Suomen hiihto romahti!!!

KuningasKläbö

Kun hiihdon olympivoittaja Sami Jauhojärvi sanoi koko kauden mennee penkinalle,oli hän väärässä tai sitten hän halusi ilmaista asian hieman varovammin mitä todellisuus todellisuudessa onkaan.
Nimittäin ei maamme hiihtokausi tulosten valossa umpisurkean ja täysin ammattitaidottoman päävalmentaja haaviston johdolla penkinalle mennyt, se meni helvetin paljon syvemmälle.
Kaiken kruunasi suomea seefeldin kisoihin edustamaan valittu iivo niskasen pelleilyksi mennyt taktikointi jättää mm-kisojen 50km väliin(maailman parhaat mieshiihtäjät edustavat maitansa tässä kilpilussa)ja osallistua holmenkollenin kisaan, parhaat kun siihen eivät palautua kerkiä.
Kuten jo jopa sääliäkin herättävän tuloksen tiedämme, yli neljäminuuttia kärjelle turpaan ottaneena ja kilpailun jälkeen täysin naurettavan suksien syyttelyn aloittaneena, me suomaliset kestävyysurheilun ystävät kutsumme tälläisia urheilijoita kakkahousuiksi.
Maame paras mies hiihtäjä on tällä hetkellä maailmancupin kokonaispisteissä umpisurkealla sijalle seitsämäntoista, lähes 1000 pistettä kärjelle jääneenä.
Voidaan kait sanoa jo kylmänä faktana, nyt kun mieshiihtomme on vajonnut jo lähes maamme mäkihypyn tasolle että suomen hiihto on romahtanut!

13

346

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • JoutomiehenApumies

   No onhan meillä sentään kisojen komein ja kallein huoltorekka.
   Kuitenkin valitaan väärät sivakat ja väärät voiteet olivat lylyn ja kalhun pohjissa.

   https://imgur.com/a/Nh1US2L

  • osaamista

   Huoltorekka pitää ohjelmoida tietokonemiehilla voitelemaan sukset liukkaiksi ja valitsemalla oikea jäykkyys kullekin kelillä. Ei muuta kuin syöttämään tietokoneelle lumen ja ilman lämpötilat, lumen kosteus ja karkeus, hiihtäjän paino jne. Sitten suksirekan tietokone valisee suksipakasta oikeat sukset ja voitelee ne niin liukkaaksi, että norjalaiset ja ruotsalaiset jäävät vilauksessa taakse. Rekan uusi nimi voi olla huolto- ja automaattirekka, ja muilla tietysti käy kateeksi tälläinen "tietokonedoping". Jos hiihtäjät eivät tämänkään jälkeen menesty, he voivat moittia rekan tietokonevoitelua.

  • Blogiin kommentoiden ..TOTTA ...mietin muutamia pitkiä hiihtomatkoja katsellessa ,että tuleeko siellä loppupäässä ensin suomalainen vai muutaman kerran suksilla käynyt joku kreikkalainen tms.
   Suomen hiihto on niin surkealla tasolla ,että ei oikein viitsi kirjoittaa mitään.

  • miten_nyt_sanoisi

   "Harrastelijoiden puuhastelua".

  • kylmäRinki

   Eikös huoltopäällikkökin ole Hukka joten hukassa ollahan sanan mukaisesti.Ei puhuta totuutta kun suksi ei luista vaan syytetään itseä .Tämä on sirkus koko hiihto porukka valmentajia myöten.TV studiota myöten.

  • DownToTheRiver

   Sillä seikalla, mitä SuomiKaksneloseen kirjoitetaan, ei välttämättä ole mitään tekemistä tosiasioiden kanssa. Monet mielipiteistä voidaan luokitella samaan kategoriaan kuin perslävet: jokaisella on siis omansa.

   Kerron kuitenkin oman näkemykseni. En pidä Kläboa (kysymyksessä ei siis ole Kläbö) hiihtokuninkaana. Sprinttihiihtokuningas hän kyllä on. Yhä edelleen katson, että hiihtokuninkaat määritetään normaalimatkoilla ja väliaikalähdöissä.

   En ole kieltämässä oikeuttasi mielipiteeseesi ja sen esittämiseen siitäkään huolimatta, että olet paljon huonompi kirjoittajana kuin Iivo Niskanen hiihtäjänä. Suosittelen sinua miettimään, mitä tarkoitettaneen lainauksella Bruce Springsteenin laulusta The River:

   "Is a dream a lie if it don't come true
   Or is it something worse"

  • nuoriahuipulle

   Hiihtopiireissä kosiskellaan muita muita Euroopasta ja maailmalta mukaan. Sen tähden perinteinen hiihto ja väliaikalähdöt ovat menossa unholaan. Välinevalmistajat sun muut tahot haluavat sitä. Media ja ennen kaikkea televisio, haluavat vetäviä kilpailuja yleisölle, sprintit ja yhteislähtökilpailut. Maailman cupeissa taitaa vapaahiihto olevan paljon suositumpi kuin perinteinen. Maastohiihto on maailmalla suppea urheilulaji eikä enää kiinnosta suuressa lajikirjossa nuoria, koska monessa muussa urheilulajissa ei tarvitse harjoitella niin paljon ja rankasti. Norja ja Ruotsi tekevät Venäjän ohella joitain asioita paremmin kuin muut. Kyseisissä maissa 20 - 25 -vuotiaat pärjäävät huipulla mallikkaasti.

  • DownToTheRiver

   Ymmärrän hyvin, että media haluaa säätää hiihdon asioista. Ongelmana on kuitenkin se, että maastohiihto tulee häviämään mediapelin. Ampumahiihto voittaa maastohiihdon mennen tullen, sillä siinä ammunta on luonnollinen hajottava tekijä. Pikakilpailut, takaa-ajot ja massalähdöt toimivat hyvin.

   Maastohiihtoon massalähdöt sopisivat paljon paremmin, jos hiihtoreittejä hajotettaisiin suunnistuksen tapaan. Silloin mukaan tulisi elementti, jonka vuoksi peesaamista joutuu vähentämään. Kenties suksia olisi lyhennettävä, jotta hiihtäjät pysyisivät paremmin pystyssä. Sauvat saattaisi olla parempi kieltää.

   Ilmaston lämpeneminen uhkaa molempia lajeja. Jo nyt kilpaillaan järjettömän lämpimissä oloissa. Missään oloissa ampumahiihto ei tule häviämään maastohiihdolle, mutta se saattaa kadota samassa tahdissa maastohiihdon kanssa.

   Katoamisesta olisi tietenkin se hyöty, että ketjun avaajan ei tarvitsisi sättiä suomalaista maastohiihtoa eikä Iivo Niskasta. En sitten tiedä, mikä tai kuka hänen kusitolpakseen joutuu.

  • ratunen

   suomen hiihto ja sote ovat samalla tasolla on herraa pohtimassa ja rasvaamssa mutta suksi ei luista eli liikaa sopan hämmentäjä jotka kauhovat sopaa omin taskuhin muutama vuosi talviurheilu selipaatissa tekisi terää suomenkin kansalle ei tarvitsisi stressata kierretäisi vaan näitä suomen nappula ja hippohiihtoja koko suomen maahiihto joukkue valmennus pitäisi ulkoistaa

  • voittokantaa

   Erilaista kilpailu oli Jauhon aikaan, silloin voittoja sateli pilvin pimein.

  • Voittajavyö

   Eihän Jauhojärvi oo voittanut yksin mitään

  • Anonyymi

   Helvettiläinen että on paskin laji ikinä.
   Syytetään aina muita, minuakin. Vaikka en edes paskaakaan välitä koko hässäkässä.
   Mutta raha kelpaa kyllä, lunta puoli senttiä ja heti käpyjen sekaan.
   Tyhmä mikä tyhmä.

   • Anonyymi

    EI HIIHTO LUNTA VAADI, JOS ON TEKNIIKKA KUNNOSSA JA PÄÄ TOIMII

    sinällään, millä Jauhon lapin muhrina katosi Vikasatelliitilla, laittoivatko pojalle ukaasit, että jos honottaa, saa kenkänkuvan pershiieellen ?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   196
   3012
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   20
   2660
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1464
  4. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   105
   1462
  5. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   84
   1191
  6. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   304
   1183
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   54
   1125
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   1041
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   81
   1000
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   894
  Aihe