Tuulivoimaa Kannukseen

tuulispää

Nythän nuita alako tulehen tännekkin eli tuulimyllyjä. Kauhiasti kirijotettihin miten töitä tulee paikkakunnalle ja kuulemma oikiasti vain yks ihiminen oli paikallinen ja loput muualta (autot,pillarit,betonit). Joku tuulivirma oli jo viime vuonna menny konkurssihin kannuksessa (konkurssituomiot vaasanlääni).

65

508

Vastaukset

 • Sehän on tämän paikallisen yrittäjän tuulifirma ja lestijärven kunnan. Hyvinhän tuolla näyttää pyyhkivän taisi jotkut jäädä nuolemaan näppejään ja lestijärvi ilman tuulimyllyjä.

  • Keväällä tulevat ulkomaalaiset pystyttäjät laittamaan myllyt valmiiksi. Näin seurakunta saa vuokria ja pystyy avustamaan Israilin matkailua sekä afrikan asevarustelua kehitysrahojen turvin. Lestijärven tuulimylly rahat on sijoitettu Hummeriin.


 • Noh. Ainahan voi myydä vanteita autotallista

 • Miten nämä paikalliset kepun pomot voi huolehtia tai päättää tärkeistä yhteiskunnalllisista sekä paikallisista asioista kun eivät pysty huolehtimaan omista perhesuhteistaan. Demari Rinteestäkin ollaan tekemässä jo pääministeriä eli miehestä joka ei pystynyt huolehtimaan edes taloyhtiönsä asioista.

  • Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella väliviirtehellä.


 • Kepulaiset äijät kannuksessa on kyllä kovin erikoisia tyyppejä.

  • Hulluja vouhkaajia paitsi yksi joka maksatti hullunpaperinsa pois yksityislääkäriltä vanhusten laskuun


 • Kaukolämmöllähän menee hyvin koko naisia perheitä hallitsemassa. Nämähän veljekset on aivat käkiä.

  • ...Ja Kannuslainen kateus se on, mikä vie kalatkin vedestä. Kyllä ihmiset ovat pieniä...


 • Asun myllyjen vaikutusalueella, Alusta asti olen ollut vastaan noita kun tulevat niin lähelle.
  Rovaniemenpolttajat ois saanut viedä myllynsä kauemmas. Eivät kyllä asumismukavuutta lisää milläänlailla. Käykö nyt niin että asukkaat pakenee natsien myllyjä ja lähtiessään sitten polttavat ne niinkuin kävi loppusodassa lapissa sakujen kanssa..
  Hummeri muuten pakeni myllyjen vaikutusalueelta.

  • Rehellisellä pelillä tai todennäköisesti ei. Siellä lestin kunnanjohtaja itekseen myllyjä pystyttää kun hunttalan matti lähti.


 • Tuulipää, millä paikkakunnalla asut? Kannuksen Kuuronkallion myllyt on rakennettu kaikkien sääntöjen mukaisesti ja vähintään kahden kilometrin päähän asutuksesta.

 • Nykyiset teollisen kokoluokan tuulivoimalat aiheuttavat voimakasta paineaaltoilua eli ns. infraäänimelua, eikä sen terveys vaikutuksia ole todellakaan tutkittu tarpeeksi.

  Nämä viisaat, jotka Kannuksessa mahdollistivat näiden tuulivoimaloiden rakentamisen ovatkin suuressa vastuussa.

 • Kalajokilaaksossa elämä jatkuu puhtaassa ympäristössä ja Pyhäjoen ydinvoimala voidaan jättää rakentamatta. Luonto kiittää!

 • Noh, valtion päättäjät! Joko saamme JÄRKEÄ TÄHÄN!?

  Maaseutupitäjissä on paljon ihmisiä, jotka ovat valmiita muuttamaan tuulimyllypitäjistä pois! Mihin heidät sijoitetaan asumaan?!?! Onko määrärahat tähän jo mietitty Valtion budjettiin? Kyllähän tonteista ja rakennuksista, jotka jäävät tuuliteollisuuden vaikutussäteelle (60 km) täytyy oikea korvaus saada! (y)

  Sitä paitsi Suomen täytyy kasvattaa hiilinieluja ja metsää kaatamalla valtavan laajoilta alueilta tuulimyllysähköverkkojen tieltä se ei onnistu! (y)

 • Kannuksesta et saa enään asuntoa kaupaksi oli se myllyjen lähellä tai ei. Kannustalo ja Pouttu molemmat vetelee viimesiään ja on kohta selvitystilassa. Yli seitsemänkymmentä asuntoa myynnissä jo nyt ja nuiden loppumisen jälkeen tuplaten. Mannet tänne vain rakentaa ei muut eli kela on varmin palkan maksaja. Ennen uskalsi kannuksessa jättää oven auki kun haki postin laatikosta mutta tulevaisuudessa ei enään, ainakaa lähellä museokangasta.

 • Kehittyvällä paikkakunnalla asunnot käyvät aina kaupaksi ja Kannus on sellainen. Tuulipuistot tuovat varotuloja ja hyvinvointi lisääntyy. Kateellisten panetteluun ei auta mikään, mutta ei se myöskään perustu mihinkään tosiasioihin.

  • Tuulimyllyt tuovat verotuloja lähinnä seurakunnalle joka sijoittaa ne israelin matkailuun, uusii kiinteistöjöjään, palkkaa lisää henkilökuntaa, jakaa kehitysapua tai hoitaa ylisuurta metsäomaisuuttaan. Loput tulot menevät muille maanomistajille eli maanviljelijöille jotka ostavat pihalleen pari uutta ulkolaista traktoria verovähennyksiin.


 • Suurimmat tulot Kuuronkallion tuulipuistoista saa Kannuksen kaupunki. Se on samaa kuin jokainen kannuslainen veronmaksaja. Seurakunnan saamat vuokratulot takaavat sen, että seurakunnan veroprosentti pysyy jatkossakin koko alueen alhaisimpana. Siitä hyötyy jokainen seurakunnan jäsen. Israelin matkoihin ei verovaroja käytetä, koska matkalaiset maksavat ne aina itse.

 • Nyt Museokankaalle rakentavat ruotsista tulleet eläkeläiset. Se ei ainakaan lisää kaupungin viihtyisyyttä tai turvallisuutta.

  • Sitten ihmetellään kun Kannuksen tilinpäätös on miinuksella erikoissairaanhoidon takia. Nämä elävät ja sairastavat ja maksut menee meidän piikkiin.


  • Ne varmaan muuttaa sinne missä tulimyllyt tuo vaurautta. Jokuhan kirjoitti miten tuulimyllyt tuo työpaikkoja. Nuo jos kuka tietävät että myllyistä ei tule paikkakunnalle yhtään työpaikkaa tai ne rakentas muuhalle.


 • Entinen konkurssi tuulivoima yrittäjä hakee tuulivoima työmaalle yhtä suomalaista työmiestä. Loput työmiehet näyttävät olevan ulkomaalaisia ja ajelevan ulkomaan säännöillä tuulivoiman mainoksilla varustetuilla autoilla. Ylinopeutta keskustassa ja autoissa keltaiset vilkkuvalot palaen ajetaan kuten hälytysajoneuvot.

 • Missä paikkakunnalla mahdat asustella? Konkurssin menneitä yrittäjiä Kannuksen tuulivoimahankkeessa ei ole. Työmaasta vastaava insinööri on nuori kannuslainen. Hienoa, kun on tulee elämää paikkakunnalle.

  • Tutki asioita ja nythän sillä ois mökki myynnissä jos vielä on verovelkaa ulosotossa.


 • Sekö on hienoa, kun luonto raiskataan tuulivoimaloiden takia. Kannattaa käydä paikanpäällä toteamassa suuri luonnon tuhoaminen. Miten tällainen on mahdollista Suomessa? Ja vielä ihmeellisempää on, että seurakunta on tällaisessa mukana.

 • Paikanpäällä käyneenä voin todeta, että hyvin mahtuu myllyt Kannuksen metsiin ja maisemiin. Kyllä meillä Kannuksessa ja Suomessa metsää ja luontoa riittää ja luonto säilyy myös tuulipuistoalueella. Hyvät tiet auttavat metsien hoidossa ja luontoon pääsee nyt paremmin, vaikka ei olisi varaa kalliiseen maasturiin. Kaikki kannuslaiset hyötyvät verotulojen kautta ja muutenkin näistä hankkeista.

 • Lisää vaan tuulivoimaa Kannukseen.
  Mutkalammille niitä oli tulossa 43 voimalaa.
  Kyllä Kannukseen hyvin 200 voimalaa mahtuisi, asumatonta korpea riittää. Tuulivoiman vastustajien valitukset ei mene läpi, Hallinto-oikeus järestään hylkää tehdyt valitukset. Ihmisillä on kumma tapa vastustaa tulevaa kehitystä, 10 vuoden päästä ketään ei enää kiinnosta tuulivoiman vastustaminen, kaikkea uuttta pitää vastustaa.

  • Menes Tapsa oikeisiin töihin. Vielä ehdit vaikket ole tähän mennessä ollut


  • Tapsa taitaa olla positiivinen ja vain kirjoitella joutavia. Isänsä geenit perinyt.


  • Huh, onneksi ei ostetukkaan taloa Kannuksesta, vaikka olis halvalla saatu. EI kiitos tuulivoimaloiden naapuriin. Etelään piti sitten lähteä, mutta eipä tässä, täällä on mukava asustella ja palvelutkin on paremmat. Näin saatte kätevästi maaseudun tyhjäksi. Kannuskin on kokonaan maaseutua eikä siitä muuksi muutu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Huh, onneksi ei ostetukkaan taloa Kannuksesta, vaikka olis halvalla saatu. EI kiitos tuulivoimaloiden naapuriin. Etelään piti sitten lähteä, mutta eipä tässä, täällä on mukava asustella ja palvelutkin on paremmat. Näin saatte kätevästi maaseudun tyhjäksi. Kannuskin on kokonaan maaseutua eikä siitä muuksi muutu.

   Hauska viestiketju. Mukava lukea, kun köyhät piipittää :D


 • Älkää nyt, tämähän on sitä vihreiden luonnonmonimuotoisuutta, todella kaunista.
  Saksassa on tuulimyllyihin kuollu 100000 lintua.
  Joten kaikki mihin vihreet koskee on tuhoon tuomittuja.

 • Tuli vain mieleen jos jollain tietoa.
  Eli kun noitten voimaloitten koneisto on noin 160 m korkeudessa, niin onko tornissa hissi vai portaitako pitkin kivutaan ylös ja myöskin alas.

 • Mutta onhan Kannuksessaki yks hyvä puoli: pääsee helposti pois. Kuka nyt haluaa jäädä tuulivoimaloilla ympäröityyn kuolevaan kyläpahaseen? Tarvitte tulevaisuudessa aika helkkarin paljon voimaloita, kun ei siellä ole kohta enää kuin 70+ ikäisiä kepujuntturoita.

 • Eihän Kannuksessa ole enää mitään. Ei ole enää kauppoja, mistä siellä ihmiset ostaa vaatteet yms? Kaikki liikkeet vähitellen lopettaa. Ei pysähdy junat, ei ole poliisia, ei verotoimistoa, ei mitään. Ainut asia joka voisi houkutella Kannukseen, olisi rauha ja hiljaisuus, luonto, mutta kun näköjään sekin pilataan suurelta osin. Ei tulisi enää mieleenkään muuttaa Kannukseen, kiitos noitten tuulivoimateollisuusalueitten. Mutta kun koko Pohjanmaa aiotaan miinoittaa tuulivoimaloilla, niin ei siellä voi mihinkään turvallisesti rakentaa. Pitää etsiä paikka, johon ei taatusti tule moisia hirvityksiä. Mikähän sellainen olisi? Ainakaan suuriin kaupunkeihin ei varmasti rakenneta, joten kai se on niistä valittava. Eikös Kokkolassakin ole ja lisää vissiin tulossa? Ja samoin Ylivieskassa. Kalajoki on jo täysin pilalla. Ei voi näitä kuntia ajatellakaan. Kotiseudulle olisi mukava palata, mutta ei näköjään kannata.

  • Oot varmaan käyny ihan jossain muualla kuin Kannuksessa, kun noin kirjoitat. Vaatteita myy mm. Taavetti&Tiina, Ruusunen sekä HalpaHalli. Junia pysähtyy 9, joka on kyllä paljon ja ihan tarpeeksi. Luontoa löytyy vaikka kuin, kun vain on halua mennä sinne luontoon. Tuulimyllyt on kauniita katsella, mutta ellei halua niitä nähdä, niin eihän se ole pakko just niiden alle suunnata luontoon, lähtee toiseen suuntaan. Eiks oo helppoo kun sen osaa!? Jos on noin negatiivinen ihminen, niin on ihan hyvä pysyäkin pois Kannuksesta, koska me ollaan positiivisiä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oot varmaan käyny ihan jossain muualla kuin Kannuksessa, kun noin kirjoitat. Vaatteita myy mm. Taavetti&Tiina, Ruusunen sekä HalpaHalli. Junia pysähtyy 9, joka on kyllä paljon ja ihan tarpeeksi. Luontoa löytyy vaikka kuin, kun vain on halua mennä sinne luontoon. Tuulimyllyt on kauniita katsella, mutta ellei halua niitä nähdä, niin eihän se ole pakko just niiden alle suunnata luontoon, lähtee toiseen suuntaan. Eiks oo helppoo kun sen osaa!? Jos on noin negatiivinen ihminen, niin on ihan hyvä pysyäkin pois Kannuksesta, koska me ollaan positiivisiä.

   Eipä teidän kannuslaisten ilmeet ainakaan näytä positiivisilta, kun siellä käy. Happaman näköstä sakkia. Löytyy, löytyy luontoa, mutta eihän sinne uskalla minnekään rakentaa, kun ei tiedä, että milloin kuntapäättäjät antaa luvat taas uusille voimaloille, ties vaikka omaan naapuriin. Aikamoinen katastrofi, jos velalla rakentaisi talon ja sitten tulisi voimalat naapuriin. Talon arvo romahtaisi, ei sitä enää kukaan ostaisi ikinä, jäisi itselle kärsittäväksi ympäristöhaitat, eikä pois pääsisi. Ei sellaista riskiä kannata ottaa. Voimaloitten naapurissa asukkaat valittavat kamalasta melusta, menetetyistä yöunista jne. Mutta tätähän te sinne olette toivoneet, ei kiinnosta asukkaitten mielipiteet. Omaa oksaanne sahaatte. Onneksi ei kosketa mua.

   Joo, aika moni juna huristaa jo Kannuksen ohi ja varmasti vieläkin tullaan pysähdyksiä sieltä karsimaan. Kohta saatte mennä Kokkolaan junalle. Avaa silmäsi totuudelle: ei siellä oikeasti ole enää mitään. Muutama erikoistavarakauppa ja nekin henkitoreissaan useimmat, sillä ei pitkälle pötkitä. Sori, Kannus kuolee. Tarvitte ainakin 1000 myllyä lisää, että saatte vanhuksille palvelut hommattua.


 • Näiden satojen metrien korkeiden teollisuustuulimyllyjen impulssi-infraäänipaineaaltoilut ulottuvat 60 kilometrin säteelle. Jokaisesta mylllystä lähtevät eri paineaaltoilut eri taajuisilla impulsseilla. riippuu siitä, mihin suuntaan rupellit on asennettu: merelle tai mantereelle. Vaikutus on oksettava luonnolle ja ihmisille. Mitä kauemmin vaikutuksen alaisena on sitä nopeammin ns. ’vanhuuden’ oireet alkavat. Sydämen rytmihäiriöt, tinnitusta, korkea verenpaine, paineen tunne päässä, päänsärky, niska-hartiasäryt, nivelkivut, oksettava olo, levottomat yöt, ripuli jne. Heti, kun ajat 60 km:n päähän pahimmalta tuulivoima-alueelta, oireet helpottuvat. Tunnet ihanaa vapautuneisuutta. Kireys häviää. Ihanaa!

 • jos joku haluaa tulla kokeileen meidänki pihalla. lapojen läpsytys on yleensö sellaista flah,flaf flaf...äääntä KOKOAJAN...aivan kuin lähistölle olis laskeutumassa helikopteri..... tätä kokoajan ! aina vaan uudelleen. miksi nuita voimaloita ei tosiaan voinut viedä johonkin korpeen ,mitä kannuksetsakin löytyy ??? miks ne piti tuoda lähelle keskustaa ?? MIKSI ?? toivottavasi ne myllyjen puuhaajat asuvat tarpeeks kaukana myllyistä,yks jo ainakis pakeni kauemmaks...

  • Näinhän se menee useimpien tuulivoima-alueiden kohdalla, että melumallinnusten mukaan meluhaittoja ei pitäisi tulla lähikiinteistöille, mutta totuus on sitten toinen, kun voimalat alkavat pyöriä. Asukkaat jätetään sitten kärsimään seurauksista. Kukaan ei kanna vastuuta. Melumallinnuksista vaan tehdään sellaisia, että näyttää siltä, että meluhaittoja ei olisi tulossa. Tosi läpikieroa porukkaa nuo tuulivoimatoimijat. Yhtään ei kunnioiteta paikallisia asukkaita, eikä heidän oikeuksiaan. Päättäjät ja virkamiehet menevät myös täysillä mukaan tähän kieroon peliin. Toivottavasti vastuunkannon aika vielä heillekin tulee.

   Mutkalampin alueelle tulee syntymään myös tosi pahoja meluhaittoja, kunhan Google saa voimalansa sinne pystyyn. Ilmeisesti siellä asuu tosi nöyrää porukkaa, joka hiljaa alistuu kohtaloonsa. Yleensähän tuulivoiman puolesta pitävät suurinta ääntä ne , jotka asuvat kaupungeissa tai jotenkin rahallisesti hyötyvät tuulivoimaloista. Tosiasiassa vain ja ainoastaa lähiasukkailta pitäisi kysyä, haluavatko he voimaloita riesakseen.


 • Tapani on positiivinen kuten useat Mutkalampin suunnalla asuvat.

  • Tapani ei asu mutkalammilla


 • Eipä noista rumiluksista ole haittaa, hyvin nukuttaa vaikka lähellä niitä asutaan.

 • Itä-Suomeen tuulivoimaa ei rakenneta, koska se haittaa Puolustusvoimien tutkia. Eikö Kannuksen tutkien tarvitse toimia? Myllyt vaikuttavat myös muihin signaaleihin mm. tv:n näkyvyys heikkenee! Joutuu asentamaan säteileviä lisälaitteita koteihin. Ei kiva!

  • Pitäisi rakentaa ne puolutusvoimien tutkat tänne ensin. ; )


  • Tuulivoimalat eivät haittaa ainoastaa tutkia, vaan myös ihmisiä:

   https://syte.fi/2019/03/10/diagnostiset-kriteerit-tuulivoimaloiden-aiheuttamat-terveyshaitat/
   Kolmanneksi tärkeimmät kriteerit
   Vähintään 3 seuraavista seuraa tai pahenee usein tuulivoimalan toiminnan alettua. Jos toiseksi tärkeimmistä kriteereistä esiintyy oireita (b ja c), muita oireita ei tarvita todennäköisen diagnoosin tekemiseksi. Tutkijoiden kokemukseen perustuen seuraavassa luetellaan yleisimmät oireet:

   doctor-3187935_1280-001Neurologiset:
   a) tinnitus
   b) huimaus
   c) tasapaino-ongelmat
   d) korvakipu
   e) pahoinvointi
   f) päänsärky

   Kognitiiviset:
   a) keskittymisvaikeudet
   b) muistiongelmat tai -vaikeudet

   Sydänperäiset:
   a) kohonnut verenpaine (hypertensio)
   b) sydämentykytys
   c) laajentunut sydän (kardiomegalia)

   Psykologiset:
   a) mielialahäiriöt, ts. masennus ja ahdistuneisuus
   b) turhautuneisuus
   c) ahdistuneisuus
   d) viha

   Sääntelyhäiriöt:
   a) diabeteskontrollin vaikeus
   b) kilpirauhashäiriöiden puhkeaminen tai kilpirauhasen vajaa- tai liikatoiminnan kontrolliongelmat

   Systeemiset:
   a) uupumus
   b) uneliaisuus


  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Oikeusmurha tämä on,ihmisten omaisuusuuden arvo = kiinteistöjen hinta laskee,asumisterveys tuhotaan.Suomessakin satoja ihmisiä on joutunut muuttamaan kodeistaan myllyjen takia.Vielä suurempi joukko kärsii myllyjen takia moninaisista oireista.


 • Ennemmin tuulipuisto naapuriin mitä lestaperhe

 • Tuulimyllyjä ja manneja samassa paikassa ei kannata muuttaa asumaan.

 • No, jopas on Ylivieskan teollisuustuulimyllyt alkaneet niittää ’satoa’. Kuolleita on tullut marras-joulukuussa huippu määrä. Kaikki 60 km:n säteellä teollisuustuulimyllyistä ovat kokeenalaisia. Missään muualla maailmassa ei ole satojen metrien korkeuteen vietyjä valtavia ropellihökötyksiä maavoimaloina!

  Impulssi-infraäänisotku, joka tulee monesta suunnasta yhtä aikaa on tappava. Se aiheuttaa pitkällä aikavälillä: tinnitusta, oksettavaa oloa, pahoinvointia, päänsärkyä, paineen tunnetta päässä, huimausta, ahdistuneisuutta, sydämen rytmihäiriöitä, nivelkipuja, niska-hartia jumeja jne. Tästä tulee painetta lääkkeiden käytön lisäämiseen, joka taas aiheuttaa pahempaa tilannetta jne.

  Oireet loppuvat, kun pääsee yli 60 km:n päähän teollisuustuulimyllyalueista!

  • Miten ne tuulimyllyt vemputtaa tai ääntelee? Itse asun lähellä niitä mutta ei ne mua vemputa tai ääntele ollenkaan..


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miten ne tuulimyllyt vemputtaa tai ääntelee? Itse asun lähellä niitä mutta ei ne mua vemputa tai ääntele ollenkaan..

   eihän ne vemputa jos rahaa tulee, peltorit päässä istut päivät pirtissä ja ratio täysillä,mutta ootappa kun tulee myllyn purun aika, ei se sun 50 000 e purkuvakuus riitä alkuunkaan saat laittaa 200 000 omista rahoista siihen ne sun maanvuokrat menee eikä riitäkkään


  • Anonyymi kirjoitti:

   eihän ne vemputa jos rahaa tulee, peltorit päässä istut päivät pirtissä ja ratio täysillä,mutta ootappa kun tulee myllyn purun aika, ei se sun 50 000 e purkuvakuus riitä alkuunkaan saat laittaa 200 000 omista rahoista siihen ne sun maanvuokrat menee eikä riitäkkään

   Ensinnäkin oon työssä käyvä, eli en istu päiviä kotona. Mulla ei ole minkäänlaista purkuvakuutusta ja kolmanneks en saa minkäänlaista maavuokraa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ensinnäkin oon työssä käyvä, eli en istu päiviä kotona. Mulla ei ole minkäänlaista purkuvakuutusta ja kolmanneks en saa minkäänlaista maavuokraa.

   Kysyin vaan miten ne ääntelee? Nytkään en kuule kuin tuulen äänen vai onko sekin sulle liikaa?


  • Anonyymi kirjoitti:

   eihän ne vemputa jos rahaa tulee, peltorit päässä istut päivät pirtissä ja ratio täysillä,mutta ootappa kun tulee myllyn purun aika, ei se sun 50 000 e purkuvakuus riitä alkuunkaan saat laittaa 200 000 omista rahoista siihen ne sun maanvuokrat menee eikä riitäkkään

   Viimeisin kommentti oli tarkoitettu tähän..


  • Oireet loppuu, kun lopettaa näiden tyhjänpäiväisten kirjoitusten lukemisen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oireet loppuu, kun lopettaa näiden tyhjänpäiväisten kirjoitusten lukemisen.

   Juuri näin. On todella komeita nuo äänettömät myllyt. Koko Kannuksen ilme on muuttunut kehittyneeseen suuntaan, kun niiden valomerta katselee. Enemmänkin mahtuu ja toivottavasti Mutkalammin hanke pääsee pian liikkeelle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Juuri näin. On todella komeita nuo äänettömät myllyt. Koko Kannuksen ilme on muuttunut kehittyneeseen suuntaan, kun niiden valomerta katselee. Enemmänkin mahtuu ja toivottavasti Mutkalammin hanke pääsee pian liikkeelle.

   Äänettömät???? Ovat äänettömiä kun eivät pyöri. Pyöriessään kyllä kuuluu flaah-flaah-flaah. Olen todella pettynyt Kannuksen viisaisiin(?) päättäjiin jotka mahdollistivat tuon kaameuden meidän riesaksi. Helppohan se on tuollaisia päätöksiä tehdä kun itse ei asu vaikutusalueella tai muuten vaan hyötyy. Seurakunta meni vuokraamaan maansa ja näin ollen pilasivat maiseman. Ei ole Kuuronkalliot enää entisensä. Kovin hienosti Kuuronkalliota mainostetaan tuulivoimapuistona, todellisuudessa oikea termi on suurteollisuusalue. Eipä sinne tuulivoima"puistoon" arvaa talvella mennä, pian lentää tuulimyllyn siivistä jääpaakkuja... Sääliksi käy Mutkalampilaisia, heidän maisemansa tulevat pilaamaan hieman useampi tuulimylly. Ja se siivistä lähtevä meteli on heillä sitten moninkertaisempi. Mutta eihän se mitään kun vaan sijoittajille rahaa virtaa, mitäs asukkaista.


 • Minun mielestäni tuulimyllyt ovat komeita ja elämän merkki muuten hiljaisella Keskipohjanmaalla. Myllyt ovat kunniaksi Kuuronkallion alueelle, jonka kalliot on tehty murskeeksi. Tuo murskattu alue ei kuitenkaan kuulu seurakunnalle, vaan seurakunta omistaa edelleen Kuuronkalliolla alueen, jota ei ole myyty murskekäyttöön!

  • Ja tiedätkö, kuinka paljon mursketta kului tuulivoma-alueen teihin, vomalapaikkoihin ja nostoalueisiin? Hirvittää tällaista luonnonystävää tuollainen luonnon raiskaaminen.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  127
  5463
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  75
  981
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  129
  942
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  575
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  21
  395