Espoon Hissistä, onko missään toiminut huollot? Hissi rikki viikon.

Onko kellään hyvää sanottavaa kyseisestä yhtiöstä? Kiinteistössä jossa asun on jo viime viikosta alkaen ollut meidän ainoa hissi rikki ja mitään muuta ei ole tapahtunut kuin että loppuviikosta tuli lappu jossa kerrottiin että, ohjausjärjestelmä on rikki, korjaus ALOITETAAN alkuviikosta. Arkipäiviäkin on kulunut, viimeviikon ja tämän viikon puolella, mitään ei vaan tapahdu.

Talossa on kahdeksan kerrosta, joten tilanne on lähes mahdoton, osa asukkaista on päässyt tuttaville evakkoon ja on talvilomalla, yhden tiedän olevan hotellissa, koska ei pääse kiipeämään portaita.

Vai onko vika siinä, että talomme on Helsingin puolella, ei kiinnosta palvella, edes kohtuullisesti?!!

Tämä myös kommenttina, sen tähden, jos pääset mukaan vaikuttamaan hissin huoltoyhtiöön, älkää valitko ko. yhtiötä, missään, ei koskaan, missään kaupungissa, ole ollut näin hidasta hissin "korjausta". Täälläkin hissin ohjaustaulu on temppuillut jo pitkään, nyt siihen ilmeisesti puuttuttiin kun ei edes ambulanssikuskit päässeet hissillä yläkerroksiin ensiyrittämällä.

6

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kunnossapitotärkeää

      Kyse ei ehkä ole hissin huoltoyhtiön toiminnasta, vaan varaosien saannista. Joskus varaosat joudutaan teettämään jossain kaukana ja hissiyhtiökin vain joutuu odottamaan varaosia. Koska taloyhtiö on rakennettu? Onko hissin ylläpitokorjaukset laiminlyöty, jos on niin silloin pitää kysellä taloyhtiön hallitukselta että miksi hissi seisoo. Valitettavasti moni taloyhtiön hallitus katsoo, että korjataan sitten kun on rikki ja tämä pätee useimmin juuri hisseihin.

      • TotuusSatuttaa

        Ehdit ensin :)


    • TotuusSatuttaa

      Jospa kyse ei olekaan hissihuollon toimivuudesta, vaan vika on teidän hississä? Hissien ikääntyessä varaosien saatavuus heikkenee. Varaosia kun ei ole enää lainkaan saatavissa tai sitä ei ole varastossa hyllyssä. Vikaantunut osa joudutaan joko kunnostamaan tai tilaamaan uusi, jos saatavissa. Kunnostus ottaa aikansa ja jos osan saa tilaamalla, niillä on toimitusaika. Saattaa olla, että osia ei ole edes Suomessa. Moni 1970-80 luvun hissi on valitettavasti jo teknisen käyttöikänsä päässä ja asukkaan on joskus vaikea ymmärtää käyttökatkoja. Mutta ei viime vuosituhannen Saabeihinkaan ole aina uutta osaa hyllyssä.

      Minkä ikäinen hissi ja kenen valmistama?

    • Talo on 90-luvun puolivälissä rakennettu, ja korjaajakin kävi, nyt hissillä pääsee osaan kerroksista, ylimmät, joissa saunat ja varastot, ovat edelleen saavuttamattomissa. Ymmärtäisin käyttökatkon, jos se on kohtuullinen, nyt tuo tauko on jo melkoisen venynyt, joku olikin Espoon hissin tiedotteeseen kirjoittanut, "taitaa sote ehtiä ennen korjausta".
      Mielestäni tässäkin ymmärrystä lisäisi jos huoltoyhtiö tiedottaisi missä on vika, pelkkä repäisty lappu "8 ja 9 kerros ei toimi", ei ole kovin informatiivinen. Yli kuukausi kuitenkin jo kulunut, joten ihmisillä tullut taloudellistakin vahinkoa, kun muuttajat eivät pääse tyhjentämään varastojaan.

      • GIAko

        Minkäs merkkinen tuo hissi on? On merkkihissejä ja sitten on pirkka-hissejä. Näihin pirkka-hisseihin voi varaosien saatavuus olla heikkoa. Ei välttämättä pysty enää italialaiset toimittamaan varaosia.


    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta edelleen ajankohtainen. En ota kantaa sen enempää espoon hissiin toimintaan tai kenenkään muunkaan toimijan, mutta on hyvä muistaa ettei välttämättä hissin huoltofirmalla ole edes korjauslupaa. Minulle selvisi juuri, että esim. PK-seudulla Hason tai Hekan KAIKKI hissin korjaustoimenpiteet kilpailutetaan muutaman kympin takia "hissikonsulttien" toimesta??? Tästä syystä hissit voivat olla viikkojakin pois käytöstä asukkailta, kun odotetaan hieman "parempaa" tarjousta jostain muualta. Aivan uskomatonta toimintaa ja tämän takia asukkaat joutuvat kävelemään tai pyytämään läheisiään auttamaan jos niitä sattuu olemaan. Tämän tarinan opetus on se, että ihan sama mikä huoltoyhtiö laitteita huoltaa- tai korjaa niin välttämättä syy ei aina ole hissifirmassa vaan päättäjissä, jotka korjauksia tilaavat. Ehkäpä tähän jo pelkkä maalaisjärkiskin riittää mikäli sitä löytyy pk-seudulta. Tottakai huoltofirma mielellään korjaa ja uusii osia mikäli niihin annetaan lupa. Sehän on hissilikkeiden business, kuulin tämän luotettavalta taholta ja avasi omia silmiäni suuresti. Nyt kun jokainen nippeli ja nappeli kilpailutetaan niin hissien käyttökatkoksetkin on pidempiä.

      Ilmeisesti hissiasioissakin pätee vanha sananlasku: RAHALLA SAA JA HEVOSELLA PÄÄSEE.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sofia B- on jälleen kerran rakastunut ja onnellinen nainen .

      Toivottavasti nyt on onni kestävää ja Sofia voi saada oman perheen lopulta itselleen .
      Kotimaiset julkkisjuorut
      261
      2745
    2. Puolustusvoimien henkilötiedustelukurssi

      on uusi kurssi poikkeusoloja varten, jonna kuka tahansa voi hakea. Ehkä se korvaa entisajan "kyläpäälliköt"? Vai onko mu
      Maanpuolustus
      60
      2168
    3. Tiiät että oon sulle ainoa sopiva mies

      Jonka oot koskaan nähnyt. Tämä on täysin selvä asia.
      Ikävä
      154
      2131
    4. Opettajat kertovat miten karuksi koulunkäynti on mennyt Suomessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010672912.html Tämä asia on ollut jo tiedossa monilla tavan ihmisillä pitkään Suomessa
      Maailman menoa
      155
      1969
    5. Kenen kanssa haluat rakastella??

      Siitä galluppia, vastatkaa vaan rohkeasti! SANNA! 😚😘, on aapeen vastaus. Ja se ei selittelyjä kaipaa! Mieheltä
      Ikävä
      65
      1902
    6. Kysyisin vain yhden kysymyksen

      Haluatko häntä, kaivattuasi, enää oikeasti elämääsi?
      Ikävä
      116
      1748
    7. Mitä haluaisit sanoa ikäväsi kohteelle

      juuri nyt? Aloittaja: Olisit tarjonnut vaan!! 😛
      Ikävä
      86
      1469
    8. Uskotko että kaivattusi

      tykkäisi ulkonäöstäsi?
      Ikävä
      108
      1291
    9. Hiljaisuus särkee sydämeni

      Mutta olen yhä olemassa. Enkö ansaitse totuutta. Emmekö me -sinä ja minä -ansaitse sitä. Emmekö olisi ansainneet yhden
      Ikävä
      65
      1135
    10. Olen koittanut

      Suhtautua sinuun joka päivä kuin keneenkä tahansa muuhun ihmiseen. Mutta kun jostain ihmisestä tulee tärkeä, hänestä väl
      Ikävä
      54
      1119
    Aihe