huippuvalmennus

galigula

Kun Arthur Lydiart saapui Suomeen juoksuvalmentajaksi, asiaa ihmeteltiin että miksi?
Lydiard ilmaisi että Paavo Nurmen maasta löytyy kyllä hyviä juoksijoita kun he harjoittelevat
ja "ilman kipukynnyksen ylittämistä ei tule huippuja" tai jotain sinne päin. Pitää juosta "100 mailia viikossa".
Myöhemmin puollusti Lasse Vireniä amerikkalaisten väitteitä vastaan.

Gustav Bubnik valmensi suomalaisen jääkiekon nousuun. Ja Tzekit-Slovakit voitettiin, yksi huippumaista, ensimmäinen suurvoitto suomalaisille jääkiekossa.

On palkattava sellainen valmentaja joka osaa asiansa kuten Ruotsin ampumahiihtäjien valmentaja
Wolfgang Picler ja sieltä nousee nyt huippuja ampumahiihtoon.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammottava.tyhjyys

      Mitä hyötyä on yrittää valmentaa 27-28 vuotiaista (Iivo, Krista) enää huippuhiihtäjiä. Missä ovat Suomen Frida Karlssonit tai Johannes Kläbot?

      • eUrheilija

        Kyrö valmentamaan niin tulosta tulee parina Hartsa ja Isomehtä.Asmalla voitettiin nyt kaikki mitalit ja uudestaan jaetaan lähi vuosina nyt 2019 kilp.palkinnot.Syytä olla kympin sakissa on saummaa!ODOTA!!!!!!!


    • galigula

      Ei suinkaan siitä ole kyse että vanhaa kaartia paimennettaisiin harjoittelemaan.
      Lasse Viren aloitti kestävyysjuoksuharjoittelut 16-vuotiaan ja voitti kultaa aloituksestaan
      seitsemän vuoden päästä.
      Ruotsi ja Norja; heillä taitaa olla nuorissa se tulevaisuus.

    • MarkkuKiimavirta

      Ja Lyriardin aikana saatiin vielä "valmennusoppia" mm veritankkauksesta..

      • galigula

        Sehän oli ruotsalaisten keksimä juttu; se veritankkaus! Oli aikansa sallittu.


    • säästöä.sekin

      Kun ei ole nykynuorissa huippu-urheiluainesta paria yksilöä enempää, niin ei tarvita mitään huippu-urheiluvalmennusta eikä huippu-urheilujohtajia. Rahat voi satsata suoraan noille urheilijoille ja niiden henkilökohtaisille valmentajille ilman jumalattoman suurta organisaatiota.

    • Vo2Min

      Kerrot englannin kieltä lainatakseni "no pain, no gain".

      Valitettavasti, väitteesi periaatteessa pitää paikkansa, mutta tragikoomisesti ei aivan nykypäivänä pidäkään paikkaansa.
      Juoksukenkien valmistus seuraa nykypäivänä kvarttaalitaloutta. Kipukynnys kyllä ylittyy nykyajan juoksukengillä joka kvarttaalilla, mutta kuitenkin hiukan vääränlaisella kivulla.

      Nykyajan oikukkaat talvet asettavat myös suuria haasteita juoksun harrastamiselle, ja tuovat taas ei toivottua kipua juoksun harrastamiseen.

      Tulevaisuuden juoksijat tulevat afrikan savanneilta missä voi juosta ilman kenkiä. Varmaan tulevaisuuden juoksukilpailutkin käydään afrikan savanneilla.

      Toki kotiympäristöstä saattaisi löytyä paikkoja missä juosta vaikkapa villasukkasillaan, mutta tällöin juoksemiseen tuo omia haasteitaan terävä hiekoitus ym. sora ja ilahduttavan ahkerasti harjoitettu kulkuväylien lannoitus koirien kera.

      Hiihtäminen saattaa olla haastavaa ilman suksia. Suksista en valitettavasti tiedä mitään. Joskus ennen myytiin suksipaketteja, missä oli sukset sauvat ja monot, viime aikoina en ole tuollaisia nähnyt mitä peruskansalainen voisi ostaa. Tietenkin vitsa on väännettävä nuorena, mutta ei harrastuspaikkojakaan ole ilman laajempaa harrastajakuntaa. Juoksukin on olennainen osa hiihtäjien harjoittelua kesäaikaan.

    • Kuokallanousuun

      Nuorten saaminen huipulle on tietysti se tärkein asia tulevaisuudessa. Kuitenkin Iivon ja Kristankin suoritukset paranisivat asiantuntevalla valmennuksella ja optimaalisella harjoittelulla. Iivolla valmennuspuoli onkin ilmeisesti aika pätevää, mutta jostain syystä hänenkin suoritustasonsa on hieman viime kautta alempana. Kristalla taas on joku taantuma menossa. Johtuu varmaan osittain Haaviston uudesta tehtävästä. Muutenkin Haavisto lienee vähän liian leppoisa henkilökohtainen valmentaja Kristan tasoiselle urheilijalle. Joku vähän vaativampi saattaisi saada enemmän kehitystä aikaan. Tietysti valmentajan vaihtaminen olisi vaikeaa noin pitkään jatkuneen valmennussuhteen jälkeen. Jotain korjausliikettä kuitenkin pitäisi tehdä. Kyllä Kristalla potentiaalia olisi vielä vaikka mihin jos vaan motivaatiota riittää ja valmennus ym kuviot saadaan järjestykseen.

      • hocho

        Jotenkin tuntuu siltä että Haavisto koettaa olla liikaa kaikken kaveri, eikä jostain syystä tohdi ottaa riittävän määrätietoista otetta joukkoihinsa. Sillä asenteella jää helposti altavastaajaksi eikä homma toimi kunnolla.


      • ajatteleJärjellä

        Älä Höpise,HAAVISTO POIS KYRÖ TILALLE


    • nopeuskunniaan

      Suomeen pitää saada sellaisia valmentajia, jotka osaavat valmentaa vapaan hiihtoa ja ennen kaikkea vaalia nopeutta. Vaikuttaa siltä, että suomalainen valmennus pilaa nopeat tyypit hiihdättämällä heillä uran alkuun pitkiä kilpailumatkoja ja tekemällä tarpeettoman paljon kestävyysvalmennusta. Toki maailmalla on ollut poikkeuksia kuten Nordhug, jolle oli sama, oliko hiihto perinteistä tai vapaata. Samoissa arvokisoissa hän voitti sekä sprintin että viidenkympin.

      • Kuokallanousuun

        Itse asiassa maastohiihdon kärkikahinoissa on tällä hetkellä aika montakin hiihtäjää, jotka pärjäävät hyvin melkein kaikilla matkoilla. Halvarssonkin sijoittui ihan hyvin viidelläkympillä vaikka on ns nopeushiihtäjä. Molempien tyylien hallitseminen taas on huippuhiihtäjille lähes selviö, paitsi Suomessa. Tuo nuorten hiihtäjien nopeusominaisuuksien tuhoaminen on kyllä ollut Suomessa hämmästyttävän yleistä. Nuorta ihmistä tulisi harjoituttaa nopeus edellä. Kestävyyttä tulee iän myötä ja vastaavasti taas nopeus tuppaa heikkenemään iän myötä. Nämä ovat ihan fysiologisia realiteetteja ja maallikonkin ymmärrettävissä. Toki ihmisten välillä on synnynnäisiä eroja. Jotkut ovat nopeustyyppejä, jotkut kestävyystyyppejä ja jotkut vähän molempia. Nämä erot tulisi ymmärtää ja sen mukaan pitäisi harjoitella. Kokonaan eri kysymys on sitten se, että hiihdossa pitkät kilpailumatkatkin suosivat nykyään nopeushiihtäjiä rataprofiilista ja yhteislähdöistä johtuen. Asialle tulisi tehdä jotain, jotta meillä olisi jatkossakin selkeästi eri tyyppisiä kilpailuja, joissa menestyy erilaisilla ominaisuuksilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe