Yhteiskunta on ihmisen tekemä, jos jokin asia on väärin, se voidaan muuttaa

Näin toiveikkaasti totesi Olof Palme.

Mihin suuntaan yhteiskunta meillä on menossa ?
1
Ilmoita


108 Vastausta

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.


Jossain asioissa ja aloilla mennään lujaa eteenpäin
mutta siihen vauhtiin ei pääse kaikki mukaan.
2 VASTAUSTA:
Paitsi matut :(
Sven-Dufva kirjoitti:
Paitsi matut :(
Matut ja vanhukset "siihen vauhtiin ei pääse" :(
+Lisää kommentti
Oli 1 "pikkuisen asiallinen" vastaus, sitten tulikin jo matut mukaan!

Yhtesikuntaa on rakennettu ilmeisesti siitä asti kun ihmisen muuttivat toistensa naapureiksi, asuttovat kyliä ja miettivät yhteisiä ratkaisuja esiin tulleisiin ongelmiin ja yhteisiin tarpeisiin.
Siitähän se on pakko aloittaa, pienestä yhteisöstä joka laajenee ja tarvitsee lopulta yhteisiä palveluja joita sitten valitaan joku taho tarjoamaan.

Yhteiskunnnan, kylä yhteisön yhteenliittymiä, Maamiesseuroja, Martta-liikettä ja heidän toimintaansa maaseutujen tiedon ja taidon välittäjinä ei sovi tänäkään päivänä olankohautuksella ohittaa ja vähätellä.

Kuntien ja valtioiden muodostuminen on alkanut ihmisestä, ei yhteiskunta synny itsekseen ja siinä on tehty aikoinaan kovaa vääntöä että on saatu muodostettua rajat edes tilojen välille. On jäänyt jakamatonta maata, kylän yhteistä suota, tai vesialuetta jonka käyttö on ollut alueen maanomistajille yhteiskäytössä. Voi vain kuvitella kuinka suurten vääntöjen ja omistajuuksien kautta kunnat ja kaupungit ovat sitten rajojaan aikaansaaneet.

Rajoista huolimatta, yhteiskunnan mudostamme me jokainen ihminen. Kuin minä suhtaudun muihin ihmisiin, ei ole välttämättä koko yhteiskuntaan kuuluvien tapa. Voimme arvostella muiden tekemisiä ja heidän tekojensa vaikutusta koko yhteiskuntaan, mutta mitä olen esim. minä tehnyt sen hyväksi, että se olisi kaikille hyvä?

Vaikka yksilöinä pyrkisimme olemaan kuinka puolueettomia tahansa, yhden ihmisen päätöksillä ei koskaan ole nykyisessä yhteiskuntarakenteessa päätösoikeutta, ilman, että muut ovat samaa mieltä.
Vanhassa maaseutukylässä joa oli muodostunut kartanon torppareista, kartanonherra voi sanella ehdot ja päättää koko yhteisön asiat oman päänsä mukaan, ei se onnistu edes kyläyhteisössä nykyisin!

Nykyiset päättäjät valitaan vaaleilla.
Vaalien tuloksena asetetaan päättäjät poliittisin perustein.
Sinä ja minä olemme omilla poliittisilla päätöksillämme antaneet puolueille vallan ja enää ei meillä yksilöinä ole oikeutta mennä siihen pöytään jossa päätökset ja lait sanellaan. Meidän on tyydyttävä päätöksiin, tai huudettava suureen ääneen tyytymättömyyttämme tehdyistä päätöksistä.

Mikä vaikutus on yksittäisen ihmisen valituksella ja päättäjiin kohdistetuilla syytöksillä?
Lähtevätkö laivat satamista lakon aikana, jos yksi ihminen menee sitä vaatimaan? Lähtevätkö, vaikka koko kaupungin työväestö huutaa satamassa, että teette väärin?
Samoin on muiden yhteiskunnallisten epäkohtien kohdalla.
Ei minun ja sinun huutosi täältä palstalta ulotu kuin lukijan tietoisuuteen eikä palstan lukijoilla ole oikeutta muuttaa yhtään lain asetusta, ei edes pientä pilkun viilausta mihinkään päätökseen.

Kun yhteiskunta on tässä ja nyt, ei sitä tarvitse kaukaa hakea, se hallitsee minun ja sinun tekemisiä sen lain mukaan joka on laiksi määrätty ja asetuksilla säädetty.
Ei minulla ole kotonakaan oikeutta asua ja olla niin, että siitä on yhteisölle ja yhteiskunnalle haittaa. En saa huutaa ja tapella edes omassa keittiössäni ilman aseita, enkä aseiden kanssa, jos se on naapurille häiriöksi.
En asetu yhteiskunna yläpuolelle minkään asian kohdalla, vaikka toki arvostelen tehtyjä päätöksiä ja yritän miettiä mitä minä yksilönä voisin tehdä niin, ettei tehtyjen päätöksien vahingot kertautuisi minun osaltani, enkä olisi vaikuttamassa niin, että viha ja katkeruus lisääntyisi tehtyjen päätöksien vuoksi koko yhteiskunnassa.

Koska en voi enempää vaikuttaa, kuin minkä jo olen aina äänestyspäätöksessäni tehnyt, valinnut sen poliittisen puolueen jonka olen siinä tilanteessa katsonut suurimmalla prosentilla vastaavan omia tulevaisuuden odotuksiani ja painavilla syillä valinnut juuri sen, jolle ääneni annoin. Vaalien ja valintojeni jälkeen voin osoittaa tyytmättömyyteni puolueeseen, kohdistaa valittamisen ja osoittaa omalta taholtani ne epäkohdat joihin puolue ei ole kiinnittänyt huomiota, vaan on antanut asioiden olla ja jos muiden tekemiin päätöksiin ei kannattani puolue ole ottanut kantaa mielestäni tarpeeksi jämerillä mielipiteillä.

Yksi puolue ei päätä yksin, vaikka sitäkin näyttää jo olevan ilmassa, että asetetaan ehtoja ja vaatimuksia, ellette tee näin, tapahtuu näin periaatteella.
Se ei mielestäni kuulu meidän yhteiskuntamme tyyliin nykyisellään, koska koko maailman tilanne polittisesti on liikkeellä ja vaatii myös meidän päättäjiltämme yhteistä linjaa, ei yksittäisiä irtiottoja.

Olkoon tämä minun mielipiteeni yhteiskunnan pysyvyyden ja muutoksien areenalle. Enempiin keskusteluihin ei asia anna minulle aihetta.
Kiitos aloittajalle!
Sain tilaisuuden sanoa mitä mielessä liikkui. Kysymyksiin en vastaa, koska en voi mitään muuta muuttaa, paitsi mielipteeni voin muuttaa, jos ilmenee seikkoja joista näen olevani väärässä, mutta sitäkään en tee tässä palstalla, koska kerroin jo omani.
1
Ilmoita
Miksi niin usein asian hyvä ydin peitellään välinpitämättömällä vihalla?
2
Ilmoita
"Nykyiset päättäjät valitaan vaaleilla. Vaalien tuloksena asetetaan päättäjät poliittisin perustein. Sinä ja minä olemme omilla poliittisilla päätöksillämme antaneet puolueille vallan ja enää ei meillä yksilöinä ole oikeutta mennä siihen pöytään jossa päätökset ja lait sanellaan. Meidän on tyydyttävä päätöksiin, tai huudettava suureen ääneen tyytymättömyyttämme tehdyistä päätöksistä"

KUITENKIN yteiskunnassa on itse itsensä - siis ilman demokraattista valintaa - itse itsensä päättäjien pöydästä paikan varanneita ihmisiä, virkamiehiä, instituutioita kuten kolmikannassa SAK ja työnantajat (yleensä yrittäjät = pienyrittäjät puuttuvat kaikista pöydistä esimerkkinä eivätkä saa paikkaa) ja kaiken karvaiset asiantuntijat puolueiden syöttiläiset ...

Näillä on vaikutusvaltaa ja näiden asiantuntijoiden taustoja peitellään sekä perusteita, miksi ne päättäjien pöytään pääsevät tai jotain ajavat ja heitä saatetaan kutsua asiantuntijoiksi puoluepoliittisin yhteiskuntapoliittisin yms. mieltymyksin

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-ylen-ykkosaamussa-halpatyovoimaa-haittamaahanmuuttoa-ilmastoposeerausta-ylimielista-lainvalmistelua-tama-hallitus-ilmeisesti-ajatellut-etta-tehda-mita-haluaa/ Halla-aho muistutti, etteivät perustuslakivaliokunnan käyttämät asiantuntijat välttämättä ole poliittisesti sitoutumattomia ja otti esimerkiksi Martin Scheininin, joka on toiminut muun muassa Suomen Kommunistisen Puolueen keskuskomitean jäsenenä. – Demokraattisesti valitsemattomilla asiantuntijoilla on tosiasiassa hyvin merkittävä rooli lainvalmistelussa ja perustuslakivaliokunnan kannanotoissa.
3 VASTAUSTA:
Missään ammattiyhdistysliikkeessä tms. ei kukaan saa itse valita paikkaansa pöytään!

Et taida tietää mistään mitään, kun olet pelkkä kopiokone persujen puolueen teksteistä ja kopsaat lehtien uutisia.
Ei kyllä kannattaisi puhua demokratiasta kun siitä ei itse mitään tiedä.
Myös kokoomuksella on edustajansa kaikenlaisissa komiteoissa.

Eikö siitä pitäisi myös olla yhtä huolissaan samoilla hepposilla perusteluilla kuin Martin Schneininistä, joka on joskus edustanut toista laitaa ?
Onko Nalle Wahlroos epäilyttävä ?
Ent. vasemmistolainen, nyk. kapitalisti.
Äärilaidasta toiseen.
Ei ainakaan "vedä" enää vasemmistoon päin.
Äärioikeistolainen nyt.

Millä perusteella voi kyseenalaistaa ihmisen oikeudenmukaisuuden ?
+Lisää kommentti
Yhteiskunta koostuu ihmisistä. ♪♫ muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan ♪♫

Suomessa viime aikoina uutisoidut rahanahneiden hoivakotijulmuudet panevat ajattelemaan, että ei muutu ihminen vaan pinnan alla on ihmisellä pahuus hyvyyden rinnalla.
Aina ovat mahdollisia Hitlerin julmuudet, mitään ei opita, Historia toistaa itseään. Eivät pelokkaat laumasielu "tolkun ihmiset"heti estä julmuuksia tulevaisuudessakaan vaan julmuudet saavat jatkua liiiiiian kauan.

Naurettavaa on, että Suomi muka maailman onnellisin maa.
Samoin naurettavaa hokea: education education education. Korkeakoulutettuja kuten lääkärinvalan vannoneita lääkäreitä on hoivayritysten johdossa.
3
Ilmoita
" Historia toistaa itseään "
Natioalismi, äärioikeistolainen populismi on euroopan uhka, onko ihmiset tietämättömiä hölmöjä kun luisuu kohti epäjärjestystä, ääripopulismilla ei ole annettavana mitään hyviä vaihtoehtoja, brexit menossa kohti tuntematonta, eivät raukat tiedä itsekkään on hyvä esimerkki.
1
Ilmoita
Maahanmuutto on ykköskysymys - ei sen takia että se jakaa ihmisiä - vaan sen takia,
että se on kasvava ja peruuttamaton

Ei niitä täältä enää pois saada. Eduskunnan voi vaihtaa, samoin hallituksen vaaleissa
Mutta matua ette täältä pois saa. Ja jos ette ymmärrä syytä ja seurausta,
maksatte sen, vieläpä monipuolisesti

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7473eca8-1c00-4d2c-9770-56c68a3f620c
Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään – turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka
7 VASTAUSTA:
Mamu-jauhaminen voisi vähitellen loppua.
Mamu-asia ei muutu miksikään vaikka fakki-idiootit jauhaisivat sitä maailmaan tappiin asti.
Miten yhdestä melko pienestä asiasta voi tulla joillekin koko ajatusmaailmaa jatkuvasti hallitseva pakkomielle ?

Kiina meidän todellinen uhkamme on.
Se tunkeutuu taloudellisella ylivoimallaan ja oveluudellaan yhteiskuntiin ja talouteen eri puolilla maailmaa. Kiina on kohta "ostanut" maailman.
kiina.valtaa.maailman kirjoitti:
Mamu-jauhaminen voisi vähitellen loppua.
Mamu-asia ei muutu miksikään vaikka fakki-idiootit jauhaisivat sitä maailmaan tappiin asti.
Miten yhdestä melko pienestä asiasta voi tulla joillekin koko ajatusmaailmaa jatkuvasti hallitseva pakkomielle ?

Kiina meidän todellinen uhkamme on.
Se tunkeutuu taloudellisella ylivoimallaan ja oveluudellaan yhteiskuntiin ja talouteen eri puolilla maailmaa. Kiina on kohta "ostanut" maailman.
"Miten yhdestä melko pienestä asiasta "

Jos on ONGELMA se on vastaanottajan puolella

"Mamu-jauhaminen voisi vähitellen loppua"

tässä
https://www.youtube.com/watch?v=J0tOrjjOFi4
kiina.valtaa.maailman kirjoitti:
Mamu-jauhaminen voisi vähitellen loppua.
Mamu-asia ei muutu miksikään vaikka fakki-idiootit jauhaisivat sitä maailmaan tappiin asti.
Miten yhdestä melko pienestä asiasta voi tulla joillekin koko ajatusmaailmaa jatkuvasti hallitseva pakkomielle ?

Kiina meidän todellinen uhkamme on.
Se tunkeutuu taloudellisella ylivoimallaan ja oveluudellaan yhteiskuntiin ja talouteen eri puolilla maailmaa. Kiina on kohta "ostanut" maailman.
Matu jauhaminen on persujen vaaliteema, raukat olisivat pulassa ilman olematonta matu uhkaa mutta eivät ole esittäneet mitään konkreettista mitättömän matu ongelman ratkaisuksi.

Ilmastonmuutos ja talous ovat kesto vaaliteemoja, kumpikin vaikuttaa toisiinsa, loppupelissä ilmastonmuutos tuhoaa länsimaisen talouden totaalisesti.
Meteliä.tyhjästä kirjoitti:
Matu jauhaminen on persujen vaaliteema, raukat olisivat pulassa ilman olematonta matu uhkaa mutta eivät ole esittäneet mitään konkreettista mitättömän matu ongelman ratkaisuksi.

Ilmastonmuutos ja talous ovat kesto vaaliteemoja, kumpikin vaikuttaa toisiinsa, loppupelissä ilmastonmuutos tuhoaa länsimaisen talouden totaalisesti.
Totta. Persuja ei olisi illan matuja.
Heidän ainoa teemansa on vihata pientä ryhmää ihmisiä, joitten ansiosta muut saman ryhmän vihaajat äänestävät heille työpaikan.
Maahanmuuttoko Suomen ykköskysymys ?
Onpa tosi kapea ajatusmaailma !
Täyskymppikommentti, "yksisilmäisten näkemys".
piiri.pieni.pyörii kirjoitti:
Totta. Persuja ei olisi illan matuja.
Heidän ainoa teemansa on vihata pientä ryhmää ihmisiä, joitten ansiosta muut saman ryhmän vihaajat äänestävät heille työpaikan.
Persuja ei olisi ilman matuja.
Persujen äänestäjiä on vedätetty.
+Lisää kommentti
Yhteiskunta on menossa yhä kovempaan suuntaan. Tavallinen ihminen on olemassa vain markkinavoimille alistumasta varten.
Mahdollisimman halvalla pitäisi tehdä töitä niille, jotka voittoja maksimoivat.
Ennen eli tavallinen ihminen palkallaan. Nyt ei aina onnistu.

On sitten vaalien jälkeinen aika tai työehtosopimusneuvottelujen aika, mihinkään ei ole varaa,
jos tavallisesta ihmisestä kysymys.

Kaikki elinkustannukset nousevat kaiken aikaa,
mutta palkkaa ei maksettaisi senttiäkään enempää ja hallitus säestää työnantajia,
että pitää tyytyä nollalinjaan, ettei vaan vienti lakkaa vetämästä ja osakkeenomistajien tuotot laske.

Koko ajan on kestävyysvaje, joka on siitä kummallinen asia, että siltä valtion pelastaa vain se,
että köyhimmiltä ja heikoimmilta viedään viimeisetkin.

Toisaalta on varaa "lottoarvonnalla" jakaa ihan vastikkeetta 2000:lle (työkykyiselle) työttömälle satoja euroja kaksi vuotta "kokeiluna", josko se parantaisi työttömän elämää.
Tietäähän sen tuloksen pölhökin jo etukäteen, että ihminen tulee "onnellisemmaksi",
kun saa 560 euroa/kk "bonusta" tekemättä mitään.

Se ei ollut valtava raha, mutta käsittämätön "kokeilu", kun muilta vähävaraisilta samaan aikaan leikataan, esimerkiksi pieneläkeläiseltä, joka ei voi enää tuloihinsa vaikuttaa millään lailla.
Työikäinen voi.
"Kokeilurahan" olisi voinut jakaa vaikka heikoimmassa asemassa oleville lapsiperheille joulurahana.

Eriarvoistuminen on ongelma yhteiskunnassa.
9 VASTAUSTA:
Kehitysapurahoista voisi leikata puolet ja tukea niillä suomalaisia lapsiperheitä
jos meinataan ettei suomalaiset kuole sukupuuttoon. Kaikki eivät tässä epävarmassa työllistymistilanteessa uskalla perustaa perhettä, koska jokainen haluaa lapsillensa turvallisen tulevaisuuden. Korotuksia edes lapsilisiin !
Miksi suomalaisia kohdellaan omassa maassaan niin huonosti, etteivät nuoret enää uskalla elää, perustaa perhettä, hankkia lasta tai kahta?
Enpä voi tietää mihin asti laituriltasi näkee, mutta itse ole vakaasti sitä mieltä, että lapsia ei tehdä nykyään sitä varten, että on niiin paljon kaikenlaista muuta mukavampaa tekemistä kuin jäädä kotiin hoitamaan pieniä pilttejä. Nykytyypit matkustelevat ja harrastelevat, opiskelevat ja tekevät uraa yms. ja lapsi hankaloittaisi vapaasti elämistä liiaksi.

Kehitysavuistakin olen eri mieltä. Tämän rasistisen kansanhan pitäisi moninkertaistaa avut kehitysmaille, jotta olot siellä paranisivat niin paljon, ettei olisi tarvetta lähteä hakemaan uutta elämää ja parempia elinolosuhteita muualta ja tulla tänne kylmään Pohjolaan häiritsemään mielensä palelluttaneita ihmisiksi itseään kutsuvia.
Erimielinen kirjoitti:
Enpä voi tietää mihin asti laituriltasi näkee, mutta itse ole vakaasti sitä mieltä, että lapsia ei tehdä nykyään sitä varten, että on niiin paljon kaikenlaista muuta mukavampaa tekemistä kuin jäädä kotiin hoitamaan pieniä pilttejä. Nykytyypit matkustelevat ja harrastelevat, opiskelevat ja tekevät uraa yms. ja lapsi hankaloittaisi vapaasti elämistä liiaksi.

Kehitysavuistakin olen eri mieltä. Tämän rasistisen kansanhan pitäisi moninkertaistaa avut kehitysmaille, jotta olot siellä paranisivat niin paljon, ettei olisi tarvetta lähteä hakemaan uutta elämää ja parempia elinolosuhteita muualta ja tulla tänne kylmään Pohjolaan häiritsemään mielensä palelluttaneita ihmisiksi itseään kutsuvia.
Suurin osa kehitysavusta menee kehitysapurahoilla rikastuneille gebardihattuisille diktaattoreille rikastuttamaan heitä lisää !
Ei ne rahat mene ihmisille, joille se on tarkoitettu.
tämän tietää jokainen joka seuraa muutakin kuin "salkkareita".
Älyttiin juuri lopettaa mm. kehitysapu Sambiaan sen takia.
Hukkaan meni rahat, suomalaisten verorahoja, jotka suon mieluummin suomalaisille nuorille perheille.

"Nykytyypit matkustelevat", kirjoitat.
Hyvin menestyvät tekevät niin.
Suurin osa ei. Suurin osa on tavallisia nuoria, joilla ei ole varaa paljoakaan tai ollenkaan matkustella eikä ehkä niin suurta haluakaan.
He haluaisivat mieluummin perheen lapsineen.
Erimielinen kirjoitti:
Enpä voi tietää mihin asti laituriltasi näkee, mutta itse ole vakaasti sitä mieltä, että lapsia ei tehdä nykyään sitä varten, että on niiin paljon kaikenlaista muuta mukavampaa tekemistä kuin jäädä kotiin hoitamaan pieniä pilttejä. Nykytyypit matkustelevat ja harrastelevat, opiskelevat ja tekevät uraa yms. ja lapsi hankaloittaisi vapaasti elämistä liiaksi.

Kehitysavuistakin olen eri mieltä. Tämän rasistisen kansanhan pitäisi moninkertaistaa avut kehitysmaille, jotta olot siellä paranisivat niin paljon, ettei olisi tarvetta lähteä hakemaan uutta elämää ja parempia elinolosuhteita muualta ja tulla tänne kylmään Pohjolaan häiritsemään mielensä palelluttaneita ihmisiksi itseään kutsuvia.
Luepa Matti Kääriäisen kirja "Kehitysavun kirous"
niin voit alkaa tajuta asiasta jotain.
En katsele Salattuja eläimiä enkä mitään muitakaan saippuasarjoja. Se on ollut pelkona, että avustukset valuvat sotatoimiin tai herrojen pershiisiin, mutta mitä juttu kertoo avustusten antajista ja myöntäjistä, jos he eivät osaa tai ymmärrä huolehtia, että varat menevät sinne, minne ne on tarkoitettu.
Lapsieiolemuotia kirjoitti:
En katsele Salattuja eläimiä enkä mitään muitakaan saippuasarjoja. Se on ollut pelkona, että avustukset valuvat sotatoimiin tai herrojen pershiisiin, mutta mitä juttu kertoo avustusten antajista ja myöntäjistä, jos he eivät osaa tai ymmärrä huolehtia, että varat menevät sinne, minne ne on tarkoitettu.
Vaikea on varojen oikeaan osoitteseen menemisestä huolehtia, kun miljoonat kilahtavat ulkomaan tilille,
jossa korruptoitunut kehitysmaan diktaattori kuittaa rahat, siirtää osan esim. sveitsiläiselle tililleen ja koko diktaattorin suku elää hulppeasti, yksityissuihkarilla maasta toiseen lennellen "shoppailemassa" ja juhlimassa.

Suomi ei nimittäin ole ainoa maa, josta rahaa lähtee.
Monelle kehitysmaan diktaattorille tulee "tukea" monesta maasta.

Kehitysmaat-sanaa ei tosin enää käytetä.
Se on nykyään "kehittyvät maat".
(Ainakin diktaattorien pankkitilit "kehittyy")
Lapsieiolemuotia kirjoitti:
En katsele Salattuja eläimiä enkä mitään muitakaan saippuasarjoja. Se on ollut pelkona, että avustukset valuvat sotatoimiin tai herrojen pershiisiin, mutta mitä juttu kertoo avustusten antajista ja myöntäjistä, jos he eivät osaa tai ymmärrä huolehtia, että varat menevät sinne, minne ne on tarkoitettu.
Miten Suomi kykenisi valvomaan rahojen käyttöä, jotka on siirtyneet ulkomaan tileille,

kun ei pystytä valvomaan vanhusten hoivakoteja omassa maassa Suomessa !!!
Pystytään kyllä, mutta sitä ei ole tehty kun on luotettu johtajien ja pomojen sanaan ja näihin päiviin asti työntekijä ei ole saanut suutaan aukoa, jos ei ole tahtonut kengän kuvaa takalistoonsa.

Vajaa kymmenen vuotta sitten mulla oli vielä sellainen vanhan kansan kuuliainen hoitaja työkaverina, joka aina päälliköitä arvosteltaessa sanoi, että niin ei saa tehdä. Todellakin ei vain saa, vaan myös pitää tuoda esille kaikki epäkohdat, jotka päälliköt lakaisevat maton alle.

Sama koskee avustusten siirtoa ulkomaille, niitten valvominen on pelkästään tahtoasia ja -tila. Tässä(kin) aiheessa on oltu vain hyväntahtoisia, 'sini'silmäisiä hölmöläisiä ja / tai on tahdottu päästä vain helpolla.
+Lisää kommentti
Ei ihminen kovin helposti myönnä tyytyväisyyttä, taloutemme on paremmalla tolalla kuin neljävuotta sitten, mutta kohtalaiseen talouteen on matkaa, todennäköisesti sitä ei saavuteta koskaan.
Uskokoon kuka mitä tahansa niin talous ei kohene vasemmiston politiikalla, korkeintaan elintaso on näissä lukemissa, jos lähdetään kurittamaan verotusta kiristämällä työnverotusta ja yritysmaailmaa niin tehdään karhunpalvelus,
6 VASTAUSTA:
Sosiaalidemokraatit on eduskuntavaalien voittaja ja sosiaalidemokraatti on seuraava pääministeri.

"Marja Aarnio-Isohanni ei ole pysynyt enää laskuissa mukana, kuinka monta miljonääriä Suomeen on Esperin yritysostossa syntynyt."
Sipilä-Orpon hallityksen aikana syntyneet miljonäärit voivat todeta " taloutemme on paremmalla tolalla kuin neljävuotta sitten"

Miksi talouden pitää koko ajan kohota?
Hyvin riittää, kun "vasemmiston politiikalla, korkeintaan elintaso on näissä lukemissa"

Toivoa sopii, että Rinne ammattiyhdistysmiehenä huomioi naisvaltaisten hoitoalojen työntekijöiden oikeudet hoivajättien palveluksessa.
Vanhusten rääkkäyksellä rikastuneiden talous on "paremmalla tolalla kuin neljävuotta sitten" Sipilän hallituksen aloittaessa.

Eläimillä on paremmat oikeudet kuin vanhuksilla.
Suomi on edelleen kestävyysvajeessa, mutta paremmassa kunnossa mitä neljävuotta sitten sen on myöntänyt oppositiokin.
Vanhustenhuollon epäkohdat on monen hallituksen takaa, edellinen hallitus leikkasi siitä liki 300 miljoonaa, kohussa hyväpuoli että herättiin.
Valtiontalouden pidossa joudutaan sumplimaan menojen ja tulojen kanssa.
Muuta en osaa sanoa mitä seuraan.
Pertikki kirjoitti:
Suomi on edelleen kestävyysvajeessa, mutta paremmassa kunnossa mitä neljävuotta sitten sen on myöntänyt oppositiokin.
Vanhustenhuollon epäkohdat on monen hallituksen takaa, edellinen hallitus leikkasi siitä liki 300 miljoonaa, kohussa hyväpuoli että herättiin.
Valtiontalouden pidossa joudutaan sumplimaan menojen ja tulojen kanssa.
Muuta en osaa sanoa mitä seuraan.
"kestävyysvajeessa," "menojen ja tulojen"

Raha, raha, raha.
On muutakin kuin raha, mutta se lie porvarin mahdotonta käsittää.

Eläinrääkkäyksestä saa suuremman tuomion kuin vanhusten rääkkäyksestä, Vanhustenrääkkäyksestä ei tulle rangaistusta ollenkaan. Sipilä änkytti (Yle), että hoivayhtiöiden pomot voivat joutua poliisikuulusteluihin. VOIVAT JOUTUA

Eläinrääkkäyksestä joutuu poliisikuulusteluihin, saa rangaistuksen ja joutuu pahoissa rikoksissa lopettamaan eläintenpidon.
Nakkivaras joutuu poliisin kuulusteluun ja saa rangaistuksen.
Mutta nämä vanhusten rääkkäämisellä rikastuneet vain VOIVAT JOUTUA poliisikuulusteluun.
Hoitajia ei palkattu niin paljon kuin pitää, haamuhoitajia listoissa, vaipoista ja ruoasta ja siisteydestä, kaikesta, hoivakodeissa säästettiin, jotta firman sijoittajat ja pomot itse rikastuvat. Nämä moraalittomasti toimineet eivät menetä rumalla vanhusten rääkkäyksellä saamiaan miljoonia valtiolle.
Kun moraalia ei ole, on kansakunta tuhon tiellä.

"paremmassa kunnossa mitä neljävuotta sitten"
Sipilän hallitusta on auttanut maailmantalouden myönteiset suhdanteet. Työllisyyden parantumisessa on tilastokikkailua.
Aikuinen____ kirjoitti:
"kestävyysvajeessa," "menojen ja tulojen"

Raha, raha, raha.
On muutakin kuin raha, mutta se lie porvarin mahdotonta käsittää.

Eläinrääkkäyksestä saa suuremman tuomion kuin vanhusten rääkkäyksestä, Vanhustenrääkkäyksestä ei tulle rangaistusta ollenkaan. Sipilä änkytti (Yle), että hoivayhtiöiden pomot voivat joutua poliisikuulusteluihin. VOIVAT JOUTUA

Eläinrääkkäyksestä joutuu poliisikuulusteluihin, saa rangaistuksen ja joutuu pahoissa rikoksissa lopettamaan eläintenpidon.
Nakkivaras joutuu poliisin kuulusteluun ja saa rangaistuksen.
Mutta nämä vanhusten rääkkäämisellä rikastuneet vain VOIVAT JOUTUA poliisikuulusteluun.
Hoitajia ei palkattu niin paljon kuin pitää, haamuhoitajia listoissa, vaipoista ja ruoasta ja siisteydestä, kaikesta, hoivakodeissa säästettiin, jotta firman sijoittajat ja pomot itse rikastuvat. Nämä moraalittomasti toimineet eivät menetä rumalla vanhusten rääkkäyksellä saamiaan miljoonia valtiolle.
Kun moraalia ei ole, on kansakunta tuhon tiellä.

"paremmassa kunnossa mitä neljävuotta sitten"
Sipilän hallitusta on auttanut maailmantalouden myönteiset suhdanteet. Työllisyyden parantumisessa on tilastokikkailua.
Seuraa sinä populistisia mielipiteitä, minä seuraan virallisia.
Pertikki kirjoitti:
Seuraa sinä populistisia mielipiteitä, minä seuraan virallisia.
Rahalla ei ole moraalia.

Kun moraalia ei ole, on kansakunta tuhon tiellä.
+Lisää kommentti
Lukekaa Pauli Vahteran blogi
Kehitysavusta koulutus extra:
Jospa vähennettäisiin KEPAsta johtaja.

KEPA on kehitysavusta kiinnostunut kansalaisjärjestö
jonka toiminta maksetaan verorahoista, miljoonia vuodessa.
Palkkalistoilla on kymmenittäin ihmisiä.
Siellä somalit ja irakilaiset ja muut faxaa toisilleen.
Senkin järjestön voisi laukkauttaa.
Säästyisi nekin rahat.
1
Ilmoita
Aloitukseen

Elossa olevat suuret ikäluokat suomalaisen yhteiskunnan pahin ongelma.

Ulkoistetaan vanhukset hoivajäteille, jotka hoitavat ongelman pois TEHOKKAAMMIN ja HALVEMMALLA kuin julkinen terveydenhoito, keksi Sipilän hallitus ja antoi vähemmän rahaa kunnille, jotta kuntien on pakko toimia keskustan toiveen mukaisesti raihnaisen ongelmaväestön suhteen. Vanhat suuret ikäluokat uhkaavat viisaan Sipilän hallituksen hyvää nousukiitoa valtiontaloudessa.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/98fcf75b-c115-4932-9508-23c30a54fe3a
Pääministeri Juha Sipilän keskusta dominoi sotepalveluiden kokonaisulkoistuksen tehneiden kuntien valtuustoja
2
Ilmoita
Edellinen hallitus oli joutua komission holhouksen alle, toivottovasti Rinne on ottanut opiksi tulevana pääministerinä.
13 VASTAUSTA:
Vanhustenrääkkäyksellä rikastui Sipilän hallitus kavereineen. Rumaa.
Aikuinen____ kirjoitti:
Vanhustenrääkkäyksellä rikastui Sipilän hallitus kavereineen. Rumaa.
Onko Sipilä siirtynyt vanhustenhoito alalle?ä vanhuksia rääkkäämään. En tiennytkään.
Jotkut todellisuudesta vieraantuneet luulevat todella, että PM ym. hääräävät joka paikassa ja ovat syypäitä kaikkeen mahdolliseen. Myös ao. omaan henkilökohtaiseen saamattomuuteen, muitahan se on syytettävä, kun itsestä ei osaa vikaa löytää.
Ns.aikuisia.on.liikaa kirjoitti:
Jotkut todellisuudesta vieraantuneet luulevat todella, että PM ym. hääräävät joka paikassa ja ovat syypäitä kaikkeen mahdolliseen. Myös ao. omaan henkilökohtaiseen saamattomuuteen, muitahan se on syytettävä, kun itsestä ei osaa vikaa löytää.
Olof Palme oli Ruotsin pääministeri ja hän lausui nämä aloituksen sanat:
Yhteiskunta on ihmisen tekemä, jos jokin asia on väärin, se voidaan muuttaa
korppis kirjoitti:
Onko Sipilä siirtynyt vanhustenhoito alalle?ä vanhuksia rääkkäämään. En tiennytkään.
Pääministerin tehtäväkö vanhusten kiusaaminen ?
Ei ole, populistit antavat vääriä kuvia yhteiskunnasta tarkoituksena saada omille tarkoitusperille kannatusta.
Kouhun myötä hoitotyön valvonta tehostuu, kohun laannuttua valvonta ei saa laantua.
Aikuinen____ kirjoitti:
Olof Palme oli Ruotsin pääministeri ja hän lausui nämä aloituksen sanat:
Yhteiskunta on ihmisen tekemä, jos jokin asia on väärin, se voidaan muuttaa
Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä.
Suomessa eivät poliittiset päättäjät kanna vastuuta epäonnistumisitaan. Hallituksen olisi pitänyt kaatua, vähintään ainakin pääministerin ja vanhustenhoidosta vastaava ministerin olisi pitänyt heti erota, kun vanhustenrääkkäys tuotiin julkisuuteen. Niin suuresta epäonnistumisesta on kysymys.

Pääministerillä ja hallituksella on valtaa ohjata, kuten nyt on Sipilän hallitus yksityisten firmojen bisnikseksi kaiken pyrkinyt ohjaamaan. Hoitoalalle, etenkään vanhustenhoitoon, ei viimmosen päälle voiton tavoittelu sovi.
Vanhusten hoidon tullessa esille luekelin kuinka ennen tätä hallitusta, aivan samat ongelmat olleet aiemmin tällä vuosituhannella, tämäkin kohu hoidosta olisi voinut tulla esiin vasta vuoden kuluttua, ongelmat nousevat esiin viimeistään median kautta.
Kuntien olisi pitänyt saattaa ongelmat esille, ongelma on vain muhinut kymmeniä vuosia, jos syyllisiä etsitään voi sormella osoittaa yhtälailla aiempia hallituksia.
Erittäin hyvä ongelmat paljastuivat nyt lähdetään puhtaalta pöydältä ja valvonta ei saa pettää, valvojalla on oltava valvoja ja tälläkin valvoja.
Sepissäkin.syy kirjoitti:
Vanhusten hoidon tullessa esille luekelin kuinka ennen tätä hallitusta, aivan samat ongelmat olleet aiemmin tällä vuosituhannella, tämäkin kohu hoidosta olisi voinut tulla esiin vasta vuoden kuluttua, ongelmat nousevat esiin viimeistään median kautta.
Kuntien olisi pitänyt saattaa ongelmat esille, ongelma on vain muhinut kymmeniä vuosia, jos syyllisiä etsitään voi sormella osoittaa yhtälailla aiempia hallituksia.
Erittäin hyvä ongelmat paljastuivat nyt lähdetään puhtaalta pöydältä ja valvonta ei saa pettää, valvojalla on oltava valvoja ja tälläkin valvoja.
PS. Sipilä puhui tv:ä että hoitobisnes ei voi toimia ilman voittoa, voittojen olta kohtuullisia ja verot maksettava suomeen.
Sepissäkin.syy kirjoitti:
PS. Sipilä puhui tv:ä että hoitobisnes ei voi toimia ilman voittoa, voittojen olta kohtuullisia ja verot maksettava suomeen.
@Sepissäkin.syy
"hoitobisnes ei voi toimia ilman voittoa"

Joo, joo. Bisnes is bisnis.
Ja bisnis ei sovi vanhustenhoitoon, eikä hoitoalalle yleensäkään.

Julkinen terveydenhoito voi toimia ilman voittoa.
Ei muuta kunnat ottakoot vanhukset hoidettavaksi, jos eivät suostu niin kuka sitten hoitaa.
Osoita syyttävä sormi kuntiin, minkään alan yksityinen taho ei toimi ilman siedettävää voittoa. Piste.
Sepissäkin.syy kirjoitti:
Ei muuta kunnat ottakoot vanhukset hoidettavaksi, jos eivät suostu niin kuka sitten hoitaa.
Osoita syyttävä sormi kuntiin, minkään alan yksityinen taho ei toimi ilman siedettävää voittoa. Piste.
@Sepissäkin.syy

Etkö sinä tiedä, että kunnat hoitavat vanhustensa hoidon.

Joko kunta itse rakentamalla rakennukset ja palkkaamalla hoitohenkilöstön ja muun tarvittavan henkilöstön.
Tämä kunnan itse järjestämä hoito toimii ilman voittoa.

Tai kunta ostaa vanhustenhoitonsa yksityiseltä yritykseltä.
kuten kirjoitit "yksityinen taho ei toimi ilman siedettävää voittoa"
" Vanhustenrääkkäyksellä rikastui Sipilän hallitus kavereineen. Rumaa. " - Miten Olof Palmen sanomiset liittyvät tähän kommenttiin?
korppis kirjoitti:
Onko Sipilä siirtynyt vanhustenhoito alalle?ä vanhuksia rääkkäämään. En tiennytkään.
@korppis

Sipilän hallituksen lempilapset: monikansallisten sijoittajien yksityiset hoivajätit, joiden hoivakoteja on noussut kuin sieniä sateella Suomeen.
SOTE
Never heard ❓

Ikääntymisen megatrendi:
https://yle.fi/uutiset/3-10655174
Rahasto on erikoistunut vanhusten hoivaan
Health Care I -rahaston ideana on ostaa ja rakennuttaa hoivakoteja, joita pyörittävät pääasiassa suuret yksityiset hoivayhtiöt.
+Lisää kommentti
Sipilästä viis, lähinnä odotan vasemmisto hallituksen toimia jos vanhat merkit pitää paikkansa ei hyvältä näytä, jos luisuu edellisen hallituksen suuntaan on kiireesti ajettava kumoon.
Kokoomus on ilmaissut ettei halukas Rinteen hallitukseen, keskusta Sipilöineen saattaa mutta voi olla ettei hekään, hallitus neuvottelut voi muodostua hankalaksi, vaalit käymättä eikä ole kuulutettu pääministeriä, sehä voi olla Orpo, Orpo ei kyllä mielellään lähde Rinnettä kaveriksi.
1
Ilmoita
Päättäjät on katkaisseet yhteyden kansaan.
On vaikeaa saada muutetuksi mitään.
Ei vaalit vaikuta oikeastaan mihinkään,
päättäjät jäävät aina yhtä etäälle ja sama meno jatkuu.
1
Ilmoita
Lukemani tutkimuksen mukaan Suomessa asuu maailman onnellisin kansa.
1 VASTAUS:
Jos on tutkimuksen oikein ymmärtänyt, niin se tarkoitti, että Suomessa on "maailman parhaat" edellytykset olla onnellinen.

Näitäkin ketjuja lukiessa huomaa joskus paljon pahansuopaisuutta.
Onnellisuudesta ei tietoakaan.
Elämäänsä tyytyväinen ja suht'onnellinen ihminen ei heittele ala-arvoisia kommentteja.
+Lisää kommentti
Persu provosointia koko palsta täynnä luetun perusteella, muut puolueet sen verran viksuja etteivät alennu.
Muillakin keskustelu foorumeilla sama juttu, miten palstalla voi harjoittaa normaali keskustelua.
1
Ilmoita
Muillakin foorumeilla "

Ylen uutisissa on juttu ulkomaalaisesta vanhusten hoitajasta, juttuun voi kommentoida, hävytöntä natsi persut hyökkäsivät pilaamaan keskustelua, sabotointia.
1
Ilmoita
Itte muutin Ruottiin toistamiseen v 80 , Joku sanoi mulle Finsk båtflykting, oikeassa kait, täällä on ollut hyvä olla kunnes 2015 alkoi tää musliminuorukaisten invaasio.- Nyt niitä roikkuu kauppojen nurkilla ties mitä mieless :(
1
Ilmoita
Muslimiviha ei tunnu riittävän eurooppalaisille. Nyt käydään myös juutalaisten kimppuun. Ja siihen ei voi edes maahantunkeutumisesta heitä syyttää, sillä he ovat asuneet Euroopassa jo vuosisatoja.
Mitä sanotte nyt matuvihaajat?
Keitä eniten pitää torjua ja kuinka?
1 VASTAUS:
1 Mooseksenkirja 11 jae... 1992 uusitusta painoksesta

11
1Koko maailma käytti samoja sanoja ja puhui yhtä kieltä.
2Kun ihmiset siirtyivät itään, he löysivät Sinearin maasta tasangon ja jäivät sinne asumaan.
3Ja he sanoivat toisilleen: »Tehkäämme tiiliä ja polttakaamme ne koviksi.» He käyttivät savitiiltä rakennuskivenä ja asfalttipikeä muuraamiseen.
4He sanoivat: »Rakentakaamme itsellemme kaupunki ja torni, joka ulottuu taivaaseen asti. Sillä tavoin saamme mainetta emmekä myöskään hajaannu yli koko maan.»
5Herra tuli katsomaan kaupunkia ja tornia, jota ihmiset rakensivat,
6ja sanoi: »Siinä he nyt ovat, yksi kansa, jolla on yksi ja sama kieli. Tämä, mitä he ovat saaneet aikaan, on vasta alkua. Nyt he pystyvät tekemään mitä tahansa.
7Menkäämme sekoittamaan heidän kielensä, niin etteivät he ymmärrä toistensa puhetta.»
8Ja niin Herra hajotti heidät sieltä kaikkialle maailmaan, ja he lakkasivat rakentamasta kaupunkia. 9Kaupunki sai nimen Babylon, sillä siellä Herra sekoitti ihmisten kielen ja sieltä hän hajotti heidät kaikkialle maailmaan.
+Lisää kommentti
... niin, ettei yksi kansa ja yksi kieli saisi liikaa valtaa, eikä rakentaisi aitoja kansansa ympärille!!!

On se Jumala jotain tehnyt ja tekee yhä.
Ettemme alkaisi hallitsemaan kaikkea ja pitämään kaikkea vain meille kuuluvana.

Ajattelemisen aihettakin, miksi? ja milloin kaikki rajat ovat poissa, ja kaikki kansat veljiä keskenään?

Siihen tuskin tämä ihmiskunta kykenee.
6 VASTAUSTA:
Jumalahan antoi alueen jokaiselle kansalle.

Miksi ne pitäisi sekoitta ja tehdä kaaos?
Jumala ? Mikä Jumala ?
Jumala on taruolento.
0864 kirjoitti:
Jumalahan antoi alueen jokaiselle kansalle.

Miksi ne pitäisi sekoitta ja tehdä kaaos?
0864

# 8Ja niin Herra hajotti heidät sieltä kaikkialle maailmaan, ja he lakkasivat rakentamasta kaupunkia. 9Kaupunki sai nimen Babylon, sillä siellä Herra sekoitti ihmisten kielen ja sieltä hän hajotti heidät kaikkialle maailmaan.."

Mitä sinä alueista tässä puhut, Jumala hajoitti ja lähetti ihmiset pois asuinseuduiltaan, voitko väittää ettei sama liike ole edelleenkin voimassa, ihmiset tulevat ja menevät, olkoon alueet kenen hyvänsä.

Alueet pysyy, ihmiset liikkuu, olkoon se lähtöisin Jumalan tahdosta, tai Saatanan halusta hallita ihmisiä, se ja sama, ihminen liikkuu välittämättä alueista ja rajoista, jos se vain millään keinolla onnistuu. Ainakin yrittävät!

Yhteiskunnat ovat ihmisten tekemiä, kuka ne muuttaa, kun yhteiskunta ei itse pysty pitämään yhteiskuntaansa koossa, ihmiset leviää kuin varpusparvet pensaasta, eikä kukaan tiedä minne meni ja mistä tuli.

Turhaa riidellä, kun asia on nykyisellään just tuota!
Eikö tullut mieleen alkuräjähdys.
Elämä on syntynyt evoluution myötä miljardea vuosia takaperin, kristinuskon jumalan keksivät juutalaiset noin 3500 vuotta sitten kun eivät olleet tyytyväisiä vanhoihin jumaliin.
xyxyxy kirjoitti:
Jumala ? Mikä Jumala ?
Jumala on taruolento.
siksikö, että SINÄ et usko Jumalaan?
Vain--- kirjoitti:
siksikö, että SINÄ et usko Jumalaan?
Usko ei tee Jumalasta yhtään todellisempaa.
Niinkuin ei Joulupukistakaan.
+Lisää kommentti
Ensin oli paratiisi. Yhteiskunta alko siitä omenansyönnistä...
Ilmoita
Yhteiskunta olemme me. Me ihmiset muodostamme, teemme yhteiskunnan.
Yhteiskunta ei ole mikään meidän ihmisten ulkopuolinen asia.
Me jokainen olemme osa yhteiskuntaa, joka muokkautuu sen mukaan kuinka käyttäydymme.
Jos yhteiskunta on huono, se on meidän oma vikamme.
Pitää alkaa toimia paremmin kaikessa.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Jumala antoi oman alueensa jokaiselle kansalle.

Miksi .... ne pitäisi sekoittaaa ja aiheuttaa kaaos?
1 VASTAUS:
Sinun pääsi on usko sekoittanut ja aiheuttanut päähäsi kaaoksen.
Niin käy uskoville.
Ei järjen hiventä jutuissa.
+Lisää kommentti
Yhteiskunnassa useimmat asiat ovat aina olevinaan rahasta kiinni,
mutta jos päättäjiltä tahtoa löytyisi,
moni asia saataisiin korjatuksi, mutta päättäjät eivät halua,
tekosyynä he vetoavat siihen, ettei rahaa ole.

Omia virheitään päättäjät yrittävät korjailla, siihen löytyy rahaa, ettei enää pahempaa tapahtuisi
eikä heidän suosionsa vaaleissa menisi ihan pohjamutiin.
Nytkin tuli kiire suunnitella rahaa vanhuspalveluihin ja maahanmuuttoon.

Jos ei olisi vaalit ihan kohta, olisiko mitään tapahtunut niille asioille ?
Ja nytkin on vasta "suunniteltu" rahaa, ei vielä annettu eikä saatu.
1 VASTAUS:
Tutkijoilta ja koulutuksesta leikattu tosi tyhmästi,
enääm ei tule Nokioita jotka vetäisivät Suomen talouden suosta
huonona aikana.
+Lisää kommentti
Tottakai on rahasta kiinni jos taloutemme nousi seuraavat neljävuotta tämän hallituksen tavoin olisimme lähellä esimerkiksi ruotsin työllisyys tasoa niin olisi helpompi jakaa hyvinvointia, nythän AY-antilla vasemmisto hallituksen kanssa näytön paikka.
1
Ilmoita
----vaeltava Juudan heimo sai oman maan vasta maailman sotien jälkeen v 1948 - sitä edelsi todellist kansain murhat ja tuhonnat natsismin myötä. Suuret ikäluokat ovat aina olleet maan suurimpia verojen maksajia - miksei koskaan valtiona ajatella tuota verojenmaksajaryhmää?
4 VASTAUSTA:
Miten nuo kaksi asiaasi liittyvät toisiinsa vai haluatko siis oman valtion suurille ikäluokille ?
yhtä paljon myös vievät suuret ikäluokat eläkkeinä ja muina menoina.
Ollaan kai suuret ikäluokat jotain tehneetkin tämän maan eteen ?!
Enimmäkseen suurten ikäluokkien raadannasta hyvinvointi on tullut.

Suuret ikäluokat ovat sodan jälkeen tehneet ahkerasti töitä lähes päivään asti,
viimeisetkin taitavat olla eläkkeelle jääneet nyt.
Pystytään sen ansiosta nyt huolehtimaan niistäkin, jotka eivät itse pysty.

Suurten ikäluokkien aikana on kehittynyt järjestelmä siihen ja
työstä rahaa, jotka takaa ettei kenenkään tarvitse olla asunnoton, ei kukaan kuole nälkään, kaikki pääsevät lääkäriin ja saavat hoitoa varattomuudesta huolimatta.
ai.niinkö kirjoitti:
Ollaan kai suuret ikäluokat jotain tehneetkin tämän maan eteen ?!
Enimmäkseen suurten ikäluokkien raadannasta hyvinvointi on tullut.

Suuret ikäluokat ovat sodan jälkeen tehneet ahkerasti töitä lähes päivään asti,
viimeisetkin taitavat olla eläkkeelle jääneet nyt.
Pystytään sen ansiosta nyt huolehtimaan niistäkin, jotka eivät itse pysty.

Suurten ikäluokkien aikana on kehittynyt järjestelmä siihen ja
työstä rahaa, jotka takaa ettei kenenkään tarvitse olla asunnoton, ei kukaan kuole nälkään, kaikki pääsevät lääkäriin ja saavat hoitoa varattomuudesta huolimatta.
Tulipahan raadattua sekä Suomen että Ruottin etteen, nykyään eläkkeellä, Kyl mun ny kelpaa, Nastrovje :D
+Lisää kommentti
Yli 65-vuotiaat ovat maksaneet eläkemaksunsa ja veronsa ja vanhempiensakin eläkkeet.
Ikäsidonnaisista julkisista menoista eläkeläisten osuus on noin 20%.
Turhaan syyllistätte suuria ikäluokkia.
Ilmoita
Suuret ja edelliset ikäpolvet tehneet tulevien sukupolvien eteen, tulevat ikäpolvet sen arvioivat, on katsottavat koko maapallon kannalta onko nämä sukupolvet pilanneet sen väestön kasvulla ja teollistumisen vaikutus ilmastoon.
Tällä hetkellä elämme ihmiskunnan parasta aikaa, yksilö onkuin muurahainen kokonaisuudessa.
5 VASTAUSTA:
Millä perustelet että nyt elämme ihmiskunnan parasta aikaa ?
En olisi ihan varma, etteikö joku mennyt ajanjakso olisi ollut parempi.
Se on tietysti mielipideasia ja riippuu miltä kannalta kukakin asiaa arvottaa.
Millä perusteella !
Kun katsoo taaksepäin omalta kannalta oli joku 50-60 luku jotenkin ankeampaa vaikkei silloin osannut enempää vaatia.
Yleismaailmailmallisesti on sodat vähentyneet ja nälkää näkee yhä vähemmän väestöstä,
Kun katsoo eteäpäin ei näytä yhtään valoisammalta, henki pihsee vielä jonkun aikaa.
Jälkikasvuni elää hyvää elämää omaani verrattuna, mutta miten kauan siitä en ole yhtä varma, epäilyttää.
"En olisi ihan varma, etteikö joku mennyt ajanjakso olisi ollut parempi"

Toinen maailmansota?

1. Pensilliini tuli käyttöön sodan jälkeen. Jos astuit rautanaulaan sitä ennen saatoit kuolla kupan saamisesta nyt puhumattakaan

Olisiko ollut paras aika sota-aika, joka potkaisi kehityksen liikkeelle
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/image/imagefly.cgi?cid=45259181&width=400&height=400

2. 1929 alkoi talouslama ja jatkui. Ei loppunut millään. Mutta sitten tuli onneksi sota ja kehitys lähti käyntiin

Eli parasta aikaa nykyisen lisäksi on toinen maailmansota?
Pensilliini, talousnousu ...?
Jaa Hitletin aika hyvää, tunnetko jotenkin aateveljeyttä.
Hallaahon.äänestäjä44 kirjoitti:
"En olisi ihan varma, etteikö joku mennyt ajanjakso olisi ollut parempi"

Toinen maailmansota?

1. Pensilliini tuli käyttöön sodan jälkeen. Jos astuit rautanaulaan sitä ennen saatoit kuolla kupan saamisesta nyt puhumattakaan

Olisiko ollut paras aika sota-aika, joka potkaisi kehityksen liikkeelle
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/image/imagefly.cgi?cid=45259181&width=400&height=400

2. 1929 alkoi talouslama ja jatkui. Ei loppunut millään. Mutta sitten tuli onneksi sota ja kehitys lähti käyntiin

Eli parasta aikaa nykyisen lisäksi on toinen maailmansota?
Pensilliini, talousnousu ...?
Kummallisesti tulkitaan kommenttini.
Mahdollisimman negatiivisesti.
Ei päätä eikä häntää.
+Lisää kommentti
Jostakin on ollut luettavissa, että tämä aika on ensimmäinen, jolloin ihmisten elämä on vaikeampaa ja köyhempää kuin edellisen sukupolven. Alamme mennä taaksepäin, luonnonvarat loppuvat, väkiluku kasvaa. liikakansoitus on käsissä monissa alikehittyneissä maissa. Ongelmat ja väestön kehitys ratkaistaan sodilla ja kapinoilla, asein ja kansanmurhin.
Uskonnot eivät enää tuo lohtua ja apua, vaan vaatimuksia ja käskyjä tappamiseen ja vahingoittamiseen.
Maailman varallisuus keskittyy yhä pienemmän valtaeliitin käsiin. Rikkaissakin valtioissa kansa kuolee nälkään ja tauteihin huonon hallinnon ja ahneuden vuoksi.

Olof Palme menettäisi varmasti toivonsa, jos nyt palaisi.
2 VASTAUSTA:
Komppaan sinua. Koen tämän ajan paljon ongelmallisemmaksi kuin esimerkiksi 60-luvun,
vaikka se oli paljon vaatimattomampaa, mutta se oli oli toivon aikaa Suomessa.
Uurastettiin itsemme eteen, elämänlaatu parani,
oli myös henkisiä arvoja, aikaa toinen toisillemme ja ihmisläheisempää elämää.

Nyt hassataan ja vouhotetaan kuin viimeistä päivää. Kaikki on saatava heti ja nyt.
Elämä on kiireistä ja stressaavaa. Mediasta tulvii aina vain pahempia ja lisää ongelmia,
muuta ei kai ole nykypäivänä.
Ihmiskunta ei viisastu.
Olof Palme ei uskoisi silmiään jos nyt palaisi.
Ruotsi ei ole enää sama Ruotsi eikä maailma sama maailma tietenkään mutta valitettavasti moni asia menee huonompaan päin, joskin "kylmä sota" ei ole uhka enää mutta muita uhkia on tullut tilalle ja EU kuten NATOkin on jonkinlaista eteenpäinmenoa varsinkin Venäjän kyljessä oleville valtioille, vaikka EU:n alkuperäinen tarkoitus oli edistää vapaata liikkumista ja kaupankäyntiä.
EU-unelma on kaukana tavoitteistaan. Ääriryhmät, populistit, pakolaiset ja Putin sekottavat "pakkaa" puhumattakaan ylivelkaantuneitten EU-maitten kriiseistä.
EU:ssa ei ole yhteen hiileen puhaltamista, se on haave toistaiseksi, "kaunopuhetta" Brysselin
eliitiltä.
+Lisää kommentti
"Maailman varallisuus keskittyy yhä pienemmän valtaeliitin käsiin"

Paluu takaisin
Kehitysmaissa valtaeliitti on omistanut aina kaiken

1900 tienoilla kehittyneissä maissa Englanti - Ranska prosentti ihmisistä omisti noin puolet valtion omaisuudesta ja 10 prosenttia omisti yli 90 prosenttia
sota paransi köyhien asemaa. Meillä oli tietysti harha tasa-arvosta, koska sodan jälkeen ihmiset piti saada töihin ja valehdella heille että sosiaalivaltio huolehtii teistä kun painatta töitä

Palkkoja piti nostaa kun kaikki olivat kuolleet ja talot pommitettu

Nyt se valhe tasa-arvosta vain sortuu ja palataan normaaliaikaan, massat ovat köyhiä
sosiaaliturva ajetaan alas liian kalliina jne.

Mutta

voisitko kuvitella että Velazquez olisi jäänyt historiaan taiteessa
ellei varallisuus olisi keskittynyt valtaeliitin käsiin joka elätti Velazquezia

Nyt meidän täytyy tyytyä taiteessa maalari Kata Kärkkäiseen kun on demokratia

Voisitko kuvitella että Karl Marx - ei käynyt työssä ei yliopistossa ei missään paitsi pubissa dokaamassa - olisi kirjoittanut proletariaatin ylistyksen Pääoma 1-3
ellei valtaeliittiin kuuluva kapitalisti Engels, nuorempi osakas, olisi elättänyt häntä

Nyt meidän täytyy tyytyä yhteiskuntafilosofiassa ylioppilas Jari Sarasvuohon kun on demokratia

Eli valtaeliitillä on mukavatkin puolensa
Ilmoita
". . prosentti ihmisistä omisti noin puolet valtion omaisuudesta . . . jne. " Miten joku muu voi omistaa valtion omaisuutta?
Mutta tosi on, että esim. Belgian kuningas Leopold omisti koko Kongon. Järkyttävää kansanmurhaa vuosikymmenet, ja kaikki rikkaudet pois maasta.

Nyt tilanne on muuttunut siten, että enää ei ole siirtomaita, joita voidaan riistää ja köyhdyttää. Nyt näiden valtioiden oma eliitti jatkaa tätä tehtävää. Moni Afrikan maa on luonnonrikkauksistaan kuuluisa, mutta kansa näkee nälkää, kuun tuotot eivät hyödytä oman maan kansalaisia.

Ihminen ei osaa ajatella laajemmin. Kateus vie kalatkin vedestä, ja se on kirjaimellisesti totta.

Vetoat joihinkin yksittäisiin henkilöihin, jotka ovat olleet "eliitin" armoissa ja saavuttaneet menestyksensä heidän avullaan. Aika iso hinta muutamasta nerosta, sanoisin.
Kyllä on vähitellen sankareidenkin ymmärrettävä, että sankaruuden lisäksi on oma leipä hankittava rehellisin keinoin.
Ja ainahan silti on niitä, joilla on taito hyötyä valtaeliitin armeliaisuudesta.
2
Ilmoita
Löytöretkien aikoihin alkoi valkoinen rotu riistää ja hyväksi käyttää matu rotuisia, en viitsi siitä enempää, nyt maturotuiset pyrkivät valkoisen rodun asuinsijoille, tästä ei herras rotu oikein tykkää.
4 VASTAUSTA:
Huvittavinta tässä on, herras rotu riistettyään ameriikan alkuperäisiltä asukkailta toivat matuja afrikasta orjiksi, kun orjuus loppui joutui herras rotu pulman eteen, vieläkin orja matun jälkeläiset ovat toisen luokan kansalaisia.
Lähi-idän kriisit ovat herra rodun aikaan saannoksia, ainakin osittain.
Pertikki, teoriasi ovat mielenkiintoisia
mutta vääriä

Frankkien Kalle Vasara pysäytti muslimien pääsyn ranskaan 732 ja katoliset kuninkaat karkoittivat ne Espanjasta 1492
ja löytöretket tulivat tämän jälkeen

Kalle Vasara lyö muslimit ja pelastaa Ranskan ja Euroopan
https://reseauinternational.net/wp-content/uploads/2015/11/dsc04521-abderahman-ghafyki-1728x800_c.jpg
Historia on ollut aina mieli lukemista, en tarvitse opastusta jos en muista kaikkea on tietoa löydettävissä.
Pertikki sulla on hyvä muisti kun vain muistaisit
ja
järkeä kun vain saisit juoksemaan

Oletko koskaan saanut palautetta keneltäkään ennen tätä listaa
ja yrittäjänä teitkö yksinäsi töitä koko elämäsi ja kinasitko itseksesi ja jankkasit itsesi kanssa?
+Lisää kommentti
"Vetoat joihinkin yksittäisiin henkilöihin, jotka ovat olleet "eliitin" armoissa ja saavuttaneet menestyksensä heidän avullaan. Aika iso hinta muutamasta nerosta, sanoisin."

En vetoa kerron vain mitä demokraattinen keskinkertaisuus tuottaa
Venäjä on maa jossa yksilöä ei palkita. sillä on kaikki luonnonvarat ja se on takapajula
Kongo on maa ... samoin

Meidän on vain tyydyttävä demokratiassa Halosen mieheen professorina ja Liikaseen pankinjohtajana

mutta siis hyvinvointivaltion aika on poikkeus historiassa, lyhyt poikkeus
Ilmoita
Mitä demokratia tarkoittaa Suomessa ?
Sanotaan, että demokratiassa valta on kansalla. Mikä valta ?
Jos et äänestä, jätät "valtasi" käyttämättä.
Jos äänestät, luovut "vallastasi". Luovutat sen jollekin, joka ei kuitenkaan toimi
niinkuin antoi uskoa ja luulit.

Mitä muuta "valtaa" kansalla demokratiassa on kuin näennäisvaltaa
ja sitäkin olemattoman vähän.
4 VASTAUSTA:
Niinkö luulet, suomi tunnustetaan maailman demokraattisemmaksi valtioksi jos et ole samaamieltä niin kuinka arvelet muissa maissa olevan demokratian.
Outoja.mielipiteitä kirjoitti:
Niinkö luulet, suomi tunnustetaan maailman demokraattisemmaksi valtioksi jos et ole samaamieltä niin kuinka arvelet muissa maissa olevan demokratian.
Demokratia on ylimainostettua.
Mihin oikeasti voi vaikuttaa ?
Onko meillä töitä kaikille ?
Saako asunnon hankittua kohtuuhinnalla ?
Miksi vähävaraisimmat eläkeläisetkin joutuvat elämään
alle EU-köyhyysrajan tuloilla ?
Miksi joudumme jonottamaan puoli vuotta tutkimuksiin
jos sairastumme vakavasti ?
Miksi vanhukset on myyty kaltoinkohdeltaviksi yksityisiin laitoksiin ?
Miksi nuoret eivät uskalla tehdä lapsia tähän yhteiskuntaan ?
Miksi eri kulttuureista tulleet turvaa hakevat saavat terrorisoida meitä ?

Siksikö kun Suomi on maailman demokraattisin maa mielestäsi ?
muutama_kysymys kirjoitti:
Demokratia on ylimainostettua.
Mihin oikeasti voi vaikuttaa ?
Onko meillä töitä kaikille ?
Saako asunnon hankittua kohtuuhinnalla ?
Miksi vähävaraisimmat eläkeläisetkin joutuvat elämään
alle EU-köyhyysrajan tuloilla ?
Miksi joudumme jonottamaan puoli vuotta tutkimuksiin
jos sairastumme vakavasti ?
Miksi vanhukset on myyty kaltoinkohdeltaviksi yksityisiin laitoksiin ?
Miksi nuoret eivät uskalla tehdä lapsia tähän yhteiskuntaan ?
Miksi eri kulttuureista tulleet turvaa hakevat saavat terrorisoida meitä ?

Siksikö kun Suomi on maailman demokraattisin maa mielestäsi ?
Olettaisi, että sosiaalinen oikeudenmukaisuus toteutuu demokraattisessa valtiossa
riippumatta siitä, mitkä puolueet ovat vallassa. Ei toteudu. Yhden asian puolueet eivät varsinkaan korjaa sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta mutta eivät oikeisto-keskusta-puolueetkaan
eikä riittävästi tehdä rikollisten karkottamiseksi ja Suomeen pääsyn estämiseksi.
Demokraattinen oikeuden mukaisuus, ylempänä ollaan vaatimassa sellaista mihin ei ole varaa.
Julkisesta taloudesta jaetaan mitä on jaettavaa ja rahoituksen tekevät mahdolliseksi työtä tekevät keski ja suurituloiset, jaettava määrä riippuu miten paljon valtio uskaltaa rokottaa työtätekeviä.
+Lisää kommentti
Miksi tällainen ketju täällä? Pääosin enintään 1+2 - siis kolmen kirjoittajan aikaansaannos, useilla eri nikeillä.
1 VASTAUS:
Mene ihan vapaasti johonkin toiseen ketjuun, kun ymmärryksesi ei riitä tähän.
On esimerkiksi kukka- ja lauluaiheisia ketjuja, jotka sopinevat paremmin sinulle.
+Lisää kommentti
Mikäli tämän ketjun kirjoittajista suurinta ääntä oman maan hallituksen tekemiä päätöksiä arvostelleista muodostettaisiin joku päättäävä elin, vaikka vain johonkin paikalliseen yhdistykseen, yhtäkään päätöstä siellä ei saataisi aikaan, ei yhden, eikä viidenkään toimintavuoden aikana.

Olisi kuin nykyisen sote esityksen kanssa, jokasisella on oma kanta ja omaakinn kantaa muutetaan vähintään joka viikko!

Millaista yhteiskuntaa TE kykenette rakentamaan?
Onko sopua edes kotona, vai yksineläjiäkö olettekin ja siitä johtuen tämä jatkuva mielipiteiden esiin tuominen.
Kun kotona ei voi keskustella, eikä muuta elämää ja ystäviä ole, silloin jänkäämässä suomi24 70+ palstalla ihan jääräpäisesti, ettei vain joku toinen ole oikeassa.

Jatkakaa, katson ensi vuonna mitä saitte aikaan.
1 VASTAUS:
"Keskustele vapaasti kaikista aiheista"
lukee sivun yläreunassa.
Ymmärrätkö mitä se tarkoittaa ?
+Lisää kommentti
Demokratiassa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.
Hallituksen päätöksetkin vaikuttavat aika paljon siihen miten demokratia toteutuu.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Yhteiskunta on ihmisen tekemä, jos jokin asia on väärin, se voidaan muuttaa

Näin toiveikkaasti totesi Olof Palme.

Mihin suuntaan yhteiskunta meillä on menossa ?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta