Viimeinen naula Jämsän arkkuun

polttopillit-saa-purtava

tulee sitten, kun UPM sulkee lopullisesti Jämsän paperitehtailta nuo finaalissa olevat vanhat paperikoneen resut. Eipä ole enää Jämsän tehtaille tullut uusia investointeja kohta miesmuistiin...

29

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loppu-lähestyy

      Näin se menee. Oikein kauhulla ajattelen sitä hetkeä, kun tuo tulee tapahtumaan. Kun ei rahat riitä Jämsällä nytkään, vaikka kaksi paperitehdasta työntekijöineen suoltaa rahaa kaupungin kassaan.

      • vyötä_tiukemmalle

        Se on kiristettävä laivurien ja maajussien veroprosenttia, jos ei enää muualta saada verotuloja köyhälle kaupungille.


    • autio-kylä

      "Kiskot vievät etelään entinen taakse jää..."

      • pummilla

        sinne kiskoille ei sitten mennä jalan! siel kulkee junia!


      • koiranulkoiluttajan

        tämäkin asia käydään läpi koulussa : "elämän kova koulu"


    • monoa-persaukselle

      Kaupunginjohtaja vaihtoon, ennen kuin Jämsä on tuhon oma. Sehän oli jo lähellä onnistua, mutta kun kaikki filippiiniläisten hyysäritkin oli silloin vastustamassa tuota ukon Jämsästä ulos lemppaamista.

    • Jokuroti

      Aivan naurettavaa syyttää kaupunginjohtajaa UPM:n mahdollisista ratkaisuista.

      • Hömppäpömppä

        Miten niin ei investoitu, molempien tehtaiden hiertämön uusittu ja tarran pulpperointi myös.... Yli 10miliä vuoden sisään


      • suolarahoja
        Hömppäpömppä kirjoitti:

        Miten niin ei investoitu, molempien tehtaiden hiertämön uusittu ja tarran pulpperointi myös.... Yli 10miliä vuoden sisään

        Ne uusinnat on äkkiä siirretty muualle, kun tehtaat menee kiinni. Pieniä rahoja UPM:n investoinneiksi.


      • sellua-sellua
        suolarahoja kirjoitti:

        Ne uusinnat on äkkiä siirretty muualle, kun tehtaat menee kiinni. Pieniä rahoja UPM:n investoinneiksi.

        Pieniä on investoinnit. Vastaa samaa, kun yli 30 vuotta vanhaan autoon laittaisi pakoputkeen uuden takapöntön. Paperiteollisuus on UPM:n riippakivi ja painaa tulosta alas.


    • nuotio-ja-kaislahame

      Missä se kaupunginjohtaja taas piileksii, kun ei näytä naamaansa kaupunkilaisille? Pitääkö taas jostain Afrikan savannilta kuskata porukkaa Jämsän torille, että kaupunginjohtajakin tulisi vaihteeksi näyttämään naamansa elättäjilleen?

    • vai-vielä-Kotkaan

      Yrittäjiltä tulee jatkuvasti kaupunginvaltuutetuille vaatimuksia, että kaupunginjohtaja pitää laittaa vaihtoon. Kun se oli jo niin lähellä, että ukko lähtee kiertoon, mutta tyhmyys voitti silläkin kertaa.

      • Taka-Hikiälle-takaisin

        Vai että Jämsästä oikein Kotkaan kaupunginjohtajaksi... Hah, hah, hah, hoh, hoh, hoo… kaikkea sitä kuuleekin...


    • Veronmaksajienelätit

      Yrittäjät...heh heh.

    • ettäsejaksaa

      Vai suljetaan Jämsän paperitehtaat. Sanasta sanaan samaa tekstiä kuin 10 vuotta sitten. Taitaa olla sama kirjottelijakin. Eikö jo kyllästytä vai harmittaako paperimiesten hyvinvointi noin paljon ?

      • kyrsiikö

        hahahah… repesin. Näin muuten on, kyllä täytyy jätkää kyrsiä paperimiehet. varmaan joku syrjäytynyt reppana mikä ei aikoinaan päässy tehtaalle töihin.


    • romut-Kuusakoskelle

      Kaikki Jämsän paperitehtailla työskentelevät alle 55-vuotiaat HUOMIO !! Ruvetkaas jo kaivamaan kyniä ja kumeja esiin, kun kohta alkaa teillä opiskelu uuteen ammattiin, ennen kuin eläkkeelle pääsette. Pääsee tehtaan herratkin kohta kävelemään työttöminä maha pystyssä vähän muuallakin, kuin leuhkan näköisinä tehtaalla. Siivoojia tarvitaan koko ajan ja vanhusten hoitotyöhön aukeaa kohta runsaasti uusia työpaikkoja.
      Siellä huuvan sisällä telojen laakerit lonkuttaa jo siihen malliin, että niitä ei enää kannata korjata yli 30-vuotiaisiin koneisiin. Koneiden tekninen käyttöikä on yksinkertaisesti lopussa. Se on Jämsässä paperin tuotanto siis: Loppu, Slut, Latna Moro, Finito, Koheu...

    • 37.000-litran-löpöt

      Kunhan Tiirinselkä aukeaa jäistä, niin mennään taas me kierot ja viekkaat laivurit porukalla häpeämään Päijänteen saareen sitä, että ollaan jätetty verojen maksaminen yhteiskunnassa toisten niskoille. Kieroja ja viekkaita ollaan hautaan asti, mutta kuitteja ei kaupankäynnistä eikä työsuorituksista edelleenkään anneta.

      • VieläSeNalliNapsahtaa

        Yksi kuititon ostos tai pimeä työkeikka ei ehkä tunnu isolta asialta, mutta harmaa talous vahingoittaa sekä sinua että koko yhteiskuntaa. Teet joka päivä arkisia valintoja, joilla joko tuet tai torjut harmaata taloutta ja laitonta toimintaa. Valitse puolesi.


      • Rojo

        Ihme porukkaa muutenkin ne Jämsän paattiukot. Eivät katso ihmisiä edes suoraan silmiin, vaan luimistelevat alta kulmainsa.


    • Opti-Real

      Ei tässä ole vielä hätää. Uskoisin, että 5-10 vuotta aikaa vielä Kaipolassakin. UPM:n koneet ja tehtaat on kuitenkin niin hyväkuntoisia moneen keski-Euroopan perheyhtiön rähjäinen verrattuna, että moni muu linja kyllä kylmenee ennen Jokilaaksoa. Lopulta kuitenkin hetki koittaa täälläkin, se väistämätöntä ellei tuotantosuuntaa muuteta johonkin kestävällä pohjalla olevaan.

    • pornaloha

      No, siellän olisi Himoksela pitkiä rivitalon näkösiä kahdessa kerroksessa tyhjillään olevia
      ison lomayhtiön rakennuttamia asuntoja, jotka on vääryydellä myyty /myymättä. Luvattu kylpylää.
      Eipä tiaida rakentua ainakaan kovin äkkiä.
      Jämsän kaupungin palvelut uusiin, ilmaraikkaisiin tilohin,Himokseen. Kiskobussin linja rakentelle .
      Että, kansalaiset pääsee asioimaan asiansa kaupungintalolle jos on tarvetta.
      Tulisi turistelle selväksi että Jämsä on Himoksella. Jep.

    • Taivaanmatonen

      Jos joku porskuttaa niin UPM, ei auta valittaa ;)

      • loppuu-loppuu

        Mutta ei kuitenkaan porskuta UPM:n Jämsän tehtaitten paperiliiketoiminta, mikä on yhtiöllä jatkuvana riippakivenä. Kuuluu ensimmäisiin rönsyihin, mitkä karsitaan pois yhtiön tulevasta liiketoiminnasta.


      • Taivaanmatonen

        Uhkakuvia.. Ja siitä lähtien kun näitä jämsän tai kosken palstoja olen lukenut niin on herjattu tehtaita, paperityöläisiä. Eiköhän vaan pidetä peukkuja pystyssä jotta markkinat kasvavat tai investoinnit ja sen myötä markkinat, vaikkakin jonkun muun tuotteen parissa. Käsittääkseni näillä on jotain tekemistä tulevaisuudessa tekstiilinkin suhteen, ellei jopa jo ole, mutta aikansa kutakin.

        Ylipäätään tälläinen uhittelu jollain palstalla on typerää. Sitä voi ihminen menettää työnsä muutenkin kuin vain tehtaita sulkemalla, vaikka ihan omalla typeryydellään. Alaa voi vaihtaa ja kouluttautua niin halutessaan. Jämsän "tietopuolen" sisäpiirinikkarit on vaan sangen jo luettuja tapauksia, kun vuodesta toiseen vaahdotaan samasta asiasta. Vähän jankuti jankuti tyyliin, eikä se ole fiksua keskustelua se sellainen..


    • kutenmontakertaaennenkin

      Tuntuu että joka keskustelussa on näitä trolleja jotka jauhaa kateudesta, muiden kirjoittajien arvailluista puutteista tai elämäntilanteesta. Jokainen joka tuntee paperimiehiä, niin uskon että ovat kuulleet huonosta työilmapiiristä, töiden vaatimustason kasvamisesta yms. Välillä väkisinkin miettii että jokainen oma-aloitteinen irtisanoutuminen on UPM:lle vain hyvä asia. Viime vuosina on jopa ilmennyt tälläistä että sairastuttuaan paperimies mielummin menee vapaa-ajallaan julkiselle/yksityiselle sairaanhoidon palveluihin, miksi? Sittä syystä ettei työnantaja saisi tietää ja ettei omiin tietoihin tulisi merkintää työterveydessä käymisestä. Samaan aikaan useampituttava jotka työskentelee paikallisten yritysten palveluksessa ovat todenneet että ei vaan tule tilauksia paperitehtaille. Moni on vaihtanut alaa ja osa hiljaa kärsii lomautuksista ja ylipäätään tulojen putoamisesta kun rahakkaat projektit ovat jäissä.

      Itse lähinnä koen sääliä paperimiehiä kohtaan koska työ on vaativaa, ei arvosteta ja monella irtisanomisen koittaessa on edessä totaalinen putoaminen tyhjän päälle. Uudelleenkoulutus, velkainen asunto ja paljon muuta. Jo nyt Jämsä tuntuu olevan pulassa rahoituksen kanssa ja edessä voi olla koviakin leikkauksia. Siinä monella hymy hyytyy kun paperitehtaan piipusta ne viimeiset höyryt jokilaakson taivaalle nousee. Tuntuu että Jämsässä ollaan valmiita maksamaan 100€ siitä ettei toinen saa 50€ Viime viikolla viimeksi lounastin erään keskustan yrittäjän kanssa, mikä totesi suoraan"lauantaipäivä jäi miinukselle vaikka nyt pitäisi olla himos täynnä etelän hiihtolomalaisia, ehkä onkin. Ei se sydäntä lämmitä jos käydään marketissa ostoksilla ja yrittäjien edustus istuu käsiensä päällä markkinoimatta Jämsää" Se on totta että vielä varmaan 5-10 vuotta paperitehtaat painaa paperia maailmalle, mutta jo nyt pitäisi olla mietimmässä aikaa sen jälkeen.

      • Measurex

        Eihän niitä hommia tule paikallisilta Jämsän paperitehtailta paikallisille aliurakoitsijoille, kun UPM:n pääkallopaikalta Augsburgista on annettu jo ajat sitten selvä kielto olla tekemättä yhtään mitään ylimääräistä Jämsän paperitehtaille. Sen saa juuri ja juuri tehdä, että paperikoneet pysyy nippa nappa käynnissä, mutta ei mitään muuta.


    • harmaata-jatkoa

      Kaikkihan riippuu siitä mitenkä ahneita jokilaaksolaiset vasemmistolaiset paperiporvarit ovat tulevina vuosina. Lakkoilevatko itse tehtaansa alas.

    • Ei tänne mikään hätä iske. Sen verran tunnen seutua että laitamma vaan joka viljelykelpoisen pläntin maltaille , sokerijuurikkaille ja asialle suotuisalle viljalajikkeelle .
      Asianhan tiedättekin , paikkakuntalaiset ainessiin..
      Kun niitä tiputteluvehkeitä on ainakin sen verran jo aikain saatossa valmistunut tehtaiden katveessa..
      Jotta kun ne kaikki saadaan pöhisemään , niin kääntyy muuttoliike lopputuotteen osalta päinvastaiseksi verraten nykyiseen.
      Alkavat tulla Latviasta tänne viinanostoon.
      Ja jos laajentaa pitää ihan , että isommaltikkin maailmalle sitä laatua , niin onhan noita pienempiä metallivertaita siellä sun täällä , jotka varmasti taitavat maan mainioimpien sammioiden ja pannujen valmistuksen.
      Ei ihminen elä yksistään paperista.
      Eikä sokerilla. Hiivaa pitää olla kanssa.
      Sitä vaan nyt varastoon . Se ei paljoa maksa.
      Uskokaa pois. Ei tänne mikään hätä iske.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe