Videon kuvanlaatu ongelma digijärkkärillä

Anonyymi

Mistä mahtaa johtua etten saa kuvan terävyyttä hyvälle tasolle kun kuvaan videota järjestelmäkameralla? Valokuvat samoilla putkilla tulevat parhaimmillaan aivan veitsenteräviä mutta sama ei onnistu videoidessa. Kamera Canon 6D mark II ja objektiivit joilla olen testaillut Canon ef17 - 40 mmm f4 sekä Sigma 35mm f1.4 art. Esim. vaikka kohde ei paljon liikkuisi (puhuva pää) se jää silti harmillisen sumeaksi. Jos videota katsoo koko näytöllä se on suorastaan katstrofaalisen pehmeä.

8 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Tuleeko nuo veitsenterävät still-kuvat, kun kuvaat etsimen läpi? Kokeile kuvata live view kuvausta, eli se jossa kamera teeskentelee peilitöntä ja entsinkuva näkyy LCD ruudussa. Silloin on käytössä sama tarkennusmenetelmä kuin videokuvauksessa eli ymmärtääkseni 6D:llä se on dual pixel AF.

  Ainaki 77d tarkentaa tässä moodissa (sekä videokuvauksessa) siihen pisteeseen jota painetaan LCD ruudulla. Jos live-view:n AF toimii mutta video ei, melkoinen mysteeri! Mutta jos kummatkaan eivät toimi kunnolla, mahtaako kamerassa olla vikaa? Itselläni ainakin myös dual pixel vaatii enemmän valoa kuin vaihe-ero tarkennus.

  Normaalisti etsimen läpi kuvatessa, autofokus tapahtuu siis vaihe-ero tunnistimilla, jotka on aivan eri planeetalla kuin tuo mainittu dual pixel, vaikka hyvä senkin pitäisi olla

 • Onko ongelma yksinkertaisesti siinä, että vertaat häviötöntä tai lähes häviötöntä 26, 2 Megapikselin stillkuvaa 2 tai 8 Megapikselin erittäin rankasti pakattuun* 4:2:2 videokuvaan jossa terävyys on siis alle puolet nimellisestä terävyydestä? Vain 1 tai 4 MPix.

  *) Tyypillisesti 95% datasta heitetään menemään.

  • Hohhoijaa.

   Siinä sun "pakkaamattomassa ja täytellisen terävässä" kuvassasi on 66,7 % pelkkää ilmaa, mikä on siihen puhallettu interpoloinniksi kutsutussa operaatiossa. Kas kun ne sun 26,2 megapikkseliä ovat värisokeita. Aika rankasti saakin kuvia pakata ennen kuin terävyyttä alkaa tosissaan katoamaan. Omien kokeilujeni mukaan pikselimäärän puolittaminen ei tunnu juuri misään, mikä ei yllätä, kun jo alun alkajaankin kuvassa on sitä todellista dataa ollut vain 33 % osuus.

   Että jotta tässä on nyt jotain ihan muuta vialla; tarkennus metsässä, kuvattavan videon formaatti/resoluutio joku outo/muinaisjäänne...

 • Onko videon jatkuva tarkennus päällä (Movie Servo AF - Enable), näytön alakulmassa Servo AF vihreänä.

 • "Mistä mahtaa johtua etten saa kuvan terävyyttä hyvälle tasolle kun kuvaan videota järjestelmäkameralla? "

  Esimerkkivideo olisi hyvä.
  Todennäköisesti tarkennus menee metsään.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.