Liian vähän opintopisteitä, tuki lakkautetaan, ei saa töitä?

jooooooo

Itselläni on opiskelut takana, mutta uteliaisuudesta haluaisin tietää.

Kelahan seuraa opintojen edistymistä ja lakkauttaa opintotuen, jos opintopisteitä kertyy lukuvuoden aikana liian vähän. Tämän jälkeen opiskelija saa yleensä toimeentulotukea välttämättömiin menoihin. Kelan sivuilla on tällainen maininta asiasta:

"Jos opintotukesi on lakkautettu, koska et ole edistynyt opinnoissasi riittävästi, sinun on mahdollisimman pian suoritettava sinulta edellytetyt opinnot. Kohtuullisena aikana pidetään enintään yhtä lukukautta."

Mitä jos opiskelija ei saa lukukauden aikana kerättyä puuttuvia pisteitä? Leikataanko perustoimeentulotukea? Pakottaako Kela opiskelijan ilmoittautumaan työkkäriin? Mitä jos opiskelija ei saa työkkärinkään avustuksella töitä? Heitetäänkö sitten opiskelija kadulle kerjäämään?

Kunhan kyselen.

1

<50

Vastaukset

 • Toimeentulotuki on viimesijainen tuki. Sitä saadakseen työikäisen ja -kykyisen on ilmoittauduttava työkkäriin, ellei sitten opiskele tai ole perhevapaalla tms. Opiskeluksi ei katsota muutaman opintopisteen suorittamista lukukaudessa. Tuloksetonta opiskelua ei tueta.

  Työkkäriin ilmoittautumisen jälkeen voi saada työttömyysetuutta, joka ehkä sitten sulkee pois toimeentulotuen. Töitä siis ei tarvitse löytyä, mutta oma etu olisi päästä töihin. Palkka on parempi kuin työttömyysetuudet.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  231
  3443