Suomen hiihto romahti!!!

KuningasKläbö

Kun hiihdon olympivoittaja Sami Jauhojärvi sanoi koko kauden mennee penkinalle,oli hän väärässä tai sitten hän halusi ilmaista asian hieman varovammin mitä todellisuus todellisuudessa onkaan.
Nimittäin ei maamme hiihtokausi tulosten valossa umpisurkean ja täysin ammattitaidottoman päävalmentaja haaviston johdolla penkinalle mennyt, se meni helvetin paljon syvemmälle.
Kaiken kruunasi suomea seefeldin kisoihin edustamaan valittu iivo niskasen pelleilyksi mennyt taktikointi jättää mm-kisojen 50km väliin(maailman parhaat mieshiihtäjät edustavat maitansa tässä kilpilussa)ja osallistua holmenkollenin kisaan, parhaat kun siihen eivät palautua kerkiä.
Kuten jo jopa sääliäkin herättävän tuloksen tiedämme, yli neljäminuuttia kärjelle turpaan ottaneena ja kilpailun jälkeen täysin naurettavan suksien syyttelyn aloittaneena, me suomaliset kestävyysurheilun ystävät kutsumme tälläisia urheilijoita kakkahousuiksi.
Maame paras mies hiihtäjä on tällä hetkellä maailmancupin kokonaispisteissä umpisurkealla sijalle seitsämäntoista, lähes 1000 pistettä kärjelle jääneenä.
Voidaan kait sanoa jo kylmänä faktana, nyt kun mieshiihtomme on vajonnut jo lähes maamme mäkihypyn tasolle että suomen hiihto on romahtanut!

13

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JoutomiehenApumies

      No onhan meillä sentään kisojen komein ja kallein huoltorekka.
      Kuitenkin valitaan väärät sivakat ja väärät voiteet olivat lylyn ja kalhun pohjissa.

      https://imgur.com/a/Nh1US2L

    • osaamista

      Huoltorekka pitää ohjelmoida tietokonemiehilla voitelemaan sukset liukkaiksi ja valitsemalla oikea jäykkyys kullekin kelillä. Ei muuta kuin syöttämään tietokoneelle lumen ja ilman lämpötilat, lumen kosteus ja karkeus, hiihtäjän paino jne. Sitten suksirekan tietokone valisee suksipakasta oikeat sukset ja voitelee ne niin liukkaaksi, että norjalaiset ja ruotsalaiset jäävät vilauksessa taakse. Rekan uusi nimi voi olla huolto- ja automaattirekka, ja muilla tietysti käy kateeksi tälläinen "tietokonedoping". Jos hiihtäjät eivät tämänkään jälkeen menesty, he voivat moittia rekan tietokonevoitelua.

    • Blogiin kommentoiden ..TOTTA ...mietin muutamia pitkiä hiihtomatkoja katsellessa ,että tuleeko siellä loppupäässä ensin suomalainen vai muutaman kerran suksilla käynyt joku kreikkalainen tms.
      Suomen hiihto on niin surkealla tasolla ,että ei oikein viitsi kirjoittaa mitään.

    • miten_nyt_sanoisi

      "Harrastelijoiden puuhastelua".

    • kylmäRinki

      Eikös huoltopäällikkökin ole Hukka joten hukassa ollahan sanan mukaisesti.Ei puhuta totuutta kun suksi ei luista vaan syytetään itseä .Tämä on sirkus koko hiihto porukka valmentajia myöten.TV studiota myöten.

    • DownToTheRiver

      Sillä seikalla, mitä SuomiKaksneloseen kirjoitetaan, ei välttämättä ole mitään tekemistä tosiasioiden kanssa. Monet mielipiteistä voidaan luokitella samaan kategoriaan kuin perslävet: jokaisella on siis omansa.

      Kerron kuitenkin oman näkemykseni. En pidä Kläboa (kysymyksessä ei siis ole Kläbö) hiihtokuninkaana. Sprinttihiihtokuningas hän kyllä on. Yhä edelleen katson, että hiihtokuninkaat määritetään normaalimatkoilla ja väliaikalähdöissä.

      En ole kieltämässä oikeuttasi mielipiteeseesi ja sen esittämiseen siitäkään huolimatta, että olet paljon huonompi kirjoittajana kuin Iivo Niskanen hiihtäjänä. Suosittelen sinua miettimään, mitä tarkoitettaneen lainauksella Bruce Springsteenin laulusta The River:

      "Is a dream a lie if it don't come true
      Or is it something worse"

    • nuoriahuipulle

      Hiihtopiireissä kosiskellaan muita muita Euroopasta ja maailmalta mukaan. Sen tähden perinteinen hiihto ja väliaikalähdöt ovat menossa unholaan. Välinevalmistajat sun muut tahot haluavat sitä. Media ja ennen kaikkea televisio, haluavat vetäviä kilpailuja yleisölle, sprintit ja yhteislähtökilpailut. Maailman cupeissa taitaa vapaahiihto olevan paljon suositumpi kuin perinteinen. Maastohiihto on maailmalla suppea urheilulaji eikä enää kiinnosta suuressa lajikirjossa nuoria, koska monessa muussa urheilulajissa ei tarvitse harjoitella niin paljon ja rankasti. Norja ja Ruotsi tekevät Venäjän ohella joitain asioita paremmin kuin muut. Kyseisissä maissa 20 - 25 -vuotiaat pärjäävät huipulla mallikkaasti.

    • DownToTheRiver

      Ymmärrän hyvin, että media haluaa säätää hiihdon asioista. Ongelmana on kuitenkin se, että maastohiihto tulee häviämään mediapelin. Ampumahiihto voittaa maastohiihdon mennen tullen, sillä siinä ammunta on luonnollinen hajottava tekijä. Pikakilpailut, takaa-ajot ja massalähdöt toimivat hyvin.

      Maastohiihtoon massalähdöt sopisivat paljon paremmin, jos hiihtoreittejä hajotettaisiin suunnistuksen tapaan. Silloin mukaan tulisi elementti, jonka vuoksi peesaamista joutuu vähentämään. Kenties suksia olisi lyhennettävä, jotta hiihtäjät pysyisivät paremmin pystyssä. Sauvat saattaisi olla parempi kieltää.

      Ilmaston lämpeneminen uhkaa molempia lajeja. Jo nyt kilpaillaan järjettömän lämpimissä oloissa. Missään oloissa ampumahiihto ei tule häviämään maastohiihdolle, mutta se saattaa kadota samassa tahdissa maastohiihdon kanssa.

      Katoamisesta olisi tietenkin se hyöty, että ketjun avaajan ei tarvitsisi sättiä suomalaista maastohiihtoa eikä Iivo Niskasta. En sitten tiedä, mikä tai kuka hänen kusitolpakseen joutuu.

    • ratunen

      suomen hiihto ja sote ovat samalla tasolla on herraa pohtimassa ja rasvaamssa mutta suksi ei luista eli liikaa sopan hämmentäjä jotka kauhovat sopaa omin taskuhin muutama vuosi talviurheilu selipaatissa tekisi terää suomenkin kansalle ei tarvitsisi stressata kierretäisi vaan näitä suomen nappula ja hippohiihtoja koko suomen maahiihto joukkue valmennus pitäisi ulkoistaa

    • voittokantaa

      Erilaista kilpailu oli Jauhon aikaan, silloin voittoja sateli pilvin pimein.

    • Voittajavyö

      Eihän Jauhojärvi oo voittanut yksin mitään

    • Anonyymi

      Helvettiläinen että on paskin laji ikinä.
      Syytetään aina muita, minuakin. Vaikka en edes paskaakaan välitä koko hässäkässä.
      Mutta raha kelpaa kyllä, lunta puoli senttiä ja heti käpyjen sekaan.
      Tyhmä mikä tyhmä.

      • Anonyymi

        EI HIIHTO LUNTA VAADI, JOS ON TEKNIIKKA KUNNOSSA JA PÄÄ TOIMII

        sinällään, millä Jauhon lapin muhrina katosi Vikasatelliitilla, laittoivatko pojalle ukaasit, että jos honottaa, saa kenkänkuvan pershiieellen ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      254
      2566
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1685
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      74
      1494
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1333
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1242
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1182
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      87
      1076
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      1033
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      952
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      104
      930
    Aihe