Aihe

Eläketuki 2

Eläkkeelle

Eläketuki 2 tai Lex Lindström 2 saisi kaatua hallituksen mukana. Eläketuki 2 eriarvoistaa työttömät työmarkkinatukimäärän mukaan. Jos joku on vaikka tehnyt korvessa kotonaan töitä ilman tukia, heivataan pellolle 65 vuotiaaksi saakka!

13

<50

  Vastaukset

  • Turha on toiveesi. Ei kaatunut koska laki on hyväksytty jo eduskunnassa yksimielisesti ja presidentti on sen vahvistanut, sen kumoaminen vaatii uuden eduskunnan päätöksen. Koska kukaan ei sitä vastustanut niin tuskin sitä uusi eduskunta kumoaa.
   Eläketuki ei estä työn tekemistä ja sitä ei ole pakko hakea joten saa edelleen korvassa tehdä kotonaan ihan mitä lystää vaikka ilman tukia , siihen se ei vaikuta. Ainakin täällä päin on pelloilla vielä yli puoli metriä lunta ja moni on ainakin tuosta olohuoneen ikuunasta näkyvälle pellolle itsensä heivannut suksien kanssa iästä riippumatta, aamulla siellä pyöri latukonekin.

  • Sen sijaan aktiivimalli kakkoselle kävi köpelösti. Tekisi ihan mieli sanoa että kjiäh kjiäh mutta jätän sanomatta ettei joillakin mene naama norsunvitulle 😁

   • Kuka noihinkaan uskoisi.


   • joseitäysipelle kirjoitti:

    Kuka noihinkaan uskoisi.

    Ei tuo ole uskonasia. Sellaiset lait jotka on hyväksytty ja vahvistettu ovat voimassa vaikka hallitus vaihtuukin mutta kun aktiivimalli 2 on vasta suunnitteilla eikä ole vielä laissa niin se ei tule voimaan ennen kun eduskunta on sen hyväksynyt ja presidentti vahvistanut. On sitten kokonaan eri juttu jos huhtikuussa valittava uusi eduskunta tekee lain tuosta aktiivimalli kakkosesta, minua se tuskin enää koksee kun pääsen eläketuelle 1.10.2019 ellei jostain ihmeen systä uusi eduskunta kuomoa tuota eläketukilain muutosta jonka nykyinen eduskunta hyväksyi yksimielisesti ilman äänestystä kahteen kertaan ja prsidentti sen vahvisti.
    https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L6P77

    Onko sinulla esittää vastaperusteluja asiaan?


   • No mitäs se hyödyttää perustoimeentulotuen saajaa, jos joku ei työllisty ei se työllisty noillakaan tempuilla. Pankista et saa mitään vaikka kuinka tuputettais yrittäjyyttä. Mikään kelan asiakas ei muutakaan minnekään koska rahaa ei vain ole.


  • Tapan jonkun, onkos sitten kijäh kijäh kjöh kjäh, ilmainen asunto loppuiäks kijäh.

   • No jopas keksitkin omaperäisen kommentin. Ei kukaan oo ennen tommosta kirjoittanutkaan että tappaa jonkun niin saa ilmaisen asunnon.. Onpas varteenotettava neuvo. Vuoden paras ehdotus. Aivan hulvatontaahihihahahohohuaahbuaahh..


   • No niin moni tekee sitten, onkos sitten hulvatonta, hihihihohohhohahaha.

    Ei niit tyhmiä muuttojakaan mitkää papatkaan ala maksaa, hihihihohohohehehhehahhah.


  • Vankilat ovat tupaten täysi nykyään matuja, koita siinä lusia jatkuvien tappeluiden ja huudon keskellä.

   hijah hijah hijah

   • Mutta on pa kuitenki ilmainen asunto lippuiääkkssiihihihihohohaha. Ja kaiken lisäksi Matu huonekaverinahahahohohihi..


  • Täytyy sanoa että elämä helpottui paljon LL2:n myötä. Enää ei ole täysiä kuukausia kuin huhti, touko, kesä, heinäkuu kun Kela ryhtyy lähettämään eläketukihakemuksia varmoille tapauksille. Itse kuulun noihin tapauksiin. Mutta tie on ollut kivinen ja raskas kun työttömyyskaudet alkoivat toukokuussa 1992. Itse muutuin radioaktiiviseksi työttömäksi kun Nokia potkaisi pellolle ja tuosta ei ole kunnon työsuhdetta syntynyt. En yhtään ihmettelisi vaikka Nokian aikaiset mustatlistat olisivat vielä voimassa ja mitä noihin entisistä työntekijöistä runoillaan.

   • Varma tapaus minäkin olen eläketuelle. Minun työura katkesi lokakuussa 1992, alkoi lomautuksella toistaiseksi ja päättyi firman konkurssiin keväällä 1993. Sen jälkeen on ollut vain 1-12 kk palkkatukipätkiä ja kursseja tuli käytyä kymmenkunta joista suurin osa ihan huuhaata mutta yksi ihan hyväkin mutta työllistymiseen ne ei johtaneet. Nyt on sitten ollut viimeiset 7 vuotta hiljaisempaa eli ei mitään. Elämä siis jatkuu entisellään syskuun jälkeen mutta laskin että parisataa euroa enemmän jää käteen kuukaudessa. Kelan tiedoissa minulla on "pirunmerkki" joten voipi hyvinkin olla että Kela yrittää vielä syksyllä kampittaa jotenkin mutta yritykseksi se kyllä jää kun on ollut tapana pitää nuo Kelan virkanilkit nyrkin ja lain välissä, viksevät vielä siitäkin mutta muuta eivät mahda.


  • Rahat tulloo sekunnilleen samoina päivinä, helepottaahan se.
   Niija saa nukkua aamulla. ZZZzzzzzz.....

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   6078
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   63
   5211
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   264
   3410
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   61
   2495