E.Orlandi/v.1983Vatikaani

korppiatri1

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006025094.html

Päätin laittaa avauksen tänne tästä jo ikivanhasta jutusta, ja silläkin uhalla, että harvemmin täällä käydään ulkomaisista katoamisista kovinkaan vilkasta keskustelua.
Kuitenkin Emanuela Orlandin jo 1983 tapahtunut katoaminen on saanut viimeisen vuoden aikana taas uusia piirteitä, ja lisäksi Vatikaani katomispaikkana on kovin harvinainen. Lisäksi Orlandin katoamiseen liittyy niin paljon huhuja ja outojakin piirteitä, että luulisi monia salaliittonälkäisiä ainakin juttu kiinnostavan, vaikka enemmän raadollisia syyt saattavatkin olla.

Emanuela Orlandi katosi siis kesäkuussa 1983 Vatikaanista, hän lähti musiikkitunnille, eikä palannut koskaan. Monesti on epäilty että hän joutui jonkin "yhteiskunnan eliitin" jäsenistä koostuvan seksikultin vangiksi, ja tällä linjalla on mm.Orlandin perheen asianajajan mukaan jopa perusteita. Myös mm.mafiaa, eri maitten salaisia palveluja ja silloista Italian vapaamuurareiden P2 - looshia (joka suunnitteli vallankumousta, joka johti vapaamuurariuden kieltämiseen maassa) on epäilty olleen Orlandin katoamisen takana. Tyttö oli kadotessaan vain 15 vuotias, ja perhe asui Vatikaanissa, Orlandin isä toimi Vatikaanissa poliisina.

Viime kesänä eli yli 35 vuotta katoamisen jälkeen Orlandin perhe sai enkelipatsaasta otetulla valokuvalla varustetun kirjeen, jossa luki salaperäisesti "katsokaa sieltä minne enkeli osoittaa". Tätä hautaa on toistaiseksi tutkittu vain pintapuolisesti. Voisiko kyse olla oikea vihje, joka tapauksen ratkaisisi, ja selviääkö koskaan mitkä olivat todelliset syyt 15v vatikaanilaistytön katoamiseen??!!

10

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräjanne

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e15b2106-4dfd-4529-ae68-2d1f0e82285a

      Kuinka paljon Italian katolilainen yms.kulttuuri sitten salaa?! Ent.pääministeri Berlusconi (joka muistetaan takavuosilta mm.suomalaisen ruuan mollauksestaan) on taas kohun keskellä, ja tällä kertaa tapaukseen liittyy myöskin hämärä marokolaistaustaisen mallin kuolemantapaus.

      Tapauksen yhdistää (todennäköisesti) Orlandin katoamiseen alaikäisten hyväksikäyttö, ja kuka tietänee miten järjestelmällistä se Italiassa oli/on nyttenkin?! Ja esim.Berlusconi on asemallaan saanut yleensä oikeudenkin puolelleen, miten paljon siis isokenkäisten vastaavista rikoksita vaietaan, jos todistajiakin saaneet tapaukset päättyvät tavalla tai toisella ilman tuomioita?!

    • Anonyymi

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006161842.html

      Ovat antanet Vatikaanista luvan avata hautoja, joiden on vihjattu kenties olevan Orlandin viimeinen leposija.
      Usein on totta tosiaan suomalaisissa jutuissa mainittu Orlandin isän toimineen Vatikaanissa poliisina, mutta tässä jutussa kerrotaan, että oli Vatikaanin pankissa, kumpi lienee tässä oikea ammatti!?
      Kiintoisa tapaus joka tapauksessa, ja jos tämä joskus ratkeaa, niin ties mitä muuta salattua voi paljastua samalla kertaa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006187539.html

      Ei ole löytynyt vieläkään 1800 lukua tuoreempia luita.
      Mitenhän olisi jos Vatikaani laittaisi arkistojensa oheen haudatkin sellaiseen järjestykseen, että voisi tietää kuka siellä lepää ja missäkin??

      • Anonyymi

        Näitä hautoja on kunnostettu satojen vuosien aikana,ja silloin luut siirretään haudasta puhdistettavaksi. Eiköhän tämänkin hautatarinan takana ole joku teinijekku, teinit lukeneet tarinan ja siitä intoutuneet keppostelemaan uhrin läheisiä.


    • Anonyymi

      Pitäisi teineille sitten olla tarkkaa tietoa Vatikaanin haudoista.

      Ei kyllä mielestäni teinit norkoilee jossain ihan muualla kun Vatikaanin hautausmaalla. Luulen kuitenkin että takana on joku taho, joka luuli tietävänsä jotakin, mutta kaiketi arvaus ei sitten mennytkään ihan oikeaan.
      Toisaalta jos tietoa olisi (viestin lähettäjällä), niin olisi ehkä voinut muutakin paljastaa Orlandin oikeasta kohtalosta. Luulisi että olisi jotain muutakin sitten tiennyt.

    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0aa9c025-0bc5-4b16-91f1-e8ec55411ddb

      Italian kenties tunnetuinta katoamistapausta jaksetaan vielä pitää yllä. Ja omaisetkin toivovat, että tapaus vielä ratkeaisi.

      Nykyisin on Vatikaanin virallisena linjana läpinäkyvyys. Paljonkohan on Italiassa kaikkiaan esim.noilta ajoilta tuonikäisiä kateissa?! Jutussahan mainitaan myös Mirella Gregorin, joka katosi 40 päivää ennen Orlandia ...

    • Anonyymi

      Dniprossa kuoli eilen ainakin 10 ihmistä.
      Yksi kuolleista oli 15-vuotias tyttö...

    • Anonyymi

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009616845.html

      Uutta kertomusta Emanuela Orlandin katoamisesta. Netflix - sarjassa mm.lapsuudenystävä kertonut Emanuelan joutuneen jonkun "Paavin läheisen" ahdistelemaksi.

      Tapauksen selviämiseen johtavat todisteet ovat kuitenkin suurista kohujutuista huolimatta antaneet toistaiseksi odottaa.

    • Anonyymi

      Tuon iltasanomien jutun mukaan tyttö oli vihainen kun lähti koska veli ei ollut vienyt häntä huilutunnille. Samalla tavalla siis vihapäissään lähti kuin ristikangaskin kotoaan. Mitähän teinin aivoissa silloin tapahtuu, ottaako riskejä ja hyppää jonkun tuntemattoman kyytiin?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe