Ampuminen sisätiloissa

Minä840373528

Omistan teollisuusalueella pitkän hallin, jossa voisin silloin tällöin käydä ampumassa pieni kaliiperisella kiväärillä. Aseessa myös äänenvaimennin.
Onko tällainen sallittua puuhaa, vai tarviiko jonkun luvan poliisilta?

8 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Eiköhän sitä jokainen, saa hallissaan tehdä mitä laillista tahansa. Kunhan kuulat ja pauke pysyy sisällä.

 • Ainoa, mikä poliisia voi kiinnostaa on vaaran aiheuttaminen.

  Tee kunnon luotiloukku, jolloin luodit jäävät sinne eikä tule kimmokkeita. Toinen asia, mikä kannattaa huomioida on lyijypölyn leviäminen. Lyijy vaikuttaa haitallisesti keskushermostoon, joten luotiloukuss tulee olla hyvä koneellinen poisto ja suodatus. Jos vain ammut, niin lyijy sotkee sisätilat hyvin nopeasti.

 • Kaikkein parhaiten asia selviää kun kysyt asiaa poliisilta. Laadi ensin tarkka selvitys hallussa tapahtuvasta ampumaharrastuksesta.

 • kunhan ulkopuolisille ei aiheudu vaaraa tai meluhaittaa.

  • Siinäpä se juuri vaara piileekin, on hyvin monenlaista ihmistä arvioimaan aiheutuuko sivullisille vaaraa ja entäpäs ampumamelu? Kuinka kauas kuuluu laukaukset, nykyään ihmiset ilmoittaa herkästi poliisille jos vaikka mattoja tamppaa kovakouraisesti että siellä ammutaan sarjatuliaseella!!!


 • Tuollaisesta tuli mieleen että: eikös nämä pikkukuulaiset, pieniä kuulia on niissä, muovisia, niillä voisi harrastaa tarkkuusammuntaa hyvin sisällä, sitten vaan ilmapistoolitauluja ja vaikka joku sopiva styroxilevy vaika taustalle, jos tarkkuusammuntaa haluaa sisällä harrastaa.

  Itse olen suunnitellut kaksikin tuollaista taljavarsijousta, vetolujuus tietysti säädettävä max. 200lbs, pitää olla isot tilat sitten kun tuollaisilla ampuu pitkiä matkojakin tarkkuutta, mutta tuollaiset ovat äänettömiä, korkeintaan kuuluu pieni teräksinen ZING-ääni kun nuoli lähtee.

  Sinänsä ammunta on hyvä harraste kun se hoidetaan oikein, isä osti minulle ensimmäisen ilmakiväärin kun olin 13-muistaakseni.

 • Keskellä Helsinkiäkin on ns kaupallisia sisäampumaratoja joten paikan sijainnista ei ole ainakaan kiinni. Kaupallien rata tarvitsee luonnollisesti luvat muista ei tietoa.

  Lyijypöly on todellinen terveysriski sisällä ammuttaessa joka kannattaa ottaa tosissaan.

 • Turvallisuus ainakin kiinnostaa. Vahingonlaukauksessa peltiahllissa, luoti menee pellistä läpi juurikaan vauhtiaan hidastamatta ja voi olla ympäristölleen vaarallinen.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.