Vauva-arki raskasta

Helppoako

Olen 2kk vanhan vauvan äiti, enkä tiedä, että olisiko minulla edes oikeutta valittaa vauva-arjesta, sillä tiedän joillain muilla menevän paljon huonommin. Ennen vauvasta tiesi milloin sitä vääntää mahasta, koska se ruukasi potkia silloin, mutta nyt se ruukaa vain huutaa eikä potki ollenkaan. En sitten tiedä mikä sillä on, jos se on saanut juuri ruokaa, vaippa on vaihdettu ja sille on pidetty seuraa. Vauva on myös alkanut vaatimaan ruokaa tiheämmin, mutta se saattaa johtua miehestäni, joka ei anna syöttää vauvalle kovin paljon kerralla, koska pelkää osan tulevan ylös. Jos vauvaa alkaa väsyttämään ja sen laittaa kehtoon, niin heti silloin alkaa parku. Joskus jos vauva suostuu nukkumaan, niin se saattaa herätä jo muutaman minuutin päästä huutamaan. En tiedä, vääntääkö mahasta vai johtuuko se vain siitä, ettei mieheni anna vauvan syödä tarpeeksi. Vauva kuitenkin osaa nukahtaa yksin, joten siittä ei ole kyse, etteikö vauva saisi itse unta. Yöllä se kuitenkin yleensä suostuu nukkumaan paremmin. Yleensä olen lypsänyt vauvalle maitoa, mutta silloin ei ole aikaa jäänyt melkein millekkään muulle. Olen välillä miettinyt, että pitäisikö siirtyä kokonaan korvikkeisiin, että jäisi aikaa muuhunkin kuin vain vauvan ruokahuoltoon. Pari päivää sitten mieheni valitti, etten muuta nykyään teekkään kuin vain pumppaan lapselleni maitoa ja hän vielä jopa väitti, että muka pitäisin siitä. Lopetin lypsämisen siltä seisomalta ja vauva on saanut tyytyä korvikkeisiin. Luulin mieheni pitävän siitä, että vauva saa oikeaa maitoa korvikkeiden sijaan, mutta näytin olevan väärässä. Olen osittain vain lypsänytkin sen takia. Mieheni haluaa myös lisää lapsia, enkä kyllä tiedä, että miten jaksan, jos ensimmäisenkin kanssa on näin hankalaa. Mieheni sitä paitsi kiirehtii lastensaannissa. Hän ei millään näytä malttavan odottaa edes vuotta kun uusi olisi jo saatava.

5

678

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Redroad

   Ensinnäkin se syn miehesi on SAIRAS.. "lasta ei sää syöttää jos se puklaa" hei haloo...lapsi tarvii ruokaa kasvaakseen ja se on ihan normaalia että jos lapsi vähn puklaa..ei sen takia lapselle pidä antaa vähemmän ruokaa. Herraisä sanon minä. Jos lapsi on ennen potkinut mutta ei enää ja huutaa melkein heti pikku syönnin jälkeen nii tuohan kertoo NÄLÄSTÄ. uskomatonta. Ja äidinmaito on ehdottomasti paras ravinto lapselle. Aina mielummin antaa sitä kuin korviketta. Itsellä esimerkiksi ei ole omlut koskaan mahdollista imettää koska maitoa ei ole tullut lähea ollenkaan mikä on todella ikävä asia. Sinuna heittäisi n tuon miehen ja hyvin kauas..noin sairaalla ajatusmaailmalla varustetun miehen ei pitäisi omata yhtään lasta eikä saada yhtään enempää. Ei näköjään tiesä lastenhoidosta mitään. Ja tuo on todella sairasta että se mäkisee siitä että pumppaat lapselle maitoa..ravintoa mitä se elääkseen tarvitsee. Mitä sitten jos siihen menee aikaa..tervetuloa vauva arkeen. Jos ei miellytä se että nainen ja äiti tekee normaali asiaa mistä ei todellakaan ole kellään mitään mäkisemistä nii ihan oikeedti. Suosittelen sun miehelle mielenterveystoimiston asiakkuutta että kävis päätään tutkituttamassa pikkusen. Jos sellanen ihminen olis yksin vastuussa pienestä vauvasta nii se olisi todennäkösesti kuollu jo ravinnon puutteeseen. Kaikki mitä olet tehnyt tähän asti nii jatka samaan malliin ja haistata sille jäppiselle pitkät ihan oikeesti. Olet toiminut just nii kun äidin ja vastuullisen ja hyvän äidin kuuluukin ja vois sanoa että oppikirjan mukaan. Mutta tosiaan miehelläsi on opittavaa ja paljon. Ja ei todellakaan ainakaan hänen kanssa lisää lapsia ennenku oppii hoitamaan edes yhtä.

   • Redroad

    Ja vielä lisäksi tuohon että jos de vauva ei tosiaan potki nii kuin ennen nii eihän sitä jaksa jos ei saa ravintoa. Kun ravinnosta saa sitä energiaa.


  • Äitiminäkin67

   Älä anna ukkos komennella sua, melkoinen tyranni taitaa olla! Hoida lastasi hyvin, niinkuin olet tehnytkin. Vauvat tarvitsee ruokaa. Jatka imettämistä ja vauva on tyytyväinen. Tsemppiä sinulle tuore äiti🌼

  • 1säpappa

   Nyt C'moon.
   Vauvalla on nälkä kun hänellä on nälkä, ja hän syö minkä syö. Safkan jälkeen tulee pukluja, mut se on vauva-arkea. Pistät röyhtäystä varten traasun jonka voi sit laittaa pesuun. Ei se sen kummosempaa ole.

   Miks muuten ylipäätään pumppaat maitoa? Meillä lapsen äiti pumppas siks et minäkin syötäisiin. Miten teillä, syöttääkö miehesi vauvaa?

   Korvikkeeseen älä vaihda jos maitoa tulee. Vähän myöhemmin tosin meillä annettiin illalla velliä (vähän täyttävämpää) et nukku tukevammin. Ei nyt silti vielä tuossa iässä.

   (Meillä kyllä sit lapsen ollessa puolivuotias, äippä läks uuden kullin perään, ja siitä eteenpäin mentiin kaupan maidoilla ja pilteillä.)

   Sitä vielä, et hoitaako ukkos sitä lasta muuten, vai haluaako hän muuten vain uuden lapsen kun eka oli esmes väärää sukupuolta tai jotain.

  • Helppoako

   Vauva opetettiin teholla syömään pullosta eikä sen jälkeen maito luonnollisesta lähteestä kelvannut. Mies kyllä syöttää ja hoitaa vauvaa. Hän vain on jonkun takia aina halunnut paljon lapsia, mutta syytä en ole kysyt, sukupuolellakaan ei ole hänelle väliä. Olen myös miettinyt, että voisiko huudon syy olla myös hampaiden tulo, vaikka onkin näin aikaista? Mieheni on muuten jo kasvattanut kaksi lasta koululaisiksi asti kun akka lähti kun luuli maalaiselämän olevan auvoisempaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   23
   2468
  2. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   2361
  3. Mahdoton ymmärtää suomalaisia, jotka kannattaa Putinin venäjää

   ja jopa hyökkäystä Ukrainaan. Minkälainen ihminen tuollainen voi olla, kysyn vaan? Mitä hienoa on diktatuurissa, ja vaikka siinä ettei ole edes sanan
   Maailman menoa
   193
   1830
  4. Miehelle muistutuksena

   Rakastan! Läpi tulen ja jään, minä tulen ja luoksesi jään (lainaus jostain). Odota minua! H
   Ikävä
   84
   933
  5. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   72
   927
  6. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   41
   877
  7. Arvomaailma

   Miten kukin elämää arvottaa. Tuli noista vaatteista mieleen tuossa yhdessä ketjussa, että miten te arvotatte ihmisiä, millä perusteella ja miten? Mä
   Sinkut
   264
   859
  8. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   68
   790
  9. Voehan taivahan talikynttilät

   Kuumin misu ja haluttavin pipari olet kyllä...Nam nam totean vain 🥰 Oot 🔥♥️🔥
   Ikävä
   37
   727
  Aihe