Ostaako tai haluaako joku vanhoja kameroita

Harrastaa

Ostaako kukaan vanhoja perinteisiä filmikameroita . Aikoinaan ne oli hyviä ja käyttökelpoisia Nikonia ja järeämpää suuremman koon kameroita ja optiikkaa. En oikein tiedä voisiko optiikasta tuunata digikameroille objektiiveja eli sopisko yhteen en ole kokeillut. Mutta lasitavaraa on monta pakkilaatikkoa. Heitänkö pois vai voiko joku vielä käyttää. Ennen ne maksoi useamman kymppitonnin. Nyt ei kai mitään. Mutta edelleen ne ovat ihan ok kameroita . Harrastaakohan joku vielä filmille kuvaammista. Ei varmaan kukaan vastaa, mut vaikea olis heittää veks.

12

2067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nikonni

      Mullakin on sellainen Nikon a tai f 1 kaikilla mukavuuksilla.

    • niikkon
    • adapteri_aatu

      "En oikein tiedä voisiko optiikasta tuunata digikameroille objektiiveja eli sopisko yhteen en ole kokeillut".

      Kyllä noita vanhoja filmikameroiden objektiiveja ( Nikkorit, Canon FD, Olyn Zuikot jne) voi käyttää huoletta peilittömissä ( Sony, Fuji, Canon etc) adapterien kanssa.

    • Anonyymi

      Väittävät maikkarin netissä, että vanhat filmikamerat ovat arvossaan tänä päivänä:
      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/loytyyko-sinulta-joku-naista-aarteista-vanhat-filmikamerat-myyvat-kuin-haka-moninkertaisesti-kalliimpi-kuin-uutena/8286372

      Koskeekohan tuo taas vain jotain harvinaisia kameramalleja mitkä oli uutena niin kalliita, ettei niitä ole kuin harvoilla alunperinkään.
      Liekö tavallisella filmipokkarikameralla mitään arvoa vieläkään, esim. itsellä on vm. 1994 Polaroid filmipokkari kaapissa tallessa.

      • Anonyymi

        Jostain harvinaisuudesta voidaan maksaa paljonkin, mutta perusjärkkäreistä, kalleimmistakin ammattimalleista, saa vain jokusen kympin.

        Vanhoja optiikoita voi käyttää kyllä uudemmissa digikameroissa, mutta aika kömpelöä se on. Käsitarkennus, voi olla, että automaattihimmennintäkään ei ole, eli joko tarkennetaan ensin, sitten himmennetään, tai optikka on koko ajan täydellä aukolla. Ei oikein vastaa nykyajan vaatimuksia. Voi toimia maisemakuvauksessa ja makrona, ei tilannekuvauksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jostain harvinaisuudesta voidaan maksaa paljonkin, mutta perusjärkkäreistä, kalleimmistakin ammattimalleista, saa vain jokusen kympin.

        Vanhoja optiikoita voi käyttää kyllä uudemmissa digikameroissa, mutta aika kömpelöä se on. Käsitarkennus, voi olla, että automaattihimmennintäkään ei ole, eli joko tarkennetaan ensin, sitten himmennetään, tai optikka on koko ajan täydellä aukolla. Ei oikein vastaa nykyajan vaatimuksia. Voi toimia maisemakuvauksessa ja makrona, ei tilannekuvauksessa.

        Eli filmipokkareista ei kannata edes puhua, eli koko uutinen oli taas ihan höpöhöpöä ja väärin otsikoitu, vain kalliit ja harvinaiset kameramallit ovat arvokkaita, mutta niinhän kaikki muukin uutena kallis ja siitä johtuen vanhana harvinainen. Varmaan filmipokkaritkin ovat jo tänä päivänä harvinaisempia kuin aikoinaan uutena, mutta kun on tusinatuote, halpaa suursarjatuotantoa, niin ei ole arvoa vanhanakaan vaikka olisi maailman ainoa jäljellä oleva kappale...

        Järkkäriä mulla ei ole vieläkään, pelkkä digipokkari ja puhelimen kamera. En pysty hyväksymään järkkärien hirvittäviä hintoja pelkkään harrastelukuvaukseen.


    • Anonyymi

      Ostaa. Ei maksa paljoa. Kameratori mm. ostaa. Sillä on liikkeet Tampereella ja Helsingissä.

    • Anonyymi

      Torille perustat wanhanajandigipirttikirppiksen...

    • Anonyymi

      Sehän on nyt muotia kuvata /kerätä filmikameroita:

      Löytyykö sinulta jokin näistä aarteista? Vanhat filmikamerat myyvät kuin häkä – "Moninkertaisesti kalliimpi kuin uutena". 11.11.2021. Kameratorin perustaja ja toimitusjohtaja Jussi Lehmus kertoo, että aktiivisten filmikuvaajien kanta on kolminkertaistunut Suomessa viime vuosina. – Kamerat ovat muotia. Kukaan ei enää absoluuttisesti keräile kameroita, mutta niitä ostetaan ihan ilosta, Lehmus kertoo.

      Tämän hetken trendikkäin kamera on Olympus MJU ll. Sen hinta liikkuu kolmensadan euron paikkeilla, vaikka vielä vuonna 2005 sen sai kaupasta satasella.
      Toinen tällä hetkellä trendikäs kamera on Contax T2. Sen voi saada itselleen noin 1 500 eurolla. – Se oli ennen muutaman satasen, kunnes Kardashianin siskokset kävelivät Contaxit kädessään Met Gaalaan.

      • Anonyymi

        mitä vaan Kardaaniakselit tekevätkään, sitä lammaslauma seuraa perässä... :/


    • Anonyymi

      Aloittajallahan saattaa olla vaikka kymmenientuhansien aarre hyppysissään.

      Riippuu tietysti kuinka noita on säilytetty.

      Autotalli yms. kylmä eli lämmittämätön varastotila ei sovi kameroidenkaan säilytykseen. Vaihteleva kosteus ja lämpötila tuhoavat pian elektroniikan ja muutakin.

      Hyönteiset yms. elikot ei myöskään saisi päästä asustelemaan laitteissa.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe