun autoon tyyny vaihdettiin 20.1 2019, ja aikaa meni 45 minuuttia.

  • Minun Avensikseen vaihdettin joku panos apukuskin puolelle. Sanottiin, että kuskin puolelle ei tarvitse tehdä mitään. Menikö oikein?

  • Meidän perheen toiseen autoon yarikseen, vaihettiin turvatyyny rattiin 3 viikkoa sitten huollon yhteydessä.

  • Viime kesänä huollossa oli puhe turvatyynyn vaihdosta, mutta ei ollut turvatyynyä. Kuukausi sitten vaihdettiin, soittivat itse minulle.

  • Audi on parempi valinta. Ei räjähtele mikään ylimääräinen, paitsi kiihtyvyys on räjähtävä tarvittaessa.

  • minun skoda octavia 2019 vuosimallin ja 1.5 TSI moottorilla, ajettu nyt noin 4000km ja öljyä kuluttaa 2,5 litraa 1000km matkalla, merkkiliike väittää että se on aivan normaalia ja rajojen puitteissa, ei johda toimenpiteisiin. onko normaalia noin suuri öljynkulutus ja korvaako takuu?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   411
   21978
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14542
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14381
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10277
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5837