Olen suomalainen

EnKäySuomiPaikoissa

En tietenkään käy Inglesissä koskaan, ja jos kävisinkin, niin en ainakaan näyttäisi olevani suomalainen. En varmasti kävisi niissä paikoissa joissa suomalaiset yleensä käyvät. En söisi sellaista ruokaa jota Suomessa syödään. En puhuisi suomea, koska paljastuisin juntiksi. En käyttäisi sukkia sandaalien kanssa, vaikka jaloissani olisi hiertymiä. Jos joku kauppias tai kaupustelija kysisi "mitä kuuluu", niin en ymmärtäsi.
Häpeäisin koko ajan suomalaisuuttani. Lomallahan ei saisi hymyillä tai puhua äidinkieltään, jos joku on näkemässä tai kuulemassa. Jos siis teoreettisesti menisinkin Inglesiin, niin valitsisin sellaisen lentoyhtiön, jonka koneissa tilastojen mukaan matkustaa vain minimaalisen vähän suomalaisia. En ainakaa puhuisi matkan aikana kenellekään. Ja jos olisin tänä talvena ollut Inglesissä neljä viikkoa, en kertoisi siitä kenellekään. Ja jos jostakin syystä taas menen sinne ensi talvena, niin en kerro kenellekään. Sitäkään, että olipa pirun mukava reissu, kun siellä oli ihmisiä useista eri maista, heidän kanssaan oli mukava vääntää juttua. Ja sitäkään en kertoisi että useimmat sakemannit, britit, espanjalaiset, venäläiset, kiinalaiset ja monet muut olivat samanlaisia kuin suomalaiset. Olisi mukava tietää mitä he kertovat omilla keskustelupalstoillaan. Saku kertoo ettei syönyt bratwurstia, britti väittää ettei lämmin kalja maistunut, swedu kaipasi surströmmingiä, kiinalainen hylki riisiä jne??

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihteluakehiin

      Oliko tuo totta vai tarua, samantekevää. Lastentarhaa joka tapauksessa. Että jaksattekin pohtia käydäänkö suomipaikoissa vai ei. Jos ei kielitaitoa ole, niin varmaan helpoin valinta. Fiiliksen mukaan, milloin missäkin. Niitä juntteja kyllä valitettavasti riittää, jotka ei Apilaniittyä pidemmälle ruokailemaankaan uskalla. Tuttua ja turvallista sen olla pitää. Ei mitään sitä paikkaa vastaan, mutta kuinka kapea on horisontti joillakin.

      • YksiJuntti

        Sarkasmi ei näytä olevan Vaihteluakehiin-henkilön vahvinta aluetta. Ja hän kuuluu taatusti junttikategoriaan, koska kirjoittelee samoja jaarituksia kuin me muutkin juntit. Kyllä juntti juntin tunnistaa.


    • käyttäydytään

      Horisonttia on niin monenlaista. Ei pidä tuomita ihmisten käyttäytymistapoja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe