Moto e5 kuumenee

pelottavakapistus

Nyt kaksi kuukautta sitten ostettu Motorola e5 älypuhelin kuumeni lähes polttavan kuumaksi. Luurilla oli pelattu tunnin verran Sanapala peliä ja jätetty sängylle. Puhelin kuumeni yksinään puolen tunnin aikana lähes polttavan kuumaksi.
Puhelimen sammuttamisen ja ulkona tapahtuneen jäähdyttelyn jälkeen luuri on toiminut taas normaalisti. Tuollaista epänormaalia kuumenemista tai edes lämpenemistä ei ollut aiemmin tapahtunut. Puhelin on ostettu Elisan verkkokaupasta ja maksoi ennen joulua 99€ ja nyt näyttää maksavan 149€. Luuriin on oltu todella tyytyväisiä mutta nyt vähän kyllä säikäytti, että onko puhelinta pidettävä yöt kattilassa kun on tuollainen hallitsematon kuumeneminen kyllä outoa. Liekö tuossa ylikuumenemissuojaa vai syttyykö lopulta palamaan.

6

<50

  Vastaukset

  • Onko akku vanha? Kaksi vuotta tai yli? Katso onko akku pullistunut. Täytyy hankkia uusi akku jos on.
   Onko lämmönjohto prossusta ja puhelimesta helposti vapautuva? Jos ei niin et voi tehdä mitään, paitsi pelata peliä mikä ei käytä paljon prossun tehoja.

   Jos akku kuumenee yli 40°C niin akun kapasiteetti kärsii. Vuodessa menee maksimi kapasiteetistä useita prosentteja enemmän kuin normaalisti jos olisi optimaalisessa ympäristössä. 50°C jos on useita tunteja yhteensä kärsii huomattavasti akku. 60°C akku jo vahingoittuu.

   lithium ion akut. Nämä akut myös kuluu ajan mukana ja ladattaessa. Kulumiseen vaikuttaa aika, lämpötila, lataus 0% paha, 0-100 lataus on huonoksi. Lue netistä lisää.

  • Puhelin on ollut käytössä kolme kuukautta, eli luulisi vielä akun vanha olevan. Mitään pullistumia ei puhelimessa näkynyt mutta näyttö ja takakuori oli todella kuuma. Kuitenkin kun on ollut käytössä kymmeniä älypuhelimia vuosien varrella niin tuollainen yllättävä ja kova kuumeneminen vähän hätkäytti. Sammutin puhelimen ja otin suojakuoren takaa pois ja vein ulos jäähtymään. Kun puhelin jäähtyi niin laitoin lataukseen, latausta oli 26%. Latauksen jälkeen käynnistin puhelimen ja vastaavaa kuumenemista ei ole tapahtunut, vielä?
   Todella vaarallinen oli tuo ilmiö koska puhelin oli sängyn päällä ja tuntui jatkavan kuumenemista kuin jossakin jatkuvassa kemiallisessa reaktiossa. Jos tuollainen tapahtuma olisi sattunut yöllä niin seurauksena olisi saattanut olla tulipalo.

  • Ihmettelin kyllä jo osto hetkellä miten Moto g5 puhelimen tasoista laitetta pystytään myymään 99 euron hinnalla? Kuitenkin puhelimessa on todella erinomainen näyttö, luurin käyttö on erittäin sujuvaa ja akun teho on poikkeuksellisen hyvä 4000mAh.
   Yritin myös googlettaa onko vastaavaa tapahtunut Moto e5 puhelimille maailmalla mutta eipä kyllä löytynyt. Tietenkin on ajatus lähettää puhelin huoltoon mutta liekö puhelinhuolloissa mahdollisuus mitata lämpötiloja takautuvasti. Mutta toisaalta kun puhelin taas toimii liikoja kuumenematta niin tuntuu turhalta odottaa viikkoja puhelimen käyntiä huollossa josta kuka ties joituu kuitenkin muutaman kympin maksamaan jos vikaa ei löydy.
   Mutta kyllä nyt ainakin yöksi pitää Moto jättää paloturvalliseen paikkaan sen verran opettava tilanne oli.

  • Puhelinten ylikuumeneminen pitkien ja raskaiden pelisessioiden aikana on nykyisin harmittavan yleinen ongelma, sillä useat valmistajat kellottavat laitteensa liian korkealle. Laite ei siltikään saisi kuumentua polttavan kuumaksi, tai sammua ylikuumenemisen seurauksena. Jos näin on tapahtunut, niin kyseessä on selkeä vika.

   Sananappula ei myöskään ole mikään vaativa peli, laitteen ei pitäisi kuumentua merkittävästi sitä pelattaessa. Ongelma ei siis ole toistunut? Kyseessä voi olla myös ohjelmistovika, tai kryptolouhia-tyyppinen haittaohjelma.

   Tuolla voit seurata järjestelmäpiirin lämpöjä:
   https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cpuid.hwmonitorpro&hl=en_US

  • Ongelma ei ole toistunut mutta jostakin tuollainen yllättävä kuumeneminen johtui. Sanapeli kun ei lämpöjä paljon nosta mutta mistä tietää kenenkä krypto valuutan louhintakoneena Moto e5 puhelin 10-15 min oli. Tapauksen jälkeen tuli mieleen valvontakameran kuvaama video jossa älypuhelinta hypistelleen kädessä iPhone räjähti. Youtubesta löysin myös toisen videon jossa älypuhelin räjähti vietnamilaisessa kampaamossa. Luulisi, että ennen räjähdystä puhelimen täytyy kuumentua voimakkaasti.

  • Moto e5 on ollut käytössä kahdeksan kuukautta ja toiminut todella moitteettomasti alussa havaittua kuumenemis ongelmaa lukuun ottamatta. Mutta näytön kestävyys on todella ala-arvoinen eikä ole mitään järkeä 99 euroa maksaneeseen puhelimeen asennuttaa satasen näyttöpaneelia.
   Googlettamalla löytyi paljon muitakin joilla Moto e5 puhelimen näyttö on hajonnut lähes huomaamatta. Joskus voisi puhelimen valmistaja myöntää, että näytön pinnoitteen kestävyys on huono tai puhelimen runko on veltto. Mutta tässäkin tapauksessa Lenovo yrittää maksattaa liian halvalla myydyn puhelimen kahteen kertaan. Itse olisin ostanut Moto G7 Plus puhelimen mutta valitsin Samsung a40 puhelimen koska olen varma, ettei Samsungin näyttö ala ihan itsekseen halkeilemaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   227
   2312
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   2180
  3. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   146
   1993
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   1005
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   974