Kauanko matkaa tulee suunnitella?

KrunikanVili

Morjens veljet rakkaat Pattayan.

Olen viimeaikoina ajatellut että matkustaisin Thaimaahan ensikerran nyt tänä vuotena.

Paljon olen tutustunut maahan internetissä ja kuten olette huomannut, myös aktiivisesti osallistunut tämän palstan keskusteluihin.

Idolini on Laiffi joka oli niin tietäväinen ennen ensimmäistä matkaansa ja ihan pro ekan matkansa jälkeen saavuttaen täydellisen tietämyksen toisella matkallaan.

Olenkohan jo kypsä siirtymään oikean matkailun pariin pohdin.

Kertoisitteko mihin kannattaa majoittua, missä baareissa käydä, entä tuo aktiviteettipuoli josta jo Laiffi kertoikin vesipuiston sisäänpääsymaksun.

Tulisiko minun jotain muuta huomioida ja onko potentiaalisia vaaratekijöitä ?

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lerpanlaiffia

      6 uutta aloitusta ja 70 "kommenttia" puolen päivän jälkeen jo. Vietämme hurjaa senseilauantaita miljoonamiehen malliin. Tuleeko uusi lerpan ennätys? Palaan illalla laskemaan tilanteen. Onnea yritykseen sensei! Ennätys on aina ennätys!

      • Lerplerp

        Tuo nyt ei ollut kovin isänmaallista.

        Snullahan on lerpatuksen ennätys yli 500.000 lerpatusta.


    • KrunikanVili

      Kysyisin myös että miten ilmansaasteet Thaimaassa, olisiko harkinnan paikka valita jokin saasteeton paikkakunta ???

      • KrunikanVili

        Enpä tunnista omaksi tekstikseni!!!
        Täällä näyttää vilisevän uusia KrunikanVilejä!!!


    • Äkkilähtö

      Ajelin Tuusulanväylää keskellä kesää lomalla kun kaveri soitti että on lähdössä Pattayalle ja on lentoasemalla bissellä. Koneen lähtöön oli aikaa 2,5 tuntia. Heitin U-käännöksen, kävin hakemassa Tuusulasta passin, soitin Finnairille että onko tilaa? Oli tilaa. Ei muuta kuin asemalle. Oli lyhyt 2 viikon matka. Suunnittelin matkaa 2 minuuttia ja 2,5 tuntia ennen lentoa. Muistaakseni myyvät vielä tuntia ennen lentoa lippuja, joten jäihän siihen pelivaraakin vielä.

      • VaraaPeliin

        Mulle kerran lohkas yks että tehtäiskö kuule niin, että sä muutat tänne Thaimaahan.
        Vastasin jep muutamassa sekunissa vaikka pelivaraa ois ollu ainakin ottaa hörppy juomaa ja tuprauttaa yhdet savut.


      • AY.ukko

        Muuten hyvä, mutta Finnairin numeroissa ei vastata samana päivänäkään.


    • plötsi

      runkkareiden juttuja

    • Jokainen varmasti tietää että aloittajan kysymys on tarkoitettu täydeksi vitsiksi kirjoittajan mielestä, mutta aihe oikeasti on ihan asiallinen aihe matkailupalstalla.

      Itselläni Thaimaan matkan suunnittelu alkaa yleensä 2-4kk. ennen varsinaista matkalle lähtöä, silloin kun varaan lennot (tai parhaimmillaan matkalle lähdetty kolmen päivän varoitusajalla, jolloin varsinainen suunnittelu alkanut myöskin vasti silloin). Ensin alan miettimään minkälaista lomaa olisin sillä kertaa hakemassa, onko kyseessä vaikkapa Pohjois-Thaimaan kiertäminen moottoripyörällä vaiko sitten uima-altaalla löhöily jossain mukavassa ranta/turistikohteessa. Sitten hieman päätöksentekoa onko kohteena/kohteina joku uusi vielä käymätön kohde Thaimaassa vaiko kohde missä olen jo ennakkoon käynyt.
      Kun nämä asiat päätetty, niin sitten sitten mahdollisten sisäisten lentojen varaamiset, hotellin/hotellien etsimiset ja varaamiset. Ja mikäli kohde on sellainen etten sillä ole aikaisemmin käynyt, niin hieman ennakkotutustumista kohteeseen ja sen lähiympäristöön.
      Pyrin siihen että ennen matkalle lähtöä loman "runko" olisi valmiina (lennot, hotellit yms.) ja niitä ei tarvitse sitten lomalla enään miettiä. Samoin osa tutustumiskohteista olisi jo etukäteen valittuina. Mutta myöskin liian tarkan ennakko ohjelman tekemistä lomalle pyrivälttämään.

      Yksi iso tekijä myöskin Thaimaan matkan suunnittelua on se, että matkaanko yksin, vaiko onko joku mukana matkakumppanina sekä monasti samaan aikaan Thaimaassa saattaa olla joku kaveri/ystävä jonka kanssa sitten jossain samassa kohteessa vietetään muutama päivä, mutta muu loma yksin.

      Itselleni seuraava Thaimaan loma näillä näkymin Toukokuussa johon toivottavasti saan lennot varattua vielä tämän kuun aikana (kun tuon Toukoukuun työtilanteeni varmistuu) ja kun lennot varattuna, niin sitten alkaa suunnittelu mihin "tie vie" Bangkokista eteenpäin.

      Mutta etenkin ensikertalaiselle Thaimaan matkaajalle neuvona, että tuohon suunnitteluun ja kohteiden valintaan kannattaa hieman käyttää aikaa etukäteen, jotta saa lomastansa mahdollisimman paljon irti.

    • KrunikanVili

      Minä, googlematkailun pioneeri teen matkakertomuksestani päätöksen heti, enkä viidestoista päivä. Olenhan thaimaan matkalun asiantuntijana ollut jo vuosikymmeniä. Minullahan on kymmeniä nimerkkejä aina tilanteen mukaan.

      • KrunikanVili

        Näin Senseilerppana, esiinnyn usein toisten nimimerkeillä, kuten äskenkin!!!


      • KrunikanVili
        KrunikanVili kirjoitti:

        Näin Senseilerppana, esiinnyn usein toisten nimimerkeillä, kuten äskenkin!!!

        Kas, kas lerppaa!!!


    • Senseilento-kapteeni

      Hiekkaharjussa olen valmistellut Thaimaan matkaani jo parikymmentä vuotta ja nyt tiedän , mitä siellä teen. Avioidun rikkaan hammaslääkäriladyboyn kanssa ja matkustelemme ympäri maailmaa, esiinnyn tietysti lento kapteenina siellä ja kaikki kunnioittavat minua.
      Yksi ongelma on vielä matkalleni, sosiaalitoimisto ei vielä ole rahoittanut suunnitelmaani, vaikka olen heille todistanut, että emme heti palaa Suomeen sieltä hammaslääkärivaimoni kera. Ihmeellistä touhua sossult, että eivät lento kapteenille matkarahoja myönnä.

      • 64NumBaIl63

        resupetteri... jotkut maksaa naisista ja matkoista. minä suunnittelen niitä ilmaiseksi.
        olen suunnitellut myös muita matkoja ilmaiseksi. jokin aika sitten suunnittelin thairuokaa ilmaiseksi. oli tosi hyvänmakuinen suunnitelma ja kokkilehti. kerran suunnittelin hommaavani vespan ja se suunnitelma ei maksanut yhtään mitään. ajattelin katsella Thaimaasta vaimonkin.. se ajatus oli täysin ilmainen. toivoin myös napakkaa erektiota. toiveeni ei toteutunut mutta se toive oli puoli-ilmainen. vain jätskitikku ja vähän teippiä meni.


    • Äkkilähtö

      Pari kertaa olen ostanut liput lentoa edellisenä päivänä. Saman päivän lähöllä ei ole tullut mentyä kun täältä pohjoisemmasta vie kuitenkin vähän aikaa päästä lentoasemalle.

    • Sparde

      Pattayalla on niin paljon tekemistä ettei varsinaista suunnitelmaa tarvitse. Ei muuta kuin alueelle vaan. Oma mielipiteeni on että huonoin tapa viettää lomaa on maata hotellin uima-altaalla. Toiseksi huonoin on istua baareissa kaikki illat ja olla krapulassa hotellilla päivät.
      Se on kohteen mahdollisuuksien raiskaamista, jos siellä ei mitään muuta tee. Nuoriso osaa ottaa irti lomista. Keski-ikäiset on jotkut vähän laiskempia ja mukavuudenhaluisia, kuten itsekin. Exän kanssa tehtiin lomilla yllättäviä käänteitä. Päätettiin vasta Bankkarissa matkakohde ja lenneltiin pitkin Aasiaa ilman suunnitelmia.

      • KrungThep

        Minäkin tein exän kanssa "Bankkarissa" yllättäviä käänteitä. Siksi hän onkin ex.


      • Sparde
        KrungThep kirjoitti:

        Minäkin tein exän kanssa "Bankkarissa" yllättäviä käänteitä. Siksi hän onkin ex.

        Meillä taasen rouva oli niin rauhaton ja minä rauhallinen, että en jaksanut enää pysyä siinä vauhdissa. Hänellä oli lomalla tapana suunnitella seuraavaa lomaa ja ravintolassa miettiä seuraavaa ravintolaa. Ei osannut elää hetkessä. Siksi hän on ex.


      • Skerbe
        Sparde kirjoitti:

        Meillä taasen rouva oli niin rauhaton ja minä rauhallinen, että en jaksanut enää pysyä siinä vauhdissa. Hänellä oli lomalla tapana suunnitella seuraavaa lomaa ja ravintolassa miettiä seuraavaa ravintolaa. Ei osannut elää hetkessä. Siksi hän on ex.

        Mies on löytänyt harvinaisuuden eli naisen, joka toimii loogisesti ja sitten ei ole häneen tyytyväinen.


      • Sparde
        Skerbe kirjoitti:

        Mies on löytänyt harvinaisuuden eli naisen, joka toimii loogisesti ja sitten ei ole häneen tyytyväinen.

        Hössöttäminen ja ADHD ei liity juurikaan loogiseen käytökseen vaan se on hössöttämistä. Viisas mies sanoi että jos haluat tietää millainen on vaimosi, niin tutustu hänen äitiinsä. Tyttäret kopioivat äitinsä käytöksen ja niin myös tässä tapauksessa. Anoppilassa meinasi järki lähteä siinä hyysäämisessä ja hössötyksessä. Anoppi leipoi ainakin 20 kertaa viikossa ja soitteli sitten ovikelloa ja toi maistiaisia. Asuttiin 100 metrin päässä. Kiltti ihminen niin ei viitsinyt pahasti sanoa eikä kieltää, mutta kyllä se ärsytti.


      • Niin, luonnollisesti jos takana on useita matkoja samaan kohteeseen (on se sitten Pattaya taikka joku muu), niin ei silloin tarvita isoja ennakkosuunnitteluja (ehkä hotellin valintaa yms.), mutta ensimmäinen reissu kohteeseen kuin kohteeseen, niin ennakkosuunnittelu ja paikan tietoihin tutustuminen kyllä kannattaa.

        Ja kyllä välillä voi lomalla olla "tekemättä mitään". Itse olin tuossa kuukausi sitten viikon "pikalomalla" Khao Lakissa ja loman tarkoitus oli juurikin "ei tehdä mitään loma" (kun oli alla aika hektinen parin kuukauden jakso töissä ja tarkoitus oli siitä hieman levähtää), eli loma meni aika pitkälti hotellin altaalla ja pariin otteeseen myös rannalla, sekä 2-3krt. päivässä eri paikoissa hyvin syöden. Mitään varsinaista "tekemistä" ei tullut viikon aikana tehtyä, mutta loma toimi tarkoituksessaan erinomaisesti.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3791
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3585
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3522
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2209
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2201
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      321
      1957
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1937
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      180
      1728
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1403
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1342
    Aihe