miten gerbiili otetaan käteen?

ostoa miettivä

laitetaanko käsi häkkiin ja odotetaan että gerbu tulee itse käteen?
Sitten kun ovat tottuneet tarpeeksi, niin ruukaatteko pitää sylissä omianne?
Otetaanko kämmenen sisälle ja sitten syliin vai?
Mulla on hamsu ja olen miettinyt gerbiilien ostoa, ja nyt sitten kyselen niiden käsittelystä, miten käsittely aloitetaan ja totuttaminen?
Oppivatko tuntemaan oman nimensä, niinkuin hamsutkin?
Muuten olen ottanut selvää muista asioista mutta tämä käsittely, kädelle ottaminen yms on vielä epäselvää!
Kaikki tieto tervetullutta!

9

1918

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • naglo

   gerbut on vähän erilaisia kuin hamsterit. ne on tosi vikkeliä ja enemmänkin sellasia "katseltavia" lemmikkejä eli jotkut ei vaan viihdy sylissä (jos niitä voi ylipäänsä pitää sylissä ;). mutta onhan ne ihan mukavia muuten. kädessä tietty niitä voi pitää, mutta ne kyllä yrittää välillä lähteä karkuun... mutta eiköhän se paras tapa ole houkutella gerbu kädelle vaikka auringonkukansiemenen avulla, johon voi kuitenkin mennä aikaa. mutta gerbut ovat luonteeltaan uteliaita eläimiä joten kyllä ne lopulta uskaltaa tulla :) ja sitten kun gerbu on kädessä, niin pitää olla varovainen ettei sitä tiputa lattialle ja muistaa, ettei hännästä saa vetää tai ottaa kiinni. tuosta nimen oppimisesta.. ei ainakaan mun gerbiilit oppinu koskaan nimiään (tai sitten jos oppikin en vaan tienny sitä ;) mutta luulen ettei gerbiilin aivokapasiteetti oikein riitä tuohon nimen oppimiseen :) ehkä jotkut luulevat, että heidän gerbiilinsä ovat oppineet nimensä, vaikka ne vain tosiasiassa reagoivat ääneen. no tuossa oli ainakin jotain tietoa, toivottavasti siitä on apua.

   • kata:)

    kyllä gerbiileitä saa ottaa hännän tyvestä kiinni(siis ei hännän päästä eikä keskeltä).. kyllä toiset gerbut tulee käteen mutta toiset ei taas.. joten ne voi tavallaan "kauhasta" sieltä.. (jos ymmärsit)


  • gerbbu-tyttö

   moi!
   kokemuksen tuomalla tiedolla voin sanoa, että gerbiilit ovat todella vilkkaita (eivät semmoisia lutukoita kuin hamsut, jotka istuvat kädellä) ja yleensä ne kädessä ollessaan todella vain ajattelevat karkuun vilistämistä. ;)
   mutta tietysti yksilöerojakin saattaa olla.
   paras tapa saada gerbiili (ja nopeinkin) kiinni on laittaa toinen käsi sen nenän eteen ja sitten nostaa se ylös hännän juuresta, ei päästä. jotkut gerbut tosin istuvat paikallaan kun niitä rapsuttaa päästä (itselläni yksi sellainen)
   mutta yleisesti gerbiilit eivät ole ns. sylijyrsijöitä. :/

   t. janita

  • Gerda

   Enstes taas että häkki ei ole suotava, vaan tulisi olla terraario.
   Gerbun voi nostaa aivan hännän tyvestä ädelle, mutta ei roikotusta. Voit toki houkutella gerbiiliä kädellesi jollain herkulla tms.
   Ja voit toki myös nostaa sen, ilman hännästä ottoa, mutta ole varovainen ettei gerbi hyppää tai lähde pakoon.
   Itsellä gerbiilit ovat ihmiseen tottuneita ja eivät mitään kovin radikaaleja pyrähdyksiä tee, eli hyvin pysyvät hallinnassa, vaikkakin ovat eloisia :)
   Itse joskus ensimmäisten gerbiilien minulle saavuttua, menin esm. wc istuskelemaan ja gerbujen kanssa oleilemaan, juoksentelivat selkää pitkin ja jaloittelivat, sitten kun olivat kesympiä juoksivat sängyllä ym.
   Nimen tunnistamiseen en oikein usko, mutta ääneen (joku taisikin jo mainita) taikka värähtelyyn varmaankin??? ei kyllä tietoa..

  • gerbu jäbä1

   moi.
   mulla on kaks niitä vaikka ei ole kotona mut niitä pitää ottaa hännän tyvestä pitää varoa jos se purasee niin ei tiputa

  • hyppymyyrä

   Laita mantelirouhetta hieman käteen ( namia, löytyy kaupoista ) ja anna gerbiilin maistella, voit " kaapata " gerbiilin käteen ja nostaa syliin :3

   ( ei herkkähermoisille ) = kasta käsi hieman gerbiilinpissassa, anna gerbiilin tulla käteesi, lopulta se tulee käteesi! ( kaverin vinkki )

   - Muista että hanki 2 gerbiiliä, jos olet aloittelija!
   - Älä osta eläinkaupasta gerbiiliäsi, ne voi olla sairaita tai muutenkin EI -kesyjä eivätkä ehkä koskaan kesyynny! Kasvattajalta siis
   Itse erehdyin ostamaan gerbiilit elinkaupasta, terveitä mutta EI -kesyjä ole ollut aina, totutin ne muttei kannata ottaa riskiä totuttamisen suhteen!

  • Eläimet

   Gerbiilit tykkää yleensä kiipeillä sua pitkin jos on suhun jo HYVIN tottunut!!!

  • Anonyymi

   Omat gerbiilini eivät tykkää olla sylissä ja lähtevät karkuun. Todella todella harvoin tulee itse kädelle ja vaikka herkkua yrittää antaa niin pitää paljon etäisyyttä. Mitä voisin tehdä? Gerbiilit on ollut meillä jo 5 kk.

  • Anonyymi

   Mua pelottaa ottaa gerbiili käteeni sillä minua pelottaa että se nousee käsiä pitkin ylös ja hyppää lattialle ja karkaa😕

   Voiko noin edes käydä?
   Ja mistä hännäntyvestä pitää ottaa kiinni??

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   4085
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   215
   2768
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   62
   1329
  4. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   330
   1197
  5. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   62
   995
  6. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   66
   862
  7. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   71
   846
  8. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   37
   841
  Aihe