Suksihuolto

viksisuttuun

Pärmäkosken kolmekymppinen meni kuulemma suksien takia pilalle. No tämä lienee ihan totta, muttä päävalmentajan selittelyt hieman ontuu. Suksissa oli kuulemma "joku uusi pohjamateriaali" jossa ei voiteet pysynyt... ja haistakoon vittu koko äijä, tuskin siellä nyt justiin kristan suksissa on ilmennyt tämä uusi materiaali heikkouksineen ja vielä mm kisoissa? Kai niitä suksia nyt pitää testata ennen käyttöönottoa ja varsinkin jos siellä on jotain uusia materiaaleja?!

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suksissa.juu

      Suksien valinta on urheilijan vastuulla. Krista on huono häviäjä, ei myönnä itsessä olleen vikaa eli 10 kg ylipainoa ja liian vanhaa ikää.

    • durri

      Krista selvästi pulskemmassa kunnossa kuin esim. norjalaiset. Tämä ei voi olla vaikuttamatta vauhtiin. On lapsellista syyttää suksihuoltoa kun syy on itsessä.

    • voitelijat-wittuun

      Suomen hiihtomaajoukkueen suksihuoltajan tehtävät on hyväveli kerhon suojatyöpaikkoja.
      Tämä,,.. mikälie hukkakin pääsi tehtävään suhteilla. Voitelu kiinnosta passkaakaan, pääasia että kuittaa hyvän tilin voitelukeikoista.

      Toisaalta hiihtäjille voisi maksaa vähän enemmän palkkaa, niin saisivat voidella suksensa itse, niin eipähän ainakaan voisi syyttää ketään ulkopuolista huonoista suksista.

    • Niinpää

      Ruotsi sai viisi mitalia. Siinäpä miettimistä

    • Syitälöytyy

      Tyyny yöllä pahasti, puurossa liian vähän suolaa, pikkurillin kynsi lohjennut... Itsessä ja harjoittelun vähyydessä ei koskaan vikaa.

    • happopankki

      No voihan se olla, että suksissa ei paljon eroja ollutkaan. Suksien vaihto ei vaan sopinut Kristalle ja voimat ehtyivät kun olisi pitänyt kiristää ruuvia. Toiset katos maisemaan ja ehkä vaan tuntui ettei uusi pari suksia ollut niin hyvä.

      Sinällään uskomatonta, että samanlainen suksi olisi ollut minuuttitolkulla huonompi. Toisaalta jo se että kaikki muut huiput lähtivät liikkeelle kakkosparilla ja Kristalla oli ainut kilpailukykyinen suksi starttiviivalla. Sama lähtötilanne oli kyllä kaikilla ja nyt näytti että oman kunnon loppumisen syytä etsitään muualta kuin pitäisi.

    • bbbvvv

      Pärmäkosken kolmekymppinen meni pilalle kun hänen voimansa ehtyivät loppuosuudella.
      Typerää syyttää suksihuoltoa. Itse hän oli suksensa valinnut ja testannutkin.
      Lopetettakoon suksien huoltoporukan toiminta ja jokainen hiihtäjä voidelkoon itse omat suksensa niin ei ole ainakaan suksista kiinni jos ei pärjää.

    • NäissäKisoissa

      Jos suksen pohja on valkoinen 10-15 kilometrin hiihdon jälkeen se voi heittää kuusikkoon.

    • JoutomiehenApumies
      • astman_puute

        Ei se Suomalaisten ynnä muiden maiden heikko menestys rahasta ja välineistä olekkaan kiinni. Se johtuu astma lääkkeiden puutteesta.
        https://yle.fi/urheilu/3-10062989


    • Kuokallanousuun

      Tää on harmillista kun syntyy tommosta ristivetoa joukkueen sisällä. Varsinkin nyt kun kulkee huonosti niin ei tarvittaisi yhtään tämmöistä. Saattaa olla että Krista laittoi liikaa suksien piikkiin tuon huonon hiihdon, mutta myös huollon puolelta ylireagoitiin tähän kritiikkiin ja annettiin medialle tarpeettomia lausuntoja asioista jotka olisi pitänyt keskustella auki privaatisti.

      Ylipäätään Kristan tilanne on hankala nyt kun hiihto ei kulje entiseen malliin ja "syyttävä sormi" osoittaa häneen, koska hän oli ainoa naishiihtäjä jolta menestystä odotettiin. Perinteisesti suomalaisessa maastohiihdossa hiihtäjä ei saa hankalassa tilanteessa mitään kunnollista tukea johdolta, valmennuksesta eikä huollolta eikä välttämättä edes kollegoilta. Äärimmilläänhän tämä nähtiin aikoinaan 2001 dopingjupakan aikoihin.

      Jotain on mennyt pieleen kun hiihtäjä on kolmen nousujohteisen kauden jälkeen melkeinpä taantunut. Vääjäämättä tulee mieleen, että Haaviston kaksoisrooli on heikentänyt Pärmäkosken valmennusta aikaisempaan nähden. Haavistokaan ei ole julkisesti juurikaan asettunut Kristan tueksi, eikä tietysti oikein voikaan johtuen kaksoisroolistaan. Ei ole varmaankaan helppo tilanne urheilijalle tämä. Kyllä siinä saattaa olla henkinen puoli kovilla ja joskus lähteä vähän turhan kärkevästi kommenttia suuntaan jos toiseenkin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1769
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1674
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      64
      1513
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1505
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1485
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1392
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe