Karvapohjasukset pitäis kieltää

Ei niillä oikeesti tee mitään. Mekin puolison kansa ne erehdyttiin ostamaan, kalliitkin vielä, myyjä kehu hirveesti. Nyt on ollut täällä Pohjanmaan suunnalla jo aika pitkään loistavan liukkaita kelejä kun on väliin märkää ja sitten pakkastakin. Mutta ei ole karvapohjissa yhtään pitoa liukkaalla kelillä. Täysin toivoton suksi. Kokeneempi hiihtäjä kirosi ne myös maan rakoon. Ei toimi kuulema lumisateellakaan. Saattaa joskus pelatakin , mutta toiset sukset pitää olla myös, että pääsee hiihtämään. On kyllä varsinainen rahasampo kauppiaille.
Ilmoita


minkälaiset/merkkiset sukset hankitte?
Ilmoita
Kyllä ne pelaa jos on ostanut oikeat jäykkyydeltään. Karva ei anna pitoa jos sitä ei polkaise tai pysyy polkaisemaan lumen pintaan. Ehkä suksenne ovat liian jäykät, voi myös olla että side on liian takana jolloin liian pieni osa karvasta ottaa lumeen. Kokeilkas säätää sidettä pari napsua eteen.
2 VASTAUSTA:
Turha niitä on kehua. Eikä kannata ruveta merkeistä puhumaan, tulee turhaa mainosta tai moitetta. Asiasta on keskusteltu oikean suksiasiantuntijan kanssa ja on kuulemma selvä juttu. Jäisellä ladulla ne ei toimi ollenkaan, ei kenenkään alla. Lumisadekelikin on kuulemma yleensä ongelmallinen. Mutta vanhan lumen ja pienen pakkasen aikana niillä voi hiihdellä jotenkin.
karvat kirjoitti:
Turha niitä on kehua. Eikä kannata ruveta merkeistä puhumaan, tulee turhaa mainosta tai moitetta. Asiasta on keskusteltu oikean suksiasiantuntijan kanssa ja on kuulemma selvä juttu. Jäisellä ladulla ne ei toimi ollenkaan, ei kenenkään alla. Lumisadekelikin on kuulemma yleensä ongelmallinen. Mutta vanhan lumen ja pienen pakkasen aikana niillä voi hiihdellä jotenkin.
Kuulemma sitä, kuulemma tätä.
Kaiken maailman hiihtoa harrastamattomat mutuilijat täällä kommentoivat, mutta niiden mielipiteitä ei kenenkään pitäisi uskoa.

Itse olen aktiivi hiihtäjä ja hiihtokilometrejä kertyy 1000-1500 talven aikana.
Oman kokemukseni mukaan karvapohjat pelaavat hienosti, kunhan suksen jäykkyys on oikea ja hiihtäjällä on hiihtotekniikka kunnossa.
Laahaavalla tyylillä hiihtävät sunnuntaihiihtäjät ja sukset jalassa ladulla kävelijät käyttäkööt nanogrippejä. Ne ovat heille suunniteltuja.
+Lisää kommentti
Hyvä suksi, mutta pitää valita oikein oman painonsa suhteen. Kannattaa käydä niissä vaa'alla niissä hiihtovarusteissa, joissa hiihtää, jotta suksen arviojäykkyys menee lähelle oikeaa, tai omaan alaston painoonsa lisää 4 - 5 kiloa. Parasta olisi vielä kokeilla eri jäykkyyden suksilla. Liian jäykkä lipsuu ja liian notkea keskiosa jarruttaa. Onhan pitopohjia muitakin kuin karvapohjaisia.
2 VASTAUSTA:
Tuo on totta, että karvasuksikin voi olla hiihtokelpoinen, JOS myyjä viitsii etsiä sopivan suksen ja JOS hänellä sellainen sattuu olemaan. Suksi toimii sitten, JOS sattuu sukselle sopiva keli. Mutta JOS on sellainen jäinen latu tai JOS sataa sopivasti lunta, niin sillä suksella ei tee mitään. Mutta se on hyvä suksi kauppiaalle, rahat pois tyhmiltä ostajilta. Ja JOS sillä suksenostajalla on vähänkin järkeä ja rahaa, niin se tulee ostamaan vielä ne tavalliset voideltavat sukset, jotta pääsee hiihtämään silloin kun haluaa.
tosipettynyt kirjoitti:
Tuo on totta, että karvasuksikin voi olla hiihtokelpoinen, JOS myyjä viitsii etsiä sopivan suksen ja JOS hänellä sellainen sattuu olemaan. Suksi toimii sitten, JOS sattuu sukselle sopiva keli. Mutta JOS on sellainen jäinen latu tai JOS sataa sopivasti lunta, niin sillä suksella ei tee mitään. Mutta se on hyvä suksi kauppiaalle, rahat pois tyhmiltä ostajilta. Ja JOS sillä suksenostajalla on vähänkin järkeä ja rahaa, niin se tulee ostamaan vielä ne tavalliset voideltavat sukset, jotta pääsee hiihtämään silloin kun haluaa.
On sinulla typeriä kommentteja. Oletko koskaan edes kokeillut hiihtämistä?

Oman kokemukseni perusteella voin kertoa, että todella kova jääkeli on ehkä haastavin olosuhde saada voideltavaan sukseen hyvä pito. Luiston kanssa ei ole silloin mitään ongelmaa.
Jääkelillä on käytettävä liisteriä ja se jäätyy, jos ladulla on vähänkään vettä. Jos ladulla on paikoitellen irtolunta, niin se taas tarttuu helposti kiinni suksen pohjaan. Lisäksi liisteri kerää tehokkaasti kaikki irtoroskat ja moskan ladun pinnasta ja sen jälkeen alkaa suksien tökkiminen.
Voin taata, että oikein valittu karvapohja suksi pelaa myös jääkelillä hienosti, jos hiihtäjä osaa hiihtää. Karvapohja ei kerää roskia ladulta, ei jäädy, eikä ala tökkimään missään vaiheessa.
Jos jollakulla on ongelmia karvapohja suksien pidon ja luiston kanssa, niin siihen on vain kaksi syytä.
Joko suksen jäykkyys on väärä, tai hiihtäjän hiihtotekniikka ei ole kunnossa.

Niin yksinkertaista tämä on.
+Lisää kommentti
Minuakin ketjutti, kun suksien testipäivänä löytyi hyvä karvasuksi, mutta kaupassa ei sit semmosia ollukaan yllättäen missään. Vedin johtopäätöksen että testipäivänä on tarjolla ”optimistinen” kattaus uunojen vedättämiseksi. Ehkä sekundaa tulee tehtaalta ulos niin paljon, että vaativalle ei tarjontaa ole kaupoissa ollenkaan.
Ilmoita
Täälläkin on jo monta ketjua noista karvapohjista. Yleensä niissä näköjään aloittajilta tulee pelkkää moitetta. Sitten on kyllä niitä karvapohjan puolustajia, että on väärin valittu suksi yms. Totta toki sekin. Mutta epäilen suuresti, että nuo puolustelijat on suksikauppiaita. Jossakin oli lehtijuttu, että jopa 80 prosenttia myydyistä suksista on nykyisin karvapohjia. Sehän on mahtava bisnes kauppiaille. Saadaan myytyä entisten tilalle turhakkeet tai sitten niin, että ostaa ne vielä toisetkin, kun nuo ei toimi. Itse en ole kyllä edes kokeillut, kun osaan voidellakin. Mutta laduilla tapaa jatkuvasti ihmisiä, jotka on äärettömän pettyneitä ja moittii karvapohjia, ei ole pitoa tai ei luista tai molempia. Kenenkään hiihtäjän en ole kuullut kehuvan niitä. Kun osaan tehdä pitovoitelun, niin ymmärrän kyllä, että sopivan karvapohjasuksen valinta on todella vaikea tehtävä ja onnistuu ilmeisen harvoin. Ja on varmaan niinkin, että harvalla kauppiaalla on niin suuri suksivarasto, että sieltä edes voisi löytyä se hyvä karvapohjasuksi juuri sille ostajalle. Kaupiaan tehtävä on kuitenkin myydä ne karvapohjasukset, kun niitä tultiin ostamaan. Se on herkkä väline tuommoinen karvapohjasuksi. Jos hiihtäjän paino nousee tai laskee esim 5 kg, niin entisellä hyvälläkään suksella ei tee juuri mitään. Mutta tavallinen pitovoideltava, purkki, liisteri tai pitoteippi, on paljon parempi. Kunhan suksessa vain on riittävästi jäykkyyttä, niin voidekerroksen paksuutta ja hieman pituuttakin lisäämällä sen saa toimimaan erinomaisesti tai ainakin kelvollisesti. Ja jos oikein helpolla haluaa päästä, niin pitoteippisuksi on ehdoton. Toimii kaikilla keleillä ja sama pitoteippi pelaa satoja kilometrejä, riittävän hyvin kuntoilijalle. Toki purkilla ja liisterillä pääsee tietyillä keleillä parempaan lopputulokseen.
Ilmoita
Ympäri mennään, yhteen tullaan. Joku saattaa muistaa nuo jo 80-luvulta. Muistaakseni ainakin Lampisena sai... Olivat silloinkin sunnuntai-hiihtäjän kompromissi.
Ilmoita
Mikä ihmeen trolli tuo aloittaja on ?
Tai toinen vaihtoehto on se, että hänen hiihtotekniikkansa on niin huono, että hänelle sopisivat nanogripit paremmin. Ne sopivat aloittelevillekin hiihtäjille, koska ne eivät vaadi hyvää hiihtotekniikkaa. Karvapohja sukset ovat erilaisia, sillä niistä saa parhaan hyödyn kun hiihtotekniikka on kunnossa. Eivät voideltavatkaan sukset toimi kunnolla, jos hiihtotekniikka on kehno.
Itselläni on kilpatason Rossignolin luistelusukset, samoin kilpatason Rossignolin perinteiset voideltavat sukset ja Fisherin Twin skin race karvapohjat. Oman kokemukseni mukaan karvapohjat toimivat erinomaisesti oikeastaan kelillä kuin kelillä, mutta minun hiihtotekniikkani on kunnossa ja sukset on optimoitu minulle painon ja pituuden mukaan.
Vaimollani on Atomicin karvapohjat, Atomicin perinteisen tyylin kilpasukset ja Fisherin kilpatason luistelusukset.
Myös hänen käytössään karvapohjat ovat toimineet erinomaisesti.

Siis älkää uskoko noita trolleja. He ovat ilmeisesti suksikauppiaita ja heillä on varmasti ketunhäntä kainalossa.

Lisäksi kehotan unohtamaan kotimaiset karvapohja sukset. Ne eivät ole kilpailukykyisiä Rossignolin, Atomicin, Salomonin, Fisherin tai Madshusin kanssa. Mainittujen valmistajien resurssit ovat paljon suuremmat kuin Peltosella tai Karhulla, ja siitä johtuen ne kykenevät kehittämään paljon edistyksellisempiä suksia.
1 VASTAUS:
Nyt sinä entinen kilpahiihtäjä unohat että noita karvapohjia myydään nimenomaan niile huonommile hiihtäjile ja kehutaa ylettömästi että nämä ne on paraat. Siis semmosille jotka ei osaa tai halua voidella ja ei ne osaa sillon oikeesti hiihtääkää eli sitä potkua ei ole kun ei ole kuntoa. Ne vaan silleen hiihtelee huvikseen. Karvapohja lipsuu tai jos se myyjä on myyny liian löysät että ei vaan lipsu, niin sillon ei luistakaa. Jos on entinen kilpahiihtäjä tai hyväkuntonen kuntoilija niin toiimiihan se mutta satunnaisille hiihtelijöille se on hiton vaikee suksi. Ite olen sellanen kohtuullinen kuntohiihtäjä. Viime talveksi hankin nuo karvapohjat. Sopivalla kelilä mukava suksi mutta on se oikeesti vaikee hiihtää kun pitää siis hiihtää tai muuten lipsuu. Vähäle on jääny hiihot sillä kun parempiaki suksia on. Ikävintä täsä on se että ihmiset innostuu nuo sukset ostamaan ja sitte ne ei toimikaa ja siihen jää se hiihtäminen sitte monela kokonaa.
+Lisää kommentti
Jännä juttu. Itse testasin kaikki isot karvasuksimerkit. Vain peltosen ja madshusin suksi toimi minulla. Osaan hiihtää. Kaupasta ei Peltoselta löytynyt minun painoluokan suksea joten voi arvata minkä ostin. Salomonin toiseksi halvin karvasuksi toimi jotenkuten, siihen sai kahta erilaista karvaa, joten totesin turhakkeeksi. Karhu oli ainoa jota en testannut, kun niitä ei missään ollu. Fischerin kehutut sukset palautin kauppaan, kun ensi ihastuksen jälkeen totesin ne täysin kelvottomaksi pidempään käyttöön, se on ainoa merkki magneettikarvojen lisäksi, jossa karva ei pysy kiinni. Fischerin karvaliuska on toki kapein ja siksi mekaanisesti heikoin.

Keskieurooppalaiset osaa tehdä suksia 50-60 kiloiselle, se on totta. Vaimolle ostaisi. Todennäköisesti rossarin karvasukset.
Ilmoita
Minä en osaa hiihtää enkä voidella. Tänään kuitenkin hiihdin tunnin verran suksillani joissa pitoteippiä on vielä vähän jäljellä. Nehän tietysti lipsui, mutta käsivoimien avulla kuitenkin tuon tunnin hiihtelin.
Vaimo hiihteli omilla karvasuksillaan samoin tunteroisen kunnes ilmoitti saaneensa tarpeekseen siltä päivältä.
Halusin kokeilla millaiset sukset nuo karvaset on ja koska meillä on melkoinen painoero (45kg) niin siirrettiin siteitä siihen missä niiden tulee olla jos haetaan parasta luistoa, siteen asento muistaakseni -3.
Kokemuksena siitä ihmeellinen että vaikka ne ovat hänen painolleen sopivat niin minäkin pystyin niillä etenemään ja helpommalla kuin omillani.
Hankkisin samanlaiset jos asuisimme paikkakunnalla jossa hiihtokausi on pitempi kuin täällä länsirannikolla.
Ilmoita
Oon ite sunnuntaihiihtäjä ja karvapohjat käytössä. Ihan hyvin ovat pelanneet. Aamulla karvasuksilla ja illalla sitten vaimon karvakolmiolla. Hyvin luistaa.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Karvapohjasukset pitäis kieltää

Ei niillä oikeesti tee mitään. Mekin puolison kansa ne erehdyttiin ostamaan, kalliitkin vielä, myyjä kehu hirveesti. Nyt on ollut täällä Pohjanmaan suunnalla jo aika pitkään loistavan liukkaita kelejä kun on väliin märkää ja sitten pakkastakin. Mutta ei ole karvapohjissa yhtään pitoa liukkaalla kelillä. Täysin toivoton suksi. Kokeneempi hiihtäjä kirosi ne myös maan rakoon. Ei toimi kuulema lumisateellakaan. Saattaa joskus pelatakin , mutta toiset sukset pitää olla myös, että pääsee hiihtämään. On kyllä varsinainen rahasampo kauppiaille.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta