NH Nordic kokemuksia?

Tepponn

Onko jollain kokemuksia kyseisestä firmasta? YTJ paljastaa että kyseessä on vuonna 2016 perustettu firma ja koko konserin muutkin firmat ovat yhtä uusia.

Ennakkomarkkinoivat todella paljon uudiskohteita Espoossa ja Helsingissä, mutta onko jossain jotain valmistakin? Jos joo niin miten meni projekti ja millainen laatu? Mietityttää uskaltaako luottaa uuteen rakennuttajaan, koska tuntuu olevan todella agressiivinen aloitus firmalla ja tod. näk. isolla riskillä menee voimakas kasvu tavoitteena.

72

14217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uusiomakotitalo

      Olemme myös veratailleet omakotitalo urakoitsijoita täällä pääkaupunkiseudulla
      NH Nordicilla on rakennettuja taloja kohtalaisen paljon taustalla, katso Espoo ja itä helsinki. K o rahoitus muodossa talon ostaja maksaa ns urakkaa sitä mukaa kun talon rakennus etenee, joten urakoitsia ei tarvitse suurta pääomaa. Tämä on ollut tavallinen käytäntö jo pidemään muissa maissa, mutta ehkä uudempaa suomessa. Mikäli ostajan budgetti ja rakennus laskelmat kunnossa ei mitenkään tavallisemman suurempaa riskiä, pikemminkin päinvastoin koska rakennuttaja varmistaa koko ajan että saa omat pois, elikä pahin skenario että rakennuttaja menisi konkurssiin kesken menossa olevan rakentamisen aikana on aika olematon..

    • Hyvinmeni

      Nordicin talopakettien (Jukkatalo) laatu ihan ok. Meillä meni hyvin, mutta kasaus porukasta kiinni jos tulee virheitä. Näistä talopaketti kokemuksista löytyy paljon eri keskusteluja
      Hyvä jos ennalta voisi varmistaa että kyseessä on ammattitaitoinen kasaus porukka joka osaa talotyypin

    • Anonyymi

      Pitäisi olla ok firma. Vähän hakee malliaan vielä isommassa kaavassa. Mitä olen kuullut eräiltä urakoitsijoilta heidän kohtelustaan niin oikein hyvin on kohdeltu ja tiedän senkin että eräs Vastaava mestarikin on palkattu sinne joka on vetänyt kohtuullisen isojakin kohteita aikaisemmin ja nämä hyvällä menestyksellä niin pakko siellä jotain hyvääkin on olla. Yritys on kuitenkin suht tuore mutta on tehnyt jo paljon ja moniin paikkoihin. Mainetta ei kovinkaan paljoa vielä mutta vaikuttaa lupaavalta kokonaisuudelta

    • Anonyymi

      Hyviä kokemuksia. Taloni valmistui noin kaksi vuotta sitten Jollakseen. Perusrehellistä porukkaa ja asiat menivät, kuten ne sovittiin. Pientä vääntöä oli matkan varrella , mutta niin on jokaisessa taloprojektissa. Voisin lähteä heidän kanssaan uudestaan rakennuttamaan.

    • Anonyymi

      Minulla ei ole juurikaan hyvää sanottavaa kyseisestä yrityksestä. Viestintä on surkeaa ja tuntuu, eivätkä he ole kiinnostuneita asiakkaistaan vaan pelkästään voiton maksimoimisesta.

    • Anonyymi

      Suunnittelu ja työn jälki heikkoa. Kieroilevat sopimusten kanssa maksimoidakseen voitot. Rakennuspiirustuksia ei näytetä. Maksutaulukko on laadittu ovelasti niin , että joudut maksamaan etukäteen ja kantamaan näin riskit. Kannattaa välttää tätä firmaa.

    • Anonyymi

      Ainakin talot alueelle soveltumatonta ja karsean halpaa kamaa. Pihat jätetään tekemättä ja mm westendissä uudet talot näyttää kuin olisi tehty Tuusulan asuntomessuille. Tosin sielläkin pihat tehty kuitenkin valmiiksi. Tuttava ostanut talon tuolta, valitteli ettei aikataulut pysy ja kaikki maksaa ekstraa - lienee konseptin ajatus kuten isoillakin, että rakennetaan skeidaa, jota pakko upgreidata että pystyy edes asumaan ja asiakkaat pettyy. Tuskin pitkäikäinen firma, hakee myös julkisesti korkean koron riskilainoja, jonka aina pitäis soittaa herätyskelloja, etenkin jos ostamassa kallista taloa

    • Anonyymi

      Näyttää rakentavan 1,2ME hintaisia muoviharkkotaloja Helsinkiin. Muoviharkon tj ajanut edellisen firman konkurssiin noin kaksi vuotta sitten.
      Kenen tahansa kanssa tekee yhteistyötä, järkevää tehdä hyvä taustaselvitys niin saa luotettavan porukan kenen kanssa toimia ja sitä kautta tyytyväiset asiakkaat.

    • Anonyymi

      Minulla on vastikään tehty sopimus kyseisen yhtiön kanssa ja toistaiseksi kaikki sujunut hyvässä yhteistyössä ja puheet on pidetty. Muoviharkkotalot ovat suomalaista valmistetta ja taloista saa tiiviit ja lämpimät. Olen tutustunut niihin asuntomessuilla, seurannut toteutuksia ja kuunnellut kokemuksia, jotka kaikki ovat olleet positiivisia. Konkurssiin mennyt kilpailija teki puolalaisista harkoista. Ei niissäkään ollut mitään vikaa, mutta aika ei ollut vielä kypsä. Raportoin jatkossa miten on mennyt.

      • Anonyymi

        Ilmeisesti olet ostamassa ensimmäistä muoviharkkoa. Kannattaa käyttää jo parikin vuotta asutussa homekoirat ja tehdä mittavat testit, meillä jäänyt ostamatta jo 3 näitä styroksitaloa jotka näyttää kivitalolta, mut Homekoira merkkaa kaikki useasta kohtaa ja sanonta moni kakku päältä kaunis pitää enemmän kuin paikkansa. Sanoisin että näissä ei kannata säästää ja tehdä paskaa


    • Anonyymi

      Osaltamme ei ole kokemusta NH Nordicista mutta asiakkaana on kokemuksia suomalaisesta muoviharkosta ja siinä asumisessa. En ikävä kyllä rakentaisi uudelleen vastaavasta materiaalista vaan luottaisin tuttuihin turvallisiin. Toki kyseessä on makuasia. Meille on tervetullut kuka vaan makustelemaan kokemuksia niin tehköön omat johtopäätökset suuntaan tai toiseen.

      • Anonyymi

        Onko muoviharkkotalo ja tämä passiivikivitalo siis sama asia. Luin, että passiivikivitalo näytti rakentuvan kevyillä palkkioilla.. että mistäs se ”kivitalo” -mahtaa tossa tarkoittaa


    • Anonyymi

      Noista Passiivikivitaloista olisi kyllä tosi kiva kuulla lisää kokemuksia (onkos siis sama kuin muoviharkko)? Ulkoapäin ovat tosiaan kyllä hienon näköisiä, ja tämä NH-Nordic firma urakoi niitä useampaankin hienoon paikkaan nyt. Olen seuraillut pitempään Marjaniemen (Hki) n. 1,2 Meur hintaisia kolmea (vai tuleeko lopulta vain kaksi, kuten nyt paikan päällä näyttää?) kohdetta, ja ainakin aloitus venyi ihan tuhottoman kauan....siis yli vuoden. Lisäksi ihmettelen, että kun paikka on hieno (ranta) niin mitenkä ihmeessä tuohon hintaan ei kuulu edes laituri? Hoh, hoijaa......olisi tosi kiva kuulla tästä firmasta lisää kokemuksia...... vähän harkitsimme jopa ostoa Marjaniemestä, mutta ei kyllä sitten tältä firmalta uskallettu, niin vähän aikaa on toiminut alalla jne.

    • Anonyymi

      Kovasti erikoiselta nuoren firman touhu vaikuttaa. Marjaniemen yli miljoonan euron kohteissa markkinoinnissa väitettiin ensin, noin vuoden ajan, että kolmesta talosta keskimmäinen on myyty, ja sitten vuoden kuluttua sitä ei oltukaan myyty (kun ilmeisesti ne kaksi muuta sillä välillä sitten saatiin myydyksi), sitten tätä keskimmäistä myytiin pitkään,,,,,mutta ei tainnut kauppoja tulla, sillä nyt näyttää tontille valmistuvan kaksi taloa. Paikka on kyllä hieno, mutta kyllä tämä tyyli ihmetyttää. Ja kokemusta firmalla kuitenkin vasta muutama vuosi....siksi ei itse uskallettu lähteä tähän kelkaan, vaikka tontti onkin tosi hieno. Kiinnostaa kyllä myös tuo Passiivikivitalo - mikä se on, muoviharkko sanoi joku? Kokemuksia - etenkin pitemmältä ajalta? Hienolta toki näyttävät, mutta kyllä asumisessa pitää olla turvalliset, pitkäikäiset ratkaisut, joihin voi luottaa mm . home-asioiden jne. osalta.

      • Anonyymi

        Perheemme asumiskokemus:
        Odotimme kivitalon ominaisuuksia, esimerkiksi että kesällä olisi viileää. Nyt sisälämpötila 28C ja sisäilma väljähtyneen oloinen. Jotenkin olo että asuisi muovipullon sisällä. Ilmastointi on tehokas. Myös mielikuvat oli kestävästä talosta mutta esim. kun rakenne on haurasta eps-eristettä ja uretaania niin ulkorappaus on hauras kolhuille. Myös sisällä kun lapset leikkivät niin seinät menevät helposti kolhuille. Puinen yläpohja pamahtelee sään vaihdellessa. Kivitalon ominaisuuksia olisimme toivoneet enemmän. Lisäksi olemme omassa hiljaisuudessa korjailleet ja paikkailleet jotta talo täyttää laatukriteerimme ja korjailemme jatkossakin koska kokonaisuudessaan niin herkkä kulutukselle. Uudelleen en valitsisi ko. taloa koska meille sopisi paremmin joko kunnnon kestävä kivitalo tai puusta tehty esim. ilman mitään kipsilevyjä. Positiivista toki on lattia ja selvisimme terveinä. Tsemppiä kaikille projekteihin!


    • Anonyymi

      Puu välipohja, muovia, uretaania - ei kuulosta kivitalolta. Ihan mahtavaa saada näitä kokemuksia niin tietää ettei itse sitten tule pettymään. Rappauksen uusiminen on kallis juttu joten toivottavasti keksivät keinot parantaa sen laatua.

    • Anonyymi

      No laatu näköjään tökkii, mutta saako rahalle kuitenkin vastinetta eli talon pystyyn. Osaako joku kertoa millainen rahoitusmalli tässä on. Ymmärsimme, että ostaja toimii itse rakennuttajana, mutta mitä se siis tarkoittaa vastuiden ja rahan näkökulmasta.

      • Anonyymi

        Kiitos tästä hyvä tietää... Pelkäänpä samaa että moni muu ei ymmärrä lukea tai luetuttaa niitä sopimuksia asiantuntijalla vaan jäävät mainoskuvien lumoihin…


      • Anonyymi

        Samaa olen itsekin kuullut ystäväperheeltä. Eivät itsekään tienneet mihin papereihin nimensä laittoivat ja ei ostaisi ikipäivänä uudestaan kokemuksensa perusteella. Markkinalla toimii aina eri moraalin toimijoita, kannattaa olla tarkkana tämän talon kanssa(heidän kokemuksen perusteella)


      • Anonyymi

        Mikäli ostaja haluaa edetä ilman riskiä ja maksaa muutama 100k enemmän, niin turvallisempia vaihtoehtoja on varmasti. Suosittelen mikäli on mahdollisuus/kyky ottaa normaalia riskiä.


    • Anonyymi

      Ei hyvältä vaikuta…

    • Anonyymi

      Myyvät kuulemma uudiskohteita ilman rakennuslupaa. Kuulin että Haukilahdessa tuttavilla hanke (ja unelma) kaatui siihen, kun lupaa rakentamiselle ei tullut. Lisäksi maksusuunnitelma todella etupainotteinen ja tonttikaupatkin tehdään tulevan ostajan nimissä. Yrityksellä ei mitään riskiä. Ja viestintä ja asiakkaidta huolehtiminen todella heikkoa. Kun lupahakemus ei mennyt läpi, se kerrottiin ostajille lyhyellä sähköpostilla. Ei muuta viestintää. Pari viikkoa myöhemmin oli uudet suunnitelmat valmiit ja uusi kohde myynnissä samassa osoitteessa.

      • Anonyymi

        Hyvät osingot ainakin irtoavat omistajille yrityksestä. Johonkin ne asiakkailta huijatut rahat pitää sijoittaa, ja paras paikka on omistajien omissa taskuissa.


    • Anonyymi

      Samaa katselin yrityksen taloudesta. Ihmettelen jos on tolla vauhdilla kyky viedä noin monta samanaikaista kohdetta maaliin?

    • Anonyymi

      JÄTTTÄKÄÄ VÄLIIN TÄMÄ TOIMIJA!! Kiitätte myöhemmin. Kokemuksella

    • Anonyymi

      Vähän aiheesta ohi, mutta aloittaneelle lähinnä tai miksei muillekin, että aika harvoin näissä ketjuissa vastailee kai ne tyytyväiset asiakkaat. Normi-ihmisellä ei ole intressejä etsiä tietoa tai vastailla suomi24 alustalta, jos oikeasti rakennutetaan lähemmäs miltsin taloa 😂😂
      Kaksi tuttavaa rakennuttanut tämän puulaakin kautta ja jos itselläni olisi rahaa ikinä rakennuttaa, tämä olisi vaihtoehto jos paikka hyvä. Kaikki heillä onnistui hyvin ja talo pystyssä ajallaan.
      Yrittäjän näkökulmasta katsottuna hyvin on pärjännyt ja jos täällä 1% ostajista (?) tai muista katkeroituneista anonyyminä huutelee, niin jokainen päätelköön itse. Itse en ole katkera muusta kuin etten koskaan pysty rakennuttamaan minkään firman kautta.

      • Anonyymi

        Toivon koko sydämestäni, että normi-ihmiset googlailevat näitä gryndereitä ennen kuin laittavat nimensä paperiin. Joskus kaikenlaisilla keskustelupalstoilla voi olla ihan relevanttia tietoa. Tämä firman ansaintalogiikka on sen verran hämärä, että itse ainakin pysyisin kaukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivon koko sydämestäni, että normi-ihmiset googlailevat näitä gryndereitä ennen kuin laittavat nimensä paperiin. Joskus kaikenlaisilla keskustelupalstoilla voi olla ihan relevanttia tietoa. Tämä firman ansaintalogiikka on sen verran hämärä, että itse ainakin pysyisin kaukana.

        mikäs siinä on hämärää? rakennuttavat ja myyvät taloja, et kai siellä katetta pyörii. olishan se hölmöä ilmatteeks tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mikäs siinä on hämärää? rakennuttavat ja myyvät taloja, et kai siellä katetta pyörii. olishan se hölmöä ilmatteeks tehdä.

        Osakeyhtiön tarkoituksena on voiton tuottaminen osakkeenomistajille, joten jonkinlainen kate lienee kuuluu asiaan. Se onkin toinen juttu, miten sitä voittoa tuotetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivon koko sydämestäni, että normi-ihmiset googlailevat näitä gryndereitä ennen kuin laittavat nimensä paperiin. Joskus kaikenlaisilla keskustelupalstoilla voi olla ihan relevanttia tietoa. Tämä firman ansaintalogiikka on sen verran hämärä, että itse ainakin pysyisin kaukana.

        Tarkkaan ottaen tämä firma ei ole grynderi läheskään kaikissa projketeissaan - eli se ei ole perustajaurakoitsija eikä RS-kärjestelmän piirissä kaikissa projketeissaan. Näin sillä ei myöskään ole 10-vuotisvastuutaan, ja todellinen rakennusjankkeeseen ryhtyvä vastuineen on -tietämättään - asiakas. Asiakas tekee urakkasopimuksem NH:n kanssa ja ostaa kiinteistön erikseen taholta x. NH ei laitaa omaa rahaa likoon käytännössä lainkaan, ja laistaa sekä myyjän että perustajaurakoitsijan vastuun. Ainoa sitoumus on urakkasuoritus ja -hinta. Takuutöiden sujumisesta ei ole kokemusta -muusta kylläkin. Kannattaa tsekata ”projektipäälliköiden” osaamisprofiilit, niin osa ketjun kommenteista selittynee..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkkaan ottaen tämä firma ei ole grynderi läheskään kaikissa projketeissaan - eli se ei ole perustajaurakoitsija eikä RS-kärjestelmän piirissä kaikissa projketeissaan. Näin sillä ei myöskään ole 10-vuotisvastuutaan, ja todellinen rakennusjankkeeseen ryhtyvä vastuineen on -tietämättään - asiakas. Asiakas tekee urakkasopimuksem NH:n kanssa ja ostaa kiinteistön erikseen taholta x. NH ei laitaa omaa rahaa likoon käytännössä lainkaan, ja laistaa sekä myyjän että perustajaurakoitsijan vastuun. Ainoa sitoumus on urakkasuoritus ja -hinta. Takuutöiden sujumisesta ei ole kokemusta -muusta kylläkin. Kannattaa tsekata ”projektipäälliköiden” osaamisprofiilit, niin osa ketjun kommenteista selittynee..

        Nyt mitataan ao. firman kyvyt ja ostajan / rakennusurakan tilaajan turvajärjeshelyt.

        Kuka uskaltaa tehdä diilin näiden kanssa..huh. Jukka Talo meni jo nurin. Sieltä nämäkin veijarit talopaketteja ostivat joihinkin projekteihinsa. Dominoefekti voi olla raju…ja asiakkaan rahat ahneiden taskussa entistä syvemmällä.


    • Anonyymi

      Henkilökohtaista kokemusta on! Pysykää kaukana tästä firmasta, epärehellistä ja häikäilemätöntä toimintaa. Eivät noudata sopimusvelvoitteitaan ja markkinoivat avaimet käteen taloja , jotka jäävät keskeneräisiksi. Jättävät myös sovitut työt tekemättä.

    • Anonyymi

      Heidän kautta talo rakennettu. Hieno kokonaisuus, hyvä yhteys rakennuttajaan koko projektin ajan. Ainahan näissä projekteissa on mukana haasteita, mutta kaikesta selvittiin. Jos kestää pienet riskit, niin suosittelen. Jos ei (ja on riittävästi rahaa), niin kannattaa ostaa valmis talo ja jättää rakennuttamiset/rakentamiset muille.

    • Anonyymi

      Samalla logiikalla edellinen kommentti on kilpailevan yrityksen mustamaalaamista tai henkilökohtaisia asioita jotka ei liity kyseisen yrityksen toimintaan millään tavalla. Ei näille anonyymeille kommentteille kannata hirveästi antaa painoarvoa suuntaan tai toiseen.

      • Anonyymi

        Itse suosittelen kyllä lukemaan näitä anonyymejä kommentteja. Siitä voi vaikka innostua selvittelemään asiaa lisää. Tällä firmalle ei nimittäin ole ansaintalogiikka ihan kunnossa. Suosittelen siis kaikille kaivelemaan reilusti ja selvittelemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse suosittelen kyllä lukemaan näitä anonyymejä kommentteja. Siitä voi vaikka innostua selvittelemään asiaa lisää. Tällä firmalle ei nimittäin ole ansaintalogiikka ihan kunnossa. Suosittelen siis kaikille kaivelemaan reilusti ja selvittelemään.

        Jep NH Housing ja NH Kodit -ketjut kannattaa tsekata myös. Pelailevat näillä firmoillaan joko hyvässä uskossa tai ahneuttaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep NH Housing ja NH Kodit -ketjut kannattaa tsekata myös. Pelailevat näillä firmoillaan joko hyvässä uskossa tai ahneuttaan.

        konkursseja pukkaa - turvajärjestelyt kuntoon…näin kävi suoralle kilpailijalle
        https://sajucon.fi/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        konkursseja pukkaa - turvajärjestelyt kuntoon…näin kävi suoralle kilpailijalle
        https://sajucon.fi/

        sajucon sentään osti tontteja ja hoiti vastuita rakennuttajana, kun taas NH ei sellaista tee. Kannattaa katsoa tarkkaan, miten vastuita väistellään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sajucon sentään osti tontteja ja hoiti vastuita rakennuttajana, kun taas NH ei sellaista tee. Kannattaa katsoa tarkkaan, miten vastuita väistellään

        Molemmissa tapauksissa ”ostaja” on lirissä -NH:n perusmallissa tosin ””ostaja” on todellisuudessa rakennushankkeeseen ryhtyvä kaikkine vastuineen, ja NH ainoastaan urakkasopimuksen kautta urakoitsija kaikkine vastuuttomuuksineen. Tontti menee suoralla kaupalla ostajalle myyjältä, eikä kierrä NH:n liikevaihdon kautta. Tosin osa viimeisistä NH:n hankkeista oli perinteisempiä gryndikohteita.

        Tontin myyjiä nämä veijarit sumuttavat arkailematta. Porukan rakentamiseen liittyvä ammattitaito on hyvin ohutta.


    • Anonyymi

      Nyt on todellista riskikauppaa aikaa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      The end.

      • Anonyymi

        Menikö nyt?


    • Anonyymi

      Missä tämä firma on? Meillä on heiltä talo tilattu ja nyt en saa ketään kiinni heiltä. Nettisivut eivät toimi.

      • Anonyymi

        Pejantaina jätti konkurssihakemuksen


      • Anonyymi

        Haettu konkurssiin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haettu konkurssiin

        Oma konkurssihakemus.


    • Anonyymi

      Harmittaa puolestasi, että ehdit tilata heiltä talon. Etkä hoksannut täältä lukea näiden veijareiden toimintatapaa kiertää vastuitaan. Perjantaina ovat laittaneet konkurssiin.

      • Anonyymi

        Jep, maailma on taas palasen parempi paikka.


      • Anonyymi

        elekää hättäilkö, kyl myö tullaan viäl. kiärmeet luo nahkansa ja tullee isompana takasi


      • Anonyymi

        Onko todella näin? Itse en ole saanut heiltä mitään tietoa enkä vastausta.

        Onneksi ei nyt kaikkia maksueriä ole sisällä, mutta onhan tämä nyt itselle ihan mahdoton paikka jos he eivät hoida velvoitteitaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko todella näin? Itse en ole saanut heiltä mitään tietoa enkä vastausta.

        Onneksi ei nyt kaikkia maksueriä ole sisällä, mutta onhan tämä nyt itselle ihan mahdoton paikka jos he eivät hoida velvoitteitaan!

        On näin. Diaarinumero on 2024/18111.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko todella näin? Itse en ole saanut heiltä mitään tietoa enkä vastausta.

        Onneksi ei nyt kaikkia maksueriä ole sisällä, mutta onhan tämä nyt itselle ihan mahdoton paikka jos he eivät hoida velvoitteitaan!

        Ei todellakaan hoida. Harmi ettet ehtinyt selvittää omistajien tapaa toimia, eivät ole ihan puhtoisia poikia moraaliltaan


    • Anonyymi

      Täysin tahallinen konkurssi. Reklamaatiota on varmasti tullut ja niitä nyt väistellään. Taloja maksetaan niin etupainoisesti, että ehkä nyt oli paras hetki tehdä tämä.

    • Anonyymi

      Joo kyllä on poikkeuksellisen kierot selkärangat näillä "businessmiehillä". Useampia yrityksiä jo pistäneet konkurssiin kun vastuut kasvaneet liian suuriksi. Härskisti itse vielä toisella yrityksellään NH Nordic Group Oy:lla velkovat tätä konkurssiin hakemaansa NH Nordic Oy:tä.

      • Anonyymi

        eikö +500k tulot riittäny :D mistä tälläisen tiedon näkee?


    Ketjusta on poistettu 28 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe