Dekaktivoidut aseet

Eitoimivataseet

Kyse ei ole asekeräilystä kun kysyn miten deaktivoitujen aseiden kanssa nykyisin toimitaan jos sellaisia omistaa kuten minäkin omistan.
Pitääkö niitä ilmoittaa poliisille kun ne eivät ole toimivia mutta aseita kuitenkin kun olen kuullut sellaisesta kun deaktivoidun aseen omistajan joutuneen vaikeuksiin kun osa tai osia olisi pitänyt ilmoittaa tai luvittaa.
Miten nyt sitten kuuluu toimia ja pitääkö tosiaan nekin jo kuljettaa poliisille näytettäväksi kun uusi aselakikin on voimassa enkä edes tiedä millainen sekin on.

6

<50

Vastaukset

 • Dekon omistajan ei tarvitse tehdä mitään. Se on täysin laillinen esine. Voit pitää sitä missä haluat ja myydä vaikka naapurin pikkupojalle. Se ei velvoita sinua mihinkään.
  Dekon uuden omistajan on sen sijaan esitettävä se 30 päivän kuluessa piliisille,, joka tarkastaa täyttääkö se nykyiset määräykset. Jos ei täytä, niin se on dekottava toistamiseen.
  Kukaan ei pysty tällä hetkellä valvomaan dekojen omistussuhteita, jos myyjä/ostaja ei itse asiasta viranomaiselle ilmoita.
  Ongelmia voi tulla, jos ei ole säilyttänyt deko-todistusta. Tällöin voi olla vaikea todistaa milloin dekoaminen on suoritettu. LIsäksi dekoa ei kannata purkaa osiin ja säilyttä osia erillään, sillä silloin se ei ole enään vanha deko vaan muutama erillinen aseen osa. Peökkä runko on luvanvarainen aseen osa.
  Kukaan ei oikein tällä hetkellä tiedä kuinka lakia pitäisi soveltaa. Vanhan dekon omistaja saattaa joutua oikeusmurhan kohteeksi kun eri oikeusasteet riepottelevat juttua edes takaisin ja tuomio saattaa muuttua joka oikeusasteessa erillaiseksi.

 • On se jo outoa kun deaktivoidun aseen omistajakin on miltei rikollinen vaikka näillä ei voi edes ampua kun ovat tarkoitettu seinälle tai missä niitä nyt pidetäänkin kotona.
  Tietenkin saunailtoina joku alkaa kysellä ja touhuta jonkun deaktivoidun kanssa ja jutun juurta löytyy pitkälle yöhönkin.
  Seinäleluja nämä ovat ei niillä muuta käyttöä ole ja tällaisen toimintakuntoon saamiseksi pitää myös olla niin osat kuin taitokin rakentaa ase.
  Vieläkö varustelekasta saa näitä tai mitä sitä kyselemään kun katson itse kun sieltä olen ostanutkin.

 • Mielenkiintoinen tuo vaatimus käydä näyttämässä asetta poliisille. Valtio myy mm. Kotkan Rankista maapaloja, joilla on reilut 110 vuotta vanhat venäläiset tykit. Painoa on kymmeniä jos ei satoja tonneja. Viepä sellainen kamarille deaktivoinnin toteamiseksi ja todistuksen saamiseksi...

  • Eiväthän nuo tykit ole mikään ongelma. Ostat siis maapalan, johon joku on jättänyt pari tykkiä. Tykit eivät ole sinun, joten sinun ei tarvitse niitä kenellekkään esittää. Tykkien omistaja voi tietenkin viedä ne pois, mutta voit hyvin antaa hänen säilyttää niitä maapalallasi.


  • Poliisien ne kuuluu hakea itse ja jos eivät hae niin rikkovat lakia jolloin voi viedä poliisit rosikseen kun eivät täytä lain normeja...


  • Se Rankin Canet 152 ei ole käsittääkseni deaktivoitu. Poliisihallituksen pojilla menee donitsikahvit väärään kurkkuun kun huomaavat asian.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.