Karvapohjasukset pitäis kieltää

karvat

Ei niillä oikeesti tee mitään. Mekin puolison kansa ne erehdyttiin ostamaan, kalliitkin vielä, myyjä kehu hirveesti. Nyt on ollut täällä Pohjanmaan suunnalla jo aika pitkään loistavan liukkaita kelejä kun on väliin märkää ja sitten pakkastakin. Mutta ei ole karvapohjissa yhtään pitoa liukkaalla kelillä. Täysin toivoton suksi. Kokeneempi hiihtäjä kirosi ne myös maan rakoon. Ei toimi kuulema lumisateellakaan. Saattaa joskus pelatakin , mutta toiset sukset pitää olla myös, että pääsee hiihtämään. On kyllä varsinainen rahasampo kauppiaille.

41

11774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karvat

      minkälaiset/merkkiset sukset hankitte?

    • Eskojuhani93

      Kyllä ne pelaa jos on ostanut oikeat jäykkyydeltään. Karva ei anna pitoa jos sitä ei polkaise tai pysyy polkaisemaan lumen pintaan. Ehkä suksenne ovat liian jäykät, voi myös olla että side on liian takana jolloin liian pieni osa karvasta ottaa lumeen. Kokeilkas säätää sidettä pari napsua eteen.

      • karvat

        Turha niitä on kehua. Eikä kannata ruveta merkeistä puhumaan, tulee turhaa mainosta tai moitetta. Asiasta on keskusteltu oikean suksiasiantuntijan kanssa ja on kuulemma selvä juttu. Jäisellä ladulla ne ei toimi ollenkaan, ei kenenkään alla. Lumisadekelikin on kuulemma yleensä ongelmallinen. Mutta vanhan lumen ja pienen pakkasen aikana niillä voi hiihdellä jotenkin.


      • Entinen_kilpahiihtäjä
        karvat kirjoitti:

        Turha niitä on kehua. Eikä kannata ruveta merkeistä puhumaan, tulee turhaa mainosta tai moitetta. Asiasta on keskusteltu oikean suksiasiantuntijan kanssa ja on kuulemma selvä juttu. Jäisellä ladulla ne ei toimi ollenkaan, ei kenenkään alla. Lumisadekelikin on kuulemma yleensä ongelmallinen. Mutta vanhan lumen ja pienen pakkasen aikana niillä voi hiihdellä jotenkin.

        Kuulemma sitä, kuulemma tätä.
        Kaiken maailman hiihtoa harrastamattomat mutuilijat täällä kommentoivat, mutta niiden mielipiteitä ei kenenkään pitäisi uskoa.

        Itse olen aktiivi hiihtäjä ja hiihtokilometrejä kertyy 1000-1500 talven aikana.
        Oman kokemukseni mukaan karvapohjat pelaavat hienosti, kunhan suksen jäykkyys on oikea ja hiihtäjällä on hiihtotekniikka kunnossa.
        Laahaavalla tyylillä hiihtävät sunnuntaihiihtäjät ja sukset jalassa ladulla kävelijät käyttäkööt nanogrippejä. Ne ovat heille suunniteltuja.


    • oikeajäykkyys

      Hyvä suksi, mutta pitää valita oikein oman painonsa suhteen. Kannattaa käydä niissä vaa'alla niissä hiihtovarusteissa, joissa hiihtää, jotta suksen arviojäykkyys menee lähelle oikeaa, tai omaan alaston painoonsa lisää 4 - 5 kiloa. Parasta olisi vielä kokeilla eri jäykkyyden suksilla. Liian jäykkä lipsuu ja liian notkea keskiosa jarruttaa. Onhan pitopohjia muitakin kuin karvapohjaisia.

      • tosipettynyt

        Tuo on totta, että karvasuksikin voi olla hiihtokelpoinen, JOS myyjä viitsii etsiä sopivan suksen ja JOS hänellä sellainen sattuu olemaan. Suksi toimii sitten, JOS sattuu sukselle sopiva keli. Mutta JOS on sellainen jäinen latu tai JOS sataa sopivasti lunta, niin sillä suksella ei tee mitään. Mutta se on hyvä suksi kauppiaalle, rahat pois tyhmiltä ostajilta. Ja JOS sillä suksenostajalla on vähänkin järkeä ja rahaa, niin se tulee ostamaan vielä ne tavalliset voideltavat sukset, jotta pääsee hiihtämään silloin kun haluaa.


      • Entinen_kilpahiihtäjä
        tosipettynyt kirjoitti:

        Tuo on totta, että karvasuksikin voi olla hiihtokelpoinen, JOS myyjä viitsii etsiä sopivan suksen ja JOS hänellä sellainen sattuu olemaan. Suksi toimii sitten, JOS sattuu sukselle sopiva keli. Mutta JOS on sellainen jäinen latu tai JOS sataa sopivasti lunta, niin sillä suksella ei tee mitään. Mutta se on hyvä suksi kauppiaalle, rahat pois tyhmiltä ostajilta. Ja JOS sillä suksenostajalla on vähänkin järkeä ja rahaa, niin se tulee ostamaan vielä ne tavalliset voideltavat sukset, jotta pääsee hiihtämään silloin kun haluaa.

        On sinulla typeriä kommentteja. Oletko koskaan edes kokeillut hiihtämistä?

        Oman kokemukseni perusteella voin kertoa, että todella kova jääkeli on ehkä haastavin olosuhde saada voideltavaan sukseen hyvä pito. Luiston kanssa ei ole silloin mitään ongelmaa.
        Jääkelillä on käytettävä liisteriä ja se jäätyy, jos ladulla on vähänkään vettä. Jos ladulla on paikoitellen irtolunta, niin se taas tarttuu helposti kiinni suksen pohjaan. Lisäksi liisteri kerää tehokkaasti kaikki irtoroskat ja moskan ladun pinnasta ja sen jälkeen alkaa suksien tökkiminen.
        Voin taata, että oikein valittu karvapohja suksi pelaa myös jääkelillä hienosti, jos hiihtäjä osaa hiihtää. Karvapohja ei kerää roskia ladulta, ei jäädy, eikä ala tökkimään missään vaiheessa.
        Jos jollakulla on ongelmia karvapohja suksien pidon ja luiston kanssa, niin siihen on vain kaksi syytä.
        Joko suksen jäykkyys on väärä, tai hiihtäjän hiihtotekniikka ei ole kunnossa.

        Niin yksinkertaista tämä on.


    • Karvatonkarva

      Minuakin ketjutti, kun suksien testipäivänä löytyi hyvä karvasuksi, mutta kaupassa ei sit semmosia ollukaan yllättäen missään. Vedin johtopäätöksen että testipäivänä on tarjolla ”optimistinen” kattaus uunojen vedättämiseksi. Ehkä sekundaa tulee tehtaalta ulos niin paljon, että vaativalle ei tarjontaa ole kaupoissa ollenkaan.

    • helppoaheinäntekoa

      Täälläkin on jo monta ketjua noista karvapohjista. Yleensä niissä näköjään aloittajilta tulee pelkkää moitetta. Sitten on kyllä niitä karvapohjan puolustajia, että on väärin valittu suksi yms. Totta toki sekin. Mutta epäilen suuresti, että nuo puolustelijat on suksikauppiaita. Jossakin oli lehtijuttu, että jopa 80 prosenttia myydyistä suksista on nykyisin karvapohjia. Sehän on mahtava bisnes kauppiaille. Saadaan myytyä entisten tilalle turhakkeet tai sitten niin, että ostaa ne vielä toisetkin, kun nuo ei toimi. Itse en ole kyllä edes kokeillut, kun osaan voidellakin. Mutta laduilla tapaa jatkuvasti ihmisiä, jotka on äärettömän pettyneitä ja moittii karvapohjia, ei ole pitoa tai ei luista tai molempia. Kenenkään hiihtäjän en ole kuullut kehuvan niitä. Kun osaan tehdä pitovoitelun, niin ymmärrän kyllä, että sopivan karvapohjasuksen valinta on todella vaikea tehtävä ja onnistuu ilmeisen harvoin. Ja on varmaan niinkin, että harvalla kauppiaalla on niin suuri suksivarasto, että sieltä edes voisi löytyä se hyvä karvapohjasuksi juuri sille ostajalle. Kaupiaan tehtävä on kuitenkin myydä ne karvapohjasukset, kun niitä tultiin ostamaan. Se on herkkä väline tuommoinen karvapohjasuksi. Jos hiihtäjän paino nousee tai laskee esim 5 kg, niin entisellä hyvälläkään suksella ei tee juuri mitään. Mutta tavallinen pitovoideltava, purkki, liisteri tai pitoteippi, on paljon parempi. Kunhan suksessa vain on riittävästi jäykkyyttä, niin voidekerroksen paksuutta ja hieman pituuttakin lisäämällä sen saa toimimaan erinomaisesti tai ainakin kelvollisesti. Ja jos oikein helpolla haluaa päästä, niin pitoteippisuksi on ehdoton. Toimii kaikilla keleillä ja sama pitoteippi pelaa satoja kilometrejä, riittävän hyvin kuntoilijalle. Toki purkilla ja liisterillä pääsee tietyillä keleillä parempaan lopputulokseen.

      • Anonyymi

        Höpöhöpö. Sama pätee muihinkin suksiin. Voidesuksen jäykkyys on hyvin merkityksellinen asia, koska liian jäykän suksen pitoalue ei pidä ja liian löysän suksi sitten hinkkaa vastaan jatkuvasti. Kyse on vain siitä, että hiihdosta mitään ymmärtämättömät valittaa. Tampereellakin kun hiihtelee, niin tulee kyllä sellaisia ihmisiä välillä vastaan, joilla ei ole mitään käsitystä siitä hommasta mitä ovat tekemässä. Käytännössä kavellään sukset jalassa. Jos vähän osaisi käyttää päätään, niin tekniikkaa saisi parannettua helposti ja vauhdin tuplattua. Jos ei omassa pääsä riitä paukut, niin kannattaa käydä sitten jossain hiihtokoulussa, että oppii edes perustekniikkaa. Oma lukunsa ovat nämä sukset sokkona ostavat. Suksi pitää olla omalle painolle sopiva.

        Olen itsekin nanogripillä joskus edennyt lähes kävelyvauhtia, kun keli on ollut huono pitopohjille ja en jaksanut voidella voidesuksia. Sai siinä ainakin kovaa treeniä.


    • mutsillaoli

      Ympäri mennään, yhteen tullaan. Joku saattaa muistaa nuo jo 80-luvulta. Muistaakseni ainakin Lampisena sai... Olivat silloinkin sunnuntai-hiihtäjän kompromissi.

    • Entinen_kilpahiihtäjä

      Mikä ihmeen trolli tuo aloittaja on ?
      Tai toinen vaihtoehto on se, että hänen hiihtotekniikkansa on niin huono, että hänelle sopisivat nanogripit paremmin. Ne sopivat aloittelevillekin hiihtäjille, koska ne eivät vaadi hyvää hiihtotekniikkaa. Karvapohja sukset ovat erilaisia, sillä niistä saa parhaan hyödyn kun hiihtotekniikka on kunnossa. Eivät voideltavatkaan sukset toimi kunnolla, jos hiihtotekniikka on kehno.
      Itselläni on kilpatason Rossignolin luistelusukset, samoin kilpatason Rossignolin perinteiset voideltavat sukset ja Fisherin Twin skin race karvapohjat. Oman kokemukseni mukaan karvapohjat toimivat erinomaisesti oikeastaan kelillä kuin kelillä, mutta minun hiihtotekniikkani on kunnossa ja sukset on optimoitu minulle painon ja pituuden mukaan.
      Vaimollani on Atomicin karvapohjat, Atomicin perinteisen tyylin kilpasukset ja Fisherin kilpatason luistelusukset.
      Myös hänen käytössään karvapohjat ovat toimineet erinomaisesti.

      Siis älkää uskoko noita trolleja. He ovat ilmeisesti suksikauppiaita ja heillä on varmasti ketunhäntä kainalossa.

      Lisäksi kehotan unohtamaan kotimaiset karvapohja sukset. Ne eivät ole kilpailukykyisiä Rossignolin, Atomicin, Salomonin, Fisherin tai Madshusin kanssa. Mainittujen valmistajien resurssit ovat paljon suuremmat kuin Peltosella tai Karhulla, ja siitä johtuen ne kykenevät kehittämään paljon edistyksellisempiä suksia.

      • kallepertti

        Nyt sinä entinen kilpahiihtäjä unohat että noita karvapohjia myydään nimenomaan niile huonommile hiihtäjile ja kehutaa ylettömästi että nämä ne on paraat. Siis semmosille jotka ei osaa tai halua voidella ja ei ne osaa sillon oikeesti hiihtääkää eli sitä potkua ei ole kun ei ole kuntoa. Ne vaan silleen hiihtelee huvikseen. Karvapohja lipsuu tai jos se myyjä on myyny liian löysät että ei vaan lipsu, niin sillon ei luistakaa. Jos on entinen kilpahiihtäjä tai hyväkuntonen kuntoilija niin toiimiihan se mutta satunnaisille hiihtelijöille se on hiton vaikee suksi. Ite olen sellanen kohtuullinen kuntohiihtäjä. Viime talveksi hankin nuo karvapohjat. Sopivalla kelilä mukava suksi mutta on se oikeesti vaikee hiihtää kun pitää siis hiihtää tai muuten lipsuu. Vähäle on jääny hiihot sillä kun parempiaki suksia on. Ikävintä täsä on se että ihmiset innostuu nuo sukset ostamaan ja sitte ne ei toimikaa ja siihen jää se hiihtäminen sitte monela kokonaa.


    • Painoratkaisee

      Jännä juttu. Itse testasin kaikki isot karvasuksimerkit. Vain peltosen ja madshusin suksi toimi minulla. Osaan hiihtää. Kaupasta ei Peltoselta löytynyt minun painoluokan suksea joten voi arvata minkä ostin. Salomonin toiseksi halvin karvasuksi toimi jotenkuten, siihen sai kahta erilaista karvaa, joten totesin turhakkeeksi. Karhu oli ainoa jota en testannut, kun niitä ei missään ollu. Fischerin kehutut sukset palautin kauppaan, kun ensi ihastuksen jälkeen totesin ne täysin kelvottomaksi pidempään käyttöön, se on ainoa merkki magneettikarvojen lisäksi, jossa karva ei pysy kiinni. Fischerin karvaliuska on toki kapein ja siksi mekaanisesti heikoin.

      Keskieurooppalaiset osaa tehdä suksia 50-60 kiloiselle, se on totta. Vaimolle ostaisi. Todennäköisesti rossarin karvasukset.

    • ilmankarvoja

      Minä en osaa hiihtää enkä voidella. Tänään kuitenkin hiihdin tunnin verran suksillani joissa pitoteippiä on vielä vähän jäljellä. Nehän tietysti lipsui, mutta käsivoimien avulla kuitenkin tuon tunnin hiihtelin.
      Vaimo hiihteli omilla karvasuksillaan samoin tunteroisen kunnes ilmoitti saaneensa tarpeekseen siltä päivältä.
      Halusin kokeilla millaiset sukset nuo karvaset on ja koska meillä on melkoinen painoero (45kg) niin siirrettiin siteitä siihen missä niiden tulee olla jos haetaan parasta luistoa, siteen asento muistaakseni -3.
      Kokemuksena siitä ihmeellinen että vaikka ne ovat hänen painolleen sopivat niin minäkin pystyin niillä etenemään ja helpommalla kuin omillani.
      Hankkisin samanlaiset jos asuisimme paikkakunnalla jossa hiihtokausi on pitempi kuin täällä länsirannikolla.

    • KarvojenYstävä

      Oon ite sunnuntaihiihtäjä ja karvapohjat käytössä. Ihan hyvin ovat pelanneet. Aamulla karvasuksilla ja illalla sitten vaimon karvakolmiolla. Hyvin luistaa.

    • Anonyymi

      Enpä ole moisilla päreillä ennen hiihtänyt. Pitoa ei yhtään ja luistoa ei senkään vertaa. 10 vuotta vanhat Peltosen nanogrip sukset päihittää moiset mennen tullen .

    • Anonyymi

      Minulla on karvapohjat ja pitoa ainakin on ihan kunnolla. Mun painoselle kun ei jäykinkään ole liian jäykkä. Kakkosnelonenkin taipuu alla.

      Eli en jaksa kyllä uskoa, että pito on karvasuksilla ongelma. Enemmänkin suksi luistaa vain pakkaskelillä ja mielellään jäisellä ladulla, eli muuten ei oikein homma etene.

      Suojakelillä on parempi keskittyä muihin juttuihin

    • Anonyymi

      Ei tehe karvapohjilla mittään se on tosi. Eikä pijä nanogripitkään. Mie rautasahan terällä vetelin pitoalueelle takavitaseen karhennuksen ja jopa pitää. Luistosssa ei ole normaalisti vikkaa ollukaan. Vasite kuiten olen pikavoiteita ääripään kelleihin lissäilly.

    • Anonyymi

      Mie olen hiihelly pitoteippisuksilla. Pellaa aina riittävän hyvin, jos ei kilpaa hiihä. On huoleton juttu, kun kestää jopa satoja kilometrejä. Ja jos käypi niin , että tulee hiiheltyä liikaa ja paino tippuu ja rupee lipsumaan, niin pikkusen lissää pitoteippiä ja taas on sukset huippukunnossa. Kerran testasin karvapohjia, kun oli testitapahtuma ja löyty just mulle sopivat sukset. Hiihtele niilläkin, mutta pitoteippi on selvästi parempi.

      • Anonyymi

        "Pellaa"

        OSAATKO sinä muka hiihtää, vaikka et suomea osaakaan?

        Tiedoksesi sinne surkeille ja mitättömille pohjoisille syrjäseuduille, että tarkoittamasi sana kirjoitetaan ja myös lausutaan pelaa.

        "Pellaa" ei ole suomea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Pellaa"

        OSAATKO sinä muka hiihtää, vaikka et suomea osaakaan?

        Tiedoksesi sinne surkeille ja mitättömille pohjoisille syrjäseuduille, että tarkoittamasi sana kirjoitetaan ja myös lausutaan pelaa.

        "Pellaa" ei ole suomea.

        Se ottaa etelän variksilla koville kun tosi hiihtäjät puhuu huolimattomasti. Itkua tämäkin impiö varmaan vääntää kun Mustin, Niskasen tai yleensä kenen tahansa hiihtäjän haastatteluja kuuntelee. Paljasjalkaiset pääkaupunkiseudun asukit, jotka tasamaalla hiihtämistä matkivat ja lapsia laturaivon vallassa sauvoilla mätkivät, osaavat tietysti lisäksi stadin slangin, joka sai alkunsa pallinaamojen yrittäessä apinoida ruotsia.


    • Anonyymi

      Tuo teippi homma se on mulla kokeilemata, helpolta näytti ainakin laittaminen. Se on tuo karvapohja kaiketi tehty hihtamista paremmin ossaavalle jokka paukauttaa suksen kiinni laun pintaan, ja jäykkyys pittää olla justiin. Naapuri kirvasi kansa helevettiin kun makso 350 Ficherin karvapohjista ja haarakäyntiä konuaa mäit ylös. Se kun vallanki ikää on, pittääpi olla seinäpito taikka tullee nivustyrä.

      • Anonyymi

        Aikoinaan oli suomupohjat. Tosin suomu pintaa sai hioa vähän lyhkösemmäksi, kun alamäessä jarrutti.


    • Anonyymi

      Ainakin tämä hiihtolomaviikko paljasti sen, miksi karvapohja kehitettiin, jäänestoaineen kanssa. En muista aiemmilta vuosilta näin vaikeita kelejä. Muut kävelivät jäätyneillä purkeillaan ja liistereillään, vain pitopohjasukset toimivat.

      Jos satut valitsemaan toimivan parin, on se kultaakin kalliimpi tunturissa.

    • Anonyymi

      Pitopohjia kritisoi ne, joilla niitä ei ole tahi joille on annettu väärän jäykkyiset , joissa mohair on pohjassa myös liun aikana tai ei ota potkussa ollenkaan.

      • Anonyymi

        Muutama vuosi sitten pääsin testaamaan huippuhyvät karvapohjat ja minulle löytyi juuri oikea jäykkyys, Kevään plussakeli oli. Toimi aivan hyvin pidon suhteen, mutta luisto oli selvästi huonompi kuin omissa suksissa, joissa oli rexin pitoteippi ja mainio pito myös.


    • Anonyymi

      Kehittävät kuulemma mohairia paremmin taakse tarraavaa karvaa, synteettistä, joka luistaa eteenpäin. Sitä voi laittaa pidon alkuun ja loppuun, jolloin suksi ei ole niin tarkka painosta ja potkun tasaisuudesta.

      • Anonyymi

        Kehittämistä riittääkin jos karvapohja ei pidä tai pitää yhtä paljon eteen ja taakse. Kalansuomu suksi on seuraava villitys koska se toppaa oikein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kehittämistä riittääkin jos karvapohja ei pidä tai pitää yhtä paljon eteen ja taakse. Kalansuomu suksi on seuraava villitys koska se toppaa oikein.

        Milloin keksitään älysukset joiden pito ja luisto säätyy autom kelin mukaan.

        Tai mieluiten sähkösukset ettei tule hiihtäessä hiki. :D


    • Anonyymi

      Tässä puolueeton kommentti : (kaksi tuntia sitten) Satoi lunta, lämpötila -1 Itsellä oli pohjassa vauhdin punanen nollan kahen puolen. Pelasi kohtalaisen hyvin.
      Parikymmentä koululaista liikuntatunnilla,, melkein kaikilla skinit Eri merkkisiä.
      Kymmenen sentin paakut kaikilla pohjissa. Tunti keskeytettiin. Lausunto viime talvelta. " tökkäsi kovassa laskussa kaarnan palaseen tai puu roskaan, tuli pysähys kuin seinään.. vain tuuri pelasti pahan tällin tukkipetäjään.
      Koko ajan ovat noiden kanssa vaikeukasissa. Hyvää tässä on, että nyt voi ostaa normisuksea käytettynä "asevelihintaan " huippupareja;) Pitää erottaa ns. zerot noista karvap******tä;)

    • Anonyymi

      Jos jotain pitää kieltää, niin se on voitelematon tai väärin voideltu suksi sekä sillä tunturiin lähteminen, etenkin kevätkeliin. Sieltä ei pääse pois kuin Pelastuslaitoksen toimesta (jos viittivät hakea, sekän ei ole enää Sipilän PM kauden jälkeen varmaa).

      • Anonyymi

        Juuri näin. Tunturissa keli vaihtuu pävän mittaan ja tunturissa oppii kyllä voitelun, kantapään kautta tietysti. Mikään karvapohja ei toimi, kun keli vaihtelee saman päivän aikana äärimmäisyyksistä toiseen. On hyvä ratkaisu valeltajalle intin suomupohja, toistaiseksi paras ratkaisu eikä vaeltajalle vauhti ole pääasia. Etelän sunnuntaihiihtäjä voi tietysti valita sopivan hiihtopäivän. Mutta aina on liian kylmä, sataa lunta tai liian pehmeä keli. Kun pohja jäätyy, siinähän olet tumput suorana. Lapsuudessani käytettiin luistovoiteena kynttilää, ei jäätynyt.


    • Anonyymi

      Vanha totuus

      Nyt kun kiimahanget,

      Ainut mikä toimii


      PITOPOHJA, eritoten karvat, mukaan jäänestoa

    • Anonyymi

      Suomupohja kuluu, mutta niitä voi yhä karhentaa ja sitten hiihtää kilpailijoiden pitopohjilla, jotka harrastajasta tuntuu siltä, etteivät pidä ollenkaan. Mutta ne onkin tarkoitetut erittäin vaikeisiin keleihin.

    • Anonyymi

      SKIN-SUKSI pitäisi määrätä kuntohiihtäjille pakolliseksi. Ja niinhän kaupat ovat tekemässäkin, voideltavaa suksea vaikeaa löytää.

    • Anonyymi

      Kävin tänään kokeilemassa. Ei luistanut, vaikka kuulemma täällä Kolilla on hyvät ladut.

    • Anonyymi

      Oon ajanu omilla karvasuksilla nyt 3 vuotta, enkä oo oikeestaan löytäny sellasta keliä vielä, missä ei oo pitäny. Ainoo alusta, missä karva ei oo pitäny on ollu jäähallin jäällä, missä toki harvemmin tulee hiihettyä.

      Oma tahti on yleensä 5-6 km/h pertsan lenkillä ja kilsoja tulee vuodessa 1200-1500 km kaudessa. Eihän nuo kilpasukset ole, mutta minun löntystelytahdille sopivat ja suosittelen.

    • Anonyymi

      Hiihdän enimmäkseen luistellen, mutta myös perinteistä. Käytän aika voimakasta potkua.

      Karvapohjia en ole kokeillut. Kaikesta päätellen tuottaisi hiihtotyylilläni harmaita hiuksia.

      Karhun Optigripin nanopohja toimii hyvin vain vesikelillä, pakkasella ei löydy pitoa eikä luistoa. Uusien Optigripien mainostetaan toimivan paremmin pakkasella, mutta ei ole tullut kokeiltua. Pitoteippi voideltavassa suksessa on taas liian altis yllätyksille.

      Äskettäin kaivoin esille 30 vuotta vanhat Karhun kapeat suomupohjasukseni. Totesin, että erinomainen pito monissa olosuhteissa ja pakkasellakin siedettävä luisto. Kaikin puolin vakaat hiihdettävät eikä jarruta erityisemmin alamäessäkään, vaikka painoa on tullut lisää näiden 30 vuoden aikana.

      Harmi, ettei tuollaisella pohjalla olevia suksia saa enää. Suksivalmistajien tietysti kannattaa kehittää yhä uusia pohjaratkaisuja, jotta kauppa kävisi jatkuvasti.

      Fischeriltä löytyy yhä Crown -pitopohjia palamaisella kuvioinnilla juniorikokoja. Itselläni on vastaavat noin 15 vuotta vanhat aikuisten kokoa, mutta niiden pito ei tunnu riittävän. Ehkä liian jäykät.

    • Anonyymi

      Kyllä parin vuoden kokemuksella noista keinokarvapohjista, voin kyllä todeta, ettei ole minkin voittanutta! Ei voi edes puhua samana päivänä nyky ”karvapohjista”, verrattuna oikeisiin minkkipohjaisiin vanhoihin Jääkarhuihin. Olis edes joku firma, joka laittais nykyisiin suksinn minkinkarvasoiroja, niin heti ostaisin!

    • Anonyymi

      Väärin valituilla karvapohjasuksilla hiihtäminen pitää kieltää jo ihan kirvoamisen vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe