Missä kulkee hyvän maun raja?

Suomen Kuvalehdessä 8/2019 oli vihjekuvana sängyssä pornolehteä lukevasta, tupakoivasta ja kaljoittelevasta sänkiparaallisesta miehestä.

Minusta toimii Seiska-lehdessä. Suomen Kuvalehden profiili on olla asialehti. Mielestäni siinä ei tuo tyyli ei käy.

66

<50

Vastaukset

 • Olen kutsunut tänne kaikki ystäväni - täällä ei ole ketään.

 • Tuskin tällä kertaa Ike, mutta en minä odottanutkaan täällä osallistumista. Aivan sama, missä asiasta keskustellaan. Tärkeintä on, että edes jossakin paikassa. Enemmistö vaikuttaa olevan Markku Mäkelän tukena, mutta eivät kaikki.

 • Oletko kveekari?

 • TYTTÖ MYÖS ARMI > ILSE

  (H)armi > (H)ilse

 • Kiitos tuosta vastauksesta toisaalla esittämääni kysymykseen.
  En osannut odottaa, että tuollaisessa yhteydessä käytetään tuota jippoa.

  28.2.2019 19:12 jätän vastaamatta.

 • Koko käviy kopioimassa SK 9/2019:n ristikon ja piilosanan? Minusta tuntuu, että Sanaris yrittää tahallaan ärsyttää sinua. Sinuna laittaisin uuden palautteen SK:lle ka vaatisin heiltä vastauksen.

 • Missä asun, SK on yleensä lauantaina käytettävissä klo 10.00 jälkeen (joskus lehti ei tule kirjastoon perjantaihin mennessä, jolloin siihen pääsee tutustumaan vasta seuraavana päivänä).

  Mitähän väärää olen taas robotin mielestä kirjoittanut, kun yksi kommentti poistettiin. En ymmärrä robotin logiikkaa. No arvostelin siinä hieman yhtä kuvaa Sanariksen maaliskuun yllätyksessä.

  Ristikko kokonaisuutena oli minusta täyden kympin arvoinen. Pientä ärsyttämistä oli esillepanossa sanoissa "piirtäjänä kohutaiteilija MM". Itse kuukauden erikoisen valintakinkin mielestäni kertoo siitä.

  Otan asian toisaalta kohteliaisuutena - kriitiikkini on otettu huomioon. Toisaalta masentaa. Tuntuu siltä, että kritiikin varsinainen pointti halutaan mitätöidä.

  MM on aivan loistava piirtäjä ja piirroslaatu on aina kiitettävää. Vuokilalla mielestäni ristikoiden taso vaihtelee.

 • "vasta seuraavana päivänä" po. "vasta seuraavalla viikolla". Laitoin kommentista toisaalle kopion, jos sattuisi täältä häviämään.

 • Vähän huonoa makua piiliksen Vaakasuoraan 18 oli, mutta ei ehkä kuitenkaan Suomen Kuvalehdelle tehtävän palautteen veroisesti.

 • OLen vähän pettynyt. Hyväksyt seksiin ja alkoholiin liityvät vihjeet!

 • Alkoholivihjeet ovat asiallisina ihan OK, mutta kännäilyvihjeitä vierastan.

  Seksiin liittyvissä vihjeissä mennään helposti huonon maun puolelle. MM oli kerännyt yhteen kuvaan suurimman osan yksinäiseen suomalaiseen mieheen liitettävistä kliseistä ja stereotypioista. Vihjekuva kokonaisuudessaan osoitti SK:n asiallisuus huomioiden mielestäni huonoa tyylitajua.

  Kuvavihje pistää jokaiselle silmään. Piiliksessä vihjeet jää monelta ratkomatta. Jos huonoa tyyliä toistuu, siitä voi antaa palautetta jatkossa. On sitä piiliksissä joskus mielestäni paljon pahempaakin tyylitajun pettämistä esiintynyt.

 • Kylläpä sinulle irvaillaan ikävästi http://sanaristikot.net sivustolla. Etusivulla on linkki ”VISAINEN IS-KOVIS PIIRTÄJÄNÄ KOHUTAITEILIJA MM!”. Kritiikkisi on lyöty ihan leikiksi - eivät taida paljon välittää. Kokisin, että sinulla on jopa velvollisuus lähestyä SK:ä uudestaan ja vaatia selvitysta.

 • Täytyy harkita. Koin tuon otsikon myös tuohon tapaan. Tuskin tuota ristikkoa olisi valittu kuukauden yllätykseksi ilman SK 8/2019 kritiikkiä (myös eräiden muiden kuin minun kritiikkiäni).

  Sinänsä tuo IS:n Vuokilan & Mäkelän luomus oli vallan mainio. Annan siitä melkein täyden kympin, mutta ainakin miikan vähennän. Kerron syistä toisaalla.

 • Lähetin kommentin, joka on lähinnä viittaus tähän säikeeseen ts. että asiasta on täälläkin keskusteltu.

 • Luulen, että meidän kaltaisia ihmisiä ei kaivata Sanariksen keskustelupalstalla. Olisi kiva, jos olisi joku muu keskustelupalsta, jossa olisi kävijöitä ja vilkasta keskustelua - kritiikkiäkin.

 • Olen yrittänyt sellaisen luoda, mutta ei ole kävijöitä juurikaan kohdannut. Suurin piirtein sama asia kuin mitä on ollut esillä tässä säikeessä, löytyy foorumiltani säikeistä Suomen Kuvalehti 8/2019 ja Suomen Kuvalehti 9/2019.

  Välillä oli eräs häirikkö Sanariksen nettiforuumista, mutta kun tuhosin osan viesteistä ja loput siirsin osastoon Moderointi pariin säikeeseen (säikeet on lukittuja, joten vain minä voin niihin kirjoittaa), Häirikköä ei ole sen koommin tavattu. Enkä usko, että häirikkö milloinkaan enää palaa sivustolle!

  En siedeä vähäisintäkään toisten ihmisten mollausta. Itsekin täytyy aina muistaa, että kirjoittaisin laatijoista kriittisesti, mutta samalla heidän työtään arvostaen. Olen harrastanut itsesensuuriakin.

  Tämän sivuston ärsyttävin piirre on se, että ei ole mahdollisuutta laittaa " Ilmoita vastauksista sähköpostilla". Laitoin tämän mahdollisuuden jopa kävijöille, jotka eivät ole rekisteröityneet.

  On tässä foorumissa muutama muukin tekninen puute, mutta tuo on ärsyttävin.

 • Sama ärsyttävä puute on Sanariksenkin foorumissa. Mielestäni kunnon foorumissa pitää olla mahdollisuus s-postimuistukseen, jos sivulla vierailija niin haluaa. On ärsyttävää, jos pitää mennä foorumisivustolle vain siksi, että katsoo, onko uusia viestejä.

 • Onkohan Sanaris monopoliasemassa ja samalla kontrolloi keskusteluakin? Toki on ymmärrettävää, että puolustavat omiaan. Voi kyllä olla niin, että tämä ei ole hyväksi

  • Pyrkii olemaan monopoli. Kun loin keskustelun, jossa ilmoitin, että minulla on pilvipalvelussa tallennettuna digikopioituja ratkaistuja Suomen Kuvalehden ristikoita, tuli Sanarisen verkkofoorumin jäseneltä viesti, jossa luki suurin piirtein näin (hävitin alkuperäisen viestin):
   "Hyökkäät Sanarista vastaan. Häpeä!"
   Kerroin, että jos on ongelma vanhoissa ristikoissa, voin auttaa niiden ratkonnassa.

   PS. Laitoin tämän Vivaldin sivupaneeliin - ongelma on siinä, että siinä ei tallennu sivujen käyttäjätunnukset ja salasanat. Sivupaneelista on kuitenkin nopea katsoa , onko tärkeimpiin keskusteluihin tullut uusia viestejä. En voi nyt käyttää omaa nimimerkkiäni


  • Monopolipyrkimys näkyy korostetusti blogisivustolla saamastani kommentista, joka tulee Sanariksen verkkkoyhteisön jäseneltä sen jälkeen kun kerroin, että ajattelen luoda oman foorumin:

   ”Minun kaltaisilleni Sanariksen keskustelufoorumi on huono paikka.”

   Ja silti sinne kovasti haluat takaisin? Tuo sivusto on vuosien mittaan noussut de facto -standardiksi ristisanojen keskustelulle. Sille on syynsä – ihmiset haluavat sinne kirjoitella, koska kokevat sen hyödylliseksi. Sanaseppojen keskustelupalsta ei siinä taas ole onnistunut. Sinä saatat kovalla työllä onnistua omalla sivustollasi/palstallasi onnistua, mutta se vaatii kovaa työtä ja sen, että ihmiset haluavat tänne kirjoitella ja kanssasi keskustella. On turha valittaa, että sivustoa ei löydetä – kyllä se löydetään ja sitä käytetään, jos se koetaan hyödylliseksi.


  • Oh hoh, onpa kovaa junttausta! Kilpailijoita ei sallita. Jonkun kilpailevan laatijankin savustivat keskustelupalstaltaan pois - taisi olla nimimerkki ”essi”.


  • Minulla eräässä blogikirjoituksessa listattuna suuri joukko saamiani blogisivustolle saamistani kommenteista + kaksi kommenttia foorumilta (sama henkilö on kirjoittanut blogisivustollenikin). Etsi ja lue!


 • Olen vähän ihmeissäni. Sinulla on keskustelufoorumi, jolle toivot kävijöitä ja vilkasta keskustelua. Kun sitä keskustelua syntyy, ensimmäinen mitä teet on sääntöjen vastaisten asioiden esiin kaivaminen ja aivan h****tillinen päsmäröinti. Koita nyt päättää haluatko foorumillesi keskustelua vai haluatko karkoittaa kaikki foorumiltasi, joka mainostaa olevansa ”SE HIEMAN VAPAAMPI KESKUSTELUFOORUMI”?

 • Olen hieman järkyttynyt, koska nimimerkki ”essi” näyttää siirtyneen foorumillesi - mitähän tästä seuraa. Kahden pois potkitun yhteinen haukuntakanava?

 • Jos kuka tahansa esittää asiansa epäasiallisesti, minulla on asiaan periaatteet:
  * huomautus
  * siirto moderointiosastoon
  * poisto

  Asiat saa esittää kriittisesti, mutta kommentoijien persoonaan menevät kommetit eivät käy. Tiedän, mitä se on pahimmillaan.

  Toleranssi on pieni, vaikka seurauksena voisi olla alhainen kävijämäärä. Moderoinnin on oltava uskottavaa ja johdonmukaista kaikkia kohtaan.

  Minua saa arvostella yhdessä säikeessä. Muualla ei. Jos teen virheitä, myönnän sen avoimesti.

  • Olet ajautumassa tilanteeseen, jossa keskustelu, joka kuuluisi foorumillesi, käydään täällä - koska säännöt.


  • Myönnän, että moderointi on vaikeaa. Kopioin Jukkisen kommentin alkupuolen Metroristikot-säikeeseen.


 • Tämän säikeen taso on vajonnut niin alas, että tämä on viimeinen kommentti, jonka tähän laitan. Jos joku haluaa keskustella moderoinnistani, sitä voi jatkaa foorumini moderointiosastolla säikeessä Moderaattorin arvostelu. Jos tämä säie olisi ollut foorumillani, olisin siirtänyt suurimman osan kommenteista foorumin moderointiosastolle.

  Jos joku haluaa asiallista keskustelua aloittamastani säikeestä tein foorumille sanaristikko-osastoon uuden säikeen.

  • ”Jos joku haluaa asiallista keskustelua aloittamastani säikeestä tein foorumille sanaristikko-osastoon uuden säikeen.”

   Tiedät hyvin, että kukaan ei halua kirjoittaa foorumillesi jatkuvan sääntöjen korostamisesi vuoksi.


 • No tämän keskustelun suhteen sillä ei ole merkitystä. Asia tuli noteeratuksi kolmessa foorumissa. Sanari ottaa huomioon saamansa kritiikin tai sitten ei.

  Yritän ottaa huomioon saamani kritiikin. En muuta moderointiperusteita, mutta niistä muistuttamista voisin kyllä vähentää.

  Reijo kyllä ymmärtää, miksi minulla on vähän neuroottinenkin suhtautuminen ei-toivottuun kielenkäyttöön.

 • Sanaristkkofoorumisi on muuttunut moderointifoorumiksi päätuotteenaan säännöt, joita tarkennetaan päivittäin. Nyt olet saanut keskustelukaveriksi essin - pitäkää hauskaa ja kritisoikaa kaikkea mitä Sanaris ja erityisesti lempi kritiikkikohteesi EV tekevät.

 • Kun tuon tiedät, olet ainakin lukenut blogiani. Ehkä jo ennen kuin siirsin sen uuteen osoitteeseen.

  • Kiitos siis mielenkiinnosta. En minä moderointia helppona asiana pitänytkään. Siinä tulee aina tehneeksi epämiellyttäviä ratkaisuja.


 • Olisiko mitenkään mahdollista palauttaa säie pääraiteelle jos nyt kukaan ei halua säikeen aloitusasiasta muualla keskustella?

  Omasta tai muiden syistä Sanariksen foorumissa keskustelu ajautui välillä sivuraiteelle, jossa keskusteltiin toiminnastani eikä itse aiheesta.

  Sivuraiteelle tämän säikeen ohjaisi jo toinen kommentti. Motiiveja sivuraiteelle ohjaamiseen saa arvailla.

  Asian vierestä tuli itsekin kirjoitettua.

  Säikeen aloituksessa nostamani kuva jakoi voimakkaasti mielipiteitä. Tämän säikeen ainoa tarkoitus oli, että laatijat ja kuvittajat miettisivät tarkemmin, mitä laittavat ristikkoon.

  Asia on huomioitu, onko sillä mitään merkitystä, sen aika näyttää.

  Tällä erää ei ole nostaa mitään erityistä esille. Mutta tarvittaessa saatan uudestaan nostaa jonkin vihjeen esille, jos katson, että laatijan tai kuvittajan tyylitaju on pettänyt.

  Toivon, että silloin ei joku aja keskustelua väen väkisin sivuraiteille.

 • Oletkohan ottanut moderaattorin roolisi hieman liian vakavasti? Olet ainakin onnistunut lankeamaan moderaattorin pahimpaan ansaan - selittelyyn. Moderaattori on parhaimmillaan silloin, kun hän tekee työnsä eikä selittele.

  • Tavoite on ollut, että toiminta olisi avointa. Opetteluahan kaikki on. Harvoin sitä moderaattori täysin onnistuu.


 • Nimimerkille "EnOleRobotti2".

  Ajattelen itsenäisesti. Kohtelen kaikkia samoilla periaatteilla. Luepa "Ristikkosanat lähemmäksi reaalimaailmaa".

 • "Moderaattori on parhaimmillaan silloin, kun hän tekee työnsä eikä selittele."

  No ainakin Matkapuhelinfoorumissa moderaattori kertoo ratkaisunsa perusteet. Siellä on erityinen moderaattoriosasto, jollainen loin itsekin.

 • Samariksen foorumi pärjäsi yli vuosikymmenen ilman moderaattoria - kunnes se piti hankkia sinun takiasi. Ymmärrän hyvin neuroottisen suhtautumisesi aiheeseen.

 • Olisi em. foorumi aiemminkin sitä kaivannut.

 • Lisäksi em. nimimerkki pitää minua yksin syyllisenä kaikkeen. Eihän asia ihan niin ollut.

 • Tässä keskustelussa on henkilöitä, jotka ilmi selvästi tuntevat hyvin Sanariksen foorumin. Oletan siksi, että he myös sinne kirjoittavat.
  Sanariksen foorumilla yksikään ei käytä niitä nimimerkkejä, joita tässä keskustelussa on käytetty. Minä olin Sanariksen foorumissa Tapio (aluksi pienellä kirjoitettuna). Olisi kiva, jos ihmiset käyttäivät kaikkialla samoja nimimerkkejä, jotta tietäisi, kenen kanssa keskustelee. Nyt sitä vain arvailee kirjoitustyylistä, kuka kirjoittaa. Eikö olisi reilumpaa esiintyä aina samalla nimimerkillä?

 • Loppuaikoina sinä vastasit yksinäsi noin kolmasosasta koko foorumin viesteistä. Etsit virheitä, arvostelit kaikkia ja olit aina oikeassa, kunnes useimmiten huomasitkin olleesi väärässä. Sen jälkeen pyytelit anteeksi ja lupasit parantaa tapasi - parin päivän päästä mentiin taas.

 • Toki anonyymiteetin saa säilyttää, jos haluaa, enkä kerro mitään omista arvailuistani, sillä niiden paljastaminen olisi sääntörikos.

  Sanariksen foorumilla foorumin vastaaja esiintyy omalla lempinimellään ja jokainen tietää, kenestä on kyse.

  Haluaisin toisaalta tehdä vastaavan omassa foorumissani, mutta en siihen nyt ole valmis. Olen saanut sen verran lokaa, että uskalla esiintyä oikealla koko nimelläni.

  Mutta kaikkialla, missä kirjoitan, minut tunnistaa samasta nimimerkistä.

 • ReijoKyllönen
  15.3.2019 8:42
  Myönnän kirjoittaneeni liikaa.
  Olin toisinaan oikeassa, toisinaan väärässä, myönnän senkin. Kun arvostelee, tekee virhearvostelujakin. Mutta esim. kuvien laadun arvostelu oli ja on oikeutettua. Siinä toinen ei voi sanoa, että oli väärässä, jos en jostakin kuvasta erottanut yksityiskohtia. Aivan oikeutettua arvostelua pyrittiin vähättelemän. Oikeutetun arvostelun vähättely oli ärsyttävin piirre Sanariksen foorumissa.

 • Tuntuu, että oikeutetun arvostelun vähättelyä Sanariksen foorumissa esiintyy edelleen, minun poistumiseni jälkeenkin.

 • Sanariksen foorumissa minua syytettiin - välillä täysin oikeutetustikin - siitä, että käännän keskustelun itseeni. ja säikeestä tulee metakeskustelua minsta. Tässä säikeessä minä en tällaista keskustelua aloittanut. Sen aloittivat muut tässä säikeessä keskustelleet.

 • Tämä keskustelu ajatui sellaisille linjoille, että suuri osa keskustelusta kuuluisi foorumillani osastoon Moderointi. Tein säikeen "Toimintaani koskevat kommentit muilla sivustoilla", jossa viittaa tähän keskusteluun. Keskustelua voi jatkaa siihen parhaiten sopivalla säikeellä.
  Tämä säie on aika lailla pilattu. Jos joskus tulee vastaava tilanne, täytynee luoda uusi säie. Toivottavasti sitä ei joku tule pilaamaan.

 • Moderoit nyt jo täälläkin ;-)

 • Itse asiassa mielessä on ollut pyytää tämän sivuston moderaattoria siivoamaan tämä säie kaikesta roskasta. Myös omista roskistani. Suurin osan tämän säikeen tekstistä kuuluisi roskakoriin, alkaen tämän säikeen toisesta kommentista. Tämä kommentti joutaisi roskiin myös, jos säiettä aiotaan siivota. Mutta nimimerkki ReijoKyllönen voisi kyllä pyytää tämän säikeen siivoamista.

 • Pitäisikö itkeä vai nauraa? Minua on syytetty säikeen pilaamisesta, mutta ainakin tämä säie osoittaa, että osaavat sitä muutkin säikeen pilata.

 • Muutin foorumisivustoni tunnuksen paremmin tavoitteitani kuvaavaksi:

  SE VÄHÄN FIKSUMPI FOORUMISIVUSTO

  Asiaan löytyy selite.

 • Ihan kaikilla sivuilla olisi hyvä itse kunkin pohtia aihetta "mitä on kirjoittelun vapaus ja fisuus".

 • Tapio-Huuhaa

  Hyvä maku ja sen rikkominen ei koske vain seksismiä ja mahdollista pornoa.

  Vihjeistys, joka on epäkunnioittavaa, on myös huonoa makua. Kirjoittelen muutamista esimerkeistä sivuillani. Viimeksi mietin Suomen Kuvalehden 21/2019 kohdalla, onko pääkuvan viesti onnistunut vai ei.

  • Takon padon jälkeen Tammerkoski päättyy Ratinan suvantoon, joka on samalla korkeudella kuin Pyhäjärvi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Takon padon jälkeen Tammerkoski päättyy Ratinan suvantoon, joka on samalla korkeudella kuin Pyhäjärvi.

   Tapio-Huuhaa
   Olipa paha fakta. Tai ennemminkin tässä oli kyse huonosto Googlen käytöstä. Laitoin hakuun vihjeen ja ratkaisusanan sellaisenaan kun olisi pitänyt laittaa hakuun toiseksi sanaksi "suvanto".


 • Mutta melko Markku Mäkelän kuvittamissa ristikoissa on kohta, johon ei huumorintajuuni iske. En nyt vaan pysty pitämään vasemmanpuoleisen kuvan teksteistä, jossa on kaksi miestä.

  Vasemmanpuoleinen sanoo:

  OLLAAN OLTU KYMMENEN VUOTTA KUIVILLA! JUHLITAANKO?

  Toinen vastaa:

  JOO. KEITÄPÄS OIKEIN PANNUKAHVIT JA TEESKENNELLÄÄN SITTEN ILOA OIKEIN PRKKLEESTI…

  Minun fiilikset tuo vasemmanpuoleinen kuva kyllä pilasi täysin. Ei jäänyt positiivinen fiilis tästä ristikosta oikean yläkulman vuoksi.

  En pidä alkoholinkäyttöön liittyvien kliseiden liittämisestä ristikkokuvitukseen. Viitattu klise on

  Viitattuna kliseenä oli:

  Ilo ilman viinaa on teeskentelyä

  Kyllä suomalaiset ovat alkoholia ihan riittävästi käyttäneet ja sille nauraneet. Minua ei sitten yhtään naurattanut vaan vain ärsytti Mäkelän piirrostekstit.

  Toisinaan Mäkelän vitsiksi tarkoitetut pääkuvat ovat ihan hyviä, mutta ainakin minun makuuni turhan usein huonoja.

 • Pitäisiköhän minun skipata ristikot, jos piirtäjänä on MM. Niistä kun ei ole varmuutta, tuleeko niistä hyvälle tuulelle vai pahalle tuulelle.

  • Jos olisit maksava asiakas, saatettaisiin kritiikkisi ottaa huomioonkin. Olet kuitenkin ristikkopummi, joka käy kirjastossa ottamassa valokuvia ristikoista. Sanaris ja SK voivat huoletta sivuuttaa kommenttisi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jos olisit maksava asiakas, saatettaisiin kritiikkisi ottaa huomioonkin. Olet kuitenkin ristikkopummi, joka käy kirjastossa ottamassa valokuvia ristikoista. Sanaris ja SK voivat huoletta sivuuttaa kommenttisi.

   Olet varmaan oikeassa. Jos maksavat asiakkaat ovat tyytyväisiä eivätkä esitä vastaavaa kritiikkiä, kritiikilläni ei ole merkitystä. MM on kuitenkin muutamaan otteeseen saanut minut ärtyneeksi, joten minulle MM:n kuvitus vaan ei toimi ja on parempi, että jätän MM:n kuvittamat ristikkot ratkomatta.


 • Pornahtavat kuvat Apu-lehdessä tuntuvat olevan Mäkelän ”tuotemerkki”. Viimeksi sattumalta ratkomassani Apu-lehden ristikossa oli Apu-lehdessä tyypillinen tarpeettoman pornahtava kuva isorintaisesta ja -lantioisesta naisesta takaapäin kuvattuna (ratkaisusana oli LANTIO).

 • Minusta vain perhelehden ristikoihin ei kuulu tällainen kuvitus kuten se ei mielestäni kuulu minkään arvostetun aikakausilehden ristikoiden kuvitukseen. Mutta kun en ole Apu-lehden enkä minkään muunkaan viikoittain tai kuukausittain ilmestyvän lehden tilaaja, olen ulkopuolinen.

  Viimeisin pidempi lehtitilaus taisi olla ET-lehti. ET-lehdessä tällaista kuvitusta ei ole. Siinä on välillä varsin iso ristikko-osio. Ristikoiden julkaisija on muistaakseni Aurifera.

  Ehkä pitäisi täysin lopettaa MM:n kuvittamien ristikoiden ratkonnat. Toisinaan hänen kuvittamansa ristikot ovat kaikin puolin kivoja ja niistä jää hyvä mieli, mutta hänen kuvittamat ristikot myös hyvin usein ärsyttävät.

  • Tapio

   Tuli laitettua väärä tieto. Ainakin vuonna 2018 ET-lehden ristikot tuotti IS Ristikot. Tein näihin ristikoihin liittyen oman säikeen.


 • Viimeksi esille ottamani Markku Mäkelän kuvittama ristikko saattaa olla liian vanha säikeen muiden kommenttien suhteen. Paikallisessa terveyskeskuksessa on lehtiä monilta vuosilta, myös vuodelta 2019, mutta myös 2018. Ristikkoa en enää löytänyt. Apu 4/2018 25.1.2018 oli revitty irti sivut 71-74, joissa oli kuvaristikot.

  En ole moista ennen kohdannut. On täytynyt olla melkoinen Vuokila + MM fani.

  Jos linjaa on viime aikoina muutettu suhteessa tämän tyyppiseen kuvitukseen ja Apu-lehti on vuoden 2018 alusta, kyseisen Apu-lehden kommentointi oli minulta irrelevanttia. Myönnän mokani siinä, etten huomannut katsoa lehden ikää.

  • Miksi mollaat Markku Mäkelää toistuvasti? Hänen kuvituksiaan pidetään maan parhaina. Aina löytyy joku ääriuskovainen pilaamaan ratkontakokemuksen!


 • Minusta joidenkin kuvien tyyli, jota olen kritisoinut, ei kuuluu itseään arvossa pitävän lehden risitikkoon. Kyse on yksittäisistä kuvista. Tuo mahd. 4/2018 lehden arvostelu oli kyllä minulta moka ja pyydän sen lehden arvostelua anteeksi. Mutta jos vastaava tyyliä esiintyy tällä vuosikymmelle, saatan siitä huomauttaa. Ehkä tyyli siistiytyy, saa nähdä. En ole edes päättänyt, otanko mahdollisesti jatkossa esille yksittäisiä vihjekuvia vai en.

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3529